Arkadaşlar bugün öğrendim
öğle arasında kalemimizin temizliğini yapan temizlik görevlisi ablamız 9000 TL civarı ücret alıyormuş
kendisi de doğruladı,
aşağıda güvenlik görevlisi arkadaşlar 7500 TL civarı ücret alıyormuş
ben 7 yıllık zabıt katibi olarak nasıl 6500 alıyorum ?
keşke uğraşmasaydık,kpss mülakat vs
direk güvenlik görevlisi olsaydık yada işçi olarak girip burada 9000 TL para alsaydık
yazık günah,
memuruna hakettiği ücreti vermiyorsunuz
bu nasıl bir ücret dengesi bu, bunu nasıl nereye bildirebiliriz, birisi görmeli bu durumu
Kimsenin parasında gözümüz yok, ancak kurumun memuru olarak ben nasıl daha düşük ücret alıyorum ?
cezaevinin kahrını çeken ikmleri, adliyenin kahrını çeken katip ve mübaşirlerin çoğu sözleşmeli pozisyonda yıllardır asgari ücretten hallice çalışıyor. Şu an 6400 tl bekar sözleşmeli lisans mezunu ikm maaşı.
3 yıl önce taşerondan kadroya geçen talihli temizlik işçilerimiz tediyesi ıvırı zıvırı 9000 tl maaş alıyor. Üstelik kadrolular. Sen yıllarca mahkumla uğraş, cezaevi için egosu arşa çıkmış amirle, adliye için hakim savcıyla uğraş üstüne bir de yaptığın işte her an soruşturma sürülme baskısıyla çalış. Sonuç süresiz sözleşmeli + asgari ücretten hallice maaş.
Diğer yanda kpss şartsız, boy kilo ve klavye gibi elemelerden geçmeden sadece sözlü mülakatla 8-5 çalışıp 9000 tl maaş. Taşerondan geçenlerde mülakat bile olmadı.
Adalet bakanlığı hakim savcı bakanlığıydı zaten. Şu an hakim-savcı-işçi bakanlığı oldu. Ne diyelim inşallah hakim savcı kadar maaş alır işçi kardeşlerimiz. Biz kimiz ki komisyon personeli.
Tez zamanda herkesin bu bakanlıktan kurtulması dileğimle.
cezaevinin kahrını çeken ikmleri, adliyenin kahrını çeken katip ve mübaşirlerin çoğu sözleşmeli pozisyonda yıllardır asgari ücretten hallice çalışıyor. Şu an 6400 tl bekar sözleşmeli lisans mezunu ikm maaşı. 3 yıl önce taşerondan kadroya geçen talihli temizlik işçilerimiz tediyesi ıvırı zıvırı 9000 tl maaş alıyor. Üstelik kadrolular. Sen yıllarca mahkumla uğraş, cezaevi için egosu arşa çıkmış amirle, adliye için hakim savcıyla uğraş üstüne bir de yaptığın işte her an soruşturma sürülme baskısıyla çalış. Sonuç süresiz sözleşmeli + asgari ücretten hallice maaş. Diğer yanda kpss şartsız, boy kilo ve klavye gibi elemelerden geçmeden sadece sözlü mülakatla 8-5 çalışıp 9000 tl maaş. Taşerondan geçenlerde mülakat bile olmadı. Adalet bakanlığı hakim savcı bakanlığıydı zaten. Şu an hakim-savcı-işçi bakanlığı oldu. Ne diyelim inşallah hakim savcı kadar maaş alır işçi kardeşlerimiz. Biz kimiz ki komisyon personeli. Tez zamanda herkesin bu bakanlıktan kurtulması dileğimle. publicfinancer, 5 ay önce - Alıntıya git
5 yıllık kadrolu icra memuruyum 6500 lira maaş veriyorlar komik
O kişiler isterse 19 bin TL alsınlar bizi ilgilendirmez ancak adliyenin temel taşı olan memurlardan fazla maaş almaları kabul edilebilir bir durum değildir. İzahtan vareste olan çalışma koşulları sorumluluk düşünüldüğünde aslı personelin maaşları bu şekilde olmamalıdır.
7 yıllık sözleşmeli katibim, eşim çalışmıyor 2 çocuk var lisans mezunuyum, 7200 TL maaş alıyorum, darbe zamanında 2,5 yıl boyunca sabah 8 gece 23-24 e kadar hafta sonu tatili olmadan çalıştım. 1 kere bile isyan etmedim, 7 yıllık katiplik hayatım boyunca ilçede olduğum için en az 6 yılı fazla mesaili çalışmak ile geçti ve sadece 1 ay fazla mesai ücreti aldım yani 1 kez, her sene sözleşme imzalıyorum ve 7 senedir kadro bekliyorum, hiç biri canımı acıtmadı ama taşeron ile işe başlayıp KADRO alıp, üstüne bir de 9000 TL maaş alınca bu canımı acıttı. Hiç bir hukuki sorumluluğu olmayan hiç bir yazının altında imzası bulunmayana verilen maaş 7 yıllık katipten fazla, keşke görevde düşme sınavı olsa da 4/D li kadroya geçen işçi olsak, onlar niye 9 bin alıyor demiyoruz 10 bin alsın ama katipte hak ettiği maaşı alsın.
Temizlik personeliyle maaşlarımızı konuştuk, taşerondan kadroya geçmiş 10 yıllık personel aldığı maaş toplam herşey içinde 6150 alıyor. Tediye maaş ikramiye topla böl aylığı 6150 ye geliyor. Kim 9000 alıyormuş ?
Temizlik personeliyle maaşlarımızı konuştuk, taşerondan kadroya geçmiş 10 yıllık personel aldığı maaş toplam herşey içinde 6150 alıyor. Tediye maaş ikramiye topla böl aylığı 6150 ye geliyor. Kim 9000 alıyormuş ? Kemall4567, 5 ay önce - Alıntıya git
sen ona değil personel kalemine sor. hatta inanmıyorsan kamu işçileri forumuna gir bak. 8500-9000 tl arası değişiyor yıllık ücretlerini aya bölünce.
sen ona değil personel kalemine sor. hatta inanmıyorsan kamu işçileri forumuna gir bak. 8500-9000 tl arası değişiyor yıllık ücretlerini aya bölünce. publicfinancer, 5 ay önce - Alıntıya git
Adamın bodrosunu kendi gözlerimle gördüm.
Adamın bodrosunu kendi gözlerimle gördüm. Kemall4567, 5 ay önce - Alıntıya git
dostum biz de işkembeden sallamıyoruz. Yazdığımı okursan yıl içinde kazandıkları ücreti aya bölersen demişim. sadece 52 günlük tediyeleri var yıllık. onu bordroda göreceğini sanmıyorum. kalemde çalışan arkadaş varsa doğrulayabilir.
dostum biz de işkembeden sallamıyoruz. Yazdığımı okursan yıl içinde kazandıkları ücreti aya bölersen demişim. sadece 52 günlük tediyeleri var yıllık. onu bordroda göreceğini sanmıyorum. kalemde çalışan arkadaş varsa doğrulayabilir. publicfinancer, 5 ay önce - Alıntıya git
bu durum sadece adalet bakanlığında değil bütün kurumlarda artık böyle ve her zamda giderek artacak.
orta düzen kurum amiriyim , ayrıca mühendisim ve maaşlarını ben imzalıyorum , benimle eşit alan var
bu tarz konular yetkili sendikanın görevi kapsamında diğil. onlar üye sayısını arttırma peşinde.
Sizin arkadaşın maaşını eksik hesaplıyorlar sanırım. Nisan maaşları 7500.TL civarı. Dün hesapladım. diğer tediye ve ikramiyeyi aya bölersen 9000 tl civarı alıyorlar.
Bu arkadaşlar tüm katipleri geçtiler. Eylül ayında müdürlere yaklaşacaklar maaş olarak. Gelecek sene hakim ve savcılar ile eşit olabilirler.
Mesele şu;
Onların maaşları çok demiyorum. Bizlerin maaşları az.
Tediye ikramiye bayram parası hep ayrı bordro olur bizdede var taşerondan geçen kuru maaşı 7 bin ve biz neden memurdan az alıyoruz diyor sen tediye ikramiye almıyormusun diyince ses çıkarmıyor. çok cakallar biz boşuna okuyup kpss çalışıp gurbete gidip geri tayin olmak için yırtınıyoruz ben 2. Üniversiteyi okuyorum belki 3600 faydası olur diye hayal kurarak adam ilkokul mezunu gülüyor senin okul bitmiyecek mi diye 40 yaşında öğrenci gibi yaşıyorum malmıyım evet bu durumda malım
Aramiza hosgeldin
9000 degil daha fazla aliyor yuzde otuz zam gelmeden once 9000 den fazla aliyorlar maaslarina daha bu ay yansidi zamlari yuzde 31 bilik zam.yani adamlarin zamsiz maasi bizden fazlaydi. Biz dilekce yazdik yazmayin dedi ust makam. Dikkate alinmadi. Torpile ise alinan hakkiyla ise gecenden fazla aliyor. Hak bu adalet bu biz hala memeursenin pesinden kosalim memeurlar olarak