Editörler : F16 Gökçen
01 Ağustos 2022 18:28

Çene Cerrahisi Bursa

Çene cerrahisi için hastanın önce tomografisi ve röntgeni çekilir. Daha sonra elde edilen görüntülere göre tedavi süreci ve tedavi adımları tasarlanır. Plan yapıldıktan sonra uzman hastayı tedavi politikası hakkında bilgilendirir. Hasta bilgilendirildikten sonra kendisini endişelendiren durumun anlatılmasıyla tedavi süreci başlar. Maksillofasiyal cerrahiyi tedavi etmek için ortalama 1-2 yıllık ortodontik tedavi uygulanmaktadır.

Çene problemleri tedavi edilmeden önce dişlerin kapanması ve dizilimin düzeltilmesi gerekir. Bunun için ilk olarak ayraç işleme işlemi yapılır. Korse tedavisi tamamlandıktan sonra çene yapısının tedavisine başlanır.

Ortez tedavisi tamamlandıktan sonra hastanın röntgeni ve fotoğrafları tekrar alınarak çene ameliyatı planlanır. Çene cerrahisi aşaması gerçekleştirildikten ve tedavi tamamlandıktan sonra yaklaşık 1 aylık bir iyileşme süreci vardır. Bu ayın sonunda hastalara 6-12 ay korse tedavisi yapılır. Bu, ilk korse tedavisinin ve sonraki çene cerrahisinin kalıcı olması için gerekli olan son tedavi adımıdır.

Çene Ameliyatı Sırasında Ağrı Hisseder Misiniz?

Çene cerrahisi diğer ağız ve diş sağlığı tedavilerinden farklı olarak genel anestezi altında yapılır. Bu nedenle hasta genel anestezi kullanmakta olup ameliyat sırasında herhangi bir ağrı veya acı hissetmeyecektir. Ameliyat tamamlandıktan sonra, tüm ameliyatlar gibi çene cerrahisi de belirli kilo ve diğer sonuçları gözlemlemenizi sağlar. Anestezinin etkisini kaybetmesinden sonra hafif ağrı, yüz ve çene yapılarında şişme, morarma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Ama bu olursa, endişelenme. Bunlar cerrahi müdahale sonrası oluşabilecek komplikasyonlardır ve bir uzman tarafından verilen uygun ilaçlarla bu rahatsızlıklar ortadan kalkar.

Çene Cerrahisini Kimler Kullanır?

İleride ciddi çene yapısı sorunları olan kişilerde de uygulanabilen çene cerrahisi, kemik gelişimini tamamlamış ve çene yapısı oturmuş hastalarda kullanılmaktadır. Çene gelişimini tamamlamış kişiler bu tedaviyi alt ve üst çenede yaptırabilir. Çiğnemede, ağzını kapatmada, konuşmada güçlük çeken veya çene yapısındaki bir problemden dolayı engeli olan kişiler bir diş cerrahisi uzmanından yardım alabilirler. Alt çene üst çenenin arkasında veya arkasında olduğu için estetik kaygısı olanlar ya da tam tersi olanlar bu endişelerini gidermek için çene ameliyatı talep edebilirler.

Çene Cerrahisi HastalıklarıÇene Cerrahisi Hastalıkları

Kliniğimize çene cerrahisi için gelen hastaları bu alanda uzmanlaşmış ağız cerrahlar, diş hekimleri ve çene cerrahları tarafından muayene edilmektedir. Klinikte çene cerrahisi başlığı altında tedavi edilen bazı semptomlar.

Etkilenen ve karmaşık dişler için çekim işlemleri

Hastanın çenesinde oluşan kistik tümörlerin tedavisi

Kemik ve diş lezyonlarının tedavisi

İnsan yarık dudak ve damak iyileşmesi

Eksik dişler için implant uygulaması

Diş tedavisi sırasında gerekli sert ve yumuşak doku düzeltmelerini yapmak

Gerekirse protez müdahalesinden önce sert ve yumuşak dokuları düzeltin

İnsan yüz ve çene kırıklarının iyileşmesi

Tükürük bezi hastalıklarının medikal ve cerrahi tedavisinde

Ağız, çene ve yüzde estetik ve fonksiyonel bozukluklara neden olan şekil bozukluklarının cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi

Kanser tedavisi sırasında hastalara verilen ilaçlar ve radyasyon tedavisi sırasında çene osteonekrozunun tedavisi, olarak listelenebilir

Çene Ameliyatının Faydaları Nelerdir?

Çene cerrahi tedavisinin ilk gününde hastaya tedavi hakkında bilgi verilirken ve tedavi sürecinin planlaması yapılırken hastanın istekleri de dikkate alınır. Çene cerrahisinin amacı fiziksel sorunları tedavi etmek olsa da tedavi süreci hastanın estetik kaygılarını ilk adım olarak dikkate alacak şekilde planlanabilir. Planlanan bu tedavi sürecinde hem hastanın çene problemleri tedavi edilir hem de estetik olarak uyarılır. Bu sayede hasta sadece hastalığını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda psikolojik olarak daha iyi hissetmesine de yardımcı olacaktır.

Kaymak: https://www.drdtaytacgursel.com/cene-cerrahisi-bursa/

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi