Editörler : crops35
09 Mayıs 2022 14:42   

Dgs ile kayıt olmak.

Merhaba ben ön lisans tıbbi görüntüleme mezunuyum. Kpss önlisans sınavına gireceğim. Ve askerliği biraz ertelemek istiyorum. Bu yüzden Dgs ile geçiş yaparak Aöf işletme veya iktisat okuyacağım. Eğer Dgs ile kayıt olursam ön lisans Kpss ye girebilir miyim? Bazı yerlerde Dgs ile kayıt yaptırdığın an önlisans diploması geçersiz olur yazmışlar. Bu konuda tecrübesi ve kesin bilgisi olanlar varsa cevap verebilir mi?

09 Mayıs 2022 15:23

hsnd
Müsteşar

Ben AÖF 4 yıllık işletme okurken ön lisans KPSS'ye girip atandım. Ben AÖF'ye girerken DGS şartı yoktu sınavsız geçişle girdim ama fark eden bir şey olmayacaktır. Mezun olmadıktan ya da lisans KPSS'ye girmedikten sonra sorun yaşamazsınız.

09 Mayıs 2022 21:26

Hlnrozcmk
Aday Memur
Bende aynı sorunun cevabını merak ediyorum ona göre dgs gireceğim net bilgisi olan varsa iyi olur yada arayıp bilgi arayabilicegimiz biyer varmı ösym mi sormak lazım
10 Mayıs 2022 01:39

porsukcan
Şef

Arkadasim mezun olmadigin surece on lisans kpssye girebilirsin dgsy de basvurabilirsin ama sakin bizim yaptığımız hataya düşme atanana kadar mezun olma mezun olduğun an daha ön lisanstan giremezsin kesin bilgi

10 Mayıs 2022 09:25

hsnd
Müsteşar
Bende aynı sorunun cevabını merak ediyorum ona göre dgs gireceğim net bilgisi olan varsa iyi olur yada arayıp bilgi arayabilicegimiz biyer varmı ösym mi sormak lazım
Hlnrozcmk, 11 ay önce - Alıntıya git

Ben de aynı şekilde AÖF kayıt yaptırıp ön lisans kpss'ye girdim mezun olmadıktan sonra sorun olmaz diye cevap yazdım ama bilen biri cevap versin diye cevap yazmışsınız :) Bence en iyisi siz ösym'ye sorun.

10 Mayıs 2022 12:39

Hlnrozcmk
Aday Memur

Ben de aynı şekilde AÖF kayıt yaptırıp ön lisans kpss'ye girdim mezun olmadıktan sonra sorun olmaz diye cevap yazdım ama bilen biri cevap versin diye cevap yazmışsınız :) Bence en iyisi siz ösym'ye sorun.

hsnd, 11 ay önce - Alıntıya git
Ben girerken dgs şartı yok demişsiniz şuanki durumdan emin olamamışsınız o yüzden öyle dedim yoksa teşekkürler cevap için yanlış anlaşılmışım
14 Mayıs 2022 08:48

Tylr22
Aday Memur
Hlnrozcmk, 11 ay önce - Alıntıya git

Dgs başvuruları başladı kayıt yaptırdınız mı?

15 Mayıs 2022 09:13

Hlnrozcmk
Aday Memur

Dgs başvuruları başladı kayıt yaptırdınız mı?

Tylr22, 11 ay önce - Alıntıya git
Evet dershane rehberlik hocasıyla görüştüm bir sorun olmuyormuş pazartesi başvurucam
Toplam 7 mesaj