Editörler : cihan27E.Kayı Han

avukat04
Memur
11 Ocak 2022 09:51

Yeddibucuk

ibrahimsahin71
Aday Memur
11 Ocak 2022 10:07

bize arti bi zam verilmedi yani temmuzda alabilecegimiz potansiyel zammin 2.5 puanini ocakta verdiler bunuda övünerek acikladilar bizlerde refah payi bekledik durduk seyyanen su kadar bu kadar verirler dedik ama malesef durum bu

Kanepesakini
Aday Memur
11 Ocak 2022 10:38

Yanlış biliyorsunuz arkadaşım. Normalde temmuzda enflasyonun %5 inden fazla olan kısmı +%7 zam almamız gerekirdi. Ancak bir Ali Cengiz yapılıyor şu 2,5 zam kısmında. Yani diyorlar ki ismi zam olsun bu 2,5 olan kısmın ama temmuzda çıkacak enflasyon farkından keselim bunu. Aklıma geldikçe gülerim bu hesaba :)). Rabbim bize sabır versin. Aklımıza mukayyet olsun :)). Bak yine sinirim bozuldu:))
makeshiftofficial33, 1 yıl önce
Temmuzda alacağımız (enflasyon hariç) zam %7'dir. %5'i nereden çıkardınız bilmiyorum ama enflasyonda %7'yi geçerse alacağız...

makeshiftofficial33
Aday Memur
11 Ocak 2022 11:21

Anladım kardeşim teşekkürler...
Kanepesakini, 1 yıl önce
Yanlış biliyorsunuz arkadaşım. Normalde temmuzda enflasyonun %5 inden fazla olan kısmı +%7 zam almamız gerekirdi. Ancak bir Ali Cengiz yapılıyor şu 2,5 zam kısmında. Yani diyorlar ki ismi zam olsun bu 2,5 olan kısmın ama temmuzda çıkacak enflasyon farkından keselim bunu. Aklıma geldikçe gülerim bu hesaba :)). Rabbim bize sabır versin. Aklımıza mukayyet olsun :)). Bak yine sinirim bozuldu:))

Kalet
Şube Müdürü
11 Ocak 2022 11:23

Yılın ikinci altı ayında tüfe oranı yüzde 25,47 çıktı. Bunun bileşik faiz hesabı ile yüzde 4,37'si verildi. Hesaplama buna göre yapılmalı bence. Ekstradan verilen oran bu. Yüzde 7,5 veya yüzde 5 değil. Memur sen yüzde 5'e imza attı ama yüzde 25,47 oranında bir enflasyon çıktı. 25,47'den temmuzda verilen 3'ün düşülerek, ocaktaki 5'in eklenmesinin hiçbir mantığı yoktur. O üç beş olsaydı neyi değiştirecekti ki? Yılın ikinci 6 ayında yine yüzde 8,45 zam alınmayacak mıydı?

oyle_biri
Aday Memur
11 Ocak 2022 12:24

Temmuz ayında verilecek zam %7+ Ocak-Haziran ayları enflasyon toplamından Ocak ayında verilen %7,5'un çıkarılmasından sonra kalan miktar olarak ödenecek.
M.Kayyum, 1 yıl önce
20-7 neden çıkarıyoruz bu sözleşmeyi anlamadık ondan soruyorum . Ben şöyle biliyorum, temmuzda yüzde 7+ Ocak-Temmuz arası enflasyon değil mi ???

enginerfb
Şef
11 Ocak 2022 12:25

Özet olarak yüzde 2.5 olarak verilen zam , 2022 ocak temmuz arası çıkacak olan yüzde 7.5 enflasyonla zaten verilecekti. yuzde 2.5 değilde 200 TL verselerdi işte o zam olacaktı.

mscdr
Aday Memur
11 Ocak 2022 17:50

Temmuzda yüzde 7 toplu sözleşme zammı ve enflasyon 7,5i geçen kısım için fark alınacak

omur74
Aday Memur
11 Ocak 2022 21:13

Ne 5 i ne 7,5 ğu geçiniz gerçek enflasyon oranlarına bakın, bizi buçuklarla nereye kadar oyalayacaklar.... seçimde bende buçuk oy atarım size

arathonogluaragorn
Aday Memur
11 Ocak 2022 21:25

Ya kardeş kusura bakmayın da sen ve senin gibiler nasıl memur biliyor musun tuzu kuru paraya muhtaç olmayan memursunuz bunlardan biri de benim polis yeğenim diyor ki biz zammı geçen yılın ocak ile bu yılki Ocak arasındaki temmuzda da geçen yılki temmuz ile bu yılki temmuz arasında alıyoruz diye biliyordum e tabi dedim paraya ihtiyacın yok borç yok araba var maaş da yetiyor öyle bilirsin dedim şimdi gelelim sana kardeş aldığın enflasyon farkı daima sana verilen dönemdeki zam oranını o dönemde oluşan enflasyon geçerse geçtiği kadar alırsın yani 2022 ocak temmuz arası ne verdi hükümet Ağustosdaki toplu sözleşmede yüzde 5 normalde bu dönemde enflasyon yüzde 5'i geçerse geçtiği kadarı alacktik ama iyi bir katakulle ile bunu 7.5'a çıkardılar bizde zaten temmuzda enflasyon farkı olarak alacgimiz orandaki 2.5 u altı ay önce aldık ha bu arada paraya muhtaç olmamana da sevindim ayrıca Allah memuru borç ödemekten kurtarsın İnşallah
Temmuzda alacağımız (enflasyon hariç) zam %7'dir. %5'i nereden çıkardınız bilmiyorum ama enflasyonda %7'yi geçerse alacağız...

Sürmeli Turgut
Aday Memur
11 Ocak 2022 23:00

Şunu bir netleştirelim bizim ocak haziran dönemi zammının %5 mi yoksa %7,5 mu maaş katsayısını oluşturuyor maaşlar %5 den yapıldı kalan %2,5 maaş katsayısına yansıyacakmı cevaplarınız için teşekkür ediyorum

VATANUĞRUNA
Genel Müdür
11 Ocak 2022 23:54

Bu enerjimizi Memura Bayram İkramiyesi verilmesi konusunda kullansak kesin başarırız.
Sürmeli Turgut, 1 yıl önce
Şunu bir netleştirelim bizim ocak haziran dönemi zammının %5 mi yoksa %7,5 mu maaş katsayısını oluşturuyor maaşlar %5 den yapıldı kalan %2,5 maaş katsayısına yansıyacakmı cevaplarınız için teşekkür ediyorum

ice.man
Kapalı
12 Ocak 2022 09:26

Bu arada şöyle bir şey soracağım:

bu 2.5 luk zam olayı meclisten sanırım henüz geçmediği için ocak maaşına yetişmemiş. Bu durumda Ocak maaşı 27 küsur olacak şekilde zamlı hesaplanmış.

Sorum şu: Şubat maaşında, 2020 nin temmuz ayındaki maaşa yüzde 2.5 olacak şekilde tekrar fark hesaplanarak şubat maaşı , ocak maaşından fazla mı olacak ?

alikuşcu
Aday Memur
12 Ocak 2022 09:56

ocak 2,5 fark verilecek şubat 7,5 olarak güncellenecek.

ice.man, 1 yıl önce

Bu arada şöyle bir şey soracağım:

bu 2.5 luk zam olayı meclisten sanırım henüz geçmediği için ocak maaşına yetişmemiş. Bu durumda Ocak maaşı 27 küsur olacak şekilde zamlı hesaplanmış.

Sorum şu: Şubat maaşında, 2020 nin temmuz ayındaki maaşa yüzde 2.5 olacak şekilde tekrar fark hesaplanarak şubat maaşı , ocak maaşından fazla mı olacak ?

ice.man
Kapalı
12 Ocak 2022 10:03

Teşekkür ederim hocam , saolun..

(2.5 luk kısmı tek seferlik ikramiyeye çevirmesinler de)

alikuşcu, 1 yıl önce

ocak 2,5 fark verilecek şubat 7,5 olarak güncellenecek.

25485
Aday Memur
12 Ocak 2022 14:38

Kanunun mevcut haline göre %2.5 lik kısmı 6 ay önce verdiler o kadar.

Katibix
Şef
12 Ocak 2022 17:35

Cahal herif bi arastirip oyle yorum yapaydin bari:)

mustafakoçak
Genel Müdür
13 Ocak 2022 13:08

2022 Haziran enflasyonu ile oluşan toplam enfilasyondan 0,5 çıkarırsanız alacağınız zam belli olur. Mesela enfilasyon %17 çıktı 16,5 zam alacağız.

mustafasel34
Aday Memur
13 Ocak 2022 15:32

şimdi benim sözleşme ücreti2021 yılı için 4591.35 idi ocaktaki zamda ne aliriz heaaba göre

matorer
Aday Memur
13 Ocak 2022 18:44

Temmuzda yüzde 7 artı oluşacak enflasyon farkı eklenecek. Enflasyon ilk sözleşmeye göre yüzde 5 ustu olacakti ama çıkacak olan kanunla yüzde 7.5 üstü olacak. Mesela haziran enflasyonu yüzde 10 çıkarsa,zam olarak yüzde 7 artı 2.5 (10-7.5=2.5)toplam yüzde 9.5 zam alıyoruz.
Toplam 53 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi