Editörler : crops35

adbaaa
Aday Memur
26 Haziran 2022 08:43

Bölüm ne ?
Goksns, 3 yıl önce
Benimde ismim düşmüş darısı size inşallah

Suleymane
Aday Memur
27 Haziran 2022 09:56

Arkadaşlar ismi düşen oldu mu başka

27 Haziran 2022 10:56

Atandığım il aradı
Suleymane, 3 yıl önce

Kaya00211 atandığınız il mi aradı acaba yoksa ankaradan mı aradılar. Ve alanınızı öğrenebilirmiyim

adbaaa
Aday Memur
27 Haziran 2022 11:38

Hocam branşınız nedir ?
Kaya00211, 3 yıl önce
Atandığım il aradı
30 Haziran 2022 20:27

Bugünlerde bakanlıktan bilgi alabilen oldu mu acaba? Süreç daha ne zamana kadar devam edip herkes göreve başlayacakmış?

Joker123r5
Aday Memur
01 Temmuz 2022 11:44

arkadaşlar mrb Biliyorsunuz aile ve sosyal hizmetler bakanlığında rotasyon(zorunlu yer değiştirme olayı var) dilekçe ile istediğimiz yere tayinimiz olursa rotasyona tabi olur muyuz. Yani engelllik süresi devam ettiği sürece rotasyona tabi miyiz bir bilginiz var mı.

Topal.sprinter
Aday Memur
01 Temmuz 2022 16:56

Arkadaş rotasyon diye bir şey yok bakanlıkta. Bilgi sahibi değilseniz burada insanların kafasını bulandırmayın. Aynı il müdürlüğüne bağlı üç farklı yerden biri şahsen gidip sormak olmak üzere üç farklı kişiden bakanlığın böyle bir uygulamasının olmadığı bilgisini aldım. Benden size tavsiye bilgi sahibi değilseniz insanların kafasını bulandıracak yorumlardan uzak durun.

Joker123r5, 3 yıl önce

arkadaşlar mrb Biliyorsunuz aile ve sosyal hizmetler bakanlığında rotasyon(zorunlu yer değiştirme olayı var) dilekçe ile istediğimiz yere tayinimiz olursa rotasyona tabi olur muyuz. Yani engelllik süresi devam ettiği sürece rotasyona tabi miyiz bir bilginiz var mı.

Joker123r5
Aday Memur
01 Temmuz 2022 20:54

Arkadasim zaten bilgi sahibi olmadigim icin soruyorum.İlgili mevzuati açıp tayin ile ilgili kismi acip okursan zorunlu yer degistirmenin 4 bölgeye ayrildigini goreceksiniz.Benim asil ogrenmek istedigim engeliler rotasyona tabi mi ?Bununla ilgili bir kac müdürlüğü aradim net bilgi almadim.Evet tabisiniz diyende oldu, hayir degilsiniz diyende oldu.O yuzden buraya yazma geregi duydum.

Topal.sprinter
Aday Memur
01 Temmuz 2022 21:21

Araştırmış olsaydınız yönetmelikte var olan bir şeyin pratikte olmadığını. 2013'te geçen bir yönetmeliğin aradan geçen 9 yıl boyunca pratikte işlemediğini öğrenirdiniz. Bugün siz benim tabiri caiz ise psikolojimi bozdunuz. Sizin bu yorumunuz yüzünden aramadığım yer kalmadı. Feragat etmeyi dahi düşündüm. Buradaki insanların bildikleri de üç aşağı beş yukarı sizin bildiğiniz çerçeve de bilgi sahibi. Ben dahil farklı bakanlıklar olsa dahi ilk atama. Bu yüzden söylediklerinize dikkat edin derim.

Joker123r5, 3 yıl önce

Arkadasim zaten bilgi sahibi olmadigim icin soruyorum.İlgili mevzuati açıp tayin ile ilgili kismi acip okursan zorunlu yer degistirmenin 4 bölgeye ayrildigini goreceksiniz.Benim asil ogrenmek istedigim engeliler rotasyona tabi mi ?Bununla ilgili bir kac müdürlüğü aradim net bilgi almadim.Evet tabisiniz diyende oldu, hayir degilsiniz diyende oldu.O yuzden buraya yazma geregi duydum.

Topal.sprinter
Aday Memur
01 Temmuz 2022 21:23

Ayrıca bölgelere ayrılma başta şuan görev yaptığım sağlık bakanlığı dahil bir çok bakanlıkta zaten mevcut.

Joker123r5, 3 yıl önce

Joker123r5
Aday Memur
01 Temmuz 2022 21:56

Atama yonetmenligi en son 17.12.2021 de bir cok degisiklik yapilip resmi gazetede yayinlanmis.Bilgi paylastikca cogalir.Psikolojinizi bozmaniza gerek yok.Umarim sizin dediginiz gibi pratikte zorunlu yer degisterme olayini uygulatmazlar.

Joker123r5
Aday Memur
01 Temmuz 2022 21:58

Bu arada saglik bakanligi yonetmenliginde bolgelere ayrilma yani rotasyon yok

Topal.sprinter
Aday Memur
02 Temmuz 2022 09:04

Bilmediğini de bilmiyorsun. Ve yazdığında o kadar emin yazıyorsun ki. Aç bakalım sağlık bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliği madde 6 oku bakalım orda hizmet bölgeleri kaç bölgeye ayırmış. Ayrıca bölgelere ayırmak rotasyon değildir. Ve artık yazdıklarını dikkate almıyacam saygılar.

Joker123r5, 3 yıl önce

pcmaster
Aday Memur
08 Temmuz 2022 23:54

Sosyolog olarak ilk maaş almak nasip oldu, darısı tez vakitte isteyen herkesin başına

sahinbaba
Genel Müdür
18 Temmuz 2022 08:29

1- rotasyon diye bir kavram yok. sadece adli makamlarda, askeriye ve emniyet hizmetlerinde var. o şehirde hep kalmak istiyorsanız kimse sizi bir yere göndermez.

2- eş durumu ve engel durumuna bağlı tayinlerle bölge sistemine tabi olmadan gidebilirsiniz. Aksi takdirde bölge atlamak zorundasınız. örneğin çalıştığınız yer 3. bölge ise, 2. bölgeye geçmeden 1. bölge şehirlere geçemezsiniz.

Joker123r5, 3 yıl önce

sahinbaba
Genel Müdür
18 Temmuz 2022 08:31

bölge sistemi bütün bakanlıklarda vardır. sağlık, meb, turizm, spor vs.

bu kurumların MAZERET TAYİNLERİ hariç görev yerini değiştirmek isteyenler bölge atlamak zoerundadır.

sahinbaba
Genel Müdür
18 Temmuz 2022 08:38

bölgelere ayrılma rotasyon değildir.

rotasyona tabi meslekler kariyer ünvanlı mesleklerdir. bir de güvenlik birimleri (askeriye, emniyet vb.) gibi kurumlarda rotasyon vardır. Kaldı ki kaymakam vb. gibi kariyer ünvanlı meslekler doğrudan Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile gerçekleşir. Hakim ve savcılar için bölge sistemine tabi olma yoluyla rotasyon vardır.

ancak ast kadro GİH sınıfı (v.h.k.i, bilgisyar işletmeni, şef, veznedar vs.) kadrolarda ve ünvana tabi kadrolarda (psikolog, avukat, sosyolog, öğretmen, hemşire vb.) zorunlu rotasyon yoktur.

örneğin bir öğretmen ancak kendi isterse görev yerini değiştirir. elbette gerek bulunduğu ilde gerekse de diğer illerde 1/ 4-5-6, 2/ 4-5-6, 3/ 4-5-6 puanlı okullarda zorunlu görevini yaptıktan sonra tayin isteminde bulunabilir. zaten kişiler doğu görevi olarak anılan zorunlu görevi aynı ildeki uzak bir köyde yaparak tamamlayabiliyorlar.

Joker123r5, 3 yıl önce

sahinbaba
Genel Müdür
18 Temmuz 2022 08:40

"bölgelere ayrılma yani rotasyon"

bu cümleniz çok hatalı ve yanlış. bölge sistemi rotasyon değil, puan sistemidir. rotasyona tabi meslekler bellidir.

yani atıyorum Kayseri ASHM ye atanan birisi isterse 30 yıl kayseride yaşayabilir.

Joker123r5, 3 yıl önce

sahinbaba
Genel Müdür
18 Temmuz 2022 08:43

mevzuatta var olan bir hakkı kullanmanız engellenemez. eğer eş durumu, sağlık durumu vb gibi mazereterle tayin yapacakksanız bu engellense bile yargı önünde yolunuz açıktır.

burada dikkat edilmesi gereken şey, gerekçenizin ihtiyaç olup olmadığı değildir. yaşadığınız mağduriyet değildir.

gerek ashb yönetmeliği gerekse de çerçeve yönetmelikte anılan hükümleri sağlıyor olmanızdır.

sağlık durumu nedeniyle tayin isteme mazeretinizi somut gerekçelerle kanıtlamanız gerek

Topal.sprinter, 3 yıl önce

Araştırmış olsaydınız yönetmelikte var olan bir şeyin pratikte olmadığını. 2013'te geçen bir yönetmeliğin aradan geçen 9 yıl boyunca pratikte işlemediğini öğrenirdiniz. Bugün siz benim tabiri caiz ise psikolojimi bozdunuz. Sizin bu yorumunuz yüzünden aramadığım yer kalmadı. Feragat etmeyi dahi düşündüm. Buradaki insanların bildikleri de üç aşağı beş yukarı sizin bildiğiniz çerçeve de bilgi sahibi. Ben dahil farklı bakanlıklar olsa dahi ilk atama. Bu yüzden söylediklerinize dikkat edin derim.

sahinbaba
Genel Müdür
18 Temmuz 2022 09:06

MADDE 7 ? (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasına esas olmak üzere iller; sosyal, kültürel, ulaşım imkânları ve ekonomik şartları ile hizmet gerekleri dikkate alınmak suretiyle Ek-1 sayılı cetvelde gösterilen dört hizmet bölgesine ayrılır. Merkez teşkilatı birinci hizmet bölgesi kapsamındadır.

(2) Zorunlu çalışma süreleri birinci bölgede 7 yıl, ikinci bölgede 5 yıl, üçüncü bölgede 4 yıl, dördüncü bölgede 3 yıldır.

(3) Personelin tüm bölgelerde sırasıyla görev yapması esastır. Bölge hizmet sırası personelin Bakanlık kadrolarına ilk atandığı bölge esas alınmak kaydıyla dördüncü bölgeden yukarıya doğrudur. Birinci bölgede zorunlu çalışma süresini dolduran ve dördüncü bölge hizmetini henüz yapmamış olan personelin sonraki hizmet bölgeleri dördüncü bölgeden başlamak üzere yukarı doğrudur. Ancak personelin talebi halinde bu Yönetmelikte yer alan diğer hususlara uyulmak kaydı ile alt bölgelere doğrudan atamaları yapılabilir.

(4) Personelin, atandığı bölge ve bölge içerisindeki yerlerde bu Yönetmelik ile tespit edilmiş süre kadar fiilen çalışması zorunludur. Personelin, hizmet bölgeleri ve bölge içerisindeki yerler için belirlenen süreler kadar fiilen çalışmadan, 13, 14, 15, 16 ve 17 nci maddelerde yer alan mazeretler ve durumlar hariç doğrudan bir üst hizmet bölgesine atamaları yapılamaz. Ancak bulunduğu yerin zorunlu çalışma süresinin yarısını dolduran personelin, aynı hizmet bölgesinde veya alt hizmet bölgelerinde Bakanlıkça ihtiyaç gösterilen yerlerden, kadro ve unvanına uygun bir yere talepleri halinde atamaları yapılabilir.

(5) Bulunduğu bölge veya yerin zorunlu çalışma süresini dolduran personel aynı hizmet bölgesinde, alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesinde Bakanlıkça ihtiyaç gösterilen yerlerden, kadro ve unvanına uygun bir yere atanma talebinde bulunabilir. Ancak, bulunduğu bölge veya yerin zorunlu çalışma süresini dolduran personelin atanabileceği kadro ve unvanına uygun bir yerin Bakanlıkça ihtiyaç gösterilmemesi veya personelin tercihlerine atanamaması durumunda Bakanlıkça, bulunduğu yerde çalışma süresi uzatılmış sayılır. Bu şekilde ataması yapılamayan ve çalışma süresi uzatılan personelin bulunduğu yerde geçirdiği süreler, birinci bölgedeki zorunlu çalışma süresini dolduran ve dördüncü bölge hizmetini henüz yapmamış olanlar hariç bir sonraki hizmet bölgesinin zorunlu çalışma süresinden sayılır.

(6) Bulunduğu bölge veya yerin zorunlu çalışma süresini doldurup, yer değiştirme isteğinde bulunmayan personelin görev yapmakta olduğu birimde çalışmaya devam edip etmeyeceği, aynı veya başka bir hizmet bölgesine atanıp atanmayacağı hususları, hizmetin gereği ve hizmet bölgeleri arasındaki personel dağılımının dengeli bir şekilde sağlanması hususları gözetilerek Bakanlıkça değerlendirilir. Bu şekilde çalışma süresi uzatılan personelin bulunduğu yerde geçirdiği süreler, birinci bölgedeki zorunlu çalışma süresini dolduran ve dördüncü bölge hizmetini henüz yapmamış olanlar hariç bir sonraki hizmet bölgesinin zorunlu çalışma süresinden sayılır.

(7) Bulunduğu hizmet bölgesinde, zorunlu çalışma süresinin iki katı kadar görev yapan personele, birinci bölgedeki zorunlu çalışma süresini dolduran ve dördüncü bölge hizmetini henüz yapmamış olanlar hariç bir üst hizmet bölgesinde görev yapmadan, bir sonraki üst bölge için Bakanlıkça ihtiyaç gösterilen yerlerden, kadro ve unvanına uygun bir yere atanmak için tercih yapma hakkı verilir.

(8) Personelin bulunduğu yerde görev yapma süresi 13 üncü ve 14 üncü maddelerde yer alan sağlık veya eş mazereti bulunanlar hariç, en fazla on yıldır. Bulunduğu yerde on yılını dolduran personelin, Bakanlıkça ihtiyaç gösterilen kadro ve unvanına uygun bir yere atanmak üzere, bölge sırası gözetilmek ve en az beş tercih olmak kaydıyla tercihleri alınarak yer değiştirme suretiyle atama döneminde hizmet puanına göre ataması yapılır. Tercihte bulunmayan personelin ataması, durumuna uygun bir yere Bakanlıkça resen yapılabilir.

Toplam 201 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi