Editörler : Pangaea

Coktamuhimdegil
Aday Memur
20 Aralık 2024 10:40

izinli istifa dediğiniz şeyde hocam 1 yıl bekleme süresi var mı yine .ozaman istifa dilekçesi verip direk beklemeden 15 gün içinde MEB te görev başlama yapabiliyormuyuz. göreve gitmezsek bu sefer memuriyetten çekilmiş oluruz
235U, 4 ay önce

Öncelikle MEBe başlama evraklarını teslim ederken şuanki memuriyetine dair çalışma belgenide sun kimi ek dilekçe ile vermder kimi direk evraklarla ver yeter der orasını başlama evraklarını verdiğin il MEB söylesin. Güvenlik soruşturması bitsin sizi ilçe milli eğitimden gel başlama yap diye çağırsınlar sonra Şimdiki Kurumunuza atama kararnamenizi ekte sunarak istifa filekçenizi verin bu halde size MEB 2 aya kadar geç başlama hakkı sunar ancak istifa tarihinizden itibaren farklı şehirse en geç 15 gün içinde başlayın. Şimdiki kurumunuz size 1 ay içinde istifanızın kabul edildiğini bildirmek zorunda bu şekilde izinli istifadır. Ancak bugün istifa ediyorum deyip dilekçeni vırakıp maaş farkını geri verip kapıyı çarpıp çıkabilirsin buda izinsiz istifadır

Aradaki fark izinsizde 1 yıl kadrolu memuriyete dönemezsin

Zaten 3 yıl sözleşmeli olacağından bu sorun olmayacaktır.

İzinsiz istifada hiçbir hak kaybı yok yukarda söylediğim haricinde. Mebde kadroya geçtiğin anda eski memuriyetini saydırmak için intibak dilekçeni verirsin istifan izinliymiş izinsizmiş fark etmez.

Tabi bunlar eğer sözleşmeli öğretmen atamasıydan geçerli

Engelli öğretmen ataması kapsamındaysan ki bunlar kadrolu atanır, o zaman başlama evraklarını MEBe verirken şimdiki çalışma belgeni dilekçeyle verirsin MEB senin şimdiki kurumundan muvafakat ister muvafakat çıkarsa tayin alır gidersin çıkmazsa dava açar sonra yine gidersin.

235U
Genel Müdür
20 Aralık 2024 16:26

Kadrolu memursan ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmışsan izinli istifa (kanunda muvaffakiyetli çekilme deniyor) sürecini beklemek istemiyorsan direk dilekçeni verip bugün itibariyle istifa ediyorum geri ödeyeceğim maaş miktarının bana bildirilmesi diye dilekçeni yazar verirsin. O gün itibariyle izinsiz istifa etmiş olursun

Ayın 15ine kadar kalan kısmın maaşını geri öder çıkar gidersin hemen sonraki gün sözleşmeli öğretmenlikte başlamanı yaparsın bekleme süresi sadece kadrolu memurluktan istifa edip yeni kadroku memurluğa atanma veya istifa sonrası aynı kuruma geri dönüş için geçerli bir durum

Kadrolu memurluktan istifa eden ister kendi kurumuna geri dönüş olsun ister başka kuruma kadrolu yeni atama olsun fark etmez

İzinli istifada 6 ay beklemek zorundadır

İzinsiz istifada 1 yıl beklemek zorundadır

Ohal sıkı yönetim durumlarında bu süreler değişir ancak bu durum şuan yok

Ayrıca izinsiz istifa edersen ilçe MEB Sana başla dediği tarihten 15 gün içinde başlaman gerekir

Yoksa atama hakkın düşer

Ancak yatalak ağır hastalık

Olağan dışı kanıtlanabilir durumlar veya başka memuriyetten istifa süreci gibi mücbğr bir sebep varsa 15 günlük hak 2 aya kadar uzatılabilir

Coktamuhimdegil, 4 ay önce
izinli istifa dediğiniz şeyde hocam 1 yıl bekleme süresi var mı yine .ozaman istifa dilekçesi verip direk beklemeden 15 gün içinde MEB te görev başlama yapabiliyormuyuz. göreve gitmezsek bu sefer memuriyetten çekilmiş oluruz

Coktamuhimdegil
Aday Memur
20 Aralık 2024 16:28

teşekkür ederim hocam sağolun varolun
235U, 4 ay önce

Kadrolu memursan ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmışsan izinli istifa (kanunda muvaffakiyetli çekilme deniyor) sürecini beklemek istemiyorsan direk dilekçeni verip bugün itibariyle istifa ediyorum geri ödeyeceğim maaş miktarının bana bildirilmesi diye dilekçeni yazar verirsin. O gün itibariyle izinsiz istifa etmiş olursun

Ayın 15ine kadar kalan kısmın maaşını geri öder çıkar gidersin hemen sonraki gün sözleşmeli öğretmenlikte başlamanı yaparsın bekleme süresi sadece kadrolu memurluktan istifa edip yeni kadroku memurluğa atanma veya istifa sonrası aynı kuruma geri dönüş için geçerli bir durum

Kadrolu memurluktan istifa eden ister kendi kurumuna geri dönüş olsun ister başka kuruma kadrolu yeni atama olsun fark etmez

İzinli istifada 6 ay beklemek zorundadır

İzinsiz istifada 1 yıl beklemek zorundadır

Ohal sıkı yönetim durumlarında bu süreler değişir ancak bu durum şuan yok

Ayrıca izinsiz istifa edersen ilçe MEB Sana başla dediği tarihten 15 gün içinde başlaman gerekir

Yoksa atama hakkın düşer

Ancak yatalak ağır hastalık

Olağan dışı kanıtlanabilir durumlar veya başka memuriyetten istifa süreci gibi mücbğr bir sebep varsa 15 günlük hak 2 aya kadar uzatılabilir

gülmar
Aday Memur
17 Mart 2025 09:40

Aday memurken istifa edip öğretmenliğe geçiş yapılabilir mi?

235U
Genel Müdür
17 Mart 2025 18:49

Yapılır

Yukardaki durumlar aynen sizin içinde geçerlidir

Sözleşmeli iseniz sözleşmeli kısım

Kadrolu memurdanız kadrolu ile ilgili kısım sizin için aynen geçerli istifa sürecinde

gülmar, 1 ay önce

Aday memurken istifa edip öğretmenliğe geçiş yapılabilir mi?

sercan161616
Aday Memur
19 Mart 2025 11:37

sağlık Bakanlığında kadrolu memurum öğretmenliğe nasıl geçebilirim??
235U, 1 ay önce

Yapılır

Yukardaki durumlar aynen sizin içinde geçerlidir

Sözleşmeli iseniz sözleşmeli kısım

Kadrolu memurdanız kadrolu ile ilgili kısım sizin için aynen geçerli istifa sürecinde

sercan161616
Aday Memur
19 Mart 2025 11:41

arkadaşlar şuan sağlık Bakanlığında kadrolu memurum MEB e geçmek istiyorum kurumlar arası geçiş için nereye başvurmalıyım

egop0
Aday Memur
19 Mart 2025 12:55

Öğretmenliğe kurumlararsı geçiş yok. Tekrar sınava (AGS+ÖABT) girip, yeterli atama puanını alıp, atamanız yapıldıktan sonra kadrolu memurluktan istifa edip, 1,5 yıl Öğretmenlik Akademisinde eğitim aldıktan sonra ögretmen olarak başlayabilirsiniz.

sercan161616, 1 ay önce
sağlık Bakanlığında kadrolu memurum öğretmenliğe nasıl geçebilirim??

sercan161616
Aday Memur
19 Mart 2025 13:15

kadrolu memurların kurumlar arası geçiş hakkı var zaten KPSS den iyi puan alıp atandık tekrar puan almamıza gerek yok kanunda da belirtilmiş bu hakk
egop0, 1 ay önce

Öğretmenliğe kurumlararsı geçiş yok. Tekrar sınava (AGS+ÖABT) girip, yeterli atama puanını alıp, atamanız yapıldıktan sonra kadrolu memurluktan istifa edip, 1,5 yıl Öğretmenlik Akademisinde eğitim aldıktan sonra ögretmen olarak başlayabilirsiniz.

egop0
Aday Memur
19 Mart 2025 13:38

Yukarıda anlattığım şekilde öğremenliğe geçiş yapabilirsiniz. Aksi söz konusu değildir.

sercan161616, 1 ay önce
kadrolu memurların kurumlar arası geçiş hakkı var zaten KPSS den iyi puan alıp atandık tekrar puan almamıza gerek yok kanunda da belirtilmiş bu hakk

emrah0101
Aday Memur
19 Mart 2025 16:05

sen yenisin galiba. öğretmenliğe kurumlar arası geçiş 2012 yılında kapatıldı. sınava girip puan alıp geçmeniz gerekiyor
sercan161616, 1 ay önce
Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi