Editörler : gubaz"eskiyara"
20 Mart 2022 11:30

Hocam yanlış anlama da ne konuşulsun istersin ?
yldzhmt, 1 yıl önce

Bizdeki durum

... Biri kendince sarki soyler ya da telefonun hoparporu acip "durun size muzik dinletecem" der.

... Digeri bagira bagira telefonlar konusur.

... Bir grup maci tartisir.

... Bir grup bitcoin/borsa konusur.

... Bir grup siyaset konusup tartisir.

Konusulmayan tek sey Egitim malasef.

memoserif
Şef
20 Mart 2022 11:46

Yazı yazmasını değil, yazı yazmayı yazmayı

Türkçeci3535, 1 yıl önce

İsteyen istediğini konuşur. Tapulu malınız mı? Rahatsız oluyorsan girmezsin. Öğretmen kimliğini de bir hak etmek gerekir. Yazı yazmasını, bilmeden nasıl öğretmen oldunuz?

Kagiş
Müsteşar Yardımcısı
20 Mart 2022 14:52

Öğretmenler odası değil de kahvehane mübarek!! Buna bir çözüm bulunmalı!! Sinir bozucu bir ortam. Bazı yorumcular beğenmiyorsanız girmeyin demiş! İyi de nerede dinleneceğiz, kitap okuyacağız,bir sonraki derse hazırlık yapacağız, bir yudum su, çay.. vs içeceğiz!?

Gevezelik yapacaklar (maç, ekonomi, bitcoin, otomobil, ev, arsa, kira,.... vs) gitsin başka yerde konuşsun! Bana ne kardeşim senin hikayenden! Ben dert babası mıyım, Güzin abla mıyım ülennn!! Git derdini Marko Paşa'ya anlat)))

fb88
Şef
20 Mart 2022 20:54

Ya arkadaşım 10 dakıkalık teneffüste bırakın insanlar stresini atsın.konuşsun kaynaşsın muhabbet etsin ne var bundaki.bana ne senin muhabbetinden derseniz ki diyorsunuz dinlemeyin.o kadar öğrenciyle uğraştıktan sonra öğretmenler odasındaki o muhabbet bence insanı deşarj eder.

Kagiş, 1 yıl önce

Öğretmenler odası değil de kahvehane mübarek!! Buna bir çözüm bulunmalı!! Sinir bozucu bir ortam. Bazı yorumcular beğenmiyorsanız girmeyin demiş! İyi de nerede dinleneceğiz, kitap okuyacağız,bir sonraki derse hazırlık yapacağız, bir yudum su, çay.. vs içeceğiz!?

Gevezelik yapacaklar (maç, ekonomi, bitcoin, otomobil, ev, arsa, kira,.... vs) gitsin başka yerde konuşsun! Bana ne kardeşim senin hikayenden! Ben dert babası mıyım, Güzin abla mıyım ülennn!! Git derdini Marko Paşa'ya anlat)))

20 Mart 2022 23:49

Klasik müzik çalsın, herkesin elinde kitap. İnsanlar sanat,tarih,felsefe konuşsun. 10 dk çok büyük bir zaman dilimi.
Kagiş, 1 yıl önce

Kagiş
Müsteşar Yardımcısı
21 Mart 2022 06:08

Biriken stresini okul dışı zamanlarda atsın! Atış poligonuna gitsin, spora gitsin, oto pazarına gitsin.... vs, çocuklarıyla ilgilensin. 10 dakikalık tenefüste gelip de kafamı şişirmesin!! Haa dersinin 5 dakikasını espri bombardımanına ayırarak sınıfında gazını alabilir! Her şeyi ben mi öğreteceğim yahuu!? Hani nerede liyakat!? Lütfen yani.))

fb88, 1 yıl önce

Ya arkadaşım 10 dakıkalık teneffüste bırakın insanlar stresini atsın.konuşsun kaynaşsın muhabbet etsin ne var bundaki.bana ne senin muhabbetinden derseniz ki diyorsunuz dinlemeyin.o kadar öğrenciyle uğraştıktan sonra öğretmenler odasındaki o muhabbet bence insanı deşarj eder.

03 Şubat 2023 16:33

Yandaş bazı guruplar size hakaret etmiyorsa, size huzursuz edici davranışta ( yine yandaşçılık için) bulunulmuyorsa mesela din öğretmeni tek başıma öğretmen odasında fermaarını çekiyor tabi unutmuşta olabilir diyede düşünebilirsiniz yada öğrenciyi size doldurup saldırtmaya çalışmıyorsa inanın o gürültü cennetin sesidir ben bir çok öğretmen odası gördüm amabu yandaşlar odası başka bir şey

cahilsavan
Kapalı
03 Şubat 2023 16:44

Orası öğretmenlerin dinlendiği birazzcık stres attığı biryer. Teneffüsler de toplantı havasında mı geçsin birde pdr ibaresi eklemişsiniz yazık

silivripdr, 1 yıl önce

17 senelik öğretmenim hiç bir zaman eğitim konuşulduğunu görmedim. aksine guruplaşmalar ve dedikodu kazanı. ayak kaydırma durağı. kesinlikle katılıyorum.

burada asosyal olan adam doğru adamdır.

Kemençe61
Memur
03 Şubat 2023 16:53

Bu konuda gerçekten çok musdaribim. 2 dk kafa dinlemek için iniyoruz, çoğunluk olmasa bile bazı ortam bozucu tipler, nerede ne konuşulması gerektiğinin bilmeyen, ve hatta öğretmen olduğunun bile farkında olmayan arkadaşlar hakikaten insanı oraya indiğine pişman ediyor. Care olarak mecbur kalmadıkça girmemeye çalışıyorum. Bazı günler gerçekten güzel bir ortam oluyor. Karşılıklı muhabbet edilebildiği, kimsenin kimseyi rahatsız etmediği bir ortam güzel oluyor. Ama çoğunlukla kimsenin birbirini dinlemediği küçücük odada bağır çağır konuşan, güya espriler komiklikler yapan tüm ortamı bozan malesef 3-5 kişi çıkıyor.

guerlian
Şube Müdürü
03 Şubat 2023 16:53

Hele o çocuk, bebek muhabbeti... Bize ne, bize neee?

Kuskusuz
Şube Müdürü
03 Şubat 2023 18:27

Kimin ne konuştuğu umrumda değil. Kafamın kaldirdigi günler giriyorum, kaldirmadigi günler girmiyorum. Zaten 1 gün nöbet, kaldı 4 gün onun da bazı teneffuslerinde sınıfta işler oluyor. Çok takilmiyorum konuşulanlara varsa hoş muhabbet dahil oluyorum yoksa yiyip içip telefonla uğraşıyorum.

hugo.almeida
Müsteşar
03 Şubat 2023 18:43

Öğretmenler odasında eğitim konuşanı nazik bir dille uyarırım. Eğitim konuşacak olan toplantı tertip edip isteyenlerle konuşabilir. Eğitim 10 dk'lık teneffüste öğretmenler odasında konuşulacak şey değil. Arada yeltenen oluyor konuşmaya gidip başka yerde eğitim konuşun diyorum.

Kuskusuz
Şube Müdürü
03 Şubat 2023 19:26

Bazen kazanım değerlendirme yapiyorum sonuçları beklentilerimi karsilamayinca ceneme vuruyor iki soyleneyim diyorum hemen susturuyorlar;)))

hugo.almeida, 4 ay önce

Öğretmenler odasında eğitim konuşanı nazik bir dille uyarırım. Eğitim konuşacak olan toplantı tertip edip isteyenlerle konuşabilir. Eğitim 10 dk'lık teneffüste öğretmenler odasında konuşulacak şey değil. Arada yeltenen oluyor konuşmaya gidip başka yerde eğitim konuşun diyorum.

Velocıraptor
Genel Müdür
03 Şubat 2023 19:32

toplantı tertip edilmez "meeting set" edilir hangi çağdayız ?

hugo.almeida, 4 ay önce

03 Şubat 2023 19:43

Bizim öğretmenler odasında benim bardağımı kullanmasınlar diye adam ranzaya kilit vuruyor eskiden masamızda biskrem, çubuk kraker, krax ve çikilotalar vesayre vardı. En azından odaya girer sormadan gülüp yerdik millet onu bile saklar oldu vay be hey yavrum hey

memur744
Memur
03 Şubat 2023 19:54

Sorun öğretmenler odası değil, içindekiler. Orayı cennet de cehennem de yapan bizleriz. Tek bir kişi bile amacı buysa ortamı bozabiliyor. Ben sınıfta gürültüye birşey demiyorum çünkü çocuklar, enerjileri var, kötü niyetleri yok. Ancak sınıftan çıkıp öğretmenler odasına girdiğimde ona buna sataşıp hönkürerek kahkahalar atan, herkesin sesini bastırıp sarkastik şakalarla insanların yüzünü önüne eğen tek bir kişi bile beni fazlasıyla rahatsız ediyor, çıkıyorum. Birbirimize karşı saygılı olmak zorundayız.

hugo.almeida
Müsteşar
03 Şubat 2023 20:01

Allah razı olsun o susturanlardan. :)

Sosyal medyada üç beş cahil çıkıyor "öğretmenler odasında eğitim konuşanı görmedim" diye ortaya atıyor. Bizim okuyan öğretmenler de "Bak ben iyi öğretmenim, hep eğitim konuşuyorum" diye kendini övme noktasında diğerlerinin yaptığı gibi ilk önce kendi meslektaşını satıyor. Kendini övecek bir konu bulamayınca meslektaşını kötüleyip onun sırtına basıp onu ezerek yükselmeye çalışıyor. Sağdan soldan bakacaklar "Ooo, ne kadar da iyi bir öğretmen, dinlenme zamanında bile eğitim konuşuyor" diyecekler.

Dinlenme zamanı o. Sizin için ayrılmış. Hemen hemen hiçbir meslek grubunda böyle bir şey göremezsin. Hatta Amerikan filmlerinde "Shuut UP!" diyerek bu tipler ortamdan gönderilir.

Tabi biz de gerçekten eğitim konuşanı odadan göndermiyoruz. Ya da müdahale etmiyoruz ama gerçekten en sevmediğim muhabbet o. Yeri geliyor bazı öğrencilerin durumları ile ilgili kritik falan yapılıyor ama sınırlı bir süre.

Algılara kapılıp bu durumlara düşmeyin. Sağda solda böyle konuşan insanlar görürseniz ense köküne bir tane vurup "Kes" diyerek gönderin.

Kuskusuz, 4 ay önce

Bazen kazanım değerlendirme yapiyorum sonuçları beklentilerimi karsilamayinca ceneme vuruyor iki soyleneyim diyorum hemen susturuyorlar;)))

03 Şubat 2023 20:18

Memlelette artık her şey kıymetli. Ne varsa kat kat aldı başını gitti. Bırak çikolatayı, bisküviyi, şekerlemeyi. Eskiden herkes üçer beşer simit alır gelir, birbirine ikram ederdi. Öğretmenler odasında bu kültür de yerin dibine girdi. Yiyen kendi evinde yiyor artık simiti. O yüzden ikram mikram geçmişler. Bu işler şimdi adamı dişler.

Enflasyoncu Remzi, 4 ay önce

Bizim öğretmenler odasında benim bardağımı kullanmasınlar diye adam ranzaya kilit vuruyor eskiden masamızda biskrem, çubuk kraker, krax ve çikilotalar vesayre vardı. En azından odaya girer sormadan gülüp yerdik millet onu bile saklar oldu vay be hey yavrum hey

m2ka
Aday Memur
04 Şubat 2023 00:20

Doktorlar mola verdiklerinde sürekli hastaları mı konuşuyorlar? Avukatlar davaları, imamlar bir namazdan diğerine kadar cemaatin durumunu, polislerde suçu azaltma yollarını mı konuşuyorlar acaba? Ben 4 dk sigara içip hızla öğretmenler odasına gidiyorum 3- 4 dk da onlarla takılıp derse geçiyorum. Çok da keyif alıyorum.Konuşulan konulardan şikayetim yok. 3 yıl boyunca aynı espriyi yapan bir hocamız vardı o da emekli oldu kurtulduk. Onu da çok seviyorduk ama az özlüyoruz.

04 Şubat 2023 10:27

bizde de herkes bağırarak konuşuyor :)

çok ses var :) deyince de :) trip :) atıyorlar :)

Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi