Editörler : cihan27E.Kayı Han
11 Ekim 2022 21:27

Yarım Zamanlı Çalışma, yarım maaş
Merhabalar. Çocuğu ilkokula baslayana kadar yarım zamanlı calısma yarım maaş şeklinde emsal karar mevcut. Bu konuda dava acmayı düşünüyorum. Açan yada acımak ısteyenlerle destek olmak amaçlı yazıyorum buraya da.

Tekniker48
Aday Memur
11 Ekim 2022 21:43

Merhaba bende dilekçe mi hazırladım bu hafta başvuru yapıcam emsal kararları benimle paylaşabilir misiniz

Memurannez
Aday Memur
11 Ekim 2022 21:58

Ben de bulamadım aslında. Tek bulabıldıgım memurlar netteki haberde bulunan polis memurunun haberı. Orda da Ankara Bölge İdare mahk. 3. İdari dava dairesi 2017/2693 esas nolu kararı. Bir de ben süreç ne kadar sürer onu cokn merak edıyorum. Yani o zamana kadar ücretsiz izin almak ıstıyorum.

Tekniker48
Aday Memur
12 Ekim 2022 06:10

5-6 ay sürüyor gibi tabi farklılık gösterebilir en iyi ihtimal yürütmeyi durdurma gelse bile 3 ay sanırım

Memurannez
Aday Memur
15 Ekim 2022 07:35

Bana özelden yazarsanız numaranızı bir grup kurulmuş oraya sız de gelin. Emsal kararlar ve dilekçeler mevcut. Siz de yararlanırsınız

Memurannez
Aday Memur
15 Ekim 2022 07:38

https://forum.memurlar.net/konu/2180588/55.sayfa

Bu linke tıklayın. Burada daha önce de çok uğraşılmış

Memurannez
Aday Memur
15 Ekim 2022 07:42

Bu linkte yazanların coğu dava açmış ve hakkını kullanmış. Biz de kullanırız inşallah. Ben o linkten watsap gruplarına ulastım.yardıncı oldular.

bidunyamutluluk
Aday Memur
18 Ekim 2022 14:29

telegram veya watsap grubu varsa özelden yazar mısınız ben de yarım zamanlı çalışma için

katiipp0641
Aday Memur
08 Aralık 2022 13:23

Telegram grubu linki paylaşabilir misimiz rica etsem?

Kbrabrahm
Aday Memur
25 Şubat 2023 11:21

Merhabalar bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşayan, dava açıp kazanıp hakkını kullanabilen var mı lütfen yardımcı olur musunuz?

Kbrabrahm
Aday Memur
25 Şubat 2023 16:17

Memurannez acaba dava açtınız mı

Harbi Döverim
Yasaklı
25 Şubat 2023 17:42

18 Eylül 2016 Tarihli Torba yasa ile yürürlüğe giren ve çıkartılan yönetmelikle de detayları belli olan yarım gün mesaide devlet katkısı aylık 823 lirayı bulacak. Yasaya göre kadınlar doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay ikincisinde 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay süreyle yarım gün çalışıp tam maaş alabilecek. Engelli çocuğu olanlarda süre 12 ay olarak uygulanacak. Üstelik bu izin hakkından 3 yaşına kadar çocuk evlat edinenler de yararlanacak. Bu hak aynı şekilde işçi annelere de (özel sektörde çalışanlar) tanındı. Bu hükümlerden faydalanacaklar süt izninden yararlanamayacak.

45 SAAT İKİYE BÖLÜNECEK

Memurlara göre işçi annelerin farkı ile yarım günlük maaşı işverenin kalanını ise işsizlik fonunun verecek olması. Öte yandan kadın isterse haftalık çalışma süresi olan 45 saati ikiye bölebilecek. Bunu her gün kullanabileceği gibi haftanın belli günleri de çalışabilecek. Buna kurumlar karar verecek. Yani 3 gün izin yapıp 3 gün çalışabilecek.

OKULA KADAR İZİN

Bu arada anne ve babadan birisi çocuk okula gidene kadar yarım gün çalışabilecek. Yeni doğum yapmış bir çalışan annenin devlet tarafından kendisine verilen izinlerin sona ermesinden sonra çocuk ilköğretim çağına gelinceye kadar çalışan anne ve babadan sadece birisi işvereninden kısmi süreli çalışabilecek.

Kbrabrahm
Aday Memur
05 Mart 2023 00:43

Merhaba WhatsApp grubu hâlâ mevcut mu?

Memurannez, 3 yıl önce

Bu linkte yazanların coğu dava açmış ve hakkını kullanmış. Biz de kullanırız inşallah. Ben o linkten watsap gruplarına ulastım.yardıncı oldular.

dytykly
Aday Memur
20 Mart 2023 10:55

Merhaba herhangi bir sonuç alabildiniz mi? Ben de ücretsiz izindeyim. İşe başlamadan da dava açabilir miyim, bilginiz var mı? Herhangi bir tlgrm ya da wp grubu varsa özelden yazabilir misiniz

Tekniker48
Aday Memur
20 Mart 2023 13:38

Merhaba ben kuruma memurlar netteki o davanın emsal olacağını bir yönetmelik olmamasının kanunun uygulanmasına engel olmadığını belirten bir dilekçe yazdım ve davaya gerek kalmadan 4 aydır kullanıyorum bu hakkı darısı hepinize

dytykly
Aday Memur
20 Mart 2023 19:46

Hocam özelden yazamadım size. Hangi kurumdasınız?, umut oldu paylaşımınız,teşekkür ler
Tekniker48, 2 yıl önce
Merhaba ben kuruma memurlar netteki o davanın emsal olacağını bir yönetmelik olmamasının kanunun uygulanmasına engel olmadığını belirten bir dilekçe yazdım ve davaya gerek kalmadan 4 aydır kullanıyorum bu hakkı darısı hepinize

bidunyamutluluk
Aday Memur
21 Mart 2023 10:43

Merhaba. Bakanlığa bağlı bi kuruluşta mısınız ?

Tekniker48, 2 yıl önce

bidunyamutluluk
Aday Memur
21 Mart 2023 10:45

watsap grubu veya telegram varsa özelden yazabilir misiniz ?

ibrahimira
Aday Memur
17 Eylül 2023 11:24

Son durum nedir? ilk okula kadar kullanılabiliyor mu? Özelden vb. Detay verebilir misiniz.

Tekniker48
Aday Memur
17 Eylül 2023 22:38

Ben özelden yazamadım sizlere Kasım ayından beri kullanıyorum evet ilköğretim çağına kadar kullanılıyor ama dava açmadan oldu şükür umarım sizlerde alırsınız evet maddi olarak zor ama çocuğumun yanımda büyümesi çok güzel darısı hepinize

Tekniker48
Aday Memur
17 Eylül 2023 22:39

ama aynı kurumda bile başka birimdeki arkadaşlarıma vermediler amire göre değişiyor
Toplam 99 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi