Editörler : crops35

Memureehanımm
Aday Memur
23 Nisan 2023 20:08

Raportör tayin imkanları nasıl eş durumu tayin hakkı zor mu oluyor polis asker gibi zorunlu rotasyon olan mesleklerde

hayrilke, 3 yıl önce

çalıştığınız şehre göre değişir mesela bir istanbuldaki şikayet sayısı ile muşun ki aynı değil maaş konusuna gelirsek düz memur maaşı bu ay yatan kesintilerle 6500

Namaste7
Aday Memur
02 Haziran 2023 10:38

Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22000 TL olduğunda tüketici hakem heyeti raportörünün maaşı da aynı mi olur yoksa daha fazla mi?

12 Şubat 2025 15:52

Merhabalar. Acaba ticaret bakanlığı raportör alımıyapacak mı

12 Şubat 2025 15:53

Yanlışlıkla hemen gönderdim. Kurumda çalışanların bir duyumu vs var mı acaba?

12 Şubat 2025 16:01

Uzun zamandır alım yapmıyorlar. Oysa ülkedeki il ve ilçe sayısı göz önüne alındığında çom sayıda tüketici hakem heyeti raportörü istihdam edilmeli diye düşünüyor insan. Ben de biraz karıştırdım, Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü Yönetmeliği'nin "RAPORTÖR OLARAK GÖREVLENDİRİLME" başlıklı 5. maddesinde şöyle bir ifadeye rastladım:

" Raportör sayısının yeterli olmadığı illerde il müdürü tarafından il müdürlüğü personeli arasından, ilçelerde ise kaymakam tarafından ilçede görevli devlet memurları arasından yeterli sayıda raportör görevlendirilir."

Maddenin devamında, " ...lise veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilen eğitim kurumlarından birini bitirmiş kişiler arasından görevlendirilir." bile demiş. Yani Bakanlık İl Müdürliğindeki lise memurunu bile görevlendirebiliyorlar.

Yani anlayacağınız ihtiyaç olsa bile kurum içindeki memur görevlendirilmeleriyle bu açık kapatılıyor. Uzun zamandır alım bekleyenler için hiç hoş bir düzenleme olmamış.

12 Şubat 2025 16:37

Böyle böyle şaşırmamayi öğretiyorlar bize ne diyelim ki

newlife2023
Memur
12 Şubat 2025 16:51

kurumlarda atıl memurlar var. görevlendirilebilir .üstüne huzur hakkı gibi dosya başı para alınıyor diye biliyorum. copy paste karar metinleri ve sistem var artık
Yaşlı Hukukçu, 1 ay önce

Uzun zamandır alım yapmıyorlar. Oysa ülkedeki il ve ilçe sayısı göz önüne alındığında çom sayıda tüketici hakem heyeti raportörü istihdam edilmeli diye düşünüyor insan. Ben de biraz karıştırdım, Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü Yönetmeliği'nin "RAPORTÖR OLARAK GÖREVLENDİRİLME" başlıklı 5. maddesinde şöyle bir ifadeye rastladım:

" Raportör sayısının yeterli olmadığı illerde il müdürü tarafından il müdürlüğü personeli arasından, ilçelerde ise kaymakam tarafından ilçede görevli devlet memurları arasından yeterli sayıda raportör görevlendirilir."

Maddenin devamında, " ...lise veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilen eğitim kurumlarından birini bitirmiş kişiler arasından görevlendirilir." bile demiş. Yani Bakanlık İl Müdürliğindeki lise memurunu bile görevlendirebiliyorlar.

Yani anlayacağınız ihtiyaç olsa bile kurum içindeki memur görevlendirilmeleriyle bu açık kapatılıyor. Uzun zamandır alım bekleyenler için hiç hoş bir düzenleme olmamış.

Starrynight13
Aday Memur
12 Şubat 2025 17:05

Raportör için sadece hukukçuları mı alırlar

Sinemilk, 1 ay önce

Merhabalar. Acaba ticaret bakanlığı raportör alımıyapacak mı

ysgreys
Memur
16 Şubat 2025 14:51

ek olarak adalet ve iibf'den de alım yapılabiliyor. bir süredir alım olmadı benim tahminim 2026'ya iyi hazırlanın Çünkü düşük maaş sebebiyle pek çok hukukçu istifa etti veya baska yerlere geçti. görevlendirmeli sayısı raportörlerin üstünde şu an böyle devam edeceğini sanmam.
Starrynight13, 1 ay önce

Raportör için sadece hukukçuları mı alırlar

Starrynight13
Aday Memur
16 Şubat 2025 20:59

İstifa ettiklerini nerden ögrendiniz ? 2026 sınavıyla mi alım yapar yani

ysgreys, 1 ay önce
ek olarak adalet ve iibf'den de alım yapılabiliyor. bir süredir alım olmadı benim tahminim 2026'ya iyi hazırlanın Çünkü düşük maaş sebebiyle pek çok hukukçu istifa etti veya baska yerlere geçti. görevlendirmeli sayısı raportörlerin üstünde şu an böyle devam edeceğini sanmam.
17 Şubat 2025 18:43

Ben hukukçuların istifa ettiğini iddialarına pek kulak asmıyorum, yüzde kaçı etmiş olabilir mesela? Çoğunluk olduğunu düşünmüyorum en azından. Zaten hukukçular için tüm kurumlar bazında tüm ükede alımlar (mülakatsız)belli, mezun sayısı belli. Fahiş bir hukukçu sayısı var. Az para denilen parayı özel sektörde mezun olup ilk iş yerinde alabilecek kişi sayısı belli. Velhasılı öyle çok genel bir kadro yakma durumunun olduğunu düşünmüyorum, ancak böyle söylentilerin sadece "Zaten hukukçular kadro yakıyor, Tüketici Hakem m Heyeti kadrolarını hukukçulara vermeyin, İİBF'ye verin" diyenlere yarayacağını düşünüyorum.

Starrynight13
Aday Memur
17 Şubat 2025 21:10

Evet haklı olabilirsiniz. Tüketici hakem heyeti raportörü olarak sadece hukukçuları almaları gerekiyor bence. Çünkü İİBF'liler bütün büro personellerine girebiliyor zaten. Oldu olacak hemşire olarak da atansin İİBF'liler 😂

Yaşlı Hukukçu, 4 hafta önce

Ben hukukçuların istifa ettiğini iddialarına pek kulak asmıyorum, yüzde kaçı etmiş olabilir mesela? Çoğunluk olduğunu düşünmüyorum en azından. Zaten hukukçular için tüm kurumlar bazında tüm ükede alımlar (mülakatsız)belli, mezun sayısı belli. Fahiş bir hukukçu sayısı var. Az para denilen parayı özel sektörde mezun olup ilk iş yerinde alabilecek kişi sayısı belli. Velhasılı öyle çok genel bir kadro yakma durumunun olduğunu düşünmüyorum, ancak böyle söylentilerin sadece "Zaten hukukçular kadro yakıyor, Tüketici Hakem m Heyeti kadrolarını hukukçulara vermeyin, İİBF'ye verin" diyenlere yarayacağını düşünüyorum.

17 Mart 2025 22:29

Bu son ticaret bakanlığı alımında raportörlük en son kaçla kapatır sizce?

Toplam 153 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi