Editörler : Pangaea
13 Ağustos 2022 11:34

Nasıl halledeceğim bu coğrafyayı?

Arkadaşlar bu dersten inanın bıktım ya. Yani ne bileyim tüm ırmakları, madenleri, ovaları, sanayi dallarını vs vs ezerbele ama yorum soruları öyle bir geliyor ki inanın insan bıkıyor. Sürekli yanlış yapıyorum ya da iki şık arasında kalıyorum. Yorumları bile ezberletiyorlar ama ben işte o yorumları bulamıyorum. ÖSYM tuhaf tuhaf sorular soruyor bilgi sormuyor bazen. İlla yorumları da ezberleyeceksin. Var mı benim durumda olan ? Ne yapmalıyız?


Cepçi
Kapalı
13 Ağustos 2022 12:29

Coğrafya yurtdisinda sayisalcilara okutuluyor,yani işin kısası coğrafya yorum sorularında matematikçi bakış açısıyla bakman lazım,sayısal mantık gibi,bilginin arkasındaki vagonları iyi hareket ettirmen lazım,yorum sorusu hemen isaretleyim geçeyim dersen çok dusunmeden hemen patlarsin


AKayin
Memur
13 Ağustos 2022 12:58

Coğrafya harita dersidir. Elime ders notları alayım okuyayım ezberleyim şeklinde çalışılacak bir ders değil. Haritalar üzerinden görsel olarak çalışın faydasını göreceksiniz. Tarih gibi ezbere dayalı bir ders değildir. Hangi ova Hangi göl nerede karstik platolar hangi bölgede bunları harita üzerinden göreceksiniz ve bu aklınıza bir daha silinmemek üzere kazınacak. Yorum sorularında da parçaları bu şekilde birleştireceksiniz.

13 Ağustos 2022 15:35

Ben de coğrafyada sorun yaşıyordum. O dönem Engin Eraydın videolarını izlemiştim. Coğrafyadan 1 yanlış yapmıştım. Engin Eraydın hocayı tavsiye ederim.
14 Ağustos 2022 12:06

Coğrafyayı ders gibi düşünme hayatın kendisidir ben lisedeyken nefret ederdim KPSS zamanı videolardan çalıştım meğer ne güzel bir dersmiş
Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi