Merhaba arkadaşlar SGK da aday memurum mevzuat ve iş yoğunluğu aşırı fazla, tabi yinede şükürler olsun diyorum ama merak ettiğim bir konu var. Bu sene son KPSS önlisans hakkım Sözleşmeli olarak atanabilmek için. Üniversitelerde Tayin sorununun farkındayım. Onun dışında merak ettiğim,
Üniversitelerde Büro Personeli veya Memuru ne gibi iş yapar?
Genelde İş ve iş ortamı rahat mıdır?
Ağır mevzuat bilgisi gerektirir mi?
İçinden çıkılamayacak kadar zor sorunlarla tek başına mücadele ediyor musunuz?
Üniversitede çalışan arkadaşlarım sizlerin fikirlerini almak isterim.
Bir soru daha aklıma gelmişken ekleyim Yeni Kurulan bir Üniversite örnek 2018 yılında bazı yazılarda sıkıntılı diye okudum tam olarak nasıl bir sıkıntı oluyor?
Öncelikle üniversite tayin sorunu diye bir şey yok. Üniversitelerde tayin diye bir olay da yok. Nakil var. Nakil dediğimiz olay da nakil olacak kurum bulmaktan ve çalıştığınız kurumdan da izin almaktan geçiyor. Ama o da sözleşmeli personele yok.
Büro personeli adı üstünde büro ile ilgili evrak işleriyle ilgilenir. Hangi büroda ise örneğin öğrenci işleri bürosunda o işle ilgili yazışma, evrak düzenleme, imza vs. işlerini yerine getirir o birimin amiriyle koordineli bir şekilde. Rektörlük birimleri hariç genelde rahat olur çalışma ortamı. rektörlük doğal olarak merkez birim olduğu ve bütün işler orada toplanıp oradan dağıtıldığı için yoğundur. Ağır mevzuat bilgisi gerektirmez kimse size mevzuat biliyor musun diye sormaz da zaten ama işiniz gereği öğrenmeniz istenecektir. Rektörlük birimleri hariç kılık kıyafete pek karışılmaz genelde rahattır. Akademik ortamdır. Akademik personelin ağırlığı çok hissedilir. Genel hatlarıyla böyle.
@hsnd
@Doğa.4
@enstante34
@Tokerer07
@MUSTİ229
@eyapı
@ayberk33
@conqieror
@andrykirilenko
@Techie officer
@fatihdurmaz
@Obolomov
@Hurma2173
@Paxmali
@prometheuz
@Mualmer
Arkadaşlar kusura bakmayın sizleri etiketlemek durumunda kaldım fikirlerinizi almak istedim.
Öncelikle üniversite tayin sorunu diye bir şey yok. Üniversitelerde tayin diye bir olay da yok. Nakil var. Nakil dediğimiz olay da nakil olacak kurum bulmaktan ve çalıştığınız kurumdan da izin almaktan geçiyor. Ama o da sözleşmeli personele yok. Büro personeli adı üstünde büro ile ilgili evrak işleriyle ilgilenir. Hangi büroda ise örneğin öğrenci işleri bürosunda o işle ilgili yazışma, evrak düzenleme, imza vs. işlerini yerine getirir o birimin amiriyle koordineli bir şekilde. Rektörlük birimleri hariç genelde rahat olur çalışma ortamı. rektörlük doğal olarak merkez birim olduğu ve bütün işler orada toplanıp oradan dağıtıldığı için yoğundur. Ağır mevzuat bilgisi gerektirmez kimse size mevzuat biliyor musun diye sormaz da zaten ama işiniz gereği öğrenmeniz istenecektir. Rektörlük birimleri hariç kılık kıyafete pek karışılmaz genelde rahattır. Akademik ortamdır. Akademik personelin ağırlığı çok hissedilir. Genel hatlarıyla böyle. hsnd, 7 ay önce - Alıntıya git
Eyvallah @hsnd hocam Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı kadrosunda Büro Personeli alımlarında genel olarak Öğrenci işleri, Kütüphane vs. İşlerinde mi görevlendirilir?
Birde yeni olarak tabir edilen örneğin 2018 yılında kurulmuş bir üniversitede çalışmak zordur denmiş forumda aslı var mıdır?
Eyvallah @hsnd hocam Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı kadrosunda Büro Personeli alımlarında genel olarak Öğrenci işleri, Kütüphane vs. İşlerinde mi görevlendirilir? Birde yeni olarak tabir edilen örneğin 2018 yılında kurulmuş bir üniversitede çalışmak zordur denmiş forumda aslı var mıdır? abdullahmabel, 7 ay önce - Alıntıya git
Öğrenci İşleri, personel işleri, maaş birimi vs. bir sürü büro var. İhtiyaç hangisinde ise orası olabilir.
2018 sonrası kurulan üniversiteler için böyle bir şeyin söylenmesinin nedeni yeni kurulmuş oldukları için henüz yapılanmalarını tamamlamamış olmalarıdır büyük ihtimalle. Personel eksikliği nedeniyle iş yükü fazla ya da aynı çatı altında birkaç büronun işinin yapılması gibi durumlar örnek verilebilir. Örneğin büyük ve oturmuş üniversitelerde personel bürosu altında akademik ve idari personel işleri için iki ayrı büro ve sadece oranın işini yapan çalışanlar bulunurken bazı üniversitelerde tek büro çatısı altında bu işler sürdürülmek zorunda kalınabiliyor. Muhtemelen bundan bahsetmişlerdir.
Öğrenci İşleri, personel işleri, maaş birimi vs. bir sürü büro var. İhtiyaç hangisinde ise orası olabilir. 2018 sonrası kurulan üniversiteler için böyle bir şeyin söylenmesinin nedeni yeni kurulmuş oldukları için henüz yapılanmalarını tamamlamamış olmalarıdır büyük ihtimalle. Personel eksikliği nedeniyle iş yükü fazla ya da aynı çatı altında birkaç büronun işinin yapılması gibi durumlar örnek verilebilir. Örneğin büyük ve oturmuş üniversitelerde personel bürosu altında akademik ve idari personel işleri için iki ayrı büro ve sadece oranın işini yapan çalışanlar bulunurken bazı üniversitelerde tek büro çatısı altında bu işler sürdürülmek zorunda kalınabiliyor. Muhtemelen bundan bahsetmişlerdir. hsnd, 7 ay önce - Alıntıya git
Anladım @hsnd hocam bir sorum daha olacak size zahmet Örneğin Öğrenci işlerinde başladım tek oda verilip sen bu işleri yapacaksın nasıl yaparsan yap mı denir? Yoksa üç-beş memurla birlikte yapılan işler bizede öğretilerek ve bilemediğimiz yerleri yanımızdaki arkadaşlara sorarak istişare ederek mi yapıyoruz genel olarak?
Anladım @hsnd hocam bir sorum daha olacak size zahmet Örneğin Öğrenci işlerinde başladım tek oda verilip sen bu işleri yapacaksın nasıl yaparsan yap mı denir? Yoksa üç-beş memurla birlikte yapılan işler bizede öğretilerek ve bilemediğimiz yerleri yanımızdaki arkadaşlara sorarak istişare ederek mi yapıyoruz genel olarak? abdullahmabel, 7 ay önce - Alıntıya git
Bazı üniversitelerde bırakın şefi müdürlerin bile tek odası yok kendi başlarına iş yapmıyorlar. Böyle bürolarda birkaç personel bulunur. Tek kişi yapmaz. En az 2-3 personelle yürütülür. Özellikle öğrenci işleri gibi yoğun olan bürolarda. Nasıl yaparsan yap diyemez kimse. Oranın illaki bir yöneticisi amiri olur öğrenci işleri şefi, personel işleri şefi vs. Onunla ve diğer personelle beraber işler yürütülür genelde.
Üniversitede çalışan başka arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz kimse yok mu ?
Üniversitede çalışan başka arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz kimse yok mu ? abdullahmabel, 7 ay önce - Alıntıya git
Hocam ben 4 aydır üniversite büro personeli olarak çalışıyorum. Öğrenci işlerindeyim iş zaman zaman yogun zaman zaman daha rahat.
Çalışma ortamı güzel, kılık kıyafet olarak rahatız. Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi akademik kadronun biraz ağırlığı hissediliyor sadece. Şuana kadar mevzuat öğrenmem gerekmedi merak ettiğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz.
Bende 2 aydır üniversitede büro personeli olarak çalışıyorum. Rektörlük hangi fakültede ihtiyaç varsa sizi oraya yönlendirir. Verilen fakültede idari işler, gelen yazılara cevaplar, hocalardan gelen dilekçeler, öğrenci işleri, kurullar gibi işlerin yazı yükümlülüğü sizde. Tek başınıza oda mümkün değil. Akademik kısımdaki insanlar şansınıza kalmış eğer iyi ve egosuzlarsa çok güzel bir iş ortamınız olabilir çünkü genel olarak yaptığınız işler çokta yorucu değil. Neticesinde Masabaşısınız ve bilgisayarla aranız iyiyse hiç zorluk yaşamayacağınız bir yer. İşleri genelde odadaki diğer personelle beraber yürütüyorsunuz. Kılık kıyafet çok rahat bişey demiyorlar. Eğer bilgisayar başında yazı işleri yaparım, hocaların egolu halleriyle baş ederim ve bundan sıkılmam diyorsanız %100 tavsiye ederim çalışılacak rahat bir yer. Ama dediğim gibi sıkıntısız işyeri ararsanız işsiz kalırsınız. Buranında sıkıntısı hocalar, dekanlar vs.
Çok teşekkür ettim arkadaşlar görüşleriniz için peki 4/b sözleşmeli misiniz? ve 4/b sözleşmeli çalışanların durduk yere artık hizmetine ihtiyaç kalmadı bahanesiyle işten çıkarılması durumu kurumunuzda hiç olmuş mu bunu merak ediyorum?
Çok teşekkür ettim arkadaşlar görüşleriniz için peki 4/b sözleşmeli misiniz? ve 4/b sözleşmeli çalışanların durduk yere artık hizmetine ihtiyaç kalmadı bahanesiyle işten çıkarılması durumu kurumunuzda hiç olmuş mu bunu merak ediyorum? abdullahmabel, 7 ay önce - Alıntıya git
Ben kadroluyum ama sanmıyorum çıkartmazlar öyle
ben 4b sözleşmeliyim hiç öyle bir işten çıkarma duymadım hocam hatta sözleşmeli olup daha sonra kadroya geçenler çok olmuş
çok aykırı bir durum olmadıkça sanmıyorum çıkaracaklarını