Editörler : crops35

Kapalı
17 Ocak 2022 18:37

Kamu işçilerine yaz aylarında memuriyet kadrosu geleceği söyleniyor

Lisans mezunu olup kamu işçisi olarak çalışanlara memuriyet kadrosu için çalışma söylentileri var. Sizce böyle bir durum var mı?

kinght
Aday Memur
18 Ocak 2022 01:11

Boyle bir haber yok malesef
18 Ocak 2022 08:53

asparagas

18 Ocak 2022 09:43

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

inşallah gelir tek temennimiz

bakan92
Kapalı
18 Ocak 2022 10:31

Ben de çok inanmıyorum ama halk arasında öyle dolanan bi laf sadece. Türkiye?de çok da ümitlenmemek lazım.

taşeronmemur, 1 yıl önce

asparagas

celil4343
Şube Müdürü
18 Ocak 2022 11:35

Unutmayalımki sözleşme olmadan bir ay önce haberlerde 4 müjdeden birisi bu durumla ilgiliydi sonradan kaldırıldı muhtemelen sözleşmeye yetişmedi yada başka bir durum oldu. Bu işin sonunda er yada geç bu hak verilecek çünkü bu anlamda sorun büyüyor.

bakan92
Kapalı
18 Ocak 2022 11:56

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Kamu işçisi olarak ne kıdem artışımız var ne maaş artışı! Ben mühendis olduğumdan dolayı meslek kodunu sadece mühendis olarak bildirmişler benim geriye dönük tek avantajım bu yoksa 20 sene çalışsak bu durumda asgari ücretten emekli oluruz.

celil4343, 1 yıl önce

Unutmayalımki sözleşme olmadan bir ay önce haberlerde 4 müjdeden birisi bu durumla ilgiliydi sonradan kaldırıldı muhtemelen sözleşmeye yetişmedi yada başka bir durum oldu. Bu işin sonunda er yada geç bu hak verilecek çünkü bu anlamda sorun büyüyor.

braveheartgs43
Daire Başkanı
18 Ocak 2022 13:03

Kamu işçisiyim ve maaş olarak teknik hizmetlerdeki mühendislerden bile fazla alıyorum. Bulunduğum kurum Türkiye'de en yüksek kamu işçisi maaşlarına sahip. Lisans mezunu olmama rağmen memurluğa geçmeyi düşünmüyorum. Memur maaşları kitlerde biraz iyi ama 657 memurların durumu içler acısı

18 Ocak 2022 16:11

bu durum sizin kuruma özgü bi durum galiba

Halfmoon37
Memur
19 Ocak 2022 10:44

2015 yılında verilen bir söz bu ve sadece lisans mezunlarına değil. Yüksekokullar'da dahildi. Ama maalesef hala bir gelişme olmadı.

bakan92
Kapalı
19 Ocak 2022 10:51

Belediyede çalışıyorum, teknik kadroda değilim. Eski adı taşeron yeni adı kamu işçisi olarak çalışıyorum. 2021 Aralıkta ilk maaşımı aldım 2910 lira. Teknik kadroya geçsem sözleşmeli olsam 7900 lira maaşım olcak.

braveheartgs43, 1 yıl önce

Kamu işçisiyim ve maaş olarak teknik hizmetlerdeki mühendislerden bile fazla alıyorum. Bulunduğum kurum Türkiye'de en yüksek kamu işçisi maaşlarına sahip. Lisans mezunu olmama rağmen memurluğa geçmeyi düşünmüyorum. Memur maaşları kitlerde biraz iyi ama 657 memurların durumu içler acısı

Kemall4567
Şef
19 Ocak 2022 21:00

Şaşırma duygumu kaybedeli çok oldu bu ülkede

milyontane
Aday Memur
20 Ocak 2022 10:01

Belediye şirketinde mühendisim. Kendi alanımda mühendis olarak görev yapıyorum. Ama asgari ücret alıyorum şu an.. Evet ASGARİ ÜCRET. Araziye de çıkıyorum. İmza da attırıyorlar. Sözleşmeli ve memur arkadaşlardan hiç bir farkım olmadan çalışıyorum.

Hakkımız yeniyor. Aynı işi yapan arkadaşlar 3 katımız maaş alıyor. Biz ASGARİ ÜCRET.

Ne zaman Belediye şirketlerini, bu şekilde çalışan üniversite mezunlarını görecekler... Diğer haklar ve ücret konusunda aynı işi yapan arkadaşlarla büyük farklar oluyor aramızda...Aynı işleri yapıyoruz aynı sorumlulukları alıyoruz, aynı zorlukları çekiyoruz...

Ne zaman bizler içinde çalışma yapacaklar? ! Sesimizi de duyurmakta yetersiz kalıyoruz belki. Haberlerimiz yapılmıyor. Hala bir umut bekliyoruz.

Sendikalar ne yapıyor!!!İçinde bulunduğumuz durumu da biliyorlar. Saçma sapan, herkesi kapsamayan haberlerle müjdeler veriliyor. Medyaya yansıyan 2 zam, sosyal hak iyileştirilme haberleriyle sanki tüm ülkedeki benzer çalışanlara verilmiş gibi algı yaratılıyor. Belediye başkanlarının vicdanlarına bırakılıyoruz... Bizde herhangi bir iyileştirme olmuyor.

Aynı işi yapanlar, aynı meslek grupları arasında standart bi ücret belirlemek, direkt bakanlık tarafından yapılması, kurumların inisiyatifine bırakılmaması bu kadar mı zor. Kimi iyileştirme yapıyor kimi yapmıyor. Tüm belediyeler arasında bile herkes farklı ücret alıyor. İpin ucu kaçmış durumda. Adalet nerede, hak, emek yememek nerede gerçekten anlayamıyorum artık...

bakan92, 1 yıl önce

Belediyede çalışıyorum, teknik kadroda değilim. Eski adı taşeron yeni adı kamu işçisi olarak çalışıyorum. 2021 Aralıkta ilk maaşımı aldım 2910 lira. Teknik kadroya geçsem sözleşmeli olsam 7900 lira maaşım olcak.

bakan92
Kapalı
20 Ocak 2022 12:06

Kardeşim aynı durumdan ben de şikayetçiyim. Ben de asgari ücrete çalışıyorum. Aldığım maaşı da geçtim kendi işimi de yapamıyorum. Saçma sapan bölümlerde duruyorum. Teknik personel olma durumunda sözleşme yapmaları gerek o zaman maaş otomatikman 7900 liraya çıkıyor. Yıllarca dirsek çürüttük, lise mezunları ile aynı bölümde çalışıyoruz! Eşit işe eşit ücret felsefesi yerine eşit diplomaya eşit maaş versinler!!! Belediye şirketleri saçmalığı yakın zamanda lisans mezunları için son bulur inşallah!

milyontane, 1 yıl önce

Belediye şirketinde mühendisim. Kendi alanımda mühendis olarak görev yapıyorum. Ama asgari ücret alıyorum şu an.. Evet ASGARİ ÜCRET. Araziye de çıkıyorum. İmza da attırıyorlar. Sözleşmeli ve memur arkadaşlardan hiç bir farkım olmadan çalışıyorum.

Hakkımız yeniyor. Aynı işi yapan arkadaşlar 3 katımız maaş alıyor. Biz ASGARİ ÜCRET.

Ne zaman Belediye şirketlerini, bu şekilde çalışan üniversite mezunlarını görecekler... Diğer haklar ve ücret konusunda aynı işi yapan arkadaşlarla büyük farklar oluyor aramızda...Aynı işleri yapıyoruz aynı sorumlulukları alıyoruz, aynı zorlukları çekiyoruz...

Ne zaman bizler içinde çalışma yapacaklar? ! Sesimizi de duyurmakta yetersiz kalıyoruz belki. Haberlerimiz yapılmıyor. Hala bir umut bekliyoruz.

Sendikalar ne yapıyor!!!İçinde bulunduğumuz durumu da biliyorlar. Saçma sapan, herkesi kapsamayan haberlerle müjdeler veriliyor. Medyaya yansıyan 2 zam, sosyal hak iyileştirilme haberleriyle sanki tüm ülkedeki benzer çalışanlara verilmiş gibi algı yaratılıyor. Belediye başkanlarının vicdanlarına bırakılıyoruz... Bizde herhangi bir iyileştirme olmuyor.

Aynı işi yapanlar, aynı meslek grupları arasında standart bi ücret belirlemek, direkt bakanlık tarafından yapılması, kurumların inisiyatifine bırakılmaması bu kadar mı zor. Kimi iyileştirme yapıyor kimi yapmıyor. Tüm belediyeler arasında bile herkes farklı ücret alıyor. İpin ucu kaçmış durumda. Adalet nerede, hak, emek yememek nerede gerçekten anlayamıyorum artık...

fener66
Müsteşar Yardımcısı
23 Ocak 2022 22:51

Hangi kurum ?
braveheartgs43, 1 yıl önce

braveheartgs43
Daire Başkanı
25 Ocak 2022 19:41

Msb

fener66, 1 yıl önce
Hangi kurum ?

Serhatcepni1
Kapalı
27 Ocak 2022 13:51

Doğru haber bende öyle duydum 4 d devlete çok yük 4 d liler 4 b 4 b li sozlemeli kadroludan çok alıyor 4 b lilerde 4 a olacakmis

forever86
Aday Memur
28 Ocak 2022 15:14

merhaba nerden duyum aldiniz, 4d işçiler 4a memur kadrosuna mi geçecek
Serhatcepni1, 1 yıl önce

Doğru haber bende öyle duydum 4 d devlete çok yük 4 d liler 4 b 4 b li sozlemeli kadroludan çok alıyor 4 b lilerde 4 a olacakmis

Halfmoon37
Memur
28 Ocak 2022 16:18

Öyle birşey mümkün değil. Kimse daimi kadrodan sözleşmeli pozisyona geçirilmez. Olsa da kimse geçmez.
Serhatcepni1, 1 yıl önce

teromy
Şef
29 Ocak 2022 09:40

Herkesi memur kadrosuna geçiremezler arkadaşlar merak etmeyin. Memur demek imza yetkisi olan kişi demek. Ancak belli sayıda personellerin geçmesi de gerekiyor işlerin yürümesi açısından, bunlar da belli kriterleri taşıyan üniversite mezunu olanlar vs. gibi kişiler olur.

Halfmoon37
Memur
29 Ocak 2022 22:47

Zaten 2015 TİS'de fabrika, şantiye, atölye ve arazideki personel hariç memur eli ile yürütülmesi gereken işleri yapan üniversite mezunu işçiler diye bir ibare vardı. O yüzden a'dan z'ye tüm mezunları almazlar.
teromy, 1 yıl önce

Herkesi memur kadrosuna geçiremezler arkadaşlar merak etmeyin. Memur demek imza yetkisi olan kişi demek. Ancak belli sayıda personellerin geçmesi de gerekiyor işlerin yürümesi açısından, bunlar da belli kriterleri taşıyan üniversite mezunu olanlar vs. gibi kişiler olur.

Toplam 292 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi