Arkadaşlar merhaba, uluslararası ve ulusal bir yayınevinde kitap çıkarma süreci nasıl işliyor. Deneyimli olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Fen bilimleri alanında mesleki bir kitap hazırladığımı varsayarsam; makale gibi kabul edilip edilme sorunu olmadan, editöryal süreçten geçip ve masraflarını ben karşıladıktan sonra yayınlanıyormudur? Ulusal/uluslararası yayınevi farkı zorlukları nelerdir?
Yayınevi seçerken ne yapmalıyım?
Hocam, daha önce 2 adet kitap çıkarmış birisi olarak;
- Yayınevlerinin öncelikle dikkat ettiği konu "bu kitap satacak mı?" sorusudur. Ders kitabı ise ve öğrenci sayısı da fazla ise karşı tarafı ikna etmeniz ve ücretsiz olarak bastırmanız olasıdır.
- Siz zaten masrafları kendiniz karşılamayı düşünüyorsanız, yayınevleri bu konuda hiç sıkıntı çıkarmayacaktır. Size tavsiyem ise uluslararası olarak kabul gören ve ulusal açıdan da iyi tanınan bir yayınevi seçmeniz olacaktır.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca tebrik ederim. Yani masrafları verince kaliteye bakmıyorlar mı makalede olduğu gibi. Peki editorial süreç nasıl oluyor.
Hocam siz kitabınızı yazıyorsunuz, yayınevlerine gönderiyorsunuz. Nobel, Gazi, Detay, Seçkin, Ekin vs çeşitli akademik yayınevleri var. Onlar size diyor ki bu kitabı ücretsiz basarız, bu kitabı şu fiyat karşılığı basarız vs.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca tebrik ederim. Yani masrafları verince kaliteye bakmıyorlar mı makalede olduğu gibi. Peki editorial süreç nasıl oluyor. mehmet343506, 6 ay önce - Alıntıya git
Teşekkür ederim. Çok faydalı oldu.
Kalitesine de önem veriyorlardır belki ama daha çok satıp satmama konusu ön planda. Maliyetlerini çıkarabilmeyi ve ticari bir işletme olmanın gereği para kazanmayı istiyorlar. Editleme vs. çoğu işi siz yapıyorsunuz. Onlar en son sayfa düzeni açısından bir edit yapıyorlar. En azından benim sürecim böyle idi. Yayınevi değiştikçe başka uygulamalar da olabilir. hidalgo54, 5 ay önce - Alıntıya git
Hocam fen bilimleri için en iyi uluslar arası yayınevlerini sıralama yapabilir misiniz? Tavsiye listeniz en iyiden başlayarak nasıl olur?
Hocam fen bilimleri için en iyi uluslar arası yayınevlerini sıralama yapabilir misiniz? Tavsiye listeniz en iyiden başlayarak nasıl olur? PhDCe, 5 ay önce - Alıntıya git
Ben sosyal bilimciyim. Ancak, fen-sosyal ayrımından ziyade ulusal-uluslararası ayrımı yapmak daha mantıklı olabilir. Ben Gazi ve Beta ile çalışmıştım. Ardından, Nobel ve Seçkin yayınevlerini önerebilirim.
Ben sosyal bilimciyim. Ancak, fen-sosyal ayrımından ziyade ulusal-uluslararası ayrımı yapmak daha mantıklı olabilir. Ben Gazi ve Beta ile çalışmıştım. Ardından, Nobel ve Seçkin yayınevlerini önerebilirim. hidalgo54, 5 ay önce - Alıntıya git