Hatta bir şube müdürü; 5L gelen sütünü güvenlikten ofisine getirmemizi söylüyor. Durum bu kadar vahim...
Hatta bir şube müdürü; 5L gelen sütünü güvenlikten ofisine getirmemizi söylüyor. Durum bu kadar vahim...
Horozaga , 2 yıl önce
Öncelikle selamlar,
4b sözleşmeli memur
Koruma ve güvenlik görevlisi silahsız
Orman Bölge Müdürlüğü 31/12/2022 başlangıç
Kurumumuzdaki bazı sorun ve yaşadığımız sıkıntılardan tavsiyeniz için bahsedeceğim:
1-)Güvenlik kulübesi, burası emanetçi gibi olmuş, her gelen kargosunu, banka/kredi kartını bıraktırıyor. TC/imza vermeden alıyoruz. personel müdür yardımcıları vesaire şimdi almasak karşıdaki müdür yardımcısı açığımızı vesaire bulup kafayı takacak diye şu anlık bir şey diyemiyorum.
2-)Kurumda eskiden santralci varmış ama şu an yok. santralin işini de biz yapıyoruz. kurumun resmi telefonu bizim kulübede, bütün kuruma gelen telefonların yönlendirilmesi aktarılması bağlanmasını güvenliğe kilitlemişler.
2a-)Daha geçen bir personeli yanlış telefonu aktardık diye azarlayıcı ve yüksek tonda sözlü şiddet uyguladı ve direk şefe şikayet etmiş, bu olay iki hafta önceydi.
2b-)Bu hafta yine aynı personel benden önce telefonu kapattı diye yine direkt şef'e şikayet etmiş, şef odasına çağırıyor yok işte burası resmi kurum telefonu hani karşıdakinden önce kapatmayalım ilk önce karşısı kapatsın vesaire diyelim diyor. Odasına çağırıp uyarıyor. konu da şu beni iyi günler dedim. O da iyi günler dedi telefonu ve kapatıldı. ama düşünün yani konu ta buralara kadar geldi. Ben santralcı değilim buradaki tüm konulara hakim olup da her birime doğru telefona aktaramam. Bu gayet normal eğitimim vesairem yok benim bu konuda.
3-)Müdür yardımcıları müdürler geçerken arabayla/ yaya olarak ayağa kalkıp selam verilecek diyorlar. Bu yapılmadığı zaman işte bu güvenlik görevlisi işte ayağa kalkmıyor selam vermiyor diye sıkıntılar çıkıyor. müdür yardımcısı geliyor bana, buraya makama saygıdan dolayı ayağa kalkıp selam vereceksin vesaire diye fırça atıp direkt mobbing uyguluyor.
4-)Burada 3 vardiya uygulanıyor. Akşam 4 -12 vardiyasından çıkıp Sabah 8.00 - 4 vardiyasına aradan 8 saat sadece geçiyor Ve bir daha var diye yazılıyor. Bu ay iki kere bu yapılmış. normalde kanuna baktığımda 3 vardiya olan yerlerde diğer vardiyaya en az 11 saatini geçmesi gerekiyormuş. 170 sgk'yı arayıp bu durumu bildiriyoruz noterden ihtarname çekip haklı iş akdi fesih yapabilirsiniz diyor. ama ben devam etmek istiyorum deyince sadece bu görünüyor diyorlar.
Yani bundan önce özel sektörden sırf bu kanunsuzluklardan dolayı illallah edip 2 sene boyunca başvurmadığımız yer kalmadı. sonunda kamuya geçtik ama gelin görün ki yine bu kanunsuzluklar sıkıntılar devam ediyor.
Tüm konular için bilgi sahibi olanlardan tavsiye ve çözüm önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler