Editörler : crops35
21 Eylül 2022 11:53

İstifa sonrası kurumu mahkemeye verdim.mahkemeyi kazanıp memuriyete tekrar dönebilirmiyim???

Erciyes üniversitesinde bilgisayar işletmeni kadrosunda 657 sayılı kanuna tabi memur iken 2019 yılında istifa ettim.kuruma tekrar müracat için dilekçe verdimsede almadılar.2021 yılında psikolijik sıkıntılar yaşadım ve intihar teşebbüsünde bulundum.ve aynı yıl 2021 de memuriyete dönüş için kurumu mahkemeye verdim.sizce mahkemeyi kazanırmıyim???

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
21 Eylül 2022 14:45

Geçmiş olsun, inşallah bir daha öyle sıkıntılar yaşamazsınız.

İstifa sonrası dönüş için 657 sayılı kanunda kurumlara bir zorunluluk verilmemiş. Yani kurum isterse kabul eder, istemezse etmez.

Mahkeme sonucu ne çıkar kimse bilemez ama bence önemli olan sizi hangi gerekçeyle reddettikleridir. Örneğin sizi hizmetinize ihtiyaç duyulmadığı ya da kadro olmadığı için reddettilerse ama aynı zamanda başkalarını işe aldılarsa haklı çıkabilirsiniz.

cevherdudayev1
Genel Müdür
21 Eylül 2022 20:36

kanun açık kurumun insiyatifinde mahkeme kabul etmez bizim kurumda hukuk müşaviri kadrosu boşta avukatın biri nasıl olduysa tespit etmiş dilekçe vermiş ama kabul etmemiş bizimkiler adam gitti dava açtı mecburen hukuk müşaviri olması lazım vs vs mahkeme davayı reddetti kurumun insiyatifinde olduğu için

hanzel
Müsteşar Yardımcısı
01 Ekim 2022 11:15

Bizim kurumdan da bir mühendis kendi isteğiyle istifa etti sonra vazgeçti ama istifasını geri çekmediler, cimere falan yazmış, mahkemeye vermiş galiba ama hala dönemedi kuruma sanırım olmadı

başkan_38
Aday Memur
06 Aralık 2022 14:51

2001 yılında ilk sigortalı işe girişim var 170 gün primim var.2009 da memuriyeti kazandım ve 2019 da istifa ettim.3087 gün primim var.bir işte çalışmıyorum.psikiyatri bipolar afektif bozukluk rahatsızlığim olup %47 engelli raporum var.2016 da engelli oldum ikk defa.malulen emekli olabilir miyim? Şartları taşıyor muyum?

Birde ben hangi sigorta koluna tabiyim.5534 ve 5510.

Ben 2011 de askere gittim 15 ay. Gelincede 10 ay ücretsiz izine ayrıldım.gerekki hizmet süremi tamamladimmi.malulen emekli olabilirmiyim %60 rapor alinca

17 Mayıs 2024 19:33

Dava sonucunu öğrenebilir miyim?

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi