Editörler : Lanet
26 Ekim 2022 23:21

4b Koruma Güvenlik Memuru Hakları Nelerdir

Merhaba arkadaşlar yeniyim ve aklımda birden çok soru var bilgili arkadaşlar cevaplar ise menmun olurum öncelikle bir üniversitede Koruma ve Güvenlik Memuru olarak çalışıyorum bize özel güvenlik görevlisi kıyafeti giydiriliyor lakin biz koruma ve güvenlik memuru olarak idare ve mali işler daire başkanlığına bağlıyız özel güvenlik kıyafeti giydirmek sizce normalmi ayrıca 4dli personel amir şef olarak bizleri yönlendiriyor bu hiyeraşi bakımından normalmi sakal traşı olmak zorunlu ve 12 saat gündüz 12 saat gece 48 saat izin şeklinde çalışıyor ve resmi tatillerde çalıştırılıyoruz ayrıca 4b kadrosu hakkında üniversitede çok birşey bilen yok ilk alım olarak başlayan ilk biziz bu sorularımın cevabını verenlerden şimdiden teşekkür ederim.

Omi9610
Aday Memur
26 Ekim 2022 23:43

Kardeşim bende vakıflar genel müdürlüğüne atandım soruşturma bekliyorum benimde seninle aynı bilgilere ihtiyacım var bide sorması ayıp maaşlar nasıl güncel haliyle

27 Ekim 2022 12:48

4/B Personeli 12 saat calistiramazlar. 08.30-17:00 memur saatiyle aynı çalışma yapılır. Resmi tatil ve hafta sonları izinli sayılır. fazla çalıştığın her 8 saat için 1 gün izin verilir. Ayrıca işçi memura amir olamaz

memurada1yı
Memur
27 Ekim 2022 12:50

4d işçi oluyor, nasıl 4b ye emir veriyor onu anlamadım, yazdığınızdan.

Vezirköprülü55
Aday Memur
27 Ekim 2022 13:40

Bende bilecik üniversiteye koruma ve güvenlik olarak atandim haklari bende merak ediyorum.

Ayrıca güvenlik soruşturması 1 ayı geçti ne kadar sürer acaba bilgisi olan var mı? İstanbul'da ikamet ediyorum şuan.

lavibu
Aday Memur
27 Ekim 2022 14:18

Koruma ve Güvenlik Memuru olarak personeli 2 ye bolmusler genelde 8-5 calisan personel isci kadrosu 4d olan arkadaslar biz 4bli koruma guvenlik olanlari 12 saat gunduz 12 saat gece 2 gun izin olarak calistiriyorlar 8-5 calisanlara resmi bayram tatilleri var 12 saatlik calisma sisteminde resmi tatil bayram seyran yok diyorlar ben bu isten hic birsey anlamadim tecrubeli arkadaslari konuya davet ediyorum

ysf66
Aday Memur
05 Kasım 2022 19:30

4b personel 657 ye tabidir, 657 ye tabi olan bir kişi haftalik 40 saat çalışır. Özel Güvenlik Kiyafeti giymeniz normal, vardiyali sistem yapilabilir ama haftalık 40 saati gecemez, gecersede saat bazında izin verilir. Dilekceyle durumunuzu kurumunuza iletin

Szlyn
Aday Memur
05 Kasım 2022 19:45

Bayramda çalışma yapılabilir, her resmi bayramda çalışma için sonraki günlerde izin verilmek zorundadır. Hem 657 4b hem de 5188e bağlısınız bu yüzden özel güvenlik kıyafeti giymeden çalışma yapamazsınız! 4dli kurumunuzdaki idari amirin direktifleriyle sizinle ilgilenebilir ancak emir veremez!

Bünyamin60
Aday Memur
06 Kasım 2022 04:52

Bende Trabzon üniversitesi ne atandım 23 Ağustos da başladık. Burada da kıyafet konusunda söylenti oldu. İşçi güvenlikler de Özel güvenlik yazabilir ama biz normal de özel olmuyoruz mantıken. Özel güvenlik yazmaması gerekir bence de. Aynı üniversitede hem işçi hem memur olan güvenlik var ama ikisinin üzerinde özel güvenlik yazıyor ?
06 Kasım 2022 18:38

O zaman sözleşmeli güvenlikler toplanıp Ankara'ya İçişleri bakanlığı personel dairesine, Özel güvenlik şube başkanlığına, cimere ve kendi kurumunuzun bakanlık personel başkanlığına yazı yazacaksınız biz KPSS puanı ile atanan atandığimiz zaman sözleşmemiz de özel güvenlik değil koruma ve güvenlik memuru yazıyor. Kiyafetlerimizin o şekilde düzenlenmesini ve işçinin memura amir olamayacağını belirten imzalı dilekçe yazacaksınız hakkınızı arayın

Bünyamin60, 3 yıl önce
Bende Trabzon üniversitesi ne atandım 23 Ağustos da başladık. Burada da kıyafet konusunda söylenti oldu. İşçi güvenlikler de Özel güvenlik yazabilir ama biz normal de özel olmuyoruz mantıken. Özel güvenlik yazmaması gerekir bence de. Aynı üniversitede hem işçi hem memur olan güvenlik var ama ikisinin üzerinde özel güvenlik yazıyor ?

EmekliVst
Aday Memur
08 Kasım 2022 15:59

Üniformada yazan özel güvenlik ibaresinin özel durumla alakası vardır. Yani bir kurumun koruma ve güvenliğini sağlamak amacıyla kuruma "özel" olarak alınan güvenlik personeli anlamını taşır.

08 Kasım 2022 19:28

Eğer dışarıdan özel bir güvenlik şirketinden hizmet alıyorsa kurum evet dediğiniz gibi özel yazmasinda sıkıntı yok ama kpss atamasıyla kadro tahsisi özel güvenlik olarak değilde koruma ve güvenlik memuru olarak alınıyorsa özel olmaz yazmaz

EmekliVst, 3 yıl önce

Üniformada yazan özel güvenlik ibaresinin özel durumla alakası vardır. Yani bir kurumun koruma ve güvenliğini sağlamak amacıyla kuruma "özel" olarak alınan güvenlik personeli anlamını taşır.

lavibu
Aday Memur
22 Aralık 2022 00:49

Ocakda 4b kadrosundan 4a kadrosuna gececegimiz soyleniyor ama Koruma Ve Guvenlik Memuru Oldugumuz Halde Ozel Guvenlik Kiyafeti ile Calisiyoruz.İdari amire Soyledigimizde siz sozlesmeli personelsiniz memur degilsiniz deyip gecistiriyor bayram resmi tatil izin yok diyor vardiyan denk gelirse calisacaksin diyor 12 saat calisiyoruz.1 gunduz 1 gece 2 tatil olarak.Calistigim Kurum Universite Arkadaslar Kafasina Gore istedigi gibi bizi yonlendirme yapabilirmi ozerk diyorlar Yapar Eder diyorlar baslarindan saviyorlar ozluk bilen kanun bilen adam yok kanunu karsisina koyuyorsun aaa tamam haklisin diyor.Yani Cimere Şuraya buraya yazmak mesele degil busefer cimer kimlik bilgilerimizi universite ile paylasirsa vay efendim sen bizimi sikayet ettin olmasin guzellikle hallolsun istiyoruz ama zor yani bakalim hayirlisi diyoruz.

22 Aralık 2022 11:20

Senin dediğin şekilde olursa haftalık 48 saat çalışıyorsun ve her hafta 8 saat yani 1 gün izin hakkın oluyor. Bunu amirine yada sorumluna demeyeceksin. Söz uçar yazı kalır. Dilekçe yazıp bu çalışma sisteminde haftalık 1 gün aylık 4 gün ekstra izin hakkim doğuyor bunları kullanmayi talep eden bir dilekçe yazacaksın. Sözleşmeli personel insan kaynaklarına bağlıdır ve taleplerini yazmayip söz ile halletmeye çalıştıkça ezerler seni ve sen kötü örnek olacağın için senden sonra geleceklere de aynı davranacaklar. Merak etme kimse sana birşey yapamaz. Herşeyi yazıp talep etme hakkın var

lavibu, 2 yıl önce

Ocakda 4b kadrosundan 4a kadrosuna gececegimiz soyleniyor ama Koruma Ve Guvenlik Memuru Oldugumuz Halde Ozel Guvenlik Kiyafeti ile Calisiyoruz.İdari amire Soyledigimizde siz sozlesmeli personelsiniz memur degilsiniz deyip gecistiriyor bayram resmi tatil izin yok diyor vardiyan denk gelirse calisacaksin diyor 12 saat calisiyoruz.1 gunduz 1 gece 2 tatil olarak.Calistigim Kurum Universite Arkadaslar Kafasina Gore istedigi gibi bizi yonlendirme yapabilirmi ozerk diyorlar Yapar Eder diyorlar baslarindan saviyorlar ozluk bilen kanun bilen adam yok kanunu karsisina koyuyorsun aaa tamam haklisin diyor.Yani Cimere Şuraya buraya yazmak mesele degil busefer cimer kimlik bilgilerimizi universite ile paylasirsa vay efendim sen bizimi sikayet ettin olmasin guzellikle hallolsun istiyoruz ama zor yani bakalim hayirlisi diyoruz.

Fender35
Kapalı
22 Aralık 2022 19:04

Taşrada milli emlak büro personeli mi yoksa şehirde tarım il müdürlüğünde koruma ve güvenlik mi daha iyi iş. kanun yok sorumluluk yok sadece koruma sorumluluğun var güvenlik daha mı iyidir?

Musa12345632
Aday Memur
10 Şubat 2023 16:37

İyi günler ben büro memuru ünvanında görev yapmaktayım özel güvenlik görevlilerini bırak şefi de dahil bizim talimatımızı emirlerimizi dinlemekteler hizmetli kurumda bazen bulamadığım zaman özel güvenlik görevlisi Şenol sağolsun çayımı getiriyor

Mehmet199121
Aday Memur
10 Şubat 2023 18:09

Arkadaşlar kurumum beni geçici görevlendirme ile başka bir il e gönderirse bakanliktan ret gelme ihtimali varmı

Szlyn
Aday Memur
10 Şubat 2023 22:34

Kanunen yasaktır. Bile bile yapıyorsa bile gereken yerlere bildirmediği için meslekten atılır. Ögg 4d işçi veya koruma ve güvenlik memuru dahi olsa başka bir iş yaptırılamaz.
Musa12345632, 2 yıl önce

İyi günler ben büro memuru ünvanında görev yapmaktayım özel güvenlik görevlilerini bırak şefi de dahil bizim talimatımızı emirlerimizi dinlemekteler hizmetli kurumda bazen bulamadığım zaman özel güvenlik görevlisi Şenol sağolsun çayımı getiriyor

Onuryldrm
Aday Memur
11 Şubat 2023 12:23

Sizden yüksek maaş alan görevli size mi hizmet ediyor? İlginç.

Musa12345632, 2 yıl önce

Horozaga
Aday Memur
13 Şubat 2023 11:49

Öncelikle selamlar,

4b sözleşmeli memur

Koruma ve güvenlik görevlisi silahsız

Orman Bölge Müdürlüğü 31/12/2022 başlangıç

Kurumumuzdaki bazı sorun ve yaşadığımız sıkıntılardan tavsiyeniz için bahsedeceğim:

1-)Güvenlik kulübesi, burası emanetçi gibi olmuş, her gelen kargosunu, banka/kredi kartını bıraktırıyor. TC/imza vermeden alıyoruz. personel müdür yardımcıları vesaire şimdi almasak karşıdaki müdür yardımcısı açığımızı vesaire bulup kafayı takacak diye şu anlık bir şey diyemiyorum.

2-)Kurumda eskiden santralci varmış ama şu an yok. santralin işini de biz yapıyoruz. kurumun resmi telefonu bizim kulübede, bütün kuruma gelen telefonların yönlendirilmesi aktarılması bağlanmasını güvenliğe kilitlemişler.

2a-)Daha geçen bir personeli yanlış telefonu aktardık diye azarlayıcı ve yüksek tonda sözlü şiddet uyguladı ve direk şefe şikayet etmiş, bu olay iki hafta önceydi.

2b-)Bu hafta yine aynı personel benden önce telefonu kapattı diye yine direkt şef'e şikayet etmiş, şef odasına çağırıyor yok işte burası resmi kurum telefonu hani karşıdakinden önce kapatmayalım ilk önce karşısı kapatsın vesaire diyelim diyor. Odasına çağırıp uyarıyor. konu da şu beni iyi günler dedim. O da iyi günler dedi telefonu ve kapatıldı. ama düşünün yani konu ta buralara kadar geldi. Ben santralcı değilim buradaki tüm konulara hakim olup da her birime doğru telefona aktaramam. Bu gayet normal eğitimim vesairem yok benim bu konuda.

3-)Müdür yardımcıları müdürler geçerken arabayla/ yaya olarak ayağa kalkıp selam verilecek diyorlar. Bu yapılmadığı zaman işte bu güvenlik görevlisi işte ayağa kalkmıyor selam vermiyor diye sıkıntılar çıkıyor. müdür yardımcısı geliyor bana, buraya makama saygıdan dolayı ayağa kalkıp selam vereceksin vesaire diye fırça atıp direkt mobbing uyguluyor.

4-)Burada 3 vardiya uygulanıyor. Akşam 4 -12 vardiyasından çıkıp Sabah 8.00 - 4 vardiyasına aradan 8 saat sadece geçiyor Ve bir daha var diye yazılıyor. Bu ay iki kere bu yapılmış. normalde kanuna baktığımda 3 vardiya olan yerlerde diğer vardiyaya en az 11 saatini geçmesi gerekiyormuş. 170 sgk'yı arayıp bu durumu bildiriyoruz noterden ihtarname çekip haklı iş akdi fesih yapabilirsiniz diyor. ama ben devam etmek istiyorum deyince sadece bu görünüyor diyorlar.

Yani bundan önce özel sektörden sırf bu kanunsuzluklardan dolayı illallah edip 2 sene boyunca başvurmadığımız yer kalmadı. sonunda kamuya geçtik ama gelin görün ki yine bu kanunsuzluklar sıkıntılar devam ediyor.

Tüm konular için bilgi sahibi olanlardan tavsiye ve çözüm önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Szlyn, 2 yıl önce
Kanunen yasaktır. Bile bile yapıyorsa bile gereken yerlere bildirmediği için meslekten atılır. Ögg 4d işçi veya koruma ve güvenlik memuru dahi olsa başka bir iş yaptırılamaz.
Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi