Editörler : crops35
15 Şubat 2022 13:26

Belediye Şirketi Hakları Kadro

2018 yılında 696 KHK kanunu ile Belediyenin kendi bünyesinde ki şirkete geçtik.

Sadece geçtik. Diğer bütün kurumlarda ki arkadaşların şartları da konumu da hep arttı. İşçi olanlar bile var.

Ama Belediyelerde çalışan 450 bin KHK Şirket İşçisine hiçbirşey olmadı. Son dönemde Sendika geldi kuru Asgari Ücrete + yol + yemek eklendi. İlçe belediyesindeyim. İlçe deyip geçmeyin nüfusumuz 200 binin üzerinde. Bu ay aldığımız Büro İşçisi maaşımız 4600 TL

Mezuniyetim Tekniker. 9 yıldır çalışıyorum. Lisans mezunu oldum. Hiçbiri maaşa katkı sağlamadı.

Sendikaya Teknikerlik ünvanı verilsin diyorum. Büro İşçisisin diye Teknikerlik verilmedi. Lisans mezuniyeti fark etmiyor.

Kimsede Belediyelerde çalışan Şirket İşçileri için sesini çıkartmıyor. Bu sadece benim için geçerli değil. Bütün belediye de çalışan arkadaşlar da aynı durumlardadırlar.

Seçim öncesi Kadro muhabbeti var ama benim inancım kalmadı. Sizlerde bir bilgi var mı merak ediyorum.

Teşekkürler..

16 Şubat 2022 12:07

Maalesef diploma farkı nedense sadece adamı olana yapılıyor bende önlisanstan lisansa tamamladım diplomamı yaptığım işlerin hepsi memur işi fakat maaşa sıra gelince büro işçisi denilip asgari ücrete bırakıldık sosyal haklarımız yakacak yardımı+yol parası asgari ücrete ekleyip sendika aidatını düştüklerinde asgari ücretin altına iniyoruz. sözleşmeli personellerde kendilerine kadro gelecek diye sevinip duruyorlar.

eşit işe eşit ücret istiyoruz ama khk lı olarak geçmenin de farkını kaldırdılar hiçbir esprisi yok benden sonra yeni giren adamlara daha yüksek maaş veriliyor.

milyontane
Aday Memur
16 Şubat 2022 16:27

Aynı durumdayız. Maaşlar artık herkesin aynı oldu bizde de, asgari ücrete eşitlendi. Mühendis de olsak, imza atıp sorumluluk da alsak hiç bir fark kalmadı. Bi umutla haklarımızda iyileştirme yapılır mı diye bekliyoruz. İşi bırakmayı da düşünüyorum artık ama o kadar yıla yazık olacak diye, belki birşeyler düzelir diye bırakamıyorum da. Bu maaş konularının Kurumlara bırakılması, her belediyenin farklı zamlar vermesi ya da bizde olduğu gibi hiç iyileştirme yapılmaması çok çok kötü oldu. Bi standardının olması lazım. Mühendisin, teknikerin, operatörün... herkesin alacağı maaşın bi standardının olması lazım.

Sendikalar hiç birşey yapmıyor. Herkesin gözünde kadro aldık! Kadro alamayanların kadro alacağı konuşuluyor haberlerde belediyeler kadro almış gibi belediyeye hiç yer verilmiyor. Yanımda aynı işi yapan memurla olan farkları geçtim, 696 sayılı KHK'yla çalışanların arasında bile büyük farklar oluştu. Ne yapılmaya çalışılıyor neden bu kadar farklı statüler-maaşlar belirleniyor gerçekten merak ediyorum. Ve hala bir sürü sözleşmeli bir sürü işçi alınıyor bu şekilde.

Biz yerine göre işçi oluyoruz (ne hakkı, ne maaşı işçisin oluyor) yerine göre de mühendis oluyoruz (mühendissin imza da atarsın sorumluluk da alınsın deniyor)

Bizi hep görmezden geliyorlar. Sesimizi duyuramıyoruz.

o52rdu
Aday Memur
17 Şubat 2022 09:17

Belediyelerde olanlar büyük haksızlık.

Diğer bütün Kurumların 696 sayılı KHK şirket çalışanlarının maaşları bize göre %50 daha fazla + hakları iyileştirildi ve geçmişe dönük bir çok hakları da aldılar. Alsınlar da ben bunda değilim. Diğer kurumlarda çalışan arkadaşlar yanlış anlamasın.

Herkes evine ekmek götürüyor. Çocuğumuzun çoluk çocuğu var. Yapılanlar haksızlık.

Bir an önce Belediye Şirket İşçileri statüsüne bir çare bulunmalı. Türkiye'de bütün kurumlar içinde en büyük hak kaybı olan bizleriz.

İnşallah birileri sesimizi duyar..

o52rdu
Aday Memur
18 Şubat 2022 08:27

Karayolları Şirket çalışanlarına Kadro geliyor. Belediyelerden hiçbir ses çıkmıyor hatta gündeme bile gelmiyor. İlginç..

https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/cem-kilic/kamuda-taseron-istihdami-suruyor-6703187?sessionid=2

okankaya11
Aday Memur
10 Mart 2022 14:37

rahat olun yıl sonuna kadro geliyor hayırlısıyla....hemde memur kadrosu...teknik personel için tabi...

Sedat öz
Aday Memur
14 Mart 2022 13:49

belediyede çalışan taşeron kadrolu işçiler içinde geçerlimi bu bilgisi olan varmı

okankaya11, 1 yıl önce

rahat olun yıl sonuna kadro geliyor hayırlısıyla....hemde memur kadrosu...teknik personel için tabi...

okankaya11
Aday Memur
15 Mart 2022 09:22

evet... bende öyleyim zaten

macinix
Aday Memur
15 Mart 2022 15:34

nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz. insanlara umut verdiğinizin farkındasınız değilmi.. ya olmazsa?

okankaya11, 1 yıl önce

okankaya11
Aday Memur
16 Mart 2022 10:55

umut vermek değil kesin...hele iktidar değişirse

%100 olacak....şimdi de %90 diyebiliriz...ben hem siyasetin içinde hemde çalışma bakanlığı ile temastayım....bu konuyla alakalı çok talep var bu taleplerden bakan bunalmış artık.....

macinix, 1 yıl önce

nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz. insanlara umut verdiğinizin farkındasınız değilmi.. ya olmazsa?

macinix
Aday Memur
16 Mart 2022 16:16

e iktidar değişirse bakan da değişecek.. o zaman yine sil baştan.. bence olmaz gibi..

okankaya11, 1 yıl önce

umut vermek değil kesin...hele iktidar değişirse

%100 olacak....şimdi de %90 diyebiliriz...ben hem siyasetin içinde hemde çalışma bakanlığı ile temastayım....bu konuyla alakalı çok talep var bu taleplerden bakan bunalmış artık.....

Ejder183
Aday Memur
16 Mart 2022 21:55

Maalesef her belediye ayrı büro işçisi ve 2 çocuk maaşım 4400 TL. İkramiye desen 8 günlük yılda yemek desen günlük 5.60 kuruş :) yani kadro kadro diye belediyeyi ayırdılar şirkete atarak. Seçim yaklaşıyor ama adımız yok sözleşmeli lere bu yıl sonuna kalmaz kadro gelecek ama bizim adımız geçmiyor herkes kabullenmiş. Hükumet bir çok belediyeyi kaybeddi bunun sebeplerinden biride belediye çalışan larina kadro vermedigi için bizleri ayırdı ve bu böle gider artık kadro falan bu hükumet ile inanmıyorum boşuna ümit vermeyin kimseye

o52rdu
Aday Memur
17 Mart 2022 10:31

Bende Büro Personeliyim ve hiç düşünmüyorum bizlere kadro geleceğini. Çok yazık..

Ejder183, 1 yıl önce
Maalesef her belediye ayrı büro işçisi ve 2 çocuk maaşım 4400 TL. İkramiye desen 8 günlük yılda yemek desen günlük 5.60 kuruş :) yani kadro kadro diye belediyeyi ayırdılar şirkete atarak. Seçim yaklaşıyor ama adımız yok sözleşmeli lere bu yıl sonuna kalmaz kadro gelecek ama bizim adımız geçmiyor herkes kabullenmiş. Hükumet bir çok belediyeyi kaybeddi bunun sebeplerinden biride belediye çalışan larina kadro vermedigi için bizleri ayırdı ve bu böle gider artık kadro falan bu hükumet ile inanmıyorum boşuna ümit vermeyin kimseye

Sedat öz
Aday Memur
17 Mart 2022 11:21

bende inanmıyorum zaten sözleşme desen torpile göre adama göre veriliyor bulunduğum kurumda 8 senedir çalışıyorum her sene bi ümitle bekliyorum ama adamı olan dayısı olan sözleşmeyi alıyor bize verilen taşeron kadrosu boş bir kadro sendika var ama sadece adı var herşey beldediye başkanın elinde o nederse o oluyor keyfiye göre bizim gibi belediye ve bağlı kuruluşlarda çalışanlara verilen kadro çok boş kadro belediyler hariç verilen taşeron kadrolarındakiler(sağlık,eğitim ve benzeri) çok güzel haklara sahip oldu ama belediyedekiler başkanın keyfiyetine maruz bırakıldı kimi belediyeler şu anki ekonomik duruma göre veriyor zor bir durum bence verilmez ama şuda olabilir seçim anketlerine bakılıp elimizde ne var denirse işte oda bir ümit belki bir ihtimal

Ejder183, 1 yıl önce

macinix
Aday Memur
17 Mart 2022 15:25

Bencede Gelmez. sistemi bozmak istemez kimse.. köle düzenine devam.

o52rdu
Aday Memur
14 Haziran 2022 21:06

Arkadaşlar seçim yaklaşıyor. Ara ara Twitter da gündem de oluyor. İnşallah kadro bizlere de gelir.

emredemirel29
Aday Memur
14 Haziran 2022 21:17

Taşerona gelir belki ama belediyelere zor
o52rdu, 12 ay önce
Arkadaşlar seçim yaklaşıyor. Ara ara Twitter da gündem de oluyor. İnşallah kadro bizlere de gelir.

o52rdu
Aday Memur
15 Haziran 2022 09:25

Haksızlık olur. Bizlere 2017-2018 de kadro diye belediye şirketine geçirdiler. Yine taşeron sisteme devam ediliyor. Diğer kurumlarda ki taşeron ile Belediyelerde ki taşeronların farkı ne? Sonuçta herkes kurumuna göre memur veya işçiye göre işini yapıyor. Yani 8 yıldır belediyedeyim. Aynı işi yapıp bu kadar düşük maaş almak. Yazık..
emredemirel29, 12 ay önce
Taşerona gelir belki ama belediyelere zor

emredemirel29
Aday Memur
15 Haziran 2022 10:01

Tabiki herkese ayrımsız kadro verilsin bizde bunu isteriz ama duyumlarımıza göre yerel yönetimlere kadro yok iyileştirme olabilir
o52rdu, 12 ay önce
Haksızlık olur. Bizlere 2017-2018 de kadro diye belediye şirketine geçirdiler. Yine taşeron sisteme devam ediliyor. Diğer kurumlarda ki taşeron ile Belediyelerde ki taşeronların farkı ne? Sonuçta herkes kurumuna göre memur veya işçiye göre işini yapıyor. Yani 8 yıldır belediyedeyim. Aynı işi yapıp bu kadar düşük maaş almak. Yazık..

o52rdu
Aday Memur
27 Haziran 2022 16:35

Gündem de kadro ile ilgili hiç birşey yok ne yazık ki

o52rdu
Aday Memur
26 Ağustos 2022 08:40

" 2018 696khk 4aralık şartı olacak sonrası işe girenler kapsam dışı kalacak "

diye bir söylendi var mı? Duyum alan var mı acaba?

Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi