Editörler : E.Kayı Han
«11121314151617181920212223

donurh
Daire Başkanı
06 Ekim 2024 17:58

yökhukuk bey, ben GS nedeniyle akademik kadroya başlayamadığım için dava açmıştım ve aym lehime karar verdi, düzeltilmesi için idare mahkemesine gönderdi. Şimdi mahkeme karara uyar ve işe başlama kararını verirse, üniversite de itiraz hakkını kullanırsa, birikmiş haklarımı alabilmek için itiraz sürecini mi beklemeliyim?

smartdevil
Memur
10 Ekim 2024 00:49

Bölüm başkanının akademik kadro ataması için açtığı dava bölüm başkanlığı görevi bittiğinde dava devam eder mi? Yeni bölüm başkanı davadan çekilmek istediğine dair dilekçe yazsa dava düşer mi? Bölüm başkanı tüzel olarak bölümü temsil ettiği için dava açma yetkisine sahip. Yeni bölüm başkanı da bölümü temsil ettiği için bu kez o da davadan çekilme dilekçesi yazarsa sonuç değişir mi?

akademik590
Aday Memur
10 Ekim 2024 22:23

Merhaba, mecburi hizmet devri için yaptığım başvurunun YÖK tarafından reddi sonrası açtığım davada kararı bekliyorum. Fakat kararın çıkması muhtemelen gelecek seneye kalacak. Bu durumda atanmaya hak kazandığım üniversite Aralık ayında kadro iadesi yapması gerektiğini söylüyor. Bu durumda açtığım davayı 2025 yılı içinde kazanırsam atandığım kadro malesef Aralık ayında iade olmuş olacak. Bu durumda atandığım kadroya nasıl geçiş yapacağım? Mahkeme kararı olduğu için YÖK'ten tekrar kadro talebi yapılabilir mi, yoksa kadro yanar mı? Talep yapılsa bile, mahkeme kararı olduğu halde YÖK'ün kadroyu vermeme hakkı var mıdır? Başta konu sahibi hukukçu hocamız olmak üzere bilgi verebilecek uzman hocalarımdan ve hukukçulardan yardım bekliyorum, teşekkür ederim.

yökhukuk
Genel Müdür
11 Ekim 2024 09:10

Bölüm Başkanı, Bölüm Başkanlığı adına (ki bu da hukuken mümkün değildir, bölüm başkanlığı tüzel kişiliği haiz değildir) ve onu temsilen bir dava açmaz, Bölüm Başkanı olarak kendi ad ve hesabına dava açar. Dolayısıyla yeni bölüm başkanının, önceki bölüm başkanının açtığı davadan vazgeçme hak ve yetkisi yoktur.

smartdevil, 6 ay önce

Bölüm başkanının akademik kadro ataması için açtığı dava bölüm başkanlığı görevi bittiğinde dava devam eder mi? Yeni bölüm başkanı davadan çekilmek istediğine dair dilekçe yazsa dava düşer mi? Bölüm başkanı tüzel olarak bölümü temsil ettiği için dava açma yetkisine sahip. Yeni bölüm başkanı da bölümü temsil ettiği için bu kez o da davadan çekilme dilekçesi yazarsa sonuç değişir mi?

yökhukuk
Genel Müdür
11 Ekim 2024 09:14

Lehinize bir yargı kararı verilmesi halinde, size özel kadro tahsis/aktarma işlemi yapılır. Mahkeme kararı olduğu halde YÖK'ün kadroyu vermeme hakkı yoktur, sadece karara karşı başvuru yollarını işletebilir.

akademik590, 6 ay önce

Merhaba, mecburi hizmet devri için yaptığım başvurunun YÖK tarafından reddi sonrası açtığım davada kararı bekliyorum. Fakat kararın çıkması muhtemelen gelecek seneye kalacak. Bu durumda atanmaya hak kazandığım üniversite Aralık ayında kadro iadesi yapması gerektiğini söylüyor. Bu durumda açtığım davayı 2025 yılı içinde kazanırsam atandığım kadro malesef Aralık ayında iade olmuş olacak. Bu durumda atandığım kadroya nasıl geçiş yapacağım? Mahkeme kararı olduğu için YÖK'ten tekrar kadro talebi yapılabilir mi, yoksa kadro yanar mı? Talep yapılsa bile, mahkeme kararı olduğu halde YÖK'ün kadroyu vermeme hakkı var mıdır? Başta konu sahibi hukukçu hocamız olmak üzere bilgi verebilecek uzman hocalarımdan ve hukukçulardan yardım bekliyorum, teşekkür ederim.

akademik590
Aday Memur
11 Ekim 2024 12:25

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.

yökhukuk, 6 ay önce

Lehinize bir yargı kararı verilmesi halinde, size özel kadro tahsis/aktarma işlemi yapılır. Mahkeme kararı olduğu halde YÖK'ün kadroyu vermeme hakkı yoktur, sadece karara karşı başvuru yollarını işletebilir.

smartdevil
Memur
12 Ekim 2024 20:40

Teşekkür ederim hocam.

smartdevil, 6 ay önce

smartdevil
Memur
16 Kasım 2024 00:23

Selamlar. Üniversitenin atama yönetmeliğine göre doçentlik kriterlerini sağlayan ama ilandaki özel şartı sağlamayan bir kişi tek başına başvurduğu kadroya atandığında özel şartı sağlamadığı gerekçesiyle (ilandaki özel şartı karşı değil) dava açılabilir mi? Açılırsa sonuç alınabilir mi?

smartdevil
Memur
30 Kasım 2024 13:54

Selamlar. Sorumu daha açık ve anlaşılır olarak tekrar yazmak istedim. Bir devlet üniversitesinde içerden yükseltme için doçentlik ilanı veriliyor. İlanda özel şart var. Bu özel şartı sağlamadığı gerekçesiyle atamanın iptali davası açılabilir mi? Başvuran kişi üniversitenin doçentlik atamalarını sağlıyor ancak ilandaki özel şartta sıkıntılı bir durumu var. Bu özel şartı sağlamadığı gerekçesiyle bir dava açılsa sonuç alınabilir mi? Yoksa atama rektörün uhdesinde denilip doçentlik atama kriterlerini sağladığı gerekçesiyle davadan sonuç alınamaz mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Hakalan
Şef
02 Aralık 2024 01:19

Sayın yökhukuk, konuyu yerinde irdelemek istedim.

https://forum.memurlar.net/konu/cevap/226adbe6-31b0-ef11-b176-a0369f7d1d8e/

İlgilenebilir misiniz?

mephisto12
Aday Memur
02 Aralık 2024 18:51

mobbing nedeniyle istifa eden araştırma görevlisi konuyu dava edip geri dönebilir mi?

fmmpd
Aday Memur
27 Aralık 2024 23:08

Merhaba hocam,Dr. Öğr. Üyesi kadrosu için bir üniversiteye başvurmuştum. Kadroya iki aday başvurdu ve kendi öğrencilerini aldılar. Atamaya Esas Puanım daha yüksek olmasına rağmen. 3 jüri üyeside yanlı yorum yaptılar. Dava açtım. Sonrasında tarafsız jüri üyelerinin değerlendirmesini talep ettim. Mahkeme talebimi yerinde buldu. Farklı 3 jüri üyesi bilirkişi dosyayı yeniden inceledi. Ne yazıkki onlarda benzer yorum yazmışlar. Atamaya esas puan olarak ben daha uygunmuşum fakat yetkinlik, nitelik açısından diğer aday daha uygunmuş. Bu jüri üyelerinin ilk jüri üyeleri ile anlaşmalı olduklarını da düşünmeye başladım. Şimdi istinaf davası açacağım. Elinizde bu konu ile ilgili emsal karar varmı acaba?

31 Aralık 2024 12:44

Hocam selamlar, bir üniversitenin kadro talebinde nelere uyması zorunludur? Bu soruyu şunun için soruyorum: Bölüm talebi olmadığı ve olmayan talep doğal olarak fakülte kurulunda onaylanmadığı halde rektörlük tarafından doğrudan istenildiğini tahmin ettiğimiz bir kadro YÖK tarafından onaylanmıştır. Bu durum şikayet edilse kadro iptal edilebilir mi? Ayrıca aynı şekilde bölüm talebi ve fakülte kurulunun onayıyla yıl içinde bir kaç defa talep edilen ancak YÖK tarafından reddedilen başka bir kadro, güncel talep ve güncel fakülte kurulu onayı olmadan yine rektörlüğün talebiyle YÖK tarafından onaylanmıştır. Bu durum mevzuata uygun mudur?

Toplam 453 mesaj
«11121314151617181920212223

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi