Editörler : Pangaea
12 Haziran 2022 21:13

Açıköğretim egzersiz ve spor bilimleri mezunu formasyon alabilir mi

Merhaba, açıköğretim egzersiz ve spor bilimleri bölümünden mezun olup, formasyon egitimi alarak beden eğitimi ve spor öğretmeni olabiliyor muyuz bilgisi olan var mıdır?

Örgünde aynı bölümü okuyanlar formasyon alabiliyormuş, açıköğretimde bu bölüm yeni açıldığından dolayı henüz mezun vermedi

oynak.kemal
Aday Memur
13 Haziran 2022 17:21

Formasyon alıp öğretmen olabilirsiniz Hukuki olarak hiçbir engel yok. Örneğin Auzef de çocuk gelişimi okuyanlar formasyon alıp öğretmenlik yapıyorlar

enns16
Memur
14 Haziran 2022 22:00

Son sınıfım ve bu bölümün auzefde olduğunu yeni öğrendim, bir pişmanlık duygusu yaşadım açıkçası :( nasip seneye belki kaydımızı yaptırırız ama biz ordan mezun olana kadar atamalar ne olur belli olmaz tabi.

maviyedair
Şef
15 Haziran 2022 10:58

Ogretmenlige gecis yokmus bosa hayal kurmayin

oynak.kemal
Aday Memur
15 Haziran 2022 15:39

Neye dayanarak söyledin bunu ? Öğretmenliğe geçişle alakası yok formasyonun
maviyedair, 2 yıl önce
Ogretmenlige gecis yokmus bosa hayal kurmayin

maviyedair
Şef
15 Haziran 2022 15:50

Atama kilavuzuna bak beden egitimi icin fakulte besyo olmali , aof ile beden ogrt olunmaz
oynak.kemal, 2 yıl önce
Neye dayanarak söyledin bunu ? Öğretmenliğe geçişle alakası yok formasyonun

Kartal1001
Aday Memur
06 Eylül 2024 00:16

1. Açıköğretim diplomasıyla örgün eğitim arasında bir fark yoktur.

2. Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümü ile Spor Bilimleri bölümü YÖK'ün 11.03.2020 tarihli toplantisinda alinan kararla Egzersiz ve Spor Bilimleri adı altinda birleştirilmiştir.

3. Talim Terbiye Kurulunun, Ögrermenlik Alanlari, Atama ve Ders Okutma Esasları çizelgesinde Beden Eğitimine kaynaklik eden fakülte ve bölümler ...Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri fakültesi Spor Bilimleri bölümü... şeklindedir.

4. Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümü bazı üniversitelerde Spor Bilimleri Fakültesinde bulunmaktadır. ( Örneğin, Fenerbahçe Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakultesinde)

Egzersiz ve Spor Bilimleri bolümü çoğu üniversitede ise Sağlık Bilimleri Fakültesinde bulunmaktadir. (Örneğin, Malatya Turgut Özal Üniversitesi)

Fakat TTK nın çizelgesinde geçen Sağlık Bilimleri fakültesi Spor Bilimleri Bölümü adı altında bir bölüm halihazırda görülmemektedir çünkü YOK bu bölumleri 11.03.2020 tarihli karariyla Egzersiz ve Spor Bilimleri olarak birleştirmiştir.

5. Sağlık Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümünden mezun olanlar pedagijik formasyon alarak Beden Eğitimi Ögretmeni oluyorsa aynı bölümü açıkögretim fakültesinde okuyanlar ayni haklara sahip olamazlar mı?

Kartal1001
Aday Memur
06 Eylül 2024 17:48

Atama kılavuzunda ya da diger mevzuatta açık ve uzaktan öğretim mezunları falanca bölümlere atanamaz şeklinde bir madde bulunamamıştır.

Açık ve uzaktan ögretim mezunları örgün ögretim mezunlari ile ayni haklara sahip oldugu için atama kılavuzunda açıkögretim fakültesi ifadesi geçmez zira açıkögretim fakültelerinde örgünde iktisat fakültesinde, edebiyat fakültesinde ya da spor bilimleri fakülltesinde vb. yer alan bölümler bir arada bulunmaktadir. Farklı fakultelere ait programları barindirdigi icin bölüm esasli bakmak gerekir kanaatindeyim.

izayoi
Aday Memur
10 Eylül 2024 17:59

Nasıl açık öğretim yazmaz hocam Anadolu AÖF sayfasındaki Açıköğretim Fakültesi altındaki bir lisans programına tıklayınca "Mezuniyet Koşulları" kısmında örneğin şöyle yazıyor buyurun bakın.

Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, ?Açıköğretim Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı Diploması? alırlar.

Kartal1001, 4 hafta önce

Atama kılavuzunda ya da diger mevzuatta açık ve uzaktan öğretim mezunları falanca bölümlere atanamaz şeklinde bir madde bulunamamıştır.

Açık ve uzaktan ögretim mezunları örgün ögretim mezunlari ile ayni haklara sahip oldugu için atama kılavuzunda açıkögretim fakültesi ifadesi geçmez zira açıkögretim fakültelerinde örgünde iktisat fakültesinde, edebiyat fakültesinde ya da spor bilimleri fakülltesinde vb. yer alan bölümler bir arada bulunmaktadir. Farklı fakultelere ait programları barindirdigi icin bölüm esasli bakmak gerekir kanaatindeyim.

historival
Aday Memur
10 Eylül 2024 20:11

yanlış bilgi vermeyin bahsi geçen bölüm mezunları formasyon alamaz

Kartal1001
Aday Memur
13 Eylül 2024 08:58

Diplomadan bahsetmiyorum ögretmen atama kılavuzunda bahsediyorum. Açıkögetim diplomasi ile örgünden alinan diploma ile aynı haklara sahiptir.

izayoi, 3 hafta önce

Nasıl açık öğretim yazmaz hocam Anadolu AÖF sayfasındaki Açıköğretim Fakültesi altındaki bir lisans programına tıklayınca "Mezuniyet Koşulları" kısmında örneğin şöyle yazıyor buyurun bakın.

Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, ?Açıköğretim Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı Diploması? alırlar.

Kartal1001
Aday Memur
13 Eylül 2024 09:04

Okurken alamaz ama mezun olduktan sonra alabilir. Örgünde okunan bölümden formasyon alınabiliyorsa aynı bölümü açıktan okuyanda alır. Iki diplama arasinda hukuken haklar bağlaminda fark olmadigi mevzuatta acikca ifade ediliyor.

historival, 3 hafta önce
yanlış bilgi vermeyin bahsi geçen bölüm mezunları formasyon alamaz
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi