Editörler : E.Kayı Han
21 Ekim 2022 01:52

Boşanma Sonrası Tayin

Merhabalar, ben adalet bakanlığında çalışıyorum. boşanmış olduğum kişide aynı bakanlıkta farklı yerde. Evlilikle onun memleketi olan şehre eş tayiniyle gelmiştim. Şimdi ise boşanma sonrası başka bir şehre (memleketim veya eski çalıştığım il değil ) mazeret tayini için dilekçe vermiştim. Piskolojimin bozulduğunu, can ve mal güvenliğimin tehdit altında olduğunu belirtmiştim. Emniyet soruşturmasında güvenliğimle alakalı sorun olmadığı için talebin reddi gelmiş. İlla karakolluk mu olmam gerekirdi?

Lütfen daha önce boşanma sonrası tayin isteyenlerin nasıl bir yol izlediğini, en doğru dilekçe ve yolun nasıl olduğunu anlatırsanız çok sevinirim.

Gardi01
Aday Memur
22 Ekim 2022 16:21

Vay canına 500 küsür kez görülmüş konu fakat 1 cevap gelmemiş. Genelmüdürlükte veya bakanlıkta bu konulara vakıf olup zorda olana yol gösterecek bir dost yok mu? Burdan yazmak zorunda değilsiniz özel mesaj da gönderebilirsiniz yeterki yol gösterin...

icra müdürü 35
Aday Memur
22 Ekim 2022 17:51

Bu konuda kimse bu şekilde yap diyemez. Hangi birimdesiniz sözleşmeli mi kadrolu mu mesala bilmiyorum. Ancak Zabıt katibi iseniz komisyon başkanından, daha olmadı bakanlığa gelebilirsiniz. İcra da çalışıyorsanız icra işleri dairesi başkanlığına, cezaevinde görevli iseniz CTE den randevu alın veya atlayın gelin yüz yüze derdinizi anlatın. Bazen dilekçe ile olmuyor derdinizi ilgili amire yüz yüze anlatın belli etkili olur. Ancak her boşanan çift eski geldiği yere dönecek diye bir uygulama yok. Eski eşinizden tehdit altında iseniz savcılığa başvurun resmiyete dökün bunu. Şifren tehdit altındayım demekle olmaz. Resmi olarak başvursaydınz zaten tayin talebiniz kabul edilirdi. Sadece ailenizden ayrısınız anladığım kadarıyla, Buda amirler için fazla etkili olmuyor maalesef. İnşallah istediğiniz sonucu alırsınız. Ama gerçekten tehdit alıyorsanız uzaklaştırma ve sair alın savcılığa başvurun.

Gardi01
Aday Memur
22 Ekim 2022 18:52

CTE gitmek istiyorum kim ile nasıl görüşmeliyim bilmiyorum. Yazdıklarınız çok faydalı ve haklısın. ortada fiili yada sözlü tehdit yok tamamen denk geldikçe rahatsız olmak. şehrin her yanında karşı tarafın akrabalarına denk gelmek ciddi baskı oluşturuyor. işimden verim alamaz, kopuk hale geldim. sosyalliğim yok olmuş durumda bu sebepten. ciddi sıkıntılar çekiyorum

icra müdürü 35, 1 yıl önce
Bu konuda kimse bu şekilde yap diyemez. Hangi birimdesiniz sözleşmeli mi kadrolu mu mesala bilmiyorum. Ancak Zabıt katibi iseniz komisyon başkanından, daha olmadı bakanlığa gelebilirsiniz. İcra da çalışıyorsanız icra işleri dairesi başkanlığına, cezaevinde görevli iseniz CTE den randevu alın veya atlayın gelin yüz yüze derdinizi anlatın. Bazen dilekçe ile olmuyor derdinizi ilgili amire yüz yüze anlatın belli etkili olur. Ancak her boşanan çift eski geldiği yere dönecek diye bir uygulama yok. Eski eşinizden tehdit altında iseniz savcılığa başvurun resmiyete dökün bunu. Şifren tehdit altındayım demekle olmaz. Resmi olarak başvursaydınz zaten tayin talebiniz kabul edilirdi. Sadece ailenizden ayrısınız anladığım kadarıyla, Buda amirler için fazla etkili olmuyor maalesef. İnşallah istediğiniz sonucu alırsınız. Ama gerçekten tehdit alıyorsanız uzaklaştırma ve sair alın savcılığa başvurun.

icra müdürü 35
Aday Memur
22 Ekim 2022 19:06

Personel Dairesi Başkanlığı, Yer değiştirme bürosunda şube müdürü veya tetkik hakimle mutlaka görüştürürler. Taşradan geldiğiniz mazeretiniz olduğunu görüşmeniz gerektiğini anlatın, mutlaka birisi ile görüştürürler. Yer Değiştirme Bürosu (Tlf: 0312 507 0560 / 544 / 725 / 710 / 577 / 404 / 566 / 551 / 558 / 566 / 776 / 559 / 706/ 726 / 564 / 806 ) arayın randevu isteyin yüz yüze anlatmam lazım bir tetkik hakimden randevu ayarlamaya çalışın. Vermezler ise atlayın gelin kabul ederler mecbur kalırlar. Hakkınızda hayırlısı.
Gardi01, 1 yıl önce

CTE gitmek istiyorum kim ile nasıl görüşmeliyim bilmiyorum. Yazdıklarınız çok faydalı ve haklısın. ortada fiili yada sözlü tehdit yok tamamen denk geldikçe rahatsız olmak. şehrin her yanında karşı tarafın akrabalarına denk gelmek ciddi baskı oluşturuyor. işimden verim alamaz, kopuk hale geldim. sosyalliğim yok olmuş durumda bu sebepten. ciddi sıkıntılar çekiyorum

CEDR
Aday Memur
09 Aralık 2022 00:42

Avukat tutmadan boşanma davası açılmasına ilişkin güzel açıklamışlar.Umarım faydası dokunur. Anlaşmalı ya da anlaşmadan herhangi bir boşanma davasının açılma sürecini açıklamışlar. Forumda böyle bir şey bulamadım, faydası olur benim gibi arayana diye düşünüyorum.

İçerik, editör tarafından düzenlenmiştir/silinmiştir.

Lütfen Facebook/WhatsApp/Telegram gruplarına ya da başka sitelere yönlendirme yapmayalım. İnternet sitemize reklâm vermek için TIKLAYINIZ.

Keyifli paylaşımlar dileriz

sılamcanım
Aday Memur
25 Aralık 2022 15:27

Merhaba. Acaba sözleşmeli misiniz kadrolu mu ? Birde kadın mı erkek mi ?

Gardi01
Aday Memur
06 Ocak 2023 16:40

sözleşmeli bay ikm'yim. hiçbir şekilde cte yardımcı olmuyor

Gardi01
Aday Memur
06 Ocak 2023 16:45

Konu ile ne alakası var bunun onu anlamadım? Konu nasıl boşanılır değil. Zaten avukatsız anlaşmalı boşanmak isteyenler kendileri protokol hazırlar iki tarafta imzalar ve gidip davayı açarlar.

Burdaki konu boşanma sonrası eşiyle aynı şehirde yaşayan düzeni ve piskolojisi bozulmuş infaz koruma memurunun hangi adımları atarak istediği farklı bir şehre gideceğiyle ilgili bilgi paylaşımı.

Konu hakkında daha önceden memleketi haricinde istediği farklı bir şehre giden arkadaşlar nasıl bir yol izlediğini yazdığı dilekçe örneğini de paylaşırlarsa çok minnettar olurum.

CEDR, 12 ay önce

Avukat tutmadan boşanma davası açılmasına ilişkin güzel açıklamışlar.Umarım faydası dokunur. Anlaşmalı ya da anlaşmadan herhangi bir boşanma davasının açılma sürecini açıklamışlar. Forumda böyle bir şey bulamadım, faydası olur benim gibi arayana diye düşünüyorum.

İçerik, editör tarafından düzenlenmiştir/silinmiştir.

Lütfen Facebook/WhatsApp/Telegram gruplarına ya da başka sitelere yönlendirme yapmayalım. İnternet sitemize reklâm vermek için TIKLAYINIZ.

Keyifli paylaşımlar dileriz

Thegardiyan7119
Aday Memur
01 Ekim 2023 00:54

Boşanma nedeni ile sizin talebiniz bakanlıkça kabul edildi mi ?

Thegardiyan7119
Aday Memur
01 Ekim 2023 21:21

Boşanip istedigi yere tayinj çikan arkadas varsa Allah rizasi için burdan veya özelden mesaj atsin.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi