Editörler : Renjiro
«190191192193194195196197198199200201202

deneme0077
Aday Memur
04 Temmuz 2023 20:04

"asgari şartı sağlamıyor" durumuna düşünen çok kişi var.

tek bir yol yok, farklı kombinasyonlar var.

- Durum ilk DK'da görüşülüyor.

a) kurul hakemi haksız bulursa dosya tekrar aynı hakeme geri gidiyor. süreç devam ediyor.

b) kurul hakemi haklı bulursa adaya bilgi veriliyor, süreç kapanıyor.

b.1) Aday durumu kabullenir.

b.2)Aday itiraz dilekçesi yazar. Bu dilekçe bir sonraki DK'da görüşülür.

b.2.a) kurul hakemi haksız bulursa dosya tekrar aynı hakeme geri gidiyor. değerlendirme süreci devam ediyor.

b.2.b) kurul hakemi haklı bulursa adaya bilgi veriliyor (süreç zaten durmuştu).

Genel hatlarıyla süreç bu şekilde. Aynı hakem 2 defa "asgari şartı sağlamıyor" iddiasında bulunursa normalde hakemin jüri üyeliği düşürülüyor, yerine yedek hakem geçiyor. Fakat bazen düşürülmediği de olmuş, forumdaki bilgilere göre.

drpharm, 3 ay önce
Hocalarım merhaba asgari iddiasında bulunulan hocamız oldu mu ve sonrasında süreç nasıl ilerledi ne kadar sürdü acaba tecrübeleriniz nelerdir

deneme0077
Aday Memur
04 Temmuz 2023 20:15

Sürecin ne kadar süreceği konusunda net bilgi söylenemez. Çünkü farklı olasılıklar var. en kısa süreni:

DK hakemi haksız bulur, dosya tekrar hakeme gider ve hakeme 10 gün süre verir. Hakem 10 gün içinde "başarılı" veya "başarısız" kararı verir. Sonra ilk YK'da karara bağlanır.

Bir önceki mesajımda ve şimdiki mesajımda yazdıklarım sadece 1 hakem için idi. Birden fazla hakem "asgari şartı sağlamıyor" iddiasında bulunabilir. Hakemin biri "başarılı" veya "başarısız" kararı verirken, başka bir hakem tekrar "asgari şartı sağlamıyor" iddiasında bulunabilir.

drpharm, 3 ay önce
Hocalarım merhaba asgari iddiasında bulunulan hocamız oldu mu ve sonrasında süreç nasıl ilerledi ne kadar sürdü acaba tecrübeleriniz nelerdir

mullins
Aday Memur
06 Temmuz 2023 17:06

asgari iddiasında bulunan zaten yedek jüri ise farklı bir durum olabilir mi acaba

deneme0077, 3 ay önce

"asgari şartı sağlamıyor" durumuna düşünen çok kişi var.

tek bir yol yok, farklı kombinasyonlar var.

- Durum ilk DK'da görüşülüyor.

a) kurul hakemi haksız bulursa dosya tekrar aynı hakeme geri gidiyor. süreç devam ediyor.

b) kurul hakemi haklı bulursa adaya bilgi veriliyor, süreç kapanıyor.

b.1) Aday durumu kabullenir.

b.2)Aday itiraz dilekçesi yazar. Bu dilekçe bir sonraki DK'da görüşülür.

b.2.a) kurul hakemi haksız bulursa dosya tekrar aynı hakeme geri gidiyor. değerlendirme süreci devam ediyor.

b.2.b) kurul hakemi haklı bulursa adaya bilgi veriliyor (süreç zaten durmuştu).

Genel hatlarıyla süreç bu şekilde. Aynı hakem 2 defa "asgari şartı sağlamıyor" iddiasında bulunursa normalde hakemin jüri üyeliği düşürülüyor, yerine yedek hakem geçiyor. Fakat bazen düşürülmediği de olmuş, forumdaki bilgilere göre.

deneme0077
Aday Memur
12 Temmuz 2023 12:53

Aday "asgari şartı sağlamıyor" durumuna düşünce, bu iddiada bulunan kişinin asıl veya yedek jüri üyesi olması sürecin akışı açısından fark etmiyor.

"asgari şartı sağlamıyor" durumuna ne zaman düşülüyor? :

En az 1 jüri üyesi "asgari şartı sağlamıyor" kararı verdiğini kabul edelim. Bu kararı veren jüri üyesi, raporu en önce giren kişi de olabilir en son giren kişi de olabilir. Asıl da olabilir yedek de olabilir.

7 jüri üyesinin hepsi raporunu girdikten sonra, adayın ekranında "asgari şartı sağlamıyor" kararı görünüyor. Bundan sonraki süreç malum.

mullins, 3 ay önce

asgari iddiasında bulunan zaten yedek jüri ise farklı bir durum olabilir mi acaba

drpharm
Aday Memur
16 Temmuz 2023 13:11

Hocam ikinci asgariden sonra süreciniz nasıl ilerlemişti acaba
eymen baran, 8 ay önce

Hocalarım merhaba

31.12.2022?de tüm jürlerimin eser incelemesi bitti. Son jürinin eser incelemesi sonrası sisteme aşağıdaki ifade yansıdı

-Docentlik değerlendirme jürinizin eser inceleme süreci tamamlandı.Jürinizin asgari şartlarını sağlamadığınıza ilişkin iddiası var. Durumunuz Docentlik komisyonu tarafından inceleniyor.

17.01.2023: Docentlik değerlendirme jürinizin eser inceleme süreci devam ediyor. 6/1 kaldı görünüyordu.Yani bir hakemin eser incelemesi kalmıştı.

18.01.2023:Docentlik değerlendirme jürinizin eser inceleme süreci tamamlandı.Jürinizin asgari şartlarını sağlamadığınıza ilişkin iddiası var. Durumunuz Docentlik komisyonu tarafından inceleniyor.

Hoclarımdan bu konuda bilgilendirici destek istiyorum

1-tahminimce komisyon beni haklı buldu ve bana asgari veren jüriye tekrar dosyamı geri gönderdi. Aynı jüri üzerinden 24 saat geçmeden dosyama ??asgari şartı sağlamadığıma dair?? şerhi koyarak komisyona tekrar geri gönderdi. Bu tahminim doğru mu?

2-Komisyon ocak ayında iki defa toplanır mı?

3-Benim dosyamın bundan sonraki süreçi nasıl olacak?

Antro.65
Aday Memur
18 Temmuz 2023 13:31

Burada her gün 2-3 sayfa yazılıyordu. Hiç kimseler kalmadı. Ben hala Etik Kurul bekliyorum :((

sussame7
Memur
08 Ağustos 2023 22:53

Sayin hocalarim, 2022 Ekim basvurum maalesef ki 1 juri uyesi tarafindan asgari sartlari saglamadigim gerekcesiyle haksiz yere iptal olmustu..aradan gecen bunca zaman icerisinde ruhumun kac yil daha yaslandigini tahmin bile edemiyorum..Ancak sukurler olsun ki bugun Mart 2023 basvuru sonucum 5/5 Basarili seklinde..Sunu belirtmek isterim, kimseye juri isimlerimi soylemedim. Ayrica kimseye ASLA juriyi aratmadim..Acikcasi aratacak kimsem de yoktu..Lutfen tanidigi olmayan hocalarimiz umutsuz olmasin..Adil hocalarin varligina bugun tekrar inandim..Sonucunu sabirsizlikla bekleyen hocalarimin da en kisa zamanda guzel haberler almalarini dilerim..Asgari ya da etik iddiasi sebebiyle bekleyen hocalarim icin de gonul ferahligi ve tez zamanda Docent unvanini almalarini diliyorum..

ekim2022doc
Daire Başkanı
09 Ağustos 2023 00:31

Tebrikler hocam. Bu cendereden cıkmana cok sevindim. Forum okuyarak teselli buluyorum . Denemekten bi zarar cıkmaz ama calısma yapacak azmim gitti .. inş toparlarım.. amin. Hocam kaç yayın ekledin asgari sonrası?
sussame7, 2 ay önce

Sayin hocalarim, 2022 Ekim basvurum maalesef ki 1 juri uyesi tarafindan asgari sartlari saglamadigim gerekcesiyle haksiz yere iptal olmustu..aradan gecen bunca zaman icerisinde ruhumun kac yil daha yaslandigini tahmin bile edemiyorum..Ancak sukurler olsun ki bugun Mart 2023 basvuru sonucum 5/5 Basarili seklinde..Sunu belirtmek isterim, kimseye juri isimlerimi soylemedim. Ayrica kimseye ASLA juriyi aratmadim..Acikcasi aratacak kimsem de yoktu..Lutfen tanidigi olmayan hocalarimiz umutsuz olmasin..Adil hocalarin varligina bugun tekrar inandim..Sonucunu sabirsizlikla bekleyen hocalarimin da en kisa zamanda guzel haberler almalarini dilerim..Asgari ya da etik iddiasi sebebiyle bekleyen hocalarim icin de gonul ferahligi ve tez zamanda Docent unvanini almalarini diliyorum..

sussame7
Memur
09 Ağustos 2023 02:01

Hocam benim puanim hicbir madde icin asgariye dusmuyordu zaten..2. basvurumda ilkinde asgariye konu olan yayinlarimi ozgecmise atip beyannameden cikardim. Ayrica 1 Sci exp yayina ilave atiflarim da vardi. Yuklu dosyalarimin hepsini tek tek yeniden olusturup tekrar yukledim. Pdf te tarih belirdigi icin. Insan paranoya yapiyor. Hocam, jurinin yaklasimi cok onemli, adaletli insanlarla karsilasmak cok onemli.

ekim2022doc, 2 ay önce
Tebrikler hocam. Bu cendereden cıkmana cok sevindim. Forum okuyarak teselli buluyorum . Denemekten bi zarar cıkmaz ama calısma yapacak azmim gitti .. inş toparlarım.. amin. Hocam kaç yayın ekledin asgari sonrası?

sussame7
Memur
09 Ağustos 2023 02:08

Hocam aylardir tek bir cumle bile yazmadim..anliyorum sizi..insanda istek kalmiyor.. ancak inanin kimsenin umrunda degil..bizi yine calismak kurtariyor..moralinizi yuksek tutun..eni de sonunda docent olacaksiniz..

ekim2022doc, 2 ay önce

ekim2022doc
Daire Başkanı
09 Ağustos 2023 17:11

Hocam sagolasin motiven icin. Tesekkurler. benim daha bu bilirkisilerden bi sonuc tam ciksin da. 1 juri , 3 yayinda sorun bulmus ama belki bilirkisiler aklarlar , avukatim sorun yok diyor , ama bakalim. sonrasinda en erken 2024 mart da basvurabiliyorun. Ben 2025 den once basvuru yapmam sanmiyorum.. anca yayin cikarin cunku.. o zamana da Allah kerim sartlar degisir mi.. bilemiyorum. ama yavas yavas toparlayip bisiler yaomaya calisirim, sagol
sussame7, 2 ay önce

Hocam aylardir tek bir cumle bile yazmadim..anliyorum sizi..insanda istek kalmiyor.. ancak inanin kimsenin umrunda degil..bizi yine calismak kurtariyor..moralinizi yuksek tutun..eni de sonunda docent olacaksiniz..

yökhukuk
Genel Müdür
12 Ağustos 2023 12:49

Gerçekten hakkını aramak isteyen ve bu konuda profesyonel bir süreç yönetimi arayışında olan Doçent Adayı arkadaşlara bir önerim var:

ÜAK yeni temel alan kriterleri daha önce başarısız sayılan veya etiğe sevkedilen adaylar bakımından aleyhe sonuç doğuruyor.

Eğer her bir temel alandan en az 3 aday bulunabilirse, güncelleme kararına ilişkin hem idari hem de yargısal sürecin başlatılması ve takibi konusunda danışmanlık yapabilirim. İdari süreçten olumlu sonuç alınır mı (muhatap kurumları çok yakın bildiğim ve tecrübe ettiğim için) öngörmek zor; ancak yargısal süreçten (üretilecek çok sağlam hukuki argümanlarla) olumlu sonuç alınabileceği kanaatindeyim.

Ayrıntılar için [email protected] e-mail adresi üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz

Toplam 4032 mesaj
«190191192193194195196197198199200201202

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi