Editörler : E.Kayı Han

BirAkıllıBenim
Yasaklı
29 Temmuz 2022 11:24

Gaza gelip yönetmelik böyle kralı karışamaz gibi söylemlere gelmeyin. Amirinize göre hareket edin. Adam sakalına karışmaz başka her türlü şeyine karışır . Mutemet idari işler depo emanet gibi rahat yerlerin tuzu kurudur mahkeme kalemleri öyle değil

akepkral23
Şef
29 Temmuz 2022 12:02

Bu görüş nedeniyle hakkımız olanı hiç bi zaman alamayacağız. Gerçekten bi akkıllı sizsiniz.

hancer_06
Şube Müdürü
29 Temmuz 2022 12:06

Buradan sunumu anliyrouz yeni bir yonetmelik yayinyalnmayacak resmi gazate vs. Cuhuebaskanligi mwvzuat sisteminde olmasi yetiyor. Bende izindeyim sakal biraktim da pazartesi sakalli gideyim diyorum ondan emin olamadim :))
SurvivorTrr, 3 yıl önce

Mevzuat Bilgi Sistemi

Hanözü
Şube Müdürü
29 Temmuz 2022 12:12

Şimdi memur düşmanı sendikalar çıkar, biz yaptık biz ettik diye ortada gezerler. Memura ne varsa yine memurdan var, zamanında mübaşirlerin GİH'e geçmesine de çok takoz olmuşlar

Ortada kimse yoktu biz sökerken bayırı

Açıldı şimdi sahte mürşitler panayırı..."

Keiraa
Aday Memur
29 Temmuz 2022 12:28

Bizim mudure verdim mevzuattaki yonetmeligi bende istiyorum kalksin sakal yasagi biktim sizin sakalinizla ugrasmaktan dedi :) bassavci ile personel savcisina soracakmis onlar ne derse oyle yapicakmisiz

MefaClerk
Aday Memur
29 Temmuz 2022 12:36

"Adam sakalına karışmaz başka her türlü şeyine karışır" neyine karışır mesela

BirAkıllıBenim, 3 yıl önce
Gaza gelip yönetmelik böyle kralı karışamaz gibi söylemlere gelmeyin. Amirinize göre hareket edin. Adam sakalına karışmaz başka her türlü şeyine karışır . Mutemet idari işler depo emanet gibi rahat yerlerin tuzu kurudur mahkeme kalemleri öyle değil

BirAkıllıBenim
Yasaklı
29 Temmuz 2022 13:30

Mesela kumaş pantolon gömlek giyiyor musun. Yaz uygulaması dışında kravat takıyor musun. Kılık kıyafet uygulamasını harfiyen uyuyor musun vs.
MefaClerk, 3 yıl önce

"Adam sakalına karışmaz başka her türlü şeyine karışır" neyine karışır mesela

SurvivorTrr
Aday Memur
29 Temmuz 2022 13:41

Ne kadar boş bir yorum. Kardeşim amirin dediğin ne Allah aşkına, kanunun serbest bıraktığını o mu yasak edecek ? Bu adamların derdi ne ola ki bizle bizim saçımıza sakalımıza hakkı olmadna karışsın ? Benim sakalımın serbest olduktan sonra ona ne ? Amaç burda ne yani. Ben serbest olan birşeyi yaptım diye başka şeylere karışırmış bu kafayla zor

MefaClerk
Aday Memur
29 Temmuz 2022 13:43

Bu dediklerin Covid tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı zaten öncesinde evet o şekilde geliyordum yine o şekilde uygulanacak dense geleceğim tabi ki ortada bir kanun var. Sakalla ilgili olduğu gibi. Burada amirin her şeyine karışır demek yanlış oluyor. Sen işini düzgün yapıyor kurallara uyuyorsan senin dediğin anlamda hiç bir şeyine karışamaz. Kaldı ki sakal bırakan adam nasıl kılık kıyafete uymak zorundaysa bırakmayanda uymak zorunda. Onun her şeyine karışan diğerinin de her şeyine karışır.

Mesela kumaş pantolon gömlek giyiyor musun. Yaz uygulaması dışında kravat takıyor musun. Kılık kıyafet uygulamasını harfiyen uyuyor musun vs.

BirAkıllıBenim
Yasaklı
29 Temmuz 2022 15:24

Ben sakalı yasaklayacak demedim ki ? Sakala değilde diğer tolerans gösterdiği şeyleri kısıtlayabilir. Allah bilir hangi yatış birimindesin böyle rahatsın. Sana böyle otoriter disiplin abidesi hakim veya savcı denk gelmemiş ki böyle efeleniyorsun.
SurvivorTrr, 3 yıl önce

Ne kadar boş bir yorum. Kardeşim amirin dediğin ne Allah aşkına, kanunun serbest bıraktığını o mu yasak edecek ? Bu adamların derdi ne ola ki bizle bizim saçımıza sakalımıza hakkı olmadna karışsın ? Benim sakalımın serbest olduktan sonra ona ne ? Amaç burda ne yani. Ben serbest olan birşeyi yaptım diye başka şeylere karışırmış bu kafayla zor

BirAkıllıBenim
Yasaklı
29 Temmuz 2022 15:29

Pandemide getirilen tüm tedbirler kaldırıldı. Benim bahsettiğim tipteki amirlere sahip kişiler beni anladı. Asarım keserim diyenlere böylr amir gelirse görürüm nereye sürgün ediliyor :) kedi olur bu tipler kedi
MefaClerk, 3 yıl önce

Bu dediklerin Covid tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı zaten öncesinde evet o şekilde geliyordum yine o şekilde uygulanacak dense geleceğim tabi ki ortada bir kanun var. Sakalla ilgili olduğu gibi. Burada amirin her şeyine karışır demek yanlış oluyor. Sen işini düzgün yapıyor kurallara uyuyorsan senin dediğin anlamda hiç bir şeyine karışamaz. Kaldı ki sakal bırakan adam nasıl kılık kıyafete uymak zorundaysa bırakmayanda uymak zorunda. Onun her şeyine karışan diğerinin de her şeyine karışır.

sefakirmit
Şef
29 Temmuz 2022 15:41

valla çıkıp adam akıllı serbest denilmediği sürece kimse rahat rahat sakal bırakamaz hele ki adliye personelleri, ben yönetmelikte olacağına ancak yürütmede uygulanmayacağı kanısındayım.

Yigido1983
Aday Memur
29 Temmuz 2022 17:16

ulan kadınlara herşey serbest giyim kuşam tayt kot tişört kazak eşofman vs erkeklere her b*k yasak!!

nemlihava
Şef
30 Temmuz 2022 00:34

Bir de kadınlar yorum yapıyor sakallı sivil memur mu olur bence yanlış karar memur dediğin karşıdan bakınca anlaşılacak diye. Sabah uykudan kalktığı pijamayla gelmiş. Ayakta parmak arası terlik memur disiplini hakkında erkeklere seminer veriyor.

Yigido1983, 3 yıl önce

ulan kadınlara herşey serbest giyim kuşam tayt kot tişört kazak eşofman vs erkeklere her b*k yasak!!

SurvivorTrr
Aday Memur
30 Temmuz 2022 01:06

Yahu ben ne diyorum sen ne anlıyorsun ? Hangi amir veya müdür kalkıpta sakal serbest bırakılmış, çağdışı uygulama kaldırılmış personelde sakal bırakıyor diye sana kinlenip de başka şeylerde sorun çıkaracak ? Amaç ne onu anlamıyorum devlet saçma sapan çok geç olmasına rağmen kaldırmış adamda sakal bırakıyor diye mobbing mi yapacak ?

Sen müdür veya amir olsan yasal olan birşeyi yapıyorlar diye personeline öylemi yaparsın ? Adamlar kendileride bırakır

Ben sakalı yasaklayacak demedim ki ? Sakala değilde diğer tolerans gösterdiği şeyleri kısıtlayabilir. Allah bilir hangi yatış birimindesin böyle rahatsın. Sana böyle otoriter disiplin abidesi hakim veya savcı denk gelmemiş ki böyle efeleniyorsun.

sslymnkp
Aday Memur
30 Temmuz 2022 11:24

İnfaz Koruma Memurlarına serbest mi değil mi net bir cvp var mı :) Yine en muallakta kalan biziz

The Others
Aday Memur
30 Temmuz 2022 12:16

net cevap İKMler için yasak devam ediyor

sslymnkp, 3 yıl önce
İnfaz Koruma Memurlarına serbest mi değil mi net bir cvp var mı :) Yine en muallakta kalan biziz

Alfaalf
Aday Memur
30 Temmuz 2022 22:12

Ben kot vb şeyler giyerek gittiğim için sakal bırakmayı düşünmüyorum. Ama kılık kıyafet uygulamasına tamamen uyan arkadaşlar hemen bırakabilir bence. Ha keza bende haftada bir tıraş oluyorum mesleğe başladığımdan beri. Neden bu şekilde giyindiğim konusuna gelince kurumda baktım bayanlar hepsi tayt kot vb giyiyor. Bende kot vb giymrye başladım. Bir kere uyardılar, bayanlarla ayni kanuna tabi olduğumuzu onlarında kurallara uyması durumunda uyacağımı söyledim konu kapandı. Ama burda şöyle birşey var bende adliyede işinizi iyi yapıyor ve çalışkansanız göz ardı ediliyor bazı şeyler. Buna dikkat edin.

Adanassss
Aday Memur
31 Temmuz 2022 08:35

İnfaz koruma memuruna neye göre yasak soylermisjniz yönetmelikte emniyet sınıfına mensup jandarma personeli ve hakim savcılar kendi iç yönetmeliğine tabi tutulmuş olup üniformalı memura sakal yasaktır ibaresi kaldırılıp emniyet mensubu TSK be hakim savcılar eklenmiştir şeklinde düzenlenmiştir buna istinaden infaz koruma memuruna da sakal serbest oluyor

Adanassss
Aday Memur
31 Temmuz 2022 09:04

İnfaz koruma memurunu kendi iç yönetmeliğine tabi tutmamislar madde altıda sayılan meslek grupları kendi iç yönetmeliğine onun dışında kalan meslekler ise bu yönetmeliğe tabi tutulmuştur ve üniformalı memura sakal yasaktır ibaresi kaldırılmıştır infaz koruma memuru arkadaşlar yonetmeligi detaylı ve dikkatli okursanız serbest olduğunu bariz bir şekilde anlarsınız her şey net ucu açık bisey de yok

Toplam 97 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi