memuraday-y
Daire Başkanı
23 Ocak 2026 11:14

Yani benim bu yorumuma dahi eksi oy veren kişi ya da kişileri de artık ne bileyim ne diyeyim bilemiyorum Allah akıl - fikir - vicdan versin. Sanki kötü bir şey demişim gibi hemen eksilemişler yorumumu. Bu bile bazen insanların içinin ne derecede kötü olduğunu göstermek için yetiyor sanırım, çünkü adam insanca yazılmış bir yoruma bile tahammül edemiyor, kendine ve kendi gibi olanlar haricinde kimseye tahammülü yok çünkü.

memuraday-y, 2 hafta önce

Yahu bizim ilçede ben hiç büro amirinin kendine özel şoförü olduğunu duymadım ilçede büro amirinin ne şoförü olabilir hem de 3 tane? Neyin şoförü bu ?

Müspet 07
Şef
23 Ocak 2026 11:25

"İnsan insanın kurdudur"
memuraday-y, 2 hafta önce

Yani benim bu yorumuma dahi eksi oy veren kişi ya da kişileri de artık ne bileyim ne diyeyim bilemiyorum Allah akıl - fikir - vicdan versin. Sanki kötü bir şey demişim gibi hemen eksilemişler yorumumu. Bu bile bazen insanların içinin ne derecede kötü olduğunu göstermek için yetiyor sanırım, çünkü adam insanca yazılmış bir yoruma bile tahammül edemiyor, kendine ve kendi gibi olanlar haricinde kimseye tahammülü yok çünkü.

memuraday-y
Daire Başkanı
23 Ocak 2026 11:30

Ya sen de konuyu yanlış anlıyorsun. Gece olay olduğunda görevle ilgili gittiği zaman tabi ki kurum aracını kullanmak farklı bir şey ama görevle ilgili olmayan bir konuda kendi şahsi işleri için kullanması çok farklı bir şey yani. Amir - memur fark etmez.

surgeon67, 2 hafta önce
küçük ilçede zaten 2-3 ekip oluyor taş çatlasa, gece derecesi yüksek ve karakol amiri veya ilçe müdürünün gitmesi gereken olay olduğu zaman ilçedeki tüm ekipler olay yerine intikal ettiğinde o amir nasıl gidecek olay yerine? taksi mi çağıracak olay yerinde olması gereken ekibi mi çağıracak ? boş boş kıskançlık yapmayın. o adamların yerinde olsa 10 katını yapacak kişiler burada ahkam kesiyor

memur3428
Daire Başkanı
23 Ocak 2026 16:02

Güzel bir giriş fevkalade bir edebiyat ve sadede geldiğimizde polisin turkiyede ağır çalışma şartları sebebiyle hor görülebilir çıkis kapisi hayır kesinlikle hayır bizim mensup olduğumuz dinde veya Türk örf ve adetlerinde böyle bir cikis yolu böyle kendine yontma böyle vicdan rahatlatma kesinlikle yoktur ayrıca polisin çalışma şartları hep ağır zaten bu coğrafyada bu tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyi asla meşrulaştiramaz mücbir sebepler hariç...

Müspet 07, 2 hafta önce
Din ile çözüm olmuyor bu işlerde. 10 kişiyi dinsel eğitime tabi tuttuğumuzu varsayalım, okul sonunda 10'undan da aynı çıktıyı almak asla mümkün olmaz. Formatı değistirmek gerek. Batı bu işin şifrelerini 500 yıl önce çözdü. Fiziksel olayları ve hayatı dinsel düşünce biçiminin dışında konumlandırdı. (ibadetini yapan yapar) Beygirin kaç dişi vardır sorusuna dahi İncile bakarak cevap aradığı, akıl hastalarının içinde cin, şeytan var diye diri diri yaktığı; yine akıl hastalarına yönelik cadı avı başlattığı ortaçağ karanlığından böyle çıktı... Ahlak tüm toplumlarda verili olan bir durumdur, olgusal birşeydir yani ve toplumdan topluma değişir. Bizde bacak bacak üstüne atmak hoş karsılanmaz iken batıda böyle bir durum söz konusu değildir. Farklı bir ülkenin kültüründe, ahlaki yapısısında yetişmiş-biçimlenmiş bir profil, Japonya'da insanların birbirlerine olan saygıları karşısında dehşete düşer, son derece müsamahalı tutumlarını gördükçe dalga geçiyor olduklarını falan düşünür... Biz bu işi mevcut ahlak olgusuyla çözemeyiz. Zaten insan aklı onun yerine uluslararası etik ilkeler tesis etmiştir pek çok konuda. Kamu görevlileri etik kurulu var bizde de. Dileyen yapabilir şikayetini. Polisin özel işlerinde kamunun araçlarını muhtelif zamanlarda kullanmak durumunda kalması; iş yükünün ağır, mesaisinin son derece uzun olması gibi mücbir sebepler nedeniyle hoş görülebilir ve bahse konu kapsada değerlendirilesi doğru olmayabilir. En azından memur bağlamında bu böyledir !

Sbz1dftd
Daire Başkanı
23 Ocak 2026 19:29

devletin aracını özel işlerde zerre miktar kullananlardan hakım zerre miktar bile helal etmiyorum amir memur fark etmez. senin dinin buna engel olmuyor ahlakın engel olmuyor beşeri kanunlar sistem engel olmuyor olabilir mahkeme-i kübraya kurulduğunda şikayetçi olurum ben.. adamların umrunda değil çatır çatır kullanırım diyor ve kullanıyor. sistem bozuk komiser çıkıyo 80 km yolu her gün devletin aracı ile devletin polisini şoför olarak kullanıyor evine gidip geliyor ulan adelet mi bu hak mı bu şehiriçinde market market dolaş alışveriş yap kamu vicdanı bunu kabul etmez

memuraday-y
Daire Başkanı
25 Ocak 2026 00:34

Sanırım haklısınız.

Müspet 07, 2 hafta önce
"İnsan insanın kurdudur"

memuraday-y
Daire Başkanı
25 Ocak 2026 00:36

Şimdi benim anlamadığım bu adamların üstleri - amirleri ya da müdürleri artık her neyse niye göz yumuyor niye hesap sormuyorlar ? İşin bu kısmını da anlamıyorum ?

Sbz1dftd, 2 hafta önce
devletin aracını özel işlerde zerre miktar kullananlardan hakım zerre miktar bile helal etmiyorum amir memur fark etmez. senin dinin buna engel olmuyor ahlakın engel olmuyor beşeri kanunlar sistem engel olmuyor olabilir mahkeme-i kübraya kurulduğunda şikayetçi olurum ben.. adamların umrunda değil çatır çatır kullanırım diyor ve kullanıyor. sistem bozuk komiser çıkıyo 80 km yolu her gün devletin aracı ile devletin polisini şoför olarak kullanıyor evine gidip geliyor ulan adelet mi bu hak mı bu şehiriçinde market market dolaş alışveriş yap kamu vicdanı bunu kabul etmez

memuraday-y
Daire Başkanı
26 Ocak 2026 09:11

Yorumunuza tamamen hak veriyorum.

Sbz1dftd, 2 hafta önce
Toplam 48 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi