Editörler : E.Kayı Han

oktay1910
Aday Memur
26 Ocak 2022 11:43

Şuan kaç derece kademeniz?

Turkmen60
Aday Memur
26 Ocak 2022 18:03

bu konunun mevzuatı nerde geçiyor bulamadım

rica etsem yazar mısınız

panrister, 3 yıl önce

Emsale takilmisin doğru 2008 de liseden mezun olmuş isen ve öğrenimini devam ettirip 4 yıl sonra 2012 yılı olur senede 2011 de başlamışım mesleğe o yüzden 1 yıl kademe alamazsin

aglayanicramemuru
Aday Memur
23 Mart 2022 11:05

çubuklu ankaragüçlü oktay takılma böyle şeylere keyfine bak :)

oktay1910, 3 yıl önce

Benim intibak Dilekçesi gönderdiğim deki verilen cevabı buldum bir karar verilmiş kısaca işte ilgili personel 2017 yılında adalet mezunu olup 10/2 sinden göreve başlamış 2020 temmuz ayında lisans diploması sunmuş emsali 2019 da lisans mezunu olabileceğinden bu zamana kadar da 11 ay 26 gün hizmeti olduğundan emsali aşamayacağından 1 ağustos 2020 olarak terfi tarihinin güncellenmesi ve bir kademe verilmesi demişler 9/1 inden 9/2 si yapmışlar. Bunu anlatamıyorum dilekçe de gönderdim siz emsale takılmışsınız diye sözlü dönüş oldu resmi olarak daha yazılı cevap verilmedi ama bilseydim işe başlarken önlisans sunmaz lisans bitirince direk lisans sunar şuan 8/2 olurdum. Aynı durumdaki arkadaşım 2014 adalet mezunu 10/2 si başladı sonra kamu yönetimi mezuniyeti sundu benim gibi şuan 8/2. Benim suçum işe başlarken önlisans sunmak mı? 2014 de adaleti bitirdi ben 2017 de bitirdim diye 2 kademe gerideyim ilginç

80aslan
Aday Memur
25 Mart 2022 21:02

Ben 2011 haziran sözleşmeli lise mezunu olarak başladım sonrasında önlisans ve lisans diplomaları aldım askere işe başladıktan sonra gittim ve sicil temizdi yanı da aldım kadro-derecem 5/3 doğru mudur..

oktay1910
Aday Memur
03 Ağustos 2024 22:38

Doğum tarihim 20.11.1993 icra katipliği başvurusu sürecinde lise mezunu idim fakat sınava girdik mülakat sonuçlar derken atanma işi 1 yıla yakın sürünce 2017 yılında temmuz ayında ise başlamadan atanmadan adalet önlisans bölümünden mezun oldum ve adalet bakanlığında İcra katibi olarak 2017 yılı eylül ayında atandım ve atanırken Adalet önlisans diplomamı sunarak derece kademe 10/2 si olarak icra katibi olarak göreve başladım. Aynı yıl DGS girdim ve lisan tamamlama yöntemi için kamu yönetimi bölümünü 3. Sınıftan başlayarak açıktan okudum normalde 2 yılda 2019 yılında mezun olabilirdim son sene bi kaç sınava girmeyince 2020 yılı temmuz ayında kamu yönetimi lisans bölümünü bitirdim sonrasında intibak için dilekçe ile diplomayı bakanlığa sundum bakanlıktan gelen cevapta emsale takıldığımdan derece kademe artışı yapılmadığı sadece eylül ayında olan terfi tarihim ağustos yapılarak ağustos da 1 kademe artırılması şeklinde karar verildi yani normal her yıl aldığım kademe 1 ay geriye çekildi sadece lisans diplomamdan dolayı ek bir derece veya kademe verilmedi lisans diplomasını sunduğum 2020 yılı temmuz ayında 9/1 i idi derece kademem aynı kaldı sadece terfi tarihim 1 ay geriye çekildiğinden 2020 yılı ağustos ayında normal her yıl aldığım 1 kademe ile derece kademem 9/2 si oldu. Şuan derece kademem 8/2 si 2024 ağustos da yani bu ay 8/3'ü olacak ama ben yaptığım hesaba göre 2 kademe ileride olmam gerektiğini şuan 7/1 i olmam gerektiğini bu ay 2024 ağustos da alacağım terfi ile 7/2 si olmam gerektiğini düşünüyorum sizce derece kademem doğru mu?

Bu hususta 2022 yılı ocak ayında bakanlığa dilekçe yazdım 2 kademe geride olduğumu düşündüğümü derece kadememin yeniden hesaplanarak düzeltilmesini talep ettim fakat gelen cevapta derece kadememin doğru hesaplandığı şeklinde kısa bir cevap verildi ilgilenilmedi idare mahkemesine dava açmakla da uğraşmadım.

Bu bilgiler ışığında derece kademem doğru mu benmi yanlış düşünüyorum yada yanlış mı hesaplıyorum yardımcı olabilir misiniz?

garmadiyan
Aday Memur
03 Ağustos 2024 23:57

2024 Eylül ayında 7/2 olmanız gerekir. emsale takılmazsınız komisyona dilekçe ile başvurun.
oktay1910, 2 ay önce

Doğum tarihim 20.11.1993 icra katipliği başvurusu sürecinde lise mezunu idim fakat sınava girdik mülakat sonuçlar derken atanma işi 1 yıla yakın sürünce 2017 yılında temmuz ayında ise başlamadan atanmadan adalet önlisans bölümünden mezun oldum ve adalet bakanlığında İcra katibi olarak 2017 yılı eylül ayında atandım ve atanırken Adalet önlisans diplomamı sunarak derece kademe 10/2 si olarak icra katibi olarak göreve başladım. Aynı yıl DGS girdim ve lisan tamamlama yöntemi için kamu yönetimi bölümünü 3. Sınıftan başlayarak açıktan okudum normalde 2 yılda 2019 yılında mezun olabilirdim son sene bi kaç sınava girmeyince 2020 yılı temmuz ayında kamu yönetimi lisans bölümünü bitirdim sonrasında intibak için dilekçe ile diplomayı bakanlığa sundum bakanlıktan gelen cevapta emsale takıldığımdan derece kademe artışı yapılmadığı sadece eylül ayında olan terfi tarihim ağustos yapılarak ağustos da 1 kademe artırılması şeklinde karar verildi yani normal her yıl aldığım kademe 1 ay geriye çekildi sadece lisans diplomamdan dolayı ek bir derece veya kademe verilmedi lisans diplomasını sunduğum 2020 yılı temmuz ayında 9/1 i idi derece kademem aynı kaldı sadece terfi tarihim 1 ay geriye çekildiğinden 2020 yılı ağustos ayında normal her yıl aldığım 1 kademe ile derece kademem 9/2 si oldu. Şuan derece kademem 8/2 si 2024 ağustos da yani bu ay 8/3'ü olacak ama ben yaptığım hesaba göre 2 kademe ileride olmam gerektiğini şuan 7/1 i olmam gerektiğini bu ay 2024 ağustos da alacağım terfi ile 7/2 si olmam gerektiğini düşünüyorum sizce derece kademem doğru mu?

Bu hususta 2022 yılı ocak ayında bakanlığa dilekçe yazdım 2 kademe geride olduğumu düşündüğümü derece kadememin yeniden hesaplanarak düzeltilmesini talep ettim fakat gelen cevapta derece kadememin doğru hesaplandığı şeklinde kısa bir cevap verildi ilgilenilmedi idare mahkemesine dava açmakla da uğraşmadım.

Bu bilgiler ışığında derece kademem doğru mu benmi yanlış düşünüyorum yada yanlış mı hesaplıyorum yardımcı olabilir misiniz?

04 Ağustos 2024 01:06

24 yaşında işe başlayan birisi EMSALE takılmaz. Lise mezunu 2017 de işe girin 2018 de lisans verin hiçbirşey değişmez. LİSANS mezunu sayarak 9/1 başlamanız sayarak hizmetiniz düşülüp eylülde 7/1 olmanız gerekir
oktay1910, 2 ay önce

oktay1910
Aday Memur
04 Ağustos 2024 10:18

Teşekkürler bu durumu anlatır dilekçe de gönderdim bakanlığa doğru hesaplanmıştır diyip red ettiler talebimi geriye idare mahkemesine dava açmak kalıyor sanırım

iyilikiyidir, 2 ay önce
24 yaşında işe başlayan birisi EMSALE takılmaz. Lise mezunu 2017 de işe girin 2018 de lisans verin hiçbirşey değişmez. LİSANS mezunu sayarak 9/1 başlamanız sayarak hizmetiniz düşülüp eylülde 7/1 olmanız gerekir

oktay1910
Aday Memur
04 Ağustos 2024 10:27

Teşekkürler hocam cevap için bakanlığa durumu anlatır şekilde 2 kademe geride olduğum için yeniden hesaplanarak düzeltilmesi için dilekçe sunduğumda 2020 yılında doğru hesaplanmıştır diyerek red ettiler talebimi sizce yeniden başvursam olur mu daha önce red ettik diyebilirler mi yoksa orası daha önce red ettiği için direk idare mahkemesine dava mı açsam bilemedim

garmadiyan, 2 ay önce
2024 Eylül ayında 7/2 olmanız gerekir. emsale takılmazsınız komisyona dilekçe ile başvurun.

garmadiyan
Aday Memur
04 Ağustos 2024 11:14

1993 doğumlusunuz yani lise bitimi 2011 lisans bitimi de 2015 olur siz 2017 de mesleğe başlamışsınız yani emsale takılamazsınız. eğer ki 2015den önce mesleğe başlamış olsaydınız emsale takılırdınız. 2017de lisans olarak başlamış gibi hesap edeceğiz. 2017den 7 sene geçmiş yani 2024 eylülde 7/2 olacaksınız.
oktay1910, 2 ay önce

Teşekkürler hocam cevap için bakanlığa durumu anlatır şekilde 2 kademe geride olduğum için yeniden hesaplanarak düzeltilmesi için dilekçe sunduğumda 2020 yılında doğru hesaplanmıştır diyerek red ettiler talebimi sizce yeniden başvursam olur mu daha önce red ettik diyebilirler mi yoksa orası daha önce red ettiği için direk idare mahkemesine dava mı açsam bilemedim

oktay1910
Aday Memur
04 Ağustos 2024 13:33

Teşekkür ederim hocam bakanlığa yeniden durumu anlatır dilekçe ile başvurayım yine olmazsa idare mahkemesine dava açmayı düşünüyorum artık yani hata olduğu belli düzeltniyorlar 2022 de başvurdum yanlış yeniden hesaplansın diye doğru dediler talebimi red ettiler tekrardan deneyim bakalım dava açmayınca kendileri dilekçe ile düzeltmeyecekler sanırım

garmadiyan, 2 ay önce
1993 doğumlusunuz yani lise bitimi 2011 lisans bitimi de 2015 olur siz 2017 de mesleğe başlamışsınız yani emsale takılamazsınız. eğer ki 2015den önce mesleğe başlamış olsaydınız emsale takılırdınız. 2017de lisans olarak başlamış gibi hesap edeceğiz. 2017den 7 sene geçmiş yani 2024 eylülde 7/2 olacaksınız.

Adalet-İkm
Aday Memur
04 Ağustos 2024 13:50

2016 lisans mezunuyum 2017 Mayıs giriSli memurluğa 7/2 diyim. 15 ay askerlik sizin onuda saydirsaniz 1 sene ordan 7/3 u olursunuz.
Memurs06, 3 yıl önce

Ben zamanında bir konu açtım hala açık konu kimse birşey demedi.

3013 lise mezuniyet.

2016 ön lisans mezuniyet.

2017 temmuz işe giriş ön lisans olarak.

2019 lisans mezuniyet belgesini verdim.

15 ay askerliğim var.

an itibariyle derece kademem kaç olmalı?

oktay1910
Aday Memur
04 Ağustos 2024 13:51

Hocam birde bu 8 yıl disiplin cezası almadan memuriyette geçirilen süre için sağdan 1 kademe verilmesi sadece ilk 8 yıl için mi yoksa her 8 yılda bir verilecek mi?

garmadiyan, 2 ay önce

oktay1910
Aday Memur
04 Ağustos 2024 13:56

Arkadaşlar baska bir konuda aynı bu soruma Yusuf Yıldırım Bey aşağıdaki cevabı yazmış kararsız kaldım bende hangisi doğru burada yazılanlar mı Yusuf Bey'in yazdığı mı?

Yusuf Bey'in aynı soruma verdiği yanıt:

Tam olarak bir önceki cevabındaki durumu örneklemişsiniz ve kurumunuz da doğru yapmış.

Her ne kadar siz lise düzeyinden atansanız da memuriyete başlamadan önce önlisans bitirmiş ve belirttiğiniz gibi önlisans mezunu olarak başlatılmışsınız. Artık liseyle bir bağınız kalmamış.

Önlisans mezuniyetinizle memuriyetiniz arasında lisansı bitirecek kadar süre olmadığından emsale takılmışsınız.

Tekrar belirteyim: ?kurumunuz sizi önlisans mezunu olarak başlatarak çok doğru yapmış ve emsale takıldığınız konusunda haklıdır?.

İki sene kademe alamamanız üzücü ama kanunidir.

garmadiyan, 2 ay önce

üyeahmet
Aday Memur
04 Ağustos 2024 17:25

Lise mezuniyet tarihiniz nedir?

oktay1910
Aday Memur
04 Ağustos 2024 18:13

2012 yılı hocam

üyeahmet, 2 ay önce

Lise mezuniyet tarihiniz nedir?

oktay1910
Aday Memur
27 Ağustos 2024 17:16

Doğru mu yanlışmı benim şimdi derece kademem arkadaşlar?

Bir arkadaş işe başlarken önlisans sunduğum için 2017 mezuniyet tarihli adalet önlisans arada lisans bitirecek zaman olmadığından emsale takılmışsınız doğru diyen de var liseden sınava girdim liseden kazandım ancak atama olana kadar önlisans mezunu olduğum için 2017 eylülde işe başlarken 2017 temmuz mezuniyet belgemi sundum önlisans üzerinden 10/2 si olarak işe başladım lise mezuniyetim 2012 2017 de dikey geçiş girip adaletten kamu yönetimi 3. sınıftan başlayıp çalışırken açıktan okudum 2020 temmuz da kamu yönetimi lisans mezunu oldum şu an bu yıl eylüldeki terfiyi alarak yeni 8/3'ü oldum.

Doğru mu şuan derece kademem benim hatam anladığım kadarıyla lise olarak başlayıp önlisans hiç sunmadan sonra lisans bitince direk lisans sunsaydım şuan 7/2 si olacaktım anladığım hatam bu olmuş temmuzda mezun olur olmaz eylülde atanırken önlisans diplomamasını sunmuş olmamdan kaynaklandı bu durum 2017 de önlisans bitirip 2020'de lisans mezuniyeti sununca emsal dediler kamu yönetimi dgs ile 3. sınıftan başlatıyor 2 yılda bitiyor zaten 4 yıla gerek yokki tuhaf bir durum ama 2 yılım gitti idare mahkemesine dava yoluyla çözülür mü?

oktay1910, 2 ay önce

Arkadaşlar baska bir konuda aynı bu soruma Yusuf Yıldırım Bey aşağıdaki cevabı yazmış kararsız kaldım bende hangisi doğru burada yazılanlar mı Yusuf Bey'in yazdığı mı?

Yusuf Bey'in aynı soruma verdiği yanıt:

Tam olarak bir önceki cevabındaki durumu örneklemişsiniz ve kurumunuz da doğru yapmış.

Her ne kadar siz lise düzeyinden atansanız da memuriyete başlamadan önce önlisans bitirmiş ve belirttiğiniz gibi önlisans mezunu olarak başlatılmışsınız. Artık liseyle bir bağınız kalmamış.

Önlisans mezuniyetinizle memuriyetiniz arasında lisansı bitirecek kadar süre olmadığından emsale takılmışsınız.

Tekrar belirteyim: ?kurumunuz sizi önlisans mezunu olarak başlatarak çok doğru yapmış ve emsale takıldığınız konusunda haklıdır?.

İki sene kademe alamamanız üzücü ama kanunidir.

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi