Editörler : E.Kayı Han

Punisher0606
Aday Memur
24 Eylül 2022 14:34

Meftun 01 kaç ay sonra geri döndün ve idare mahkemesinin hangi safhasında kazandın

24 Eylül 2022 16:21

Bende ruhsatsız tabanca bulundurmaktan 10 ay hagb aldım ama meslekten çıkarıldım, davam bölge idarede halen devam ediyor, görmezden geliyorlar.

Meftun 01
Memur
25 Eylül 2022 10:32

13 ay sora döndüm. Idare mahkemesi yürütmeyi durdurmalı açmıştım . Yürütmeyi durdurma ret verdi esastan oy birliğiyle kazandım. Bölge idare mahkemesine itiraz etti Egm, yürütmeyi durdurmalı . Bölge idare; yürütmeyi durdurmayı ret verdi Egm ye ve ardından başlama yaptırdılar. Şuan görevdeyim Allaha şükür.. Bölge idare dev ediyo şuan esastan karar verilmedi.

wwiinnnneerr35
Kapalı
14 Ekim 2022 23:16

Peki yüz kızartıcı suçtan takipsizlik(kyok) güvenlik soruşturmasına engel midir? Kurum başlatmadı takipsizlik kararını öne sürerek.

mels67
Kapalı
25 Ekim 2022 19:20

Hangi kurum ?

wwiinnnneerr35, 3 yıl önce

Peki yüz kızartıcı suçtan takipsizlik(kyok) güvenlik soruşturmasına engel midir? Kurum başlatmadı takipsizlik kararını öne sürerek.

wwiinnnneerr35
Kapalı
25 Ekim 2022 21:29

Enerji bakanlığı

mels67, 2 yıl önce

Hangi kurum ?

mels67
Kapalı
26 Ekim 2022 09:43

Dava açmadınız mı

wwiinnnneerr35
Kapalı
26 Ekim 2022 10:02

Mahkeme devam ediyor.

mels67, 2 yıl önce

Dava açmadınız mı

mels67
Kapalı
26 Ekim 2022 19:55

Kaç ay oldu mahkeme açalı?

donurh
Daire Başkanı
04 Kasım 2022 21:22

Geçen ay verilmiş bir AYM kararı. Burada yüz kızartıcı suçtan HAGB almış bir kişi, üstelik denetim süresi de dolmamış ama AYM davacının lefine karar vermiş. Bu net karardan sonra bu işin tartışılacak pek bir yanı yok.

https://kararlarbilgibankasi.anayasa.gov.tr/BB/2018/16070

05 Kasım 2022 15:23

Güzel karar ancak İlk derece ve istinaf mahkemeleri malesef kulak tıkamış durumdalar, hukuk mücadelesi sonunda belki hak alınır ancak geç gelen adalet, adalet olmadığı için pek önemi kalmaz.

donurh, 2 yıl önce

Geçen ay verilmiş bir AYM kararı. Burada yüz kızartıcı suçtan HAGB almış bir kişi, üstelik denetim süresi de dolmamış ama AYM davacının lefine karar vermiş. Bu net karardan sonra bu işin tartışılacak pek bir yanı yok.

https://kararlarbilgibankasi.anayasa.gov.tr/BB/2018/16070

donurh
Daire Başkanı
05 Kasım 2022 20:57

Evet, aymden karar çıkması yıllar alıyor. Benim merak ettiğim, bu gibi durumlarda birikmiş haklar da veriliyor mu?

şanslı-s2, 2 yıl önce

Güzel karar ancak İlk derece ve istinaf mahkemeleri malesef kulak tıkamış durumdalar, hukuk mücadelesi sonunda belki hak alınır ancak geç gelen adalet, adalet olmadığı için pek önemi kalmaz.

Tahkiki
Aday Memur
09 Kasım 2022 14:58

HAGB kısaca mezkur fiilin faili olduğunuz anlamına gelir. Fakat çeşitli nedenlerden dolayı ( sabıkasız olma, suçun maddi veya manevi unsurlarında eksiklik vs) mahkumiyet kararının açıklanmasının 5 yıl süreyle ertelenmesi demektir. CVYO, KYOK ve HAGB tamamen farklı kanuni kavramlardır. Her özelinde değerlendirilmelidir. HAGB alanlarda işnat edilen fiilin içeriği önemlidir. Bazı fiillerden uzun süreli mahkumiyet olsada memurluğa zarar vermeyebilir, bazı fiillerden 1 gün bile mahkumiyet alınsa veya mahkumiyet kararı açıklanmadan CVYO veya HAGB kararı alınsa bile memuriyete engel olabilir. Tamamen işlenilen fiille ilgili bir olay. İdari yargı ile adli yargı birbirinden bağımsız olup, iki ayrı kulvardır.

wwiinnnneerr35
Kapalı
09 Kasım 2022 16:12

Peki kyok veya syok durumlarında şikayet edilen suç bakımından memuriyete engel olabilme durumu var mıdır?

Tahkiki, 2 yıl önce

HAGB kısaca mezkur fiilin faili olduğunuz anlamına gelir. Fakat çeşitli nedenlerden dolayı ( sabıkasız olma, suçun maddi veya manevi unsurlarında eksiklik vs) mahkumiyet kararının açıklanmasının 5 yıl süreyle ertelenmesi demektir. CVYO, KYOK ve HAGB tamamen farklı kanuni kavramlardır. Her özelinde değerlendirilmelidir. HAGB alanlarda işnat edilen fiilin içeriği önemlidir. Bazı fiillerden uzun süreli mahkumiyet olsada memurluğa zarar vermeyebilir, bazı fiillerden 1 gün bile mahkumiyet alınsa veya mahkumiyet kararı açıklanmadan CVYO veya HAGB kararı alınsa bile memuriyete engel olabilir. Tamamen işlenilen fiille ilgili bir olay. İdari yargı ile adli yargı birbirinden bağımsız olup, iki ayrı kulvardır.

CilginJeo
Kapalı
18 Kasım 2022 22:44

Kyok ve stok suç teşkil eden bir durum değil diğerlerinden farklı bir durum

wwiinnnneerr35, 2 yıl önce

Peki kyok veya syok durumlarında şikayet edilen suç bakımından memuriyete engel olabilme durumu var mıdır?

wwiinnnneerr35
Kapalı
04 Aralık 2022 01:44

Hocam süreç hakkında bilgi verebilit misiniz

Tenruhde13, 3 yıl önce
Geçmiş olsun hocam. Aynı durumdaydım ben de öğretmenim. Ben ihraç olmuştum ama göreve döndüm. Sizin konuya hakim olmak lazım yorum yapabilmek için. Burdan ne söylesek boş.

Avnenenn
Aday Memur
10 Aralık 2022 14:37

Benimde kurum EGM. Sizin konu neydi ve. Hangi bölge idare mahkemesinde şuanda dosyanız

Meftun 01, 3 yıl önce

13 ay sora döndüm. Idare mahkemesi yürütmeyi durdurmalı açmıştım . Yürütmeyi durdurma ret verdi esastan oy birliğiyle kazandım. Bölge idare mahkemesine itiraz etti Egm, yürütmeyi durdurmalı . Bölge idare; yürütmeyi durdurmayı ret verdi Egm ye ve ardından başlama yaptırdılar. Şuan görevdeyim Allaha şükür.. Bölge idare dev ediyo şuan esastan karar verilmedi.

Jackspraw
Aday Memur
29 Aralık 2022 12:16

Sözlesmeli memur için de hagb den iade olur mu kadrolu ile aynı şekilde mi karar verilir yoksa idare mahkemesinden bu yönde sözleşmeli zaten deyip hiç olumlu karar çıkmayabilir mi

31 Aralık 2022 01:59

Peki Haberleşmenin ihlali ve ifşa sucundan

1 yıl 8 ay ceza alan ve bu ceza hagb verilen.

Ayrıca bilişim suclarindan

600 TL para cezası alan

Memura idari yönden ne ceza verilir.

Daha önceden 3 aylıktan kesme cezası var. 2 de uyarı. Kademe durdurma cezası verilemez çünkü durdurulacak kademesi yok.

Tahkiki, 2 yıl önce

Avnenenn
Aday Memur
15 Ocak 2023 07:12

Son durumunuz nedir hocam

mukbilyasamaz, 3 yıl önce

Yüz kızartıcı suç istisnai bir ceza türüdür. Ceza mahkemesinden mahkumiyet çıkmasa bile idare bu suçtan ihraç kararı verebiliyor. Ben ceza mahkemesinden 6 ay hapse mahkum edildim huzur ve sükun bozmak suçundan ancak idare attığım mesajların içeriğinin yüz kızartıcı suç olarak değerlendirdi ve ihraç kararı verdiler. göreve hala dönebilmiş değilim. hagb kararı yüz kızartıcı suçlar için ceza verilmesine engel değil maalesef. 125e-g ceza maddesi yoruma çok açık bir madde. ettiğiniz bir küfrü bile bu maddeye koyup ihraç verebilirler.

Toplam 54 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi