Editörler : E.Kayı Han
12 Ağustos 2022 20:19

Tubitak 2219 doktora sonrasi ars. bursu hakkinda

Bu konuda deneyimi olan varsa, sadece davet kısmıyla ilgili bilgi verebilir mi? Tübitak'ın 2219 doktora sonrası arş. bursu için öncelikle yurtdışındaki bir üniversiteden, en az DR. ünvanlı bir akademisyenden davet almak gerekiyor ama araş. önerimi yollayacağım kişiyi tam olarak nasıl seçmeliyim? Konuyla ilgili kişilerin hepsine mail atmak absürd olur, o yüzden bölüm başkanına mı, dekana mı...? Davetin kimden geldiği, Tübitak'ın değerlendirmesinde önemli oluyor mu? Bir de, şansımı arttırmak için ücret istemediğimi, bursla gelmek istediğimi belirtmeli miyim? Başka önemli ayrıntılar da varsa bilgilendirenlere teşekkürler.

Not: Şu an 2022 2. başvuru döneminin bitimi için için 2.5 ay civarı bir süre var.


opquestion
Aday Memur
18 Ağustos 2022 22:29

Yaygın yöntem danışman hocaya email atmak. Dekan imzası şart değil.

Kendi bursumla gelecegim demek çok önemli, fonlmanin nasıl olacağı en önemli konu neticede.


donurh
Daire Başkanı
19 Ağustos 2022 00:50

Teşekkürler. Bu arada e-yds kontenjanları dolmuş. Ek soru olarak da şunu sorayım: OSYM yabancı dil sınavları içinde tarihi yetişen sınav yok. Toefl'a baktım 3500 TL civarı. Daha uygun olan başka bir sınav var mıdır?

opquestion, 3 yıl önce

Yaygın yöntem danışman hocaya email atmak. Dekan imzası şart değil.

Kendi bursumla gelecegim demek çok önemli, fonlmanin nasıl olacağı en önemli konu neticede.


mugale
Aday Memur
19 Ağustos 2022 22:50

IELTS sınavı deneyebilirsiniz hocam


donurh
Daire Başkanı
20 Ağustos 2022 00:02

IELTS, Ösym'nin eşdeğerlik tablosundaki sınavlar içinde yer almıyormuş, bunu da yeni gördüm. En ucuzu PTE akademik var, 2150 TL. Tam bir saçmalık; bursun açılış ve kapanış tarihleri arasında girilebilecek hiç bir ösym dil sınavı yok.

mugale, 3 yıl önce

IELTS sınavı deneyebilirsiniz hocam


mugale
Aday Memur
21 Ağustos 2022 14:19

İngilizce için eşdeğerliği kabul edilen CPE, CAE, TOEFL iBT ve PTE sinavlar varmis hocam


donurh
Daire Başkanı
24 Ağustos 2022 16:22

Evet, teşekkürler.

mugale, 3 yıl önce

İngilizce için eşdeğerliği kabul edilen CPE, CAE, TOEFL iBT ve PTE sinavlar varmis hocam


denizakademi78
Aday Memur
13 Haziran 2024 08:10

Merhaba. 2219 ile 1 yıllık gittiğimizde yıl içinde 20 gün geri gelebiliyor muyuz. Bunun için sağlık raporu vb vermek gerekli mi yoksa sadece önceden haber vermek yeterli mi.

Biz dis tedavisi için 3 ayda bir gelmek istiyorum kabul edilir mi bilemedim.

Tesekkurler.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi