Editörler : crops35
01 Ağustos 2022 11:26

Belediyede doktor ünvanına sahip memur

Belediyede 15 yıldır memur olarak görev yapmaktayım, yeni doktora sürecimi bitirdim ve dr ünvanını aldım.Bu aşamada kurumumda ilgili olduğum hususta değerlendirilmem için dilekçe de ver-

dim, ancak henüz cevap alamadım. Bu aşamada yasal olarak haklarım nelerdir ve memur olarak görev yapmaya devam etmem doğru mudur? Ayrıca hiyerarşik yapıda müdürden emir almaya de-

vam etmeli miyim?

Saygılarımla....

hsnd
Başbakan Müsteşarı
01 Ağustos 2022 11:57

Kadro unvanınız değişmedikten sonra ben müdürden emir almam deme hakkınız söz konusu değil. Doktora bitiren kişinin bölüm sekreterliği yaptığını biliyorum ben eski çalıştığım kurumda. Unvanınız öğreniminize uygun değişmedikten sonra şu an çalıştığınız şekilde çalışmaya devam edersiniz. Memur olarak görev yapmak istemiyorsanız 1.'si görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılır da alanınıza uygun kadro verilir siz de bunu kazanırsanız değişir. 2.'si bu sınava tabi olmayan bir kadroya belediye başkanı tarafından atanırsanız değişir. Doktora bitirmek kadro unvanınız değişmedikten sonra maalesef ki bir hak tanımıyor.

adaletçiiii
Memur
02 Ağustos 2022 08:15

dilekçeyi verdikten sonra 1 ay içinde size cevap verilmediyse 60 gün içinde yargı yoluna gideblirsiniz.

adaletçiiii
Memur
02 Ağustos 2022 08:17

şuan için olması gereken sizi kendi kadronuza uygun bir kadroya sınavsız bir şekilde atamalarıdır. yani bu sizin hakkınız

doktoralımemur
Aday Memur
27 Eylül 2022 16:44

Merhaba ,

umarım doktora dereceniz ile istediğiniz kadroya kavuşmuşsunuzdur. Unvan Değişikliği

Yönetmeliğinde doktoralı personelin sınavsız atanabileceği kadrolar maalesef Kurum Takdir Yetkisine bırakılmış. hiyerarşik yapı doktoradan bağımsız. Ön lisans mezunları müdürünüz olabilir yani. yapacak birşey yok bu duruma.

Kurumlar sınav da açmıyor.

Ben kuruma 3 kez dilekçe verdim doktoram derecem nedeni ile münhal mühendis kadrosuna

atanmak için. 3 kez zımnen reddoldu .Dilekçeye kurum 60 gün içinde cevap vermez ise zımnen red olmuş oluyor yani.

Kurumda boş kadro olmasına rağmen beni atamadı. İdare mahkemesine dava açtım ,

Danıştay yolu kapalı kaybettim davayı. Takdir yetkisine öncelik verildi benim davamda maalesef.

Kamuda doktoralı kaç kişiyiz acaba. Sözleşmelilerin kadroya geçme sürecine bizi de dahil etseler en az 1 defa unvanlarımıza kavuşsak bari.

Forumda başlık açmıştım ama ilgi görmemiş

iyi günler dilerim.

atwa
Aday Memur
28 Eylül 2022 11:15

bende doktoralı vhki olarak görev yapmaktayım. aday memuriyet sürecim bittikten sonra dilekçe vereceğim

doktoralımemur, 3 yıl önce

Merhaba ,

umarım doktora dereceniz ile istediğiniz kadroya kavuşmuşsunuzdur. Unvan Değişikliği

Yönetmeliğinde doktoralı personelin sınavsız atanabileceği kadrolar maalesef Kurum Takdir Yetkisine bırakılmış. hiyerarşik yapı doktoradan bağımsız. Ön lisans mezunları müdürünüz olabilir yani. yapacak birşey yok bu duruma.

Kurumlar sınav da açmıyor.

Ben kuruma 3 kez dilekçe verdim doktoram derecem nedeni ile münhal mühendis kadrosuna

atanmak için. 3 kez zımnen reddoldu .Dilekçeye kurum 60 gün içinde cevap vermez ise zımnen red olmuş oluyor yani.

Kurumda boş kadro olmasına rağmen beni atamadı. İdare mahkemesine dava açtım ,

Danıştay yolu kapalı kaybettim davayı. Takdir yetkisine öncelik verildi benim davamda maalesef.

Kamuda doktoralı kaç kişiyiz acaba. Sözleşmelilerin kadroya geçme sürecine bizi de dahil etseler en az 1 defa unvanlarımıza kavuşsak bari.

Forumda başlık açmıştım ama ilgi görmemiş

iyi günler dilerim.

gardereli
Şef
30 Eylül 2022 09:45

Doktora bitirmiş ve doktor ünvanı almış olan memurlar sınavsız Müdürlüğe atanabiliyor. Tabi tüm taktir hakkı yine atamaya yetkili amirde.

doktoralımemur
Aday Memur
30 Eylül 2022 13:03

merhaba,

Evet doktoralı memurun takdir yetkisi ile sınavsız müdürlük hakkı da var. Ben yöneticilik

kadrosuna değil Mühendislik kadrosuna taliptim. Maalesef ki o da olmadı.

İnşallah diğer arkadaşlar benim gibi takılmazlar.

Bu arada, bir konuya kesinlikle açıklık getirebilirim

Çünkü ben mahkeme süreci yaşadım.

"Doktora herhangi bir dalda olabilir, atanmak istediğiniz kadro ünvan dalı ile aynı olmak

zorunda değil" Ben mahkemeyi takdir yetkisi engeli ile kaybettim. davam 1,5 yıl sürdü istinafla

birlikte. Mahkeme başlamadan biterdi diğer türlü. Kimya doktoruyum ben, çevre müh kadrosuna geçmek istemiştim.

Unvanlar sadece lisans diploması ile ihraz edilir. Şöyle örnek vereyim Kimya mezunu bir kişi

kimyager unvanına haizdir Lisans eğitimi o şekildir. Kimya ile Eczacılık Fk. ortak dersleri olduğu için bir kimyager Eczacılıkta doktora yapabilir. Eczacılık doktorasını bitiren kişi şimdi Eczacı

mı oldu hayır. Çünkü ona ünvanını lisans diploması verdi.

Bunları açık yazdım çünkü bazı kurumlardaki insan kaynakları kendilerince doktoranın atanmak istenilen kadro unvanı ile aynı dalda olması gerektiği ni düşünüyor .Yönetmeliğin maddesini o

şekil yorumluyor.

Kesin bilgidir. Doktora hangi dalda olur ise olsun Unvan değişikliğine tabi kadroya

atanabilirsiniz.

İyi günler , iyi çalışmalar.

gardereli, 3 yıl önce

Doktora bitirmiş ve doktor ünvanı almış olan memurlar sınavsız Müdürlüğe atanabiliyor. Tabi tüm taktir hakkı yine atamaya yetkili amirde.

06 Şubat 2024 13:09

Arkadaşlar merhaba, herhangi bir gelişme var mı? Doktora sonrası istediğiniz unvan atanabildiniz mi?

zeynep-aslı
Aday Memur
16 Mayıs 2025 11:58

maalesef aradan geçen yıllara rağmen personel olarak çalışmaya devam ediyoruz, kurum takdiri herşey

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
16 Mayıs 2025 15:12

akademik kariyer yapmayacaksanız neden doktora yapıyorsunuz? yüksek lisansa bile gerek yok

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi