Editörler : swat3410
04 Ağustos 2024 00:52

Forumdan uzaklaştırıldınız ... swat3410

PianistVladislav, 1 ay önce
Yazdıklarına harfi harfine katılmakla birlikte Emniyet Teşkilatı, Nüfus işleri Müdürlüğü değildir... Bunu bilmeni isterim güzel kardeşim...Sivil bir memurluk değil icra ettiğimiz meslek, silahlı ve de üniformalı kolluk kuvvetiyiz...Yani Ahmet bey Ali bey Nazan hanım gibi hitaplar bu teşkilatta olmaz olmamalı... Tıpkı Ordu'da yani askeriyede olduğu gibi bir mevzuat ya da genelge adını ne koyarsan işte hazırlansın, sicili 1 kişi dahi yüksek olsa alt devrenin o memur arkadaşına komutanım, şefim ya da amirim diye hitap etmesi zorunluluk ya da kanun olmalıdır ki henüz 3 aylık, 1 yıllık asaleti tasdik olmamış bir memur mesleğe yıllarını vermiş meslek büyüğünün yanında bacak bacak üstüne atıp oturmasin, bir iş buyuruldugu zaman niye hep ben yapıyorum ya da niye hep bana veriyorsunuz bu işi gibi bokunu çıkaran tarzda olaylar munakasalar, tartismalar yaşanmasın...Bu gibi ast üst ya da alt devre üst devre muhabbetlerinden sıkılan meslektaşlarım kendinize gelin...Bu meslekten ekmek yiyoruz ve rizkimizi bu meslek ile kazanıyoruz...Bu erkeklikleri ya da bu atarı gideri dışarıda meslektaslerimiza kurşun sıkanlara, dişlerini gicirdatanlara ya da polise mukavemette bulunanlara yapın...Enerjinizi bu gibi noktalara yonlendirin, bu gibi konularda kafa yorun, başlık açın...Ben bu gibi ast üst muhabeetlerini eleştirenlere ya da sorgulayanlara çok da masum gözüyle bakmıyorum...Bu gibilerin derdi yan gelip yatmak, lakayt ve rahat bir meslek hayatı geçirme arzusu, başına buyruk yaşama istegidir...Kendinize gelin beyler sivil memur degilsiniz, asker eşittir polis...Hiyerarşi emir komuta disiplin itaat bu mesleğin vazgeçilmez, vazgeçilemez kuralları kaideleridir...Beğenmeyen arkadaşlar sivil memurluk için KPSS'ye hazirlanmaya başlasinlar bence...Bu meslek böyle sorgulanmaması gereken şeyleri eleştirerek ya da eski köye yeni adet getirme çabalarıyla geçmez, bitmez...
04 Ağustos 2024 00:54

Kırmızı Hap, 1 ay önce

04 Ağustos 2024 01:14

Madem öyle git amirine müdürüne şikayet et...

Benden sicilli şu memur bana Emir vermeye kalkıyor ne hakkı var de bakalım sana cevaplari ne olacak buraya cevabını yazarsın

Unutmadan sen bu uslubunla daha çok sıkıntı yaşarsın yaşça ve sicilce benden kat ve kat kucuksun eminim... Herkese böyle atarlı konusuyorsan sen bu mesleği bitiremezsin abicim Allah yar ve yardımcın olsun

Kırmızı Hap, 1 ay önce

Askere git komutan ol o zaman. Burası emniyet. Şef dediğimiz memur en fazla söz dinlemeyen alt devresini komisere şikayet eder. Komiser uygun görürse rapor tutar görmezse sözlü uyarır. Komiser yoksa şefin hükmü yoktur. Uzman dediğinin çavuş isminde bir rütbesi var. Şefin rütbesi yok. Senin elde ettiğin bir saygı değil yani o. Komiseri arakana alarak yapıyorsun ne yapıyorsan. Senden tavsiye alacak kadar düşük zekalı değilim çok şükür.

Geçenlerde şef bana nöbete geç dedi. Geçmiyorum dedim. Ne demek geçmiyorum? dedi. Son nöbeti her zaman ben tutmak zorunda değilim dedim. Gitti direk grup komiserinin yanına ağlamaya. Komiser yanına çağırdı. Sakince konuştu. Tekrar ederse neler olacağı hakkında üstü kapalı imalar yaptı. Sonuç olarak nöbete gitmedim.

Sonuç olacak dayıcım, alt devreler sizden korktuğu yada size saygı duyduğu için değil, ispiyonculuk yapmayın diye size eyvallah çekiyor. 50 yaşında adama yakışmayacak çocuk çocuk hareketleriniz var.

04 Ağustos 2024 08:54

maliyeci1983, 1 ay önce

Benden sicilli şu memur bana Emir vermeye kalkıyor ne hakkı var de bakalım sana cevaplari ne olacak buraya cevabını yazarsın

Unutmadan sen bu uslubunla daha çok sıkıntı yaşarsın yaşça ve sicilce benden kat ve kat kucuksun eminim... Herkese böyle atarlı konusuyorsan sen bu mesleği bitiremezsin abicim Allah yar ve yardımcın olsun

04 Ağustos 2024 09:16

maliyeci1983, 1 ay önce

04 Ağustos 2024 10:00

Neyse bebe

Sen ağlamaya devam et daha çok ağlarsın

PianistVladislav
Aday Memur
04 Ağustos 2024 18:54

Nickinden psikolojik tedavi gördüğün, psikolojinin bozuk olduğu belli oluyor kardeş...Fazla zorlama yakarsın :)))
Kırmızı Hap, 1 ay önce

04 Ağustos 2024 19:39

?? Fazla zorlama yakarsın ne demek ya .???? :):):):):)

Nickinden psikolojik tedavi gördüğün, psikolojinin bozuk olduğu belli oluyor kardeş...Fazla zorlama yakarsın :)))

SüVari24
Aday Memur
04 Ağustos 2024 20:51

bana iş yapacak adam lazım kardeşim iyi insan iyi çocuk diye diye millet sırtımıza bindi mesleği geçiriyor işini düzgün yapmayan yapamayan adam uyarılması gereken adamdır kapıda nöbette uyuyorsa vatandaşın işini yaparken yanlış yapıp vatandaşı mağdur ediyorsa kızarım sorumsuz adam hakediyor
05 Ağustos 2024 07:31

05 Ağustos 2024 07:34

05 Ağustos 2024 07:57

memuraday-y, 1 ay önce

?? Fazla zorlama yakarsın ne demek ya .???? :):):):):)

Murat kartal 0155
Aday Memur
05 Ağustos 2024 12:51

abi demek istemiyorsan senin tercihin kimse zorlamıyor burada aynı ekipte aynı kurumda çalıştığından o kadar beraber zaman geçiriyorsunki ister istemez bir samimiyet oluşuyor abi demenin nesi yanlış dışarda çoğu vatandaşa abi diyorsun emmi diyorsun dayı diyorsun amca diyorsun çokmu zorunuza gidiyor demeyin o zaman ağzınız alışsın bey deyin bey hanımefendi kendinizi bu kadar germeyin açmışsın bir konu sevmediğin biri nedeni ile zoruna gitmiş anlaşılan abi kardeş ilişkisi bu kadarmı zoruna gidiyor lan ve benzeri laubali kelimeler elbette yanlış lakin yeni göreve başlayan arkadaşların vatandaşın yanında birbiri ile tartıştığını polisliğe adapte etmek için çok uğraştık bazısı hıncını almak için durmadan ceza yazmak istedi bazısı vatandaşla normal birisi gibi ağız dalaşına girdi çok gördük onlara işi öğretmek için çok gayret gösterdik insanların iyisi olduğu kadar kötüsü olduğunu bizim işimizin iyilerin yanında kötülerin karşısında olduğumuz anlatmaya çalıştık bu arada yeni başlayan komiser yardımcılarında aynı şekilde kimse mesleği öğrenmiş gelmedi bu kuruma kaldıki bizim meslek o kadar kibarlık götüren bir meslek değildir karşında çoğu kural tanımaz insanlar çıkar siz ne şahsınız nede kral sınız bizde en çok kardeşim abi abla kelimeleri kullanılır her zaman böyleymiş kültürümüz bu çinlilerde büyüklerine amca diyor ne var yani
05 Ağustos 2024 18:17

Bu cevabı beğenmedim. Daha yaratıcı olabilirsin. Tekrar düşün güzel bir şey yaz.

PianistVladislav
Aday Memur
05 Ağustos 2024 18:41

Dur Biraz düşünüp yazacam... Süre verdiğin için teşekkür ederim :))) Hey Allahım yav...
Kırmızı Hap, 1 ay önce

Bu cevabı beğenmedim. Daha yaratıcı olabilirsin. Tekrar düşün güzel bir şey yaz.

Toplam 75 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi