Bu gün tyt de salon başkanıydım. Adayların salona alınması esnasında bir aday askeri kimlik kartıyla binaya girip salona kadar gelmiş, gözetmen kartı bana gösterdi bende o esnada evraklarla uğraştığımdan bir anlık gaflete ve dikkatsizliğe kapılıp olur dedim. (kimlik bilgileri sınav belgesi bilgileri ve tutanaktaki kimlik bilgileri uyumlu) sınava adayı bu şekilde aldım. 10 dakika kadar sonra bina sınav sorumlusuna durumu izah ettim ( salonu terkedemediğim için ilk fırsatta ). Kimliği alıp aşşağıya götürdü geri getirdi kimliğin sınava uygun olmadığını belirtti. Tutanak üzerinde yer alan maddeler içierisinden "aday sınava kimliği olmadan girmiştir .... " madeeyi işaretlememi ve açıklama yazmamı istedi. Tutanağı istediği şekilde doldurdum ve sınav sonunda evrakları sıkıntısız bir şekilde teslim ettim. Sormak istediğim sorular 1) Yaptığım bu büyük hatanın meslek hayatıma olumsuz ne etkisi olur ? (görev alamama cezası önemli değil bir daha görev almayı düşünmüyorum). 2) Bu hatamın gözetmene bir yansıması olur mu ? 3) Adayın bu durumda sınavının geçerli sayılma ihtimali var mıdır ? (aday 45 dk bir sürede tüm soruları işaretlemiş, kitapçığı kapatmış, salondan çıkılmaya izin verilen süre dilimi gelir gelmez salondan çıkmıştır. )
askeri kimlik kartı resmi belge yerine geçiyor kimliği gayet varmış neden kabul etmemişler
askeri kimlik kartı resmi belge yerine geçiyor kimliği gayet varmış neden kabul etmemişler merve00000, 3 hafta önce - Alıntıya git
Hocam yanlış biliyorsunuz. "Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir." Geçici Kimlik Belgesi" dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir." Yani yok polis asker öğretmen kimlik kartı ile sınava girilmez. kıdemli başögretmen, 3 hafta önce - Alıntıya git
askerlerin asıl kimlik kartları alınıyor devlet onyalı askeri kimlik veriliyor benim bildiğim sınav giriş maddelerinde askerler için ayrı bir bölüm vardı kimlikleri kabul ediliri yazıyordu değişti mi bilmem sonradan
Aman diyeyim meslekten çıkarılma cezası bile verebilirler!! Çok ciddi bir durum!
Aman diyeyim meslekten çıkarılma cezası bile verebilirler!! Çok ciddi bir durum! Kagiş, 3 hafta önce - Alıntıya git
Meslekten çıkarma fazla olur da falakaya yatırabilirler
Hocam bir kaç yıl önce çok benzer Bi olay benim başıma geldi sınav uygulama formuna işaretleyip tutanak tutmuştum ne arayan oldu ne soran.
teşekkür ediyorum hocalarım içimi rahatlattınız
Ösym sınav gözlemcisidir. Sınavdaki salon başkanı ve gözetmeni denetler. Olumsuzlukları not eder. Ayrıca sınava geçersiz kimlik, saat, kolye gibi araçlarla gelirler. Ayrıca sınava erken başlayıp süresi bitince soru çözmeye devam ederler. Eğer bu olumsuzlukları görüp te sınavlarını iptal etmezseniz bir daha sınav görevi alamayabilirsiniz.
Dertsiz başına dert açmışsın.en başta hata yapmışsın ya adayı sınava başlatmadan önlemini alacaktın.ya da aldıysan da sesini çıkarmayacaktın.aday yerine oturmuş sınavına başlamış kimseden herhangi bi itiraz yok ne güzel işte sen kaşınmışsın.sınav esnasında kim gidip te adamın kimliğine bakacak ki.bırak yapsın sınavını Emir ka, 3 hafta önce - Alıntıya git
Basina dert almissin.
Hiç bir şey olmaz bence. En fazla sınav görevi vermezler bir müddet
ösym sınav bürösünü arayın bene çünkü koskaca devletin askeri bu aday, sınavını geçersiz mi sayacaklar o askeri kimlikle dolaşıyor onlar zaten