Adam lisede çalışıyor PMYO kazanıyor. Ömrünün en güzel zamanlarında 2 yıl veriyor polis oluyor. Ama niye asgari ücretlilerle empati yapmıyormuş. Sen buadamla empati yapsana. Ana babasından kmlerce uzakta çalışıyor ki is yerindeki zorluklara girmiyorum. Ev almaya kalksa alamaz. Araba almaya kalksa en yeni alacağı araba kendiyle yaşıt. Düğün yapsa altin1000₺ ya empati yapılması gereken kim acaba davay, 1 ay önce - Alıntıya git
Adam lisede çalışıyor PMYO kazanıyor. Ömrünün en güzel zamanlarında 2 yıl veriyor polis oluyor. Ama niye asgari ücretlilerle empati yapmıyormuş. Sen buadamla empati yapsana. Ana babasından kmlerce uzakta çalışıyor ki is yerindeki zorluklara girmiyorum. Ev almaya kalksa alamaz. Araba almaya kalksa en yeni alacağı araba kendiyle yaşıt. Düğün yapsa altin1000₺ ya empati yapılması gereken kim acaba
Boş adamlar ile muhatap olmuyorum dostum ben okuduğunu anlamayan bir tipsin belliki sen Pmyo ne alaka be pmyo dan bahsetmedim bile bu ne perhiz ne lahana turşusu önce bir okuduğunu anlama konusunda eğitim al sonra seni ciddiye alırım akin13030, 1 ay önce - Alıntıya git
Adam yıllarını verdi dedim güzel kardeşim anladın mi bebeğim?
Günlük 15 saat çalışıp haftada bir gün izin yapan, rapor alınca işten çıkarılan işçiler var. Biraz empati size zahmet. Benimde borcum var ama bu maaşın azlığı veya çokluğundan değil. Bilinçsiz veya zaruri harcamadan kaynaklı oluyor. Bence maaş ülke şartlarına göre gayet iyi. Bugün polisliği bırakıp başka mesleğe gitsek kimse bize bu maaşı vermez. Allah devletimize zeval vermesin. ahiskali07, 1 ay önce - Alıntıya git
Günlük 15 saat çalışıp haftada bir gün izin yapan, rapor alınca işten çıkarılan işçiler var. Biraz empati size zahmet. Benimde borcum var ama bu maaşın azlığı veya çokluğundan değil. Bilinçsiz veya zaruri harcamadan kaynaklı oluyor. Bence maaş ülke şartlarına göre gayet iyi. Bugün polisliği bırakıp başka mesleğe gitsek kimse bize bu maaşı vermez. Allah devletimize zeval vermesin.
O bizim şartların iyiliği değil işçi şartlarının kötülüğü
Aslında doğru söyledin biraz daha zorlasalar Kamboçya da maaşlar yüzde yüz değer kaybedecek maaşları veremeyecekler. Ha pardon sen türkiyedeki polislerden bahsediyormuşsun. Türkiye'de ekonomi çok iyi. 2000 TL den maaşın 10 bin TL ye yükselmiş, şükret. Sen maaşını dolarla mı alıyorsun. By.İFRİT, 1 ay önce - Alıntıya git
Aslında doğru söyledin biraz daha zorlasalar Kamboçya da maaşlar yüzde yüz değer kaybedecek maaşları veremeyecekler. Ha pardon sen türkiyedeki polislerden bahsediyormuşsun. Türkiye'de ekonomi çok iyi. 2000 TL den maaşın 10 bin TL ye yükselmiş, şükret. Sen maaşını dolarla mı alıyorsun.
Sorun da bu ya, TL ile maaş alırız ama benzin fiyatını, doğalgaz fiyatını euroya çevirip avrupanın en ucuz yakıtını kullanırız derler. Herseyo euroya dolara cevirip birim fiyatını söylüyorlar ama maaşlarımızı euroya yada dolara cevirmiyorlar. Milleti salak yerine koyuyorlar. Kimin salak kimin uyanık olduğunu bu asil millet günü geldiğinde herkese gösterecektir.
Sorun da bu ya, TL ile maaş alırız ama benzin fiyatını, doğalgaz fiyatını euroya çevirip avrupanın en ucuz yakıtını kullanırız derler. Herseyo euroya dolara cevirip birim fiyatını söylüyorlar ama maaşlarımızı euroya yada dolara cevirmiyorlar. Milleti salak yerine koyuyorlar. Kimin salak kimin uyanık olduğunu bu asil millet günü geldiğinde herkese gösterecektir. Exelans cop, 1 ay önce - Alıntıya git
Siyasetin altın kuralı bu. Umarım düzelir her şey.
Ülke şartlarına göre değil polisin çalıştığı saate göre. 8-5 çalışan ve fazla ek göreve gitmeyen polis için aldığı para yeterli. Bu polise yıpranma verilmese de olur. Gündüz çalışan polis çok ama gece çalışan bulamıyorsun. Nöbetli çalışan polislere ek ödeme yapılmalı. Nöbetli çalışan polislere ayrıca yemek yardımı yapılmalı.
bu tipler her yerde. sağlık bakanlığı forumuna gidin, orada doktorlara da aynı şeyleri söylüyorlar, meb forumunda öğretmenlere de. cıvık cıvık laflar, yok şükredin, yok işçi ne yapsın.
işçi dediğin adam üretim bandında önüne gelen parçayı yerleştirmek dışında, ne tür adli/idari sorumluluk alıyor? hangi evrakın hesabını soruyorlar işçiye? işçi ağır şartlarda çalışıyor olabilir ama kafası rahat. yaptığı işi biliyor. polisin yaptığı işin sorumluluğundan çok uzakta çalışıyor. elbetteki maaş farkı olacak.
bu tipler her yerde. sağlık bakanlığı forumuna gidin, orada doktorlara da aynı şeyleri söylüyorlar, meb forumunda öğretmenlere de. cıvık cıvık laflar, yok şükredin, yok işçi ne yapsın. işçi dediğin adam üretim bandında önüne gelen parçayı yerleştirmek dışında, ne tür adli/idari sorumluluk alıyor? hangi evrakın hesabını soruyorlar işçiye? işçi ağır şartlarda çalışıyor olabilir ama kafası rahat. yaptığı işi biliyor. polisin yaptığı işin sorumluluğundan çok uzakta çalışıyor. elbetteki maaş farkı olacak. ömerlik, 1 ay önce - Alıntıya git
sen neyin peşindesin
kimsin sen
herkes senden nefret etsin mi
istiyorsun
maaşı az olan az der
sana mı soracak sen kimsin de
bize ayar verme çabasındasın
maaşı az olan az der sana mı soracak sen kimsin de bize ayar verme çabasındasın sinaptik endo, 1 ay önce - Alıntıya git
abi bu tipler her yerde. her meslek grubunun ortaya koyduğu bir emek var. ama nedense herkesi işçiyle kıyaslıyorlar. bunu anlayamıyorum. sorumluluk farklı, yapılan iş farklı. bir mühendisin girdiği büyük bir inşaat projesinde aldığı sorumlulukla, koli üreten bir fabrikada çalışan bir işçinin aldığı sorumluluk aynı mı? böyle mukayese olmaz. bu yanlış.
sen bir akıl vermeyi bırak da
varsa bir derdin söyle