Editörler : crops35

diuffi
Aday Memur
01 Ocak 2023 21:53

kitte 3 yıl yasağı dolmadan 4/b sözleşmeli aynı unvana geçilebiliyor mu? Bilgisi olan var mı?

teo iibf
Kapalı
01 Ocak 2023 22:45

Hayır geçilmiyor, 3 yıl dolmadan kadrosuyla da veya başka bir kit kurumuna da geçemezsiniz. 2019 dan beri böyle.

diuffi, 2 yıl önce

kitte 3 yıl yasağı dolmadan 4/b sözleşmeli aynı unvana geçilebiliyor mu? Bilgisi olan var mı?

egea31
Aday Memur
03 Ocak 2023 22:27

merkezi alımla hizmetli kadrosuna atandım. Sağlık bakanlığına geçiş yapabiliyor muyum

busem00
Aday Memur
03 Ocak 2023 22:33

Evrak teslim etmezseniz kadro yakarsınız merkezidede puanınızı bir daha kullanamazsınız ama üç yıl yasağına takilmazsiniz sözleşmeliye basvurabilirsiniz

m. sait, 2 yıl önce

Hocam merhaba, ben merkezi alım ile kendi unvanim olan psikolog kadrosuna tercih verdim ama alımların çakılı olduğunu bilmiyordum, gelme olasılığı da çok yüksek şuan da ona gitmemde imkansız gibi, çünkü eşim ile farklı bir ilde yasiyoruz ve onun da çakılı kadro, eğer sağlık Bakanlığı alım açarsa ben sözleşmeli psikolog kadrosuna başvurabiliyor muyum, bu konuda neler yapabilirim, yaptırimlar nelerdir, yardımcı olursanız çok sevinirim

Psk.MDaglar
Aday Memur
09 Ocak 2023 10:55

Aile bakanlığında sözleşmeli personel olarak çalışmaktayım,kadroya geçirilme durumum var ancak güncel kpss puanımla sağlık bakanlığına psikolog olarak tercih vericem.kadroya geçtikten sonra geçiş yapmamda sorun cıkar mı,sözleşmeli olarak devam edip tercih zamanı geldiğinde tercih vermem daha mı yararlı olur ? ( aile bakanlığında asdep poziyonundayım, lisansım psikoloji )

mly07
Aday Memur
10 Ocak 2023 17:01

Barış size mesaj atamıyorum, özelden bana yazabilir misiniz ?
Barış22122, 2 yıl önce

ünide sözleşmeli büro personeli ticaret bakanlığı sözleşmeli muayene memurluğuna geçiş yapabilir mi?

afad26jeo
Aday Memur
11 Ocak 2023 22:15

Belge teslim edilmediği için de istifaya da gerek yok değil mi?

busem00, 2 yıl önce

Evrak teslim etmezseniz kadro yakarsınız merkezidede puanınızı bir daha kullanamazsınız ama üç yıl yasağına takilmazsiniz sözleşmeliye basvurabilirsiniz

Geo.engineer
Aday Memur
18 Ocak 2023 10:01

merhaba. sözleşmeli (4b) den başka bir kuruma aynı unvan(mühendis) ile geçişte 1 yıl şartı var mı?

starrubyziraat
Daire Başkanı
05 Şubat 2023 13:51

Kadrolu Memurken Kpss İle Sözleşmeli Memurluğa

Atanmada Süre Kısıtı yok Yani (Aday Memurken İstifa edenden Bahsetmiyorum) Yani Kadrolu Memur

İstifa Edip Kpss İle Sözleşmeli 4 B Liye Atanırsa

İstifa Edip direk Başlar Bekleme Süresi Yok

DOĞRUMUDUR? bilen Yazssın Arkadaşlar Çoğu

Kişi Bilmiyor ACİLL

Amiralinofkesi
Aday Memur
23 Şubat 2023 15:32

Bu ülkede ne olacağı belli olmaz. O yüzden alımları artık kadrolu yapıyoruz diyebilirler

Soru: Kadrolu memur farklı unvan ve statüdeki kadrolu unvana kpss ile geçebilir mi? Herhangi bir süre sorununa takılır mı? Teşekkür ederim

23 Şubat 2023 15:50

Bu konu hakkında çok araştırma yaptım:

1-) 4b i sözleşmeliden tekrar 4b li sözleşmeliye atanmak için istifa edip 1 yıl beklemek gerekir.

2-) 657 kadroludan tekrar 657 kadroluya geçmek için ya muvafakatname almak gerekir ya da usulüne göre istifa edip 6 ay beklemek gerekir.

3-) 657 kadroludan istifa edip sözleşmeli 4b ye veya 399 kit kurumlarına süre beklemeden geçilebilir.

4-) 399 kit kurumundan sözleşmeli 4b, 657 kadrolu veya 399 lu bir kit kurumuna geçiş yok bunun sadece 2 istisnası var 1. istisna: Üst dereceli bir kadroya atanmak (Mühendis veya memurken uzman veya müfettiş olarak atanmak gibi). 2. istisna: KİT yönetim kurumu kararı ile açıktan yapılan atamalar (örneğin 657 kadroludan istifa etmiş birinin 399 a dönmesi olayında kit kurulu kararı ile)

23 Şubat 2023 15:58

4. maddede 399 lu için belirtilen yasak 3 yılını doldurmayanlar içindir. kişi 3 yılını doldurmuşsa 399 dan istifa ettikten sonra her yere de süre beklemeden atanabilir.

NOT: Usulüne göre davranmamış ve fark edilmediği için ataması gerçekleşse bile daha sonra ortaya çıksa (çıkıyor muhakkak) ortaya çıktığında o güne kadar aldığı para yasal faiz oranında kendisinden tahsil edilip kişi işten atılıyor. 12 Yıllık kamu personeli olarak bu konular hakkında baya bir araştırma yaptığım için bilgilerimi paylaşmak istedim. Herkese kolay gelsin.

elektrikadam, 2 yıl önce

1-) 4b i sözleşmeliden tekrar 4b li sözleşmeliye atanmak için istifa edip 1 yıl beklemek gerekir.

2-) 657 kadroludan tekrar 657 kadroluya geçmek için ya muvafakatname almak gerekir ya da usulüne göre istifa edip 6 ay beklemek gerekir.

3-) 657 kadroludan istifa edip sözleşmeli 4b ye veya 399 kit kurumlarına süre beklemeden geçilebilir.

4-) 399 kit kurumundan sözleşmeli 4b, 657 kadrolu veya 399 lu bir kit kurumuna geçiş yok bunun sadece 2 istisnası var 1. istisna: Üst dereceli bir kadroya atanmak (Mühendis veya memurken uzman veya müfettiş olarak atanmak gibi). 2. istisna: KİT yönetim kurumu kararı ile açıktan yapılan atamalar (örneğin 657 kadroludan istifa etmiş birinin 399 a dönmesi olayında kit kurulu kararı ile)

frtbyntmr
Aday Memur
01 Mart 2023 01:13

Hocalarım merhabalar. Ben şuan kadrolu memurum sözleşmeliye bir kadroya geçişte bir problem yok onu anladım. Sözleşmeli bir kadroya geçip önümüzdeki temmuz ayında merkezi yerleştirme ile kadrolu bir memurluğa atanırsam 6 ay bekleme süresi geçerli midir? Özetlersem şuan kadroluyum sözleşmeliye geçecem 6 aydan kısa bir süre sonra merkezi tercihler var tercih yapıp tekrar kadrolu bir memurluğa geçebilir miyim? Bekleme süresi bu durumda işler mi? Cevaplarınız için teşekkürler.

Geo.engineer
Aday Memur
17 Mart 2023 13:32

Merhaba, bir kurumda kadrolu olup başka kurumun aynı unvanlı sözleşmeli pozisyonuna istifa edip geçişte bir süre şartı var mıdır?

cartcurt28
Memur
17 Mart 2023 15:39

hocam peki bu dediğiniz 657 kadroluda aday memurken de geçerli mi..yani 657 li aday memur da istifa edip 4b ve 399 a süre beklemeden geçebilir mi?

elektrikadam, 2 yıl önce

muhammet aslann
Aday Memur
18 Mart 2023 10:11

Arkadaşlar merhaba ben belediye de sözleşmeli veteriner hekim olarak çalışıyorum sigortam 4a statüsünde aynı zamanda kpss puanımda var ösymden tercih versem atanabilir miyim belediyeler nasıl oluyor fikrim yokta yardımcı olursanız sevinirim
18 Mart 2023 17:30

Aday veya asil farketmez.geçersin.bizzat kendim aday memurken istifa ettim ve sözleşmeliye geçtim.cesaret lazım
cartcurt28, 2 yıl önce

hocam peki bu dediğiniz 657 kadroluda aday memurken de geçerli mi..yani 657 li aday memur da istifa edip 4b ve 399 a süre beklemeden geçebilir mi?

Artland
Aday Memur
29 Mart 2023 13:28

4b universite hastanesine hemsire olarak atanıp daha sonra msb nin kadrolu hemsire alımını kazanırsak istifa edip direkt geçebilir miyim ?

Kosankaplumbagam
Aday Memur
01 Nisan 2023 23:28

Adaylık sürecinde olan kadrolu zabıta memuru iken sağlık bakanlığı sözleşmeli pozisyonuna beklemeden geçiş yapabilir miyim ? Ve nasıl istifa etmem gerekiyor süreç hakkında da detay verebilrseniz çok memnun olurum 🙏

senolpaltaci
Aday Memur
14 Nisan 2023 09:03

merhabalar ben kadrolu memur olarak çalışıyorum. sözleşmeli öğretmenliğe geçiş yapmak istiyorum. muvaffakatmane aldığımızda kadrolu olarak çalıştığım yıllar tazminattan sayılır mı? bir diğer sorum olurda sözleşmeli öğretmenlikte sözleşmemi fesederlerse kadrolu memur olarak çalıştığım yere tekrar dönüş yapabilir miyim?

frtgny, 3 yıl önce

Nasıl ki kadroludan kadroluya geçişte muvafakat alma zorunluluğu var, sözleşmeliden sözleşmeliye geçişte de ünvan olayı var. İkisi arasındaki geçişlerde sıkıntı yok. Kendi arasındaki geçişlerde sıkıntı var. İkisi ayrı statüler.

Toplam 62 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi