Editörler : Pangaea
16 Ekim 2022 14:55

Zorunlu hizmet affi gelir mi?

Bildiğiniz üzere neredeyse 10 yılda bir zorunlu hizmet affı gelmekte. Önümüzdeki yıl ya da yakın bir zamanda af gelir mi sizce?

Braweheart01
Genel Müdür
16 Ekim 2022 14:57

öğretmenlerin birçoğu zh affına karşı olduğu için iktidarın böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum

Ahmet Kaleli
Şube Müdürü
16 Ekim 2022 15:00

gelmez

spock
Daire Başkanı
16 Ekim 2022 15:01

kaç kez zorunlu hizmet affı geldi de millet "on yılda bir geliyor" diye tutturmuş? Benim bildiğim sadece iki kez geldi.

Böyle bir teamül yok. Zorunlu hizmetinizi yapacak şekilde kendinizi ayarlamanızı öneririm.

an_atua
Daire Başkanı
16 Ekim 2022 15:02

Karşı olan kadar isteyende var. Hangi oran fazla bilmek zor biraz. Zaten son 3 yıldır mazeretlerin devam ettiğine dair belge talep edilmiyor. Bekleyip göreceğiz o zaman.

Braweheart01, 3 yıl önce

öğretmenlerin birçoğu zh affına karşı olduğu için iktidarın böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum

an_atua
Daire Başkanı
16 Ekim 2022 15:04

İki kez yapılmış olması temaül haline gelmesine yeterli sanırım :) ve yapılanlar net 10 yıl ara ile yapıldı. İhtimaller vardır.

spock, 3 yıl önce

kaç kez zorunlu hizmet affı geldi de millet "on yılda bir geliyor" diye tutturmuş? Benim bildiğim sadece iki kez geldi.

Böyle bir teamül yok. Zorunlu hizmetinizi yapacak şekilde kendinizi ayarlamanızı öneririm.

spock
Daire Başkanı
16 Ekim 2022 15:08

Temaül değil teamül.

Mesela ben şimdi bir şey yapayım. On yıl sonra ikincisini yapayım. Sen "on yılda bir şunu yapıyorsun" diyecek misin? Mantık yürütmen o kadar yanlış ki...

Ben zorunlu hizmetimi tamamladım geçti gitti. Af çıksa da umursamam. Ama insanlar kendini kandırıp sonra üzülsün istemem. Af falan çıkmaz arkadaşlar. İşinizi gücünüzü ona göre ayarlayın.

an_atua, 3 yıl önce

İki kez yapılmış olması temaül haline gelmesine yeterli sanırım :) ve yapılanlar net 10 yıl ara ile yapıldı. İhtimaller vardır.

Braweheart01
Genel Müdür
16 Ekim 2022 15:23

isteyen çok az bakanlık bu işi araştırdı yeterli talep yok çıkarmaları oy kaybına neden olur

an_atua, 3 yıl önce

Karşı olan kadar isteyende var. Hangi oran fazla bilmek zor biraz. Zaten son 3 yıldır mazeretlerin devam ettiğine dair belge talep edilmiyor. Bekleyip göreceğiz o zaman.

afitab90
Aday Memur
16 Ekim 2022 16:05

Gelmez umarım

Kagiş
Müsteşar
16 Ekim 2022 16:15

Gelir umarım. Gelmeli artıkk!))

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
16 Ekim 2022 16:39

Eskidendi o.

Yörükkkkk
Aday Memur
16 Ekim 2022 17:00

Sözleşmeli öğretmenlik devam ediyorken asla gelmez.

Nil deli
Aday Memur
16 Ekim 2022 19:38

Gelsin canım nasılsa sizin yerinize de zorunlu hizmet bölgelerinde beş yıl yapacağı görevi 15 tyıl yapıp hala il dışından hiç bir yere gidemeyen bir sürü öğretmen var. Onlar sizin yerinize de yapıyor nasılsa. Tabi gelsin tabi.

Umarım böyle bir hatayı kimse yapmaz.

byleee155
Aday Memur
16 Ekim 2022 19:56

Merhabalar ben polis memuruyum. Esim ogretmen. Ben zorunlu dogu gorevimi tamamladim. Peki esimin zorunlu hizmet gorevini erteletebilirmiyim. Yoksa benimde ogretmen olmam mi gerekti

an_atua
Daire Başkanı
16 Ekim 2022 22:51

Kelimelerde iyisiniz alkış alkış.

Biz hazırlarız kendimizi affa. :)

spock, 3 yıl önce

Temaül değil teamül.

Mesela ben şimdi bir şey yapayım. On yıl sonra ikincisini yapayım. Sen "on yılda bir şunu yapıyorsun" diyecek misin? Mantık yürütmen o kadar yanlış ki...

Ben zorunlu hizmetimi tamamladım geçti gitti. Af çıksa da umursamam. Ama insanlar kendini kandırıp sonra üzülsün istemem. Af falan çıkmaz arkadaşlar. İşinizi gücünüzü ona göre ayarlayın.

an_atua
Daire Başkanı
16 Ekim 2022 22:52

Öğretmenler, Polislere tabidir. Bu nedenle hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Siz nereye eşiniz oraya gider.

byleee155, 3 yıl önce
Merhabalar ben polis memuruyum. Esim ogretmen. Ben zorunlu dogu gorevimi tamamladim. Peki esimin zorunlu hizmet gorevini erteletebilirmiyim. Yoksa benimde ogretmen olmam mi gerekti

tukiu
Memur
16 Ekim 2022 23:36

geçmişte nasıl geldiyse ve neredeyse her şey affa uğruyorsa buda olabilir.

16 Ekim 2022 23:54

Gelirse bu sistem dışında kalanlar için gelecektir zaten. Yani 2010-2016 yılları için. Bu yıllar arasında atanan öğretmenler sözleşmeli öğretmenlik kapsamına dahil değildir. Sözleşmeli öğretmenlik 2016 Eylül ayı itibariyle başlar. Dolayısıyla 2016 Şubat ve öncesi atananlar için bu değişiklikle birlikte zorunlu hizmet affı hakkı doğmuştur.

Yörükkkkk, 3 yıl önce

Sözleşmeli öğretmenlik devam ediyorken asla gelmez.

spock
Daire Başkanı
17 Ekim 2022 08:56

Dil aklın aynasıdır. Güzel yazalım güzel konuşalım.

Keşke hiç zorunlu hizmet olmasa... Ama af çıkmayacak diyorum. İyi niyetle yazıyorum bunları.Çünkü zorunlu hizmet affı bekleyenlerde "abi çıkıcakmış ya. on yılda bir çıkıyor zaten" delüzyonu var çokça. Yanlışlara kapılıp geminizi kayalara çarpmayın sonra.

an_atua, 3 yıl önce

Kelimelerde iyisiniz alkış alkış.

Biz hazırlarız kendimizi affa. :)

bum01
Şef
17 Ekim 2022 10:55

böyle bir şey olmaz. Gelirse herkese gelir ki neden geliyor? Devlet doğuda öğretmen kalmıyor diye 3+1'i getirdi zaten. Ayrıca ben ırak sınırında çalışıp 4 yıl zorunlu hizmetimi yapıyorken batıda x ildeki öğretmenle neden aynı hakka sahip olayım. O kalacak kaldığı okulda ben burada çektiğim çile ile mi kalacağım? Sizce de haksızlık değil mi? 4 yıl boyunca tatil dışında her türlü sosyal aktiviteden uzak, aileden uzak yaşamışken bunun 4 yıl sonunda daha iyi bir okul mükafatı olma ihtimalinin azaltılması ne kadar adil? Aynı branştan atıyorum manisada bir öğretmen zorunlu hizmetini yapmamış ve af geliyor bende o okulu istiyorum. Ben olduğum yerde kalacağım ırak sınırında o hiç fedakarlık yapmadan güzel hayatına devam mı edecek? Geldiği zamanda eminim ki mağduriyeti giderilecek hocalarım olacaktır ama öncelikle ADALET duygusunu zedelemeden yapılmalı bazı şeyler.

mastermusician, 3 yıl önce

Gelirse bu sistem dışında kalanlar için gelecektir zaten. Yani 2010-2016 yılları için. Bu yıllar arasında atanan öğretmenler sözleşmeli öğretmenlik kapsamına dahil değildir. Sözleşmeli öğretmenlik 2016 Eylül ayı itibariyle başlar. Dolayısıyla 2016 Şubat ve öncesi atananlar için bu değişiklikle birlikte zorunlu hizmet affı hakkı doğmuştur.

detayolur
Aday Memur
17 Ekim 2022 11:07

2010-2016 yılları arasında atanan binlerce kadrolu öğretmen var ve bu mağduriyeti yaşıyorlar. Yani oy oranı öyle çok da tahmin ettiğiniz gibi düşük değil. Bu yıllar arasında atanan öğretmenler sözleşmeli öğretmenlik kapsamına dahil değildir. Sözleşmeli öğretmenlik 2016 Eylül ayı itibariyle başlar. Dolayısıyla 2016 Şubat ve öncesi atananlar için bu değişiklikle birlikte zorunlu hizmet affı hakkı doğmuştur. Zorunlu hizmet affı ile ilgili çalışma olmadığına da inanmıyorum. Seçim öncesi torba yasa teklifleri ile hükümet muhakkak bu mağduriyeti dikkate alacaktır. O zaman 2010 yılından önce atanan bütün af ile muaf olanların bu muafiyetini kaldırmaları gerekir. Asıl haksızlık budur. Öğretmenlik meslek kanunu ile sadece gündeme şu an gelmemektedir. Ama elbet hakkımız olan af gelecektir.

Toplam 549 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi