Editörler : ProletariatKubil ay
07 Ocak 2022 21:42   

Yasaklı
EGM TSK'daki rütbe dengesi

Uzman erbaş (Uzman Çavuş)=Polis Memuru

Astsubay(Başpolis)

Teğmen (Komiser muavini)

Üsteğmen (Komiser)

Yüzbaşı (Başkomiser)

Binbaşı (Emniyet Amiri)

Yarbay (4.Sınıf Emniyet Müdürü)

Albay (3.Sınıf Emniyet Müdürü)

Tuğgeneral (2.Sınıf Emniyet Müdürü)

Tümgeneral (1.Sınıf Emniyet Müdürü)

Korgeneral (Emniyet Müdür Yardımcıları)

Orgeneral (Emniyet Müdür 2.Yardımcısı)

Genelkurmay Başkanı (Emniyet Genel Müdürü)

07 Ocak 2022 21:46

BalcaliBosAraba
Kapalı
İşsiz
07 Ocak 2022 22:00

hakkaripolisi34
Daire Başkanı

Bunu mu hesapladın vala güldürdün ha:))

07 Ocak 2022 22:05

vivalibertad
Yasaklı

Aslında değişiklikler olabilir Astsubay ile Komiser muavini çünkü küçük ilçelerde nasıl komiser muavinleri vekaleten ilçe emniyet müdürü olabiliyor veya şube yada bürolarda büro,şube amiri olabiliyor Astsubaylar'da küçük ilçelerde karakol komutanı hatta Askerlik şube Başkan'ı olabiliyor.

07 Ocak 2022 22:06

BalcaliBosAraba
Kapalı

Aslında değişiklikler olabilir Astsubay ile Komiser muavini çünkü küçük ilçelerde nasıl komiser muavinleri vekaleten ilçe emniyet müdürü olabiliyor veya şube yada bürolarda büro,şube amiri olabiliyor Astsubaylar'da küçük ilçelerde karakol komutanı hatta Askerlik şube Başkan'ı olabiliyor.

vivalibertad, 1 yıl önce - Alıntıya git
Harikasın, bilgilendirme için teşekkürler
07 Ocak 2022 22:06

vivalibertad
Yasaklı
Harikasın, bilgilendirme için teşekkürler
BalcaliBosAraba, 1 yıl önce - Alıntıya git

Rica ederim

07 Ocak 2022 22:29

Jojerrr
Yasaklı

Türk silahlı kuvvetlerinde Uzman çavuş dediğiniz adam komutan yani rütbeli. Polis memuru bence sözleşmeli er ile denk. Bunu aşağılama anlamında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Tamamen rütbe bakımından. Bence egm ile tsk'deki rütbeleri kıyaslamak baştan yanlış. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Bence Polis memurluğu uzmanlıktan kat kat iyidir hatta astsubaylık ve subaylıktan da. Tabii bu da sınıfa ve kuvvete göre değişir. Benim kastettiğim kara kuvvetleri piyade sınıfı.

07 Ocak 2022 22:35

vivalibertad
Yasaklı

Türk silahlı kuvvetlerinde Uzman çavuş dediğiniz adam komutan yani rütbeli. Polis memuru bence sözleşmeli er ile denk. Bunu aşağılama anlamında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Tamamen rütbe bakımından. Bence egm ile tsk'deki rütbeleri kıyaslamak baştan yanlış. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Bence Polis memurluğu uzmanlıktan kat kat iyidir hatta astsubaylık ve subaylıktan da. Tabii bu da sınıfa ve kuvvete göre değişir. Benim kastettiğim kara kuvvetleri piyade sınıfı.

Jojerrr, 1 yıl önce - Alıntıya git

Olabilir ancak sözleşmeli er ile polis memuru denk olursa bu sefer uzman çavuş rütbesi boşta kalıyor tabi fikirler tartışılır.

07 Ocak 2022 22:40

mehmetyilmz
Aday Memur

Polis memuru astsubaya denk değil mi? Bu 3600 meselesi de bu yüzden çıkmadı mi, yani ikisi aynı rütbe aynı işi yapıyor biri kırsalda diğeri şehirde, hatta aynı bakanlığa da bağlı ama biri 3600 alıyor diğeri alamıyor diye 3600 meselesine itirazlar bu şekilde başlamadı mı?

08 Ocak 2022 00:50

Kolluk kuvveti
Yasaklı

Jojerrr, 1 yıl önce - Alıntıya git
Bence direk er=polis memuru demeliydin.Gene yüksek söylemişsin(ironi)
08 Ocak 2022 01:55

vivalibertad
Yasaklı
Bence direk er=polis memuru demeliydin.Gene yüksek söylemişsin(ironi)
Kolluk kuvveti, 1 yıl önce - Alıntıya git

Sözleşmeli erlerin karşılığı EGM'deki sivil memurlar olabilir tabi Üniversite mezunu belli başlı meslekler değil tekniker hizmetli vb gibi.

08 Ocak 2022 02:02

samban10
Şef

Rica ederim

Kendi açtığı trol konulara kendi trol hesaplarıyla cevap veren , hayatımda gördüğüm en boş insansın.
08 Ocak 2022 02:03

vivalibertad
Yasaklı
Kendi açtığı trol konulara kendi trol hesaplarıyla cevap veren , hayatımda gördüğüm en boş insansın.
samban10, 1 yıl önce - Alıntıya git

Ne diyorsunuz beyefendi ?

08 Ocak 2022 02:05

samban10
Şef

Ne diyorsunuz beyefendi ?

Mobikcikomser diyorum ki kendi açtığın boş konulara yine kendi hesaplarınla girip cevap yazan hayatımda gordugum en boş insansın diyorum.
08 Ocak 2022 02:07

vivalibertad
Yasaklı
Mobikcikomser diyorum ki kendi açtığın boş konulara yine kendi hesaplarınla girip cevap yazan hayatımda gordugum en boş insansın diyorum.
samban10, 1 yıl önce - Alıntıya git

O kişi kim tanımıyorum ve bir tek hesabım var seni hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm bence pdr ye gitmeniz lazım.=)

08 Ocak 2022 02:07

samban10
Şef
He he tamam .
08 Ocak 2022 02:10

vivalibertad
Yasaklı

Neyse bazıları kendini Astsubay ile bir tutuyor ama hangi Polis memuru karakol komutanlığı yada şube Başkanlığı Yağıyor Polis memuru'nun karşılığı en fazla uzman çavuştur.

08 Ocak 2022 09:09

babanicolas
Memur
EGM kadar gereksiz başka forum yok Nerde saçma sapan şeyler varsa hepsi egm formunda
08 Ocak 2022 09:54

SİSDAĞLI
Memur

Neyse bazıları kendini Astsubay ile bir tutuyor ama hangi Polis memuru karakol komutanlığı yada şube Başkanlığı Yağıyor Polis memuru'nun karşılığı en fazla uzman çavuştur.

Yok canım Sözleşmeli er olmalı sen yanlış yazmışsın.Neyin kafasını yaşıyorsunuz ya.
08 Ocak 2022 10:22

Brk78
Aday Memur

Sana bir astsubayına iki
08 Ocak 2022 11:10

Rıdvan 38
Memur
Donanımlı bir polis memuru astsubaydan hatta subaydan bile daha forsludur.. Çünkü Emniyet teşkilatı şehirlere bakıyor... Nüfusun çok büyük kısmı da şehirler de yaşıyor.. Astsubay ya da uzman çavuşun altında askerlik görevini yapmak zorunda olan gariban er ve erbaslar olduğu için lise mezunu astsubay uzman kendini albay sanıyor..
Toplam 49 mesaj