Editörler : Pangaea
12345678910111213»

an_atua
Daire Başkanı
23 Ekim 2022 19:27

yazan ellerine sağlık öğretmenim.

tukiu, 3 yıl önce

Merkezde değilim hatta 50 km uzaktayım , ama zorunlu hizmetim var,

anladığım kadarıyla bu işe hakim değilsin senin derdin merkeze gelebilmek yanlışsam düzelt . Biz merkeze gelme derdinde değiliz.

Önceden verilen hakkı tekrar istiyoruz.

Mesela sen hocam, önceden verilen bu hak için dava açtın mı? Açtıysan konuşalım...

efe1979
Memur
23 Ekim 2022 22:33

affa uğrayanların iptal edilip zorunlu hizmete gönderilmesi gerekiyor.adil olan bu. ben 10 yıl zorunluda çalıştım bu arada. kimi yapmış kimi affedilmiş kimi af bekliyor bu tartışmaya gerek yok

an_atua
Daire Başkanı
23 Ekim 2022 22:44

Ya da affa uğrayanların ki iptal edilmediği sürece yeni af beklentisi tuhaf karşılanmamalı ve yeni af olmalı

efe1979, 3 yıl önce

affa uğrayanların iptal edilip zorunlu hizmete gönderilmesi gerekiyor.adil olan bu. ben 10 yıl zorunluda çalıştım bu arada. kimi yapmış kimi affedilmiş kimi af bekliyor bu tartışmaya gerek yok

caliskan1290
Aday Memur
24 Ekim 2022 02:02

Umarım biran önce gelir herkes kendi penceresinden bakıyor.Bir sürü boş yorum.

alptug88
Şube Müdürü
24 Ekim 2022 07:47

Hocam kesin af gelir diye diye 6 senelik zorunlu hizmeti bitirdim üstüne şu an ekstra puan alıyorum halen gelmedi bu af. Bakanın bu konuya kafa yoracağını da sanmam. Bundan önceki aflar genelde tepeden bakan olanlar zamanında geldi ama bu bakan eski bakan yardımcısı yani mutfağı az çok biliyor.
an_atua, 3 yıl önce

Ya da affa uğrayanların ki iptal edilmediği sürece yeni af beklentisi tuhaf karşılanmamalı ve yeni af olmalı

nealbide
Aday Memur
24 Ekim 2022 09:11

bence zorunlu hizmet affına gerek yok zorunlu hizmet yapmış biriyle evlen

an_atua
Daire Başkanı
27 Ekim 2022 20:13

ilan mı açsak evlilik için :)

nealbide, 3 yıl önce

bence zorunlu hizmet affına gerek yok zorunlu hizmet yapmış biriyle evlen

EFECAN7
Genel Müdür
05 Kasım 2022 14:37

Güncel

besyo123
Genel Müdür
08 Kasım 2022 18:14

zorunlu hizmet affı gündemde tutulmalı,

an_atua
Daire Başkanı
19 Kasım 2022 00:46

Hocam gündemde tutmak lazım ama isteyenlerden bir uğraş yok. Seçim öncesi af gelmeli.

besyo123, 3 yıl önce

zorunlu hizmet affı gündemde tutulmalı,

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
19 Kasım 2022 08:25

Sözleşmeli öğretmenlik bu yüzden çıktı. Artık böyle bir af olmaz. 12 senedir olmamış zaten.
19 Kasım 2022 09:09

Seçim dolayısıyla 2023 Mart ayı gibi büyük ihtimalle zorunlu hizmet affı da gelecektir. Mart-Nisan dönemi zorunlu hizmetini erteleyenlerin evrak teslimlerini yaptıkları dönemler çünkü. Bu sürece girilmeden af kararı çıkmış olur.

spock
Genel Müdür
19 Kasım 2022 09:19

Her gördüğümde yazıyorum yine yazayım: işinizi gücünüzü affa göre ayarlamayın. Üzülürsünüz. Ömür geçiyor böyle böyle. Yapın kurtulun.

19 Kasım 2022 09:22

Af gelirse zaten öncelikle 2010-2016 yılları arasında ataması yapılanlar için gelecektir. Bu dönemde sözleşmeli öğretmenlik olmadığı için bu yıllara mensup öğretmenlerin otomatikman zorunlu hizmet affına tabi olmaları gerekmektedir.

şaşkın tarihçi, 3 yıl önce
Sözleşmeli öğretmenlik bu yüzden çıktı. Artık böyle bir af olmaz. 12 senedir olmamış zaten.
19 Kasım 2022 09:43

Üzülecek bir şey yok hocam. Zaten erteleyen evraklarını teslim edip bir sonraki yılı bekliyor. Zamanı gelince de yine erteliyor. Bu kısırdöngüye gerek yok açıkçası. Özellikle de sözleşmeli öğretmenlik öncesi atananlar için. 2016 sonrası için sistem zaten belli. Dolayısıyla şu an geçerli olan düzenleme halihazırda zaten 6 yıldır var. Öncesi, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hatta bu sistemin dışında kalmasına rağmen hala kağıt kürek işleriyle uğraşıyor. Olaya biraz da bu tarafından bakın.

spock, 3 yıl önce

Her gördüğümde yazıyorum yine yazayım: işinizi gücünüzü affa göre ayarlamayın. Üzülürsünüz. Ömür geçiyor böyle böyle. Yapın kurtulun.

spock
Genel Müdür
19 Kasım 2022 13:18

Bu dünyada her şey mümkün. Eşinden dolayı zorunlu hizmetini ertelenen kişinin yarın öbür gün başına ne geleceği bilinmez. O dertle uğraşmanın yanında bir de zorunlu hizmet derdi çıkar. Demek istediğim şey o. Olup olmayacağı belli olmayan bir şey için böyle bekleyip 40 yaşında kurulu düzeni bozup başka bir şehire taşınmak zorunda olmak da var bu işin ucunda.

Demokles'in kılıcı gibi tepenizde sürekli duran bu dertten bir an evvel kurtulmanızı öneririm.

mastermusician, 3 yıl önce

Üzülecek bir şey yok hocam. Zaten erteleyen evraklarını teslim edip bir sonraki yılı bekliyor. Zamanı gelince de yine erteliyor. Bu kısırdöngüye gerek yok açıkçası. Özellikle de sözleşmeli öğretmenlik öncesi atananlar için. 2016 sonrası için sistem zaten belli. Dolayısıyla şu an geçerli olan düzenleme halihazırda zaten 6 yıldır var. Öncesi, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hatta bu sistemin dışında kalmasına rağmen hala kağıt kürek işleriyle uğraşıyor. Olaya biraz da bu tarafından bakın.

şenol sevindik
Şube Müdürü
19 Kasım 2022 13:22

Sözleşmelilere kadro sonrasında zorunlu hizmet affı gelir. 2010 yılında sözleşmelilere kadro geldiği gibi zorunlu hizmet affı da geldi. Hatta 3 yılı dolanlar il içi il dışına da başvurur. Zamanı gelince güncel yaparım yorumumu.
19 Kasım 2022 14:24

2010'dan bu yana her yıl zorunlu hizmetini sürekli erteleyip doğal olarak af bekleyenin suçu ne? 2016'da gelen düzenlemeyle bu sistem değişmedi mi? Bu değişiklik kabul ediliyor da önceki sisteme tabi olanların haklı talepleri niye göz ardı ediliyor? Sözleşmeli öğretmenlik düzenlemesinin temelinde zaten asıl amaç zorunlu hizmet alanlarındaki istikrarın sağlanmasıydı. O zaman 2016 öncesi bu durumda ne ifade ediyor? O zaman 2010'da da af çıkmayacaktı. Bu durum yaşandığı için şimdi bunun üzerine tekrardan af talebi konuşuluyor. Af gelmeyecekse nerede kaldı anayasa ve eşitlik ilkesi. Daha önce bu hakkı kazananların ayrıcalığı ne? O zaman öyleydi şimdi de böyle basitlemesiyle ya da güzellemesiyle anlatılacak bir şey olmadığına göre bu af bir şekilde gelecektir. 2023 yılı da seçim yılı olması dolayısıyla yeni yılın ilk çeyreğinde bu konuda da bir karar alınacaktır. Anlaşılmadıysa tekrar söyleyelim. 2010-2016 yılları kapsamında olan öğretmenler bu son düzenlemenin dışındadır.

spock, 3 yıl önce

Bu dünyada her şey mümkün. Eşinden dolayı zorunlu hizmetini ertelenen kişinin yarın öbür gün başına ne geleceği bilinmez. O dertle uğraşmanın yanında bir de zorunlu hizmet derdi çıkar. Demek istediğim şey o. Olup olmayacağı belli olmayan bir şey için böyle bekleyip 40 yaşında kurulu düzeni bozup başka bir şehire taşınmak zorunda olmak da var bu işin ucunda.

Demokles'in kılıcı gibi tepenizde sürekli duran bu dertten bir an evvel kurtulmanızı öneririm.

an_atua
Daire Başkanı
19 Kasım 2022 21:47

Zorunlu Hizmet Affının Sözleşmeli personelle ilgisi yok zaten.

şaşkın tarihçi, 3 yıl önce

an_atua
Daire Başkanı
19 Kasım 2022 21:50

Bizler de kesin çıkacak demedik ama çıkması yerinde olur ve çıkmalı. Kimin ne durumda olduğunu bilmeden yorum yapıyorsunuz.

spock, 3 yıl önce

Toplam 549 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi