Editörler : E.Kayı Han

farelikoyunnincası
Aday Memur
20 Ağustos 2024 09:05

Katip olduğunuza emin misiniz?

Kovuşturmadaki katipler gerekçeli karar yazar, hakimleri dosya içlerine not yazabilir yada son duruşma zaptına göre yazarlar hakim düzenler

Soruşturmadaki katipler ise yine dosya içine notlanan kanun maddelerine göre karar yazarlar. Ha benim savcım sadece idd, kyok, y, t falan yazıyor bazen hiç yazmıyor o ayrı. Ve daha da hatta tevziden gelen dosyalardan kendi yazacağı kararları ayırırlar savcı önüne koymazlar bile.

Velhasıl, h/s 'ler karar yazmaktan çok yazırmayı tercih ediyorlar tabii olarak.

Çünkü biz en düşük devlet memuru maaşı alan, birbiri içinde dahi nizam oturtamamış, birbirleri arkasından iş çevirmekten ve dedikodu yapmaktan geri durmayan memurcuklarız.

yusuf132, 2 ay önce

merak ettiğim bir husus var , hangi gerekçeyle ceza verdiğini hakimin katibe yazdırması gerekmiyor mu? katipler neden hangi gerekçeyle hakimin o kararı verdiğini kendileri yazmaya çalışıyorlar

OtuzŞubattagel
Yasaklı
20 Ağustos 2024 10:10

siz katip olduğunuza emin misiniz?

daha çok hakim ya da savcı ağzıyla yazar gibisiniz de....

katip gerekçe yazmaz, karar yazmaz, karar başlığı düzenler. savunmaları, ifadeleri, beyanları kopyalar. adresleri günceller. vekaletleri girer vs ama asla ve kat'a karar yazmaz.

Karar yazması için şart şudur: 4 yıllık hukuk fakültesini bitirmek ve hakim ya da savcılık sınavlarında başarılı olup atanmak:))))

siz eğer bunu misyon edindiyseniz o sizin sorununuz da diyemeyeceğim bu maalesef bizim sorunumuz oluyor

sayenizde;

istediğiniz yere sorun: hiç bir hakim ya da savcı tarafından, katip gerekçe yazmıyor diye bir şikayet olmuş mu?

yazılı olarak asla böyle bir şikayette bulunamazlar.

farelikoyunnincası, 2 ay önce

Kovuşturmadaki katipler gerekçeli karar yazar, hakimleri dosya içlerine not yazabilir yada son duruşma zaptına göre yazarlar hakim düzenler

Soruşturmadaki katipler ise yine dosya içine notlanan kanun maddelerine göre karar yazarlar. Ha benim savcım sadece idd, kyok, y, t falan yazıyor bazen hiç yazmıyor o ayrı. Ve daha da hatta tevziden gelen dosyalardan kendi yazacağı kararları ayırırlar savcı önüne koymazlar bile.

Çünkü biz en düşük devlet memuru maaşı alan, birbiri içinde dahi nizam oturtamamış, birbirleri arkasından iş çevirmekten ve dedikodu yapmaktan geri durmayan memurcuklarız.

farelikoyunnincası
Aday Memur
20 Ağustos 2024 13:19

Temennileriniz güzel fakat gerçeklerle yüzleşmenizi öneririm.

OtuzŞubattagel, 2 ay önce

siz katip olduğunuza emin misiniz?

daha çok hakim ya da savcı ağzıyla yazar gibisiniz de....

katip gerekçe yazmaz, karar yazmaz, karar başlığı düzenler. savunmaları, ifadeleri, beyanları kopyalar. adresleri günceller. vekaletleri girer vs ama asla ve kat'a karar yazmaz.

Karar yazması için şart şudur: 4 yıllık hukuk fakültesini bitirmek ve hakim ya da savcılık sınavlarında başarılı olup atanmak:))))

siz eğer bunu misyon edindiyseniz o sizin sorununuz da diyemeyeceğim bu maalesef bizim sorunumuz oluyor

sayenizde;

istediğiniz yere sorun: hiç bir hakim ya da savcı tarafından, katip gerekçe yazmıyor diye bir şikayet olmuş mu?

yazılı olarak asla böyle bir şikayette bulunamazlar.

OtuzŞubattagel
Yasaklı
20 Ağustos 2024 14:11

gerçekleri kanun yapan sizlersiniz.

cesareti olmayanlar, koyun gibi her şeyi körü körüne kabul edenler.

gerçeğin bu olması doğru olduğunu göstermez

bizler kimsenin köleleri değiliz.

Temennileriniz güzel fakat gerçeklerle yüzleşmenizi öneririm.

galatasaraylı51
Aday Memur
20 Ağustos 2024 14:36

Kalemin tek Duruşma katibi olacaksın diyorlarsa ara karar, hüküm başlığı ve gerekçeli karar yazdırmamaları lazım. zaten ceza mahkemesinin ne işi kaldı ki. değişik iş bitti. herşeyi infaz hakimliği yapmaya başladı.

yusuf132
Aday Memur
20 Ağustos 2024 18:31

katip olduguma eminim dostum, rizedeki eğitimlerde eğitmenler dahi kararların içeriğini hakim savcıların yazdırmak zorunda olduklarını söylemişlerdi, savcı İDD diye KYOK diye notlayıp bırakmamalı dosyayı ya uzun uzadıya açıklayarak yazacak yada yanına çağırıp içeriğini yazdıracak mahkemeler de de gerekçesini hakimin yazdırması lazım normalde ama sopa gösterdikleri için gerekçede ufak tefek şeylere bile azarlayan insanlar var maleseff onu geçtim e- imzasını bırakıp gelmeyen de var :D

farelikoyunnincası
Aday Memur
21 Ağustos 2024 08:44

Eminim dostum, aha çalıştığım cs'nin e imzası masamda duruyor.

e tabi olmamalı, yapmamalı, etmemeli, malı meli malı meli malı meli fakat işin gerçeği bambaşka.

Buradaki herkeste neyin ne olduğunun farkında.

Bizler çalıştığımız kurumda varlığından haberdar olunmayan çalışanlarız. Basit personelleriz. Tek derdiniz karar yazmak olsun.

diğer 1000 sorun çözüldü de 1001. kaldı.

yusuf132, 2 ay önce

katip olduguma eminim dostum, rizedeki eğitimlerde eğitmenler dahi kararların içeriğini hakim savcıların yazdırmak zorunda olduklarını söylemişlerdi, savcı İDD diye KYOK diye notlayıp bırakmamalı dosyayı ya uzun uzadıya açıklayarak yazacak yada yanına çağırıp içeriğini yazdıracak mahkemeler de de gerekçesini hakimin yazdırması lazım normalde ama sopa gösterdikleri için gerekçede ufak tefek şeylere bile azarlayan insanlar var maleseff onu geçtim e- imzasını bırakıp gelmeyen de var :D

OtuzŞubattagel
Yasaklı
21 Ağustos 2024 09:28

yeterince sorunumuz var bir tanesini daha üstlenelim diyorsun yani

güzelmiş, devam.

Karar yazmanın ne kadar stresli. zor ve oyalayıcı bir şey olduğunu bilmesek.

sesimi çıkaramıyorum de geç.

ben çıkardım, yerimi değiştirdiler, kararını kendisi yazdıran pırlanta gibi bir hakimin yanına verildim.

neyse

farelikoyunnincası, 1 ay önce

e tabi olmamalı, yapmamalı, etmemeli, malı meli malı meli malı meli fakat işin gerçeği bambaşka.

Bizler çalıştığımız kurumda varlığından haberdar olunmayan çalışanlarız. Basit personelleriz. Tek derdiniz karar yazmak olsun.

daktilocu
Aday Memur
21 Ağustos 2024 09:56

Elbette hakim savcı yazmalı kararı fakat gerçekleri göz ardı etmeyin.

Eğer her kararı her gerekçeyi benim hakimim benim savcım bana yazdırıyor diyorsanız bilin ki şanslı kesimdesiniz.

Buna baş kaldırıldığı an üzülerek söylüyorum ki yakın zaman içerisinde komisyondan yer değişikliğiniz ile ilgili kararı okumak zorunda kalıyorsunuz.

Gerçekleri unutmadan uzaklaşmadan kızın doğruları yazanlara.

Ama ben şanslı kesimdeyim şuan hakimim yazdırıyor çoğu kararı ve gerekçeyi, yazabileceğimi bildiği halde, kendisi de farkında onun yazdırması gerektiğini biliyor.

Bundan önce hatamı söyleyip azarlamaya çalışan bir h/s kararımı beğenmediğinde, maalesef görevim olmadığını belirttiğimden 10 gün içerisinde bu pamuk gibi yere gelmiş bulunmaktayım.

Bol şanslar en düşük kademeli ve değeri minimum meslektaşlarım.

Çünkü bize en çok şans lazım.

OtuzŞubattagel
Yasaklı
21 Ağustos 2024 10:07

Benim şu yorumuma eksi üç oy veren kişiler siz köle olduğumuzu düşünebilirsiniz ama ben düşünmüyorum.

Biata devam tosun paşalar

OtuzŞubattagel, 2 ay önce

gerçekleri kanun yapan sizlersiniz.

cesareti olmayanlar, koyun gibi her şeyi körü körüne kabul edenler.

gerçeğin bu olması doğru olduğunu göstermez

bizler kimsenin köleleri değiliz.

OtuzŞubattagel
Yasaklı
21 Ağustos 2024 10:08

aynı şeyleri yaşamışız.

daktilocu, 1 ay önce

Elbette hakim savcı yazmalı kararı fakat gerçekleri göz ardı etmeyin.

Eğer her kararı her gerekçeyi benim hakimim benim savcım bana yazdırıyor diyorsanız bilin ki şanslı kesimdesiniz.

Buna baş kaldırıldığı an üzülerek söylüyorum ki yakın zaman içerisinde komisyondan yer değişikliğiniz ile ilgili kararı okumak zorunda kalıyorsunuz.

Gerçekleri unutmadan uzaklaşmadan kızın doğruları yazanlara.

Ama ben şanslı kesimdeyim şuan hakimim yazdırıyor çoğu kararı ve gerekçeyi, yazabileceğimi bildiği halde, kendisi de farkında onun yazdırması gerektiğini biliyor.

Bundan önce hatamı söyleyip azarlamaya çalışan bir h/s kararımı beğenmediğinde, maalesef görevim olmadığını belirttiğimden 10 gün içerisinde bu pamuk gibi yere gelmiş bulunmaktayım.

Bol şanslar en düşük kademeli ve değeri minimum meslektaşlarım.

Çünkü bize en çok şans lazım.

21 Ağustos 2024 12:39

Hakim var kararı yazılır. Hakim var dava dilekçesini özetler geçersin.

yusuf132
Aday Memur
21 Ağustos 2024 23:35

diğer kurumlarda çatur çutur alıyor millet hakkını soruşturma açılmasına dahi kaymakam veya kurumları izin vermiyor biraz bazı şeyleride yapa - mamalı

farelikoyunnincası, 1 ay önce

09 Eylül 2024 09:39

Bulunduğum mahkemede herkes her işi yapıyor. Duruşma ve keşiflere haftalık sırayla çıkılıyor. Personel arasında iş bölümü ayrımı yapılmadı. Mahkeme Başkanı bu duruma gerekçe olarak herkesin her işi bilmesi ve öğrenmesi gerektiğini belirtti. Neticesinde mevcut durumda herkes memnun.

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
09 Eylül 2024 10:35

Kalem yönetmeliğine göre iş bölümü yapılmak zorunda. Herkesin her işi öğrenmesini istiyorsa 1 ay bir işe biri bakar diğer ay başkası bakar. Veya duruşmaya çıkan kalem işlerini yapar. İşlerin sırayla yapılması da iş bölümüdür.

Justice Sword, 4 hafta önce

Bulunduğum mahkemede herkes her işi yapıyor. Duruşma ve keşiflere haftalık sırayla çıkılıyor. Personel arasında iş bölümü ayrımı yapılmadı. Mahkeme Başkanı bu duruma gerekçe olarak herkesin her işi bilmesi ve öğrenmesi gerektiğini belirtti. Neticesinde mevcut durumda herkes memnun.

MemurBey1988
Aday Memur
09 Eylül 2024 12:38

Uzun yıllar duruşma katibi olarak çalıştım.

Sonra karma bir sisteme döndük hakim değişikliği ile. Şimdi anlıyorum ki, kalemin dedikodusundan, bağırtısından, karmaşasından, binbir türlü işinden, vatandaş telaşından korunuyormuşum adeta. Üstelik hakimlerle de epey diyaloğumuz ilerlerdi, iki tanesi ile hala aile dostuyuz.

Herkesin karakteri, yapısı farklı. "Gerekli hallerde" herkes her işi elbette yapabilmeli ancak kalemde spesifik alanlarda uzmanlaşmış ve o işi en iyi yapan insanların yapmasının da zararlı olduğunu düşünmüyorum. Şahsi düşüncemdir.

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi