Editörler : Pangaea
01 Ekim 2022 12:41

mühendis adayi
Aday Memur

Ben bu mühendislerdeki öğretmen olma aşkınıanlamıyorum. Madem öğretmen olacaktınız neden mühendislik okuyup binlerce insanın önüne engel oldunuz? Kpss den 90 puan alıp, sözleşmeli öğretmen olup ağrı diyadin de 4 yıl çalışmak nasıl bir vizyondur?

Blueman98, 6 ay önce - Alıntıya git

Sanane. İster mühendislik yaparız ister öğretmenlik ister bambaşka birşey. Çok vizyonluysan, kafan basıyosa girersin sınava bizden daha çok puan alırsın ne istiyorsan yaparsın. Tıpkı bizim istediğimizi yaptığımız gibi

01 Ekim 2022 14:54

Aysun.müh
Şef

Ben bu mühendislerdeki öğretmen olma aşkınıanlamıyorum. Madem öğretmen olacaktınız neden mühendislik okuyup binlerce insanın önüne engel oldunuz? Kpss den 90 puan alıp, sözleşmeli öğretmen olup ağrı diyadin de 4 yıl çalışmak nasıl bir vizyondur?

Ülkenin mühendisi ne haline getirdiğinden zerre bilgisi olmayan arkadaşım. Ben mühendislik okuduğumda ilk 30 bindim. Mezun olduğumda 300 bin olan kişi mühendislik kazanır olmuştu. Her yere üni açıp mühendislik fakültesi kurdular.Ve bizler 1000 TL maaşla işe girdiğimizde kendimizi şanslı hissettik. Ben devletin böyle bir planı olduğunu bilsem gidip mühendislik okumazdım!
01 Ekim 2022 14:56

Blueman98
Aday Memur

Sanane. İster mühendislik yaparız ister öğretmenlik ister bambaşka birşey. Çok vizyonluysan, kafan basıyosa girersin sınava bizden daha çok puan alırsın ne istiyorsan yaparsın. Tıpkı bizim istediğimizi yaptığımız gibi

mühendis adayi, 6 ay önce - Alıntıya git

Kafam basmadığı için öğretmenlik yapıyorum. Kafam bassa tamamlama sınavını kazanıp mühendislik yapardım.

01 Ekim 2022 14:59

Aysun.müh
Şef

Hadi şimdi vizyonu al benim sayfama da bir daha yazı yazma!
01 Ekim 2022 15:02

Blueman98
Aday Memur
Hadi şimdi vizyonu al benim sayfama da bir daha yazı yazma!
Aysun.müh, 6 ay önce - Alıntıya git

Tamam

02 Ekim 2022 16:39

Aysun.müh
Şef
Arkadaşlar merhaba, dünbir arkadaşımızın sorduğu soru üzerine yazıyorum bunları. Formasyon başvurusu kaçıranlar çok oldu bu yıl.Bitmeyen bir sınav dönemi olunca herkesin aklına formasyon zamanı gelmedi sanırım.
02 Ekim 2022 16:46

Aysun.müh
Şef
Arkadaşlar merhaba, dünbir arkadaşımızın sorduğu soru üzerine yazıyorum bunları. Formasyon başvurusu kaçıranlar çok oldu bu yıl.Bitmeyen bir sınav dönemi olunca herkesin aklına formasyon zamanı gelmedi sanırım.
Aysun.müh, 6 ay önce - Alıntıya git
Eğer formasyon başvurusunu kaçırdıysanız 2023 sınavına girebilirsiniz yani " eğitim bilimleri" sınavına girmenizde bir engel yok.Sadece şöyle bir durum olabilir, Formasyona 2023 yılında başlayacağınız için(yaklaşık Eylülde başlarsa)belgenizi 2024 yılında alacaksınız.2023 puanıyla eğer iki alım olursa ikinci alıma hem belge hem de bir puanınız elinizde oluyor.
04 Ekim 2022 14:24

Feyza.1
Seninle oturup bunu tartışmak istemiyorum.Herkes ekmek parasının derdine düşmüş. Biz mühendis olarak çok güzel öğretmende oluruz bunları düşünme sen.
Aysun.müh, 9 ay önce - Alıntıya git

grup kurdunuz mu?

04 Ekim 2022 14:46

Feyza.1

formasyon alırken verilen dersler ile eğitim sınavındaki dersler aynı mı?

04 Ekim 2022 15:44

ekpss3347
Aday Memur

ikisine de gir öğrenirsin

04 Ekim 2022 16:39

zagor0005
Aday Memur

2021 Eylül atamasında 82 puan ile atanamadım,son atamada puanın düşmesi sizi yanıltmasın.(elektr öğr.)

05 Ekim 2022 07:43

Aysun.müh
Şef

grup kurdunuz mu?

Feyza.1, 6 ay önce - Alıntıya git
Grubu sınav sonuçlarından sonra kuracağım.ÖSYM sonuç belgesini gönderen gruba alınacak.
05 Ekim 2022 07:45

Aysun.müh
Şef

formasyon alırken verilen dersler ile eğitim sınavındaki dersler aynı mı?

Feyza.1, 6 ay önce - Alıntıya git
Dersler aynı , sadece üniversitede zaman kısıtlı olduğu için her ayrıntı anlatılmıyor.YouTube hocaları daha Detaylı anlatıyor.Kitaplar daha da detay anlatıyor. Bu yüzden ilk başlarda kitaptan değilde bir hocadan dinlemek daha faydalı.Kitapta gereksiz detaylarda boğulma ihtimalin olabilir.
05 Ekim 2022 07:51

Aysun.müh
Şef

2021 Eylül atamasında 82 puan ile atanamadım,son atamada puanın düşmesi sizi yanıltmasın.(elektr öğr.)

zagor0005, 6 ay önce - Alıntıya git
Size katılıyorum son atamada atanan arkadaşların çok büyük avantajları vardı. 1) Uzun süredir kimse formasyon alamamıştı (yaklaşık 2 yıl) 2)Alım sayı olarak çok iyiydi.(110 kişi) Bu iki sebepten puanlar bu kadar düşmüştü. Şimdi sadece Diyarbakır'da 400 e yakın formasyon alan olmuş (2021-2022) yılları arasında. Bu da ne kadar çok formasyon alındığının göstergesi. Eğer alımlar 100 ün altına düşerse puan 80 e doğru yükselir. Benim kendi fikrim kontenjan artacak.Bakan meslek liselerine önem veriyor inşallah iyi olacak.
10 Ekim 2022 15:27

Aysun.müh
Şef
Sınavın açıklanmasına az kaldı. Merakla beklenen sonuçlar keşke verilen tarihten önce açıklansa. Gençler nasıl bir sonuç bekliyorsunuz yazın konuşup değerlendirelim.
21 Ekim 2022 09:24

fatihmühendis12

sonuçlar bugün mü açıklanıyor

21 Ekim 2022 10:23

ekonomik.çöküüş
Yasaklı

sonuçlar bugün mü açıklanıyor

fatihmühendis12, 5 ay önce - Alıntıya git

Evet

21 Ekim 2022 13:38

Aysun.müh
Şef
Burada elektrik elektronik mühendisi olup formasyon alan kişiler yer alıyor.Sonuçları ekran görüntüsü alıp yollayanları wp grubuna alacaklar.Bu şekilde sağlıklı bir tercih dönemi geçiririz inşallah.
24 Ekim 2022 12:12

arslan5633
Aday Memur

Teknik eğitim fakültesi mezunu veya formasyonlu mühendislerin öğretmenler atama tercihleri için açılan gruptur. Liste grubuna dahil olmak için yöneticiler ile özelden konuşabilirsiniz.

Elektrik/Elektronik öğretmenligi,

Elektrik-Elektronik mühendisliği

24 Ekim 2022 13:16

arslan5633
Aday Memur

Teknik eğitim fakültesi mezunu veya formasyonlu mühendislerin öğretmenler atama tercihleri için açılan gruptur. Liste grubuna dahil olmak için yöneticiler ile özelden konuşabilirsiniz.

Elektrik/Elektronik öğretmenligi,

Elektrik-Elektronik mühendisliği

Toplam 154 mesaj