İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Editörler : E.Kayı Han
21 Temmuz 2022 21:05

İdare Mahkemesi dava süreci

Merhaba x kurumunda memurum. THS olarak görev yapmaktayım tarafıma GİH görevi veriliyor. Sözlü olarak istemediğimi söylesem dahi amir olacak şahıs ısrarında devam ediyor. Emri yazılı isteyip kanuna uygun yazıyla cevap vereceğim. Geri adım atılmaması durumunda İdare Mahkemesine nasıl başvurabilirim? Avukata mı gitmem gerekiyor yoksa dilekçemle kendim başvurabilir miyim? süreci bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.


kadir882
Şef
22 Temmuz 2022 10:04

Aynı olay benim başıma geldi. yetkin dışında hiç bir görev alma derim ben. Bana THS olmama rağmen muhasebe işi verdiler. İşimi de layılıyla yaptım. Ama müdürle ters düşmemin sonucunda tarafıma MYS şifremi çaldı diye iftiraya uğradım. İşin kötüsü böyle durumun olması mümkün değilken idare "İddia sübuta ermiştir" diye saçma sapan bir rapor düzenledi. Sakın görevin dışında bir iş alma. Tavsiyedir.


YigitOsman1
Aday Memur
25 Temmuz 2022 13:05

Bence yapılması gereken en temel kural şudur: Haksızlıklara karşı anayasal dilekçe hakkını kullanacaksın. Şikayet ve müracaat yönetmeliğini de oku ki usulsuz müracaattan ceza yeme. Tarafına gih görevi verilmeye çalışıldığını, bu durumun 657 sayılı dmknın 45. maddesine aykırı olduğu için iptal edilmesini arz ve talep edeceksin.

Herkesin tecrübesi farklı farklı, benim tecrübem en kısa özetle budur. Eğer haklı olduğunu düşündüğün bir hususta yazılı başvurunu yapmazsan ilerleyen süreçte sen zararlı çıkıyorsun.

Şöyle de bir örnek vereyim sana: Bir amir ya da memurun, Kademe ilerlemesinin durdurulması devlet murluğundan çıkarılma gibi ağır ceza gerektiren bir suçuna şahit olsan, mesela sana tokat atsa, sen başvurunu yapmazsan, ilerleyen süreçte senin korktuğunu elinden birşey gelmeyeceğini bildiği için senin açıklarını arayabilir ve saçma sapan sebeplerden sana uyarma kınama cezası verdirebilmek için, gizlice başka kişilerle iş birliği içerisine girerek senin hakkında gizli tutanaklar tutabilir, ne bileyim işe 10 dk geç geldi, şu görevi yapmadı, şu hizmet içi eğitime katılmadı vs. vs. Fakat gerçekten hakkını arayabilen, dilekçeni verip, gerisinden korkmayan bir insan daha az problem yaşıyor bence iş hayatında. Profesyonel çalışma demek, anayasal haklarını bilen, bağlı bulunduğu kanunu bilen, gereklerini korkmadan herkes için uygulayabilen, aynı zamanda da işle ilgili mobbinglerde kışkırtmalarda sinirlerine hakim olabilen, açık vermeyen işine gücüne bakabilen insandır bence.

Başarılar.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi