3,08 açıklamış TUİK
Fark oluştu mu şimdi
geçen yıl çok takip ettim de artık bıraktım, birisi toplamda kümülatif kaç oldu yazabilir mi?
gerçi ne çıkarsa çıksın yüzde 20 hatta belki seçim kritik olursa 25e tamamlanacak denmeye başlandı.
Toplamda %8,06 şuan için.
Toplamda %8,06 şuan için. satac123, 6 ay önce - Alıntıya git
TÜİK, Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 3 aylık enflasyon rakamı, toplu sözleşme zammını geçti.
Temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında yüzde 1,46, Eylül ayında ise yüzde 3,08 arttı.
Memurlara 2022 yılının 2. yarısı için yüzde 7 toplu sözleşme zammı verilmişti. 3 aylık enflasyon verisi toplamda yüzde 7,06 oldu.
Şuan için memurlar için az da olsa enflasyon farkı oluşmuş durumda
7,06
Kalan aylarda da 7 puan civarı gelir diye tahmin ediyorum, o zaman zam 15 civarı oluyor değil mi
Çevremdeki herkes %50 zam gelecek diye kendini ayarlamış. Ya böyle bir zam vermezler bizeee... Normal zam + enf. farkı ile toplam 15 falan alırız, 5 de bunlar eklese (ki 2,5 ekleme ihtimalleri daha yüksek !) Alacağımız zam %20 falan olur.
Kalan aylarda da 7 puan civarı gelir diye tahmin ediyorum, o zaman zam 15 civarı oluyor değil mi antireis, 6 ay önce - Alıntıya git
Evet kalan aylar toplamda 7 olursa 15,8 olur.
2022de %50 vermediler. 2023 de mi verecekler. Çok beklersiniz.
Çevremdeki herkes %50 zam gelecek diye kendini ayarlamış. Ya böyle bir zam vermezler bizeee... Normal zam + enf. farkı ile toplam 15 falan alırız, 5 de bunlar eklese (ki 2,5 ekleme ihtimalleri daha yüksek !) Alacağımız zam %20 falan olur. BakalimBilelim, 6 ay önce - Alıntıya git
ekim % 4
kasım % 6
aralık % 8
sözleşme %7
Toplam % 25
hadi % 5 falzla versinler % 30 eder
bundan yüksek vereceklerini tahmin etmiyorum
ekim % 4 kasım % 6 aralık % 8 sözleşme %7 Toplam % 25 hadi % 5 falzla versinler % 30 eder bundan yüksek vereceklerini tahmin etmiyorum adaletvehak, 6 ay önce - Alıntıya git
Bu oranların çıkacağını hiç sanmıyorum
Bu oranların çıkacağını hiç sanmıyorum antireis, 6 ay önce - Alıntıya git
Kredi kartları olmasa memurun hali 90 lı yıllardaki seviyesine döndü.
TÜİK rakamları baz alındığı sürece de sürekli alım gücünde düşüş var ve düşmeye de devam edecek.
Tüm vergi ve tüketim kalemleri sabit kalmak kaydıyla maaşlar 3 katına çıksa 2015 lerdeki alım gücüne ancak kavuşacağız.
Ocakta Verecekleri maksimum %20 lerde bir rakam. O da Şubat itibariyle fazlasıyla eriyip gidecek. Memur maaşı Asgari ücrete daha da yaklaşacak.
Hayal alemindeki arkadaşlar hala trollerin palavralarına inanıyor. Burda yüzdelik rakamlar paylaşıyor. Geçen temmuzdan daha düşük alım gücü olacağını kabullenemiyor.