Editörler : gül-feşan
27 Eylül 2022 10:22

Engelli Memur Geçici Görevlendirme
Engelli kadrosundaki memur rızası dışında geçici görevlendirme ile başka bir kuruma gönderilebilir mi? Ya da gönderilmesi halinde görevlendirmeyi durdurup kurumuna geri dönme talebinde bulunabilir mi? Bilgisi olan varsa lütfen yazarsa sevinirim.

moongosee
Memur
27 Eylül 2022 14:43

Yine aynı yönetmeliğin geçici 1. Maddesinden sonra eklenen yeni maddede, ?(1) Yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar tarafından bu yönetmeliğe göre yapılmış olan geçici görevlendirmeler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde sonlandırılır. (2) Bu maddenin yayımı tarihinden önce kurumlarca yapılan geçici görevlendirmelerden, bu yönetmeliğin 6. Maddesinin 1. Fıkrasının (c) bendine uygun olmayanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde sonlandırılır? ifadelerine yer verildi.

Bunların dısında bır kurumda calısıyorsanız gecıcı görevlendırme yapabilir sizde yurutme durdurma davası açarsınız engelli oldugunuzdan hareketle görevlendirmenın ıptalini istersınız

deniz çınar1
Aday Memur
10 Ekim 2022 11:06

isteğiniz dışında görevlendirme yapılamaz

mengenlix
Şef
10 Ekim 2022 11:08

Bunun yasal olarak kanıtı var mı?
deniz çınar1, 3 yıl önce

isteğiniz dışında görevlendirme yapılamaz

deniz çınar1
Aday Memur
10 Ekim 2022 11:16

Engelli Memurun Yeri İsteği Dışında Değiştirilemez (16.08.2014 Resmi Gazete)

deniz çınar1
Aday Memur
10 Ekim 2022 11:19

eğer sizin başınıza birşey gelirse bundan idareci mesuldur hiçbir idareci bunu göze alamaz

deniz çınar1
Aday Memur
10 Ekim 2022 11:21

tabi siz isterseniz dilekçenizi verirsiniz amirde onaylarsa gidersiniz

mengenlix
Şef
10 Ekim 2022 11:26

Ama bu geçici görevlendirme, kadroyla geçiş değil yani
deniz çınar1, 3 yıl önce

Engelli Memurun Yeri İsteği Dışında Değiştirilemez (16.08.2014 Resmi Gazete)

deniz çınar1
Aday Memur
11 Ekim 2022 15:33

engelli memur geçici görev nöbet ve tayin kendisi istemdiği sürece verilmez .

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır." denilmektedir. bu madde ister geçici olsun ister yer değişikliği olsun ikisi içinde geçerlidir.

mengenlix, 3 yıl önce
Ama bu geçici görevlendirme, kadroyla geçiş değil yani
27 Ocak 2025 15:10

Bana yaptılar geçici görev özelinde 2 küsür sene evvel durumu söyledim kestiler

Sonra soruşturma oldu sürdüler 1000 km öteye

Sonradan engelli oldum o ayrı ama bunla alakalı ibare yok

sınavdansonra
Daire Başkanı
27 Ocak 2025 21:31

Benimde akrabam var hastalığından dolayı işleri tam odaklı yapamıyor. Strese girdiği için oda arkadaşlarıyla gecinemiyor müdürüde tutanak tutup disiplin soruşturması açtı. Buna istinaden komisyonu ilçeye 4 aylığına görevlendirme yaptı. Komisyon kararına itiraz ettik ama kabul etmediler. Bizde İdare mahkemesine dava açmayı düşünüyoruz. Kazanma olasılığımız varmıdır. Emsal kararı olan varsa bize ulaştırabilirmi acaba engelli kişiye zülum yapıyorlar başka bir şey değil. Biraz idarecilik önemli ama kimse idare etme yolunda değil. 

03 Mart 2025 17:57

Kazanırsın...

sınavdansonra, 6 ay önce

Benimde akrabam var hastalığından dolayı işleri tam odaklı yapamıyor. Strese girdiği için oda arkadaşlarıyla gecinemiyor müdürüde tutanak tutup disiplin soruşturması açtı. Buna istinaden komisyonu ilçeye 4 aylığına görevlendirme yaptı. Komisyon kararına itiraz ettik ama kabul etmediler. Bizde İdare mahkemesine dava açmayı düşünüyoruz. Kazanma olasılığımız varmıdır. Emsal kararı olan varsa bize ulaştırabilirmi acaba engelli kişiye zülum yapıyorlar başka bir şey değil. Biraz idarecilik önemli ama kimse idare etme yolunda değil. 

sınavdansonra
Daire Başkanı
11 Mart 2025 14:28

Kazanacağız kanun maddesi açık ama idare mahkemesi bır gıdım ilerleme yok sözde YD ile açtık davayı ne bakan var ne bilen arıyoruz. Hakimin önünde diyorlar. Yazık günah ya

Asgariucretlimemur2, 4 ay önce

Kazanırsın...

11 Mart 2025 16:11

Emsal istersen yaz bendr engelliydim

sınavdansonra, 4 ay önce

Kazanacağız kanun maddesi açık ama idare mahkemesi bır gıdım ilerleme yok sözde YD ile açtık davayı ne bakan var ne bilen arıyoruz. Hakimin önünde diyorlar. Yazık günah ya

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi