Merhaba, atanınca hafta sonu tatil olması dışında ne gibi yararları var ? Birisi yiyecek ve giyecek kuponu veriyorlar demişti doğru mu acaba
Düz ya da unvanlı bir memur olarak atanmadan mı yoksa 399 kit kurumlarından mı bahsediyorsunuz? Mesleğiniz nedir?
Öncelikle ocak ayında takvimi önüne alıyorsun. Tüm yıl boyunca resmi tatiller hangi güne denk geliyor bakıyorsun. Ardından ona göre tatil planı yapıyorsun. Kısaca memuriyet ileri görüşlülük kazandırıyor. Mahmutt Kaya, 11 ay önce - Alıntıya git
Vardiyalı çalışıyorsa resmi tatiller onu bağlamıyor :)
Düz ya da unvanlı bir memur olarak atanmadan mı yoksa 399 kit kurumlarından mı bahsediyorsunuz? Mesleğiniz nedir? Yasin.Ozen, 11 ay önce - Alıntıya git
Henüz sınava girmedim düz memur olarak hazırlanıyorum iktisat bölümü mezunuyum. Kit için daha yüksek bir puan mı gerekiyor onun farkı ne ki onu da bilmiyorum açıkçası
Henüz sınava girmedim düz memur olarak hazırlanıyorum iktisat bölümü mezunuyum. Kit için daha yüksek bir puan mı gerekiyor onun farkı ne ki onu da bilmiyorum açıkçası Bilg3, 11 ay önce - Alıntıya git
Kit kurumlarının maaşları biraz daha iyidir ama iş yoğunluğu ve vergi dilimine girme çabukluğu 657 ye göre daha fazladır. Bir de KİT kurumlarında sözleşmeli personel olarak çalışıldığı için 657 ye kıyasla daha az iş garantiniz var diyebilirim. Lojman konusu hakkında pek bir bilgim olmadığı için araştırmanızı öneririm ve bayram tatillerinde de yapacağınız işe ve kuruma bağlı biraz da. Tabi özel sektörle kıyaslayacak olunursa şu dönemde iş bulmanız elbette bu sektörde daha zor, 30 yaşında mühendis arkadaşım Ankara'da ünlü bir firmada asgari ücretin biraz üstüne yeni işe başlayabildi. Hafta sonu ve bayram tatilleri aslında kimisi için değersiz görünse de belirli bir sene çalıştıktan sonra 1 günün bile çok önemli olacağı kanaatindeyim. (Henüz bunu görebilecek kadar çok çalışmadım tabi.)
Orta ve uzun vadede atanan veya atanamayan herkes kaybedecek bu topraklarda.Sadece yurtdışına kaçıp daha refah içinde yaşayanlar kurtulacak.Çünkü burası uzun seneler sürecek ekonomik çöküş ile birlikte Suriye gibi bir ülke haline gelecek.Bilerek büyümesine ve çoğalmasına izin verilmiş tarikatlar,cemaatler,şeriat yanlıları,Pakistanlı,Afgan,Suriyeli dinciler İslami bir yönetim istiyoruz diye ayaklanacaklar ve isredikleri olacak.Atatürkçü veya solcular isterlerse defolup gitsin bu ülkeden denilecek.Tam bir kaos sürecine giriyoruz ne yazık ki:(
Kit kurumlarının maaşları biraz daha iyidir ama iş yoğunluğu ve vergi dilimine girme çabukluğu 657 ye göre daha fazladır. Bir de KİT kurumlarında sözleşmeli personel olarak çalışıldığı için 657 ye kıyasla daha az iş garantiniz var diyebilirim. Lojman konusu hakkında pek bir bilgim olmadığı için araştırmanızı öneririm ve bayram tatillerinde de yapacağınız işe ve kuruma bağlı biraz da. Tabi özel sektörle kıyaslayacak olunursa şu dönemde iş bulmanız elbette bu sektörde daha zor, 30 yaşında mühendis arkadaşım Ankara'da ünlü bir firmada asgari ücretin biraz üstüne yeni işe başlayabildi. Hafta sonu ve bayram tatilleri aslında kimisi için değersiz görünse de belirli bir sene çalıştıktan sonra 1 günün bile çok önemli olacağı kanaatindeyim. (Henüz bunu görebilecek kadar çok çalışmadım tabi.) Yasin.Ozen, 11 ay önce - Alıntıya git
399 un kadro garantisi yönünden 657den hiçbir farkı olmadığı gibi sosyal haklar yönünden 657den daha caziptir, 399 demek kadro karşılığı sözleşme demektir, yani sösleşmen her yıl otomatik olarak yenilenmek zorundadır, sosyal haklar yönünden yönetmeliklerin çıkmazlarından kurtulmak için ve vergi farklılıkları yüzünden çıkarılmış bi statüdür, ola ki atanılan kit özelleşirse zaten seni 657ye tabi başka bir kuruma naklederler, yani 399 kadrosu 657 kadrosu gibi garantidir, hatta 657 4b sözleşmeli denilen statü de 657 4a gibi garantili bir kadrodur, sözleşmeli denmesinin kadro garantisiyle hiçbir alakası yoktur, 657 4a da 657 4b de 399 da garanti kadrolardır rurkun07, 11 ay önce - Alıntıya git
Bilgi için teşekkürler ancak ben 399 için sözleşmenin belirli bir seviyenin, verimden bahsediyorum, altında kalındığında isteğe bağlı olarak yenilenmeme durumu olduğunu okumuştum. Bu bilgime dayanarak o yazıyı yazdım.
Orta ve uzun vadede atanan veya atanamayan herkes kaybedecek bu topraklarda.Sadece yurtdışına kaçıp daha refah içinde yaşayanlar kurtulacak.Çünkü burası uzun seneler sürecek ekonomik çöküş ile birlikte Suriye gibi bir ülke haline gelecek.Bilerek büyümesine ve çoğalmasına izin verilmiş tarikatlar,cemaatler,şeriat yanlıları,Pakistanlı,Afgan,Suriyeli dinciler İslami bir yönetim istiyoruz diye ayaklanacaklar ve isredikleri olacak.Atatürkçü veya solcular isterlerse defolup gitsin bu ülkeden denilecek.Tam bir kaos sürecine giriyoruz ne yazık ki:( ekonomik.çöküüş, 11 ay önce - Alıntıya git
Ona bakarsanız Ukrayna'da da savaş çıktı. Nerede ne zaman ne olacağını bilemeyiz ama eldeki veriler elbette ekonominin bir süre daha kötü olacağına işaret ediyor. Ancak ülkemiz aslında her anlamda potansiyelli ve kalkınmaya çok müsait. Doğru hamlelerle diğer bazı ülkelerden daha hızlı bir şekilde kalkınma gerçekleşebilir.
Bilgi için teşekkürler ancak ben 399 için sözleşmenin belirli bir seviyenin, verimden bahsediyorum, altında kalındığında isteğe bağlı olarak yenilenmeme durumu olduğunu okumuştum. Bu bilgime dayanarak o yazıyı yazdım. Yasin.Ozen, 11 ay önce - Alıntıya git
Ona bakarsanız Ukrayna'da da savaş çıktı. Nerede ne zaman ne olacağını bilemeyiz ama eldeki veriler elbette ekonominin bir süre daha kötü olacağına işaret ediyor. Ancak ülkemiz aslında her anlamda potansiyelli ve kalkınmaya çok müsait. Doğru hamlelerle diğer bazı ülkelerden daha hızlı bir şekilde kalkınma gerçekleşebilir. Yasin.Ozen, 11 ay önce - Alıntıya git
Doğru hamle falan yok artık,bundan sonra bam bam bam ve Suriye gibi olana dek mokoko!
Boşuna ülkemize doluşan Pakistanlılar Türkiye'de hilafet kurulacak,onun için geldik demiyorlar.Araştır bakalım da gör Pakistan istihbaratı yarım asırdır Amerikan derin devleti güdümünde mi değil mi gör.Bütün Pakistan,Suriyeli,Afganların girişi ve gitgide büyüyen tarikat ve cemaatler bir projenin parçası.
Yine hileli seçim yapılacak ve sonrası hem ekonomik hem siyasi,toplumsal açıdan tam bir kaos olacak! Bunlar daha iyi günlerimiz gençler,bu günlerin kıymetini bilin.İç savaş çıkana kadar bol bol gezin güzel ülkemizde!
Belediyede çalışan bi memur olarak ekstra gelirleri de olduğu için güzel. Sabit bir gelirin var. Savurgan biri değilsen yatırım yapabilirsin ufak ufak da olsa damlaya damlaya göl olur neticede.
Kredi çekip eve arabaya bağlayabilirsin.Yarın çalışamazsam ne olur diye düşünmezsin çünkü kolay kolay işinden olmazsın.
Maaşın günü gününe yatar gecikir mi kartımı yatırabilir miyim, şuna borcumu kimbilir ne zaman öderim demezsin.
Toplumda memura olan bi güvenilirlik vardır bunu kazanırsın, ev tutman bile daha kolaydır.
Erkek isen evlenmek istediğin kişi ve onun ailesi tarafından da yine memuriyete dayalı sağlam bir görüntün vardır.
Bankada kredi çekmek bile daha kolaydır.
Ülke çapında afetsel ya da diğer türlü olaylar olduğunda (covid mesela) ,işe gitmeden de maaşını almaya devam edersin.
Kadınsan doğum iznin bellidir. Bu izinlerde de yine maaşını almaya devam edersin. Süt izinlerin vardır kullanırsın.
Yükselmek için sınavlara girme imkanın vardır.
Kurumsal bir özel firmada da bu imkanlar vardır fakat birçoğu maalesef bunları sunmaz.
Kısacası memuriyet candır.
Belediyede çalışan bi memur olarak ekstra gelirleri de olduğu için güzel. Sabit bir gelirin var. Savurgan biri değilsen yatırım yapabilirsin ufak ufak da olsa damlaya damlaya göl olur neticede. Kredi çekip eve arabaya bağlayabilirsin.Yarın çalışamazsam ne olur diye düşünmezsin çünkü kolay kolay işinden olmazsın. Maaşın günü gününe yatar gecikir mi kartımı yatırabilir miyim, şuna borcumu kimbilir ne zaman öderim demezsin. Toplumda memura olan bi güvenilirlik vardır bunu kazanırsın, ev tutman bile daha kolaydır. Erkek isen evlenmek istediğin kişi ve onun ailesi tarafından da yine memuriyete dayalı sağlam bir görüntün vardır. Bankada kredi çekmek bile daha kolaydır. Ülke çapında afetsel ya da diğer türlü olaylar olduğunda (covid mesela) ,işe gitmeden de maaşını almaya devam edersin. Kadınsan doğum iznin bellidir. Bu izinlerde de yine maaşını almaya devam edersin. Süt izinlerin vardır kullanırsın. Yükselmek için sınavlara girme imkanın vardır. Kurumsal bir özel firmada da bu imkanlar vardır fakat birçoğu maalesef bunları sunmaz. Kısacası memuriyet candır. matemat344, 11 ay önce - Alıntıya git
Güzel özetlemişsiniz ama bugün alelade bir Anadolu şehrinde yaşıyorum ve sıradan bir dairenin fiyatı için lanse edilen fiyat bir milyon civarında,
Arabaların fiyatı ise herkesin malumu zaten
Geçenlerde elektrik tasarrufu sağlayan bir klima aldık 25 bin
Memur bir çift evdeki beyaz eşyalarını yenilemek isterse kaç sene taksit ödemeleri gerektiğini düşünmek bile istemiyorum
Ben kendim şu an memur olmaya çalışıyorum. Memurların da belirttiğiniz avantajların çoğuna sahip olduğunu düşünüyorum ama ev ve araba kesinlikle çok çok zor artık bu fiyatlarla ve bu maaşlarla. Ayrıca memurluğun insana hiçbir lükslük sağlamadığı gibi asgari geçim koşullarında bir hayat sunuyor
Kimse beklentiyi yüksek tutmasın bence, etrafımız geçinemiyoruz diye inleyen memurlarla dolu
Güzel özetlemişsiniz ama bugün alelade bir Anadolu şehrinde yaşıyorum ve sıradan bir dairenin fiyatı için lanse edilen fiyat bir milyon civarında, Arabaların fiyatı ise herkesin malumu zaten Geçenlerde elektrik tasarrufu sağlayan bir klima aldık 25 bin Memur bir çift evdeki beyaz eşyalarını yenilemek isterse kaç sene taksit ödemeleri gerektiğini düşünmek bile istemiyorum Ben kendim şu an memur olmaya çalışıyorum. Memurların da belirttiğiniz avantajların çoğuna sahip olduğunu düşünüyorum ama ev ve araba kesinlikle çok çok zor artık bu fiyatlarla ve bu maaşlarla. Ayrıca memurluğun insana hiçbir lükslük sağlamadığı gibi asgari geçim koşullarında bir hayat sunuyor Kimse beklentiyi yüksek tutmasın bence, etrafımız geçinemiyoruz diye inleyen memurlarla dolu sadecemimar, 11 ay önce - Alıntıya git
Son birkaç yıldır maalesef öyle 2018 yılında hem ev hem araba sahibi oldum biraz kendim biraz da aile desteği ile. Yatıp kalkıp şükrediyorum bu nedenle. Çünkü çok değil birkç sene öncesine kadar memur taksitle bir ev alabilirdi. Ama ben şunu vurgulamak istedim. Afaki büyüklükte teksitlerle de olsa her ikisi de çalışmakta olan bir çift zorlaya zorlaya da olsa bir ev alabilir .
Ama memur olmayıp özel sektörde çalışırsan maalesef onu da alamazsın. Yani özelde çalışıp alan da var elbet ama ben cesaret edemezdim şahsen. Olur ya firma batar, maaş alamam ya da başka aksilikle karşılaşırsam naparım diye.
Son birkaç yıldır maalesef öyle 2018 yılında hem ev hem araba sahibi oldum biraz kendim biraz da aile desteği ile. Yatıp kalkıp şükrediyorum bu nedenle. Çünkü çok değil birkç sene öncesine kadar memur taksitle bir ev alabilirdi. Ama ben şunu vurgulamak istedim. Afaki büyüklükte teksitlerle de olsa her ikisi de çalışmakta olan bir çift zorlaya zorlaya da olsa bir ev alabilir . Ama memur olmayıp özel sektörde çalışırsan maalesef onu da alamazsın. Yani özelde çalışıp alan da var elbet ama ben cesaret edemezdim şahsen. Olur ya firma batar, maaş alamam ya da başka aksilikle karşılaşırsam naparım diye. matemat344, 11 ay önce - Alıntıya git
Bugün büyük şehirlerde özellikle memurlar arasında gelenekleşmiş hale gelen çocuğunu koleje göndermenin maliyeti çiftlerden birinin bir yıllık maaşının yarısına tekabül ediyor. Çocuk sayısı iki olunca da çiftlerden birinin maaşı dolaylı olarak ipotek altına giriyor. Bir kesim bu akıma direnir gibi oluyor ama mesaiden bir memur arkadaşının çocuğu koleje gidiyor da kendisininki devlet okuluna devam ediyorsa vicdan azabı duyup akıma kendisi de kapılıyor
Demek istediğim çift olunca gelir artsa da gider daha büyük oranda artıyor
Bugün bir mont ile bir bot bakmaya gittiğinizde geçen seneden akıllılık edip aldığınıza kendinizi şükreder bir halde bulabiliyorsunuz
Bunu doğrudan doğruya memur kesim için söylüyorum
Yeni atanacak memurlar için artık kira kaderleri oldu bence
Araba için de senelerce kredi ödemeyi göze alacaklar
Bugün büyük şehirlerde özellikle memurlar arasında gelenekleşmiş hale gelen çocuğunu koleje göndermenin maliyeti çiftlerden birinin bir yıllık maaşının yarısına tekabül ediyor. Çocuk sayısı iki olunca da çiftlerden birinin maaşı dolaylı olarak ipotek altına giriyor. Bir kesim bu akıma direnir gibi oluyor ama mesaiden bir memur arkadaşının çocuğu koleje gidiyor da kendisininki devlet okuluna devam ediyorsa vicdan azabı duyup akıma kendisi de kapılıyor Demek istediğim çift olunca gelir artsa da gider daha büyük oranda artıyor Bugün bir mont ile bir bot bakmaya gittiğinizde geçen seneden akıllılık edip aldığınıza kendinizi şükreder bir halde bulabiliyorsunuz Bunu doğrudan doğruya memur kesim için söylüyorum Yeni atanacak memurlar için artık kira kaderleri oldu bence Araba için de senelerce kredi ödemeyi göze alacaklar sadecemimar, 11 ay önce - Alıntıya git
maalesef öyle aileden kalan birşey yoksa ya sadece tok karnına yaşayarak alabilirler gönüllerine göre olmayan eski bir ev ya da ömür boyu kira... Acı ama gerçek.
maalesef öyle aileden kalan birşey yoksa ya sadece tok karnına yaşayarak alabilirler gönüllerine göre olmayan eski bir ev ya da ömür boyu kira... Acı ama gerçek. matemat344, 11 ay önce - Alıntıya git
Babamın esnaf haliyle çocuklarına bıraktığı malı ben ömrüm boyunca memur olarak çalışıp da kazanamam. Ticarette bereket var söylemine çok inanıyorum
Keşke denemek için bir lüksümüz olsaydı. Hiç değilse kendi mesleğimizde kendi işimizi kurup da bu doğrultuda çabalamak için maddi rahatlığımız ve umut vaadeden bir Türkiye ortamı olsaydı ama memurluğa tamah edecek kadar umutsuz durumdayız. Hayır tamah ettiğimiz şeye de 91 küsür puanla da ulaşamıyoruz bu da ayrı bir ironi
Neyseki siz kendinizi kurtarmışsınız hocam. Tabi bir ev ve araba kurtuluşsa eğer. Ne olacak düşüncesi de biz geride kalanlara kaldı:)
399 yatış değildir kesinlikle.