Editörler : Lanet

Horozaga
Aday Memur
13 Şubat 2023 13:42

Hatta bir şube müdürü; 5L gelen sütünü güvenlikten ofisine getirmemizi söylüyor. Durum bu kadar vahim...

Horozaga, 2 yıl önce

Öncelikle selamlar,

4b sözleşmeli memur

Koruma ve güvenlik görevlisi silahsız

Orman Bölge Müdürlüğü 31/12/2022 başlangıç

Kurumumuzdaki bazı sorun ve yaşadığımız sıkıntılardan tavsiyeniz için bahsedeceğim:

1-)Güvenlik kulübesi, burası emanetçi gibi olmuş, her gelen kargosunu, banka/kredi kartını bıraktırıyor. TC/imza vermeden alıyoruz. personel müdür yardımcıları vesaire şimdi almasak karşıdaki müdür yardımcısı açığımızı vesaire bulup kafayı takacak diye şu anlık bir şey diyemiyorum.

2-)Kurumda eskiden santralci varmış ama şu an yok. santralin işini de biz yapıyoruz. kurumun resmi telefonu bizim kulübede, bütün kuruma gelen telefonların yönlendirilmesi aktarılması bağlanmasını güvenliğe kilitlemişler.

2a-)Daha geçen bir personeli yanlış telefonu aktardık diye azarlayıcı ve yüksek tonda sözlü şiddet uyguladı ve direk şefe şikayet etmiş, bu olay iki hafta önceydi.

2b-)Bu hafta yine aynı personel benden önce telefonu kapattı diye yine direkt şef'e şikayet etmiş, şef odasına çağırıyor yok işte burası resmi kurum telefonu hani karşıdakinden önce kapatmayalım ilk önce karşısı kapatsın vesaire diyelim diyor. Odasına çağırıp uyarıyor. konu da şu beni iyi günler dedim. O da iyi günler dedi telefonu ve kapatıldı. ama düşünün yani konu ta buralara kadar geldi. Ben santralcı değilim buradaki tüm konulara hakim olup da her birime doğru telefona aktaramam. Bu gayet normal eğitimim vesairem yok benim bu konuda.

3-)Müdür yardımcıları müdürler geçerken arabayla/ yaya olarak ayağa kalkıp selam verilecek diyorlar. Bu yapılmadığı zaman işte bu güvenlik görevlisi işte ayağa kalkmıyor selam vermiyor diye sıkıntılar çıkıyor. müdür yardımcısı geliyor bana, buraya makama saygıdan dolayı ayağa kalkıp selam vereceksin vesaire diye fırça atıp direkt mobbing uyguluyor.

4-)Burada 3 vardiya uygulanıyor. Akşam 4 -12 vardiyasından çıkıp Sabah 8.00 - 4 vardiyasına aradan 8 saat sadece geçiyor Ve bir daha var diye yazılıyor. Bu ay iki kere bu yapılmış. normalde kanuna baktığımda 3 vardiya olan yerlerde diğer vardiyaya en az 11 saatini geçmesi gerekiyormuş. 170 sgk'yı arayıp bu durumu bildiriyoruz noterden ihtarname çekip haklı iş akdi fesih yapabilirsiniz diyor. ama ben devam etmek istiyorum deyince sadece bu görünüyor diyorlar.

Yani bundan önce özel sektörden sırf bu kanunsuzluklardan dolayı illallah edip 2 sene boyunca başvurmadığımız yer kalmadı. sonunda kamuya geçtik ama gelin görün ki yine bu kanunsuzluklar sıkıntılar devam ediyor.

Tüm konular için bilgi sahibi olanlardan tavsiye ve çözüm önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Szlyn
Aday Memur
13 Şubat 2023 16:07

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sanırım kadroya geçemedik diye başlangıç belirtmişsiniz kadro olsun olmasın hiç önemli değildir. 5188 sayılı özel güvenlik hizmetleri kanunun 16?ncı maddesinde ?Özel güvenlik personeli, Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılamaz? hükmü bulunmakta olup görev alanı içerisinde güvenlik ve koruma işi dışında farklı ve ilave görevler verilemeyeceği konusunda çalışanı ve yapılacak işi koruma altına almıştır. Öncelikle kurumunuza bunu konu hakkında dilekçe verin, işleme aldırın. Arkanızda hem 5188 hem 657 dmk var. Eğer bunu yapmaya devam ediyorlarsa önce cimere yazın ardından idari mahkemesine dava açın, hatta dava açmanıza bile gerek yok, siz cimer yazmayı ve idari mahkemeye dava açacağınızı söylediğiniz andan itibaren size karşı olan tavırları da değişecektir. değişmediği takdirde söylediklerimin hepsini uygulamaya geçirin. Müdür ve müdür yardımcısı bunlarla uğraşmayı göze alamaz. yaptıkları kanuna aykırı ve suçtur. Korkmayın!

Horozaga, 2 yıl önce

Hatta bir şube müdürü; 5L gelen sütünü güvenlikten ofisine getirmemizi söylüyor. Durum bu kadar vahim...

Horozaga
Aday Memur
14 Şubat 2023 17:39

Sadece tekrar sözleşme imzalamazlar diye endişem var. Ama hayatta hiçbir zaman inandığım doğrulardan, gözümü budaktan esirgemedim. Cevabınız için teşekkürler, biraz istişare edip hareket edeceğim 💐

Szlyn, 2 yıl önce

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sanırım kadroya geçemedik diye başlangıç belirtmişsiniz kadro olsun olmasın hiç önemli değildir. 5188 sayılı özel güvenlik hizmetleri kanunun 16?ncı maddesinde ?Özel güvenlik personeli, Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılamaz? hükmü bulunmakta olup görev alanı içerisinde güvenlik ve koruma işi dışında farklı ve ilave görevler verilemeyeceği konusunda çalışanı ve yapılacak işi koruma altına almıştır. Öncelikle kurumunuza bunu konu hakkında dilekçe verin, işleme aldırın. Arkanızda hem 5188 hem 657 dmk var. Eğer bunu yapmaya devam ediyorlarsa önce cimere yazın ardından idari mahkemesine dava açın, hatta dava açmanıza bile gerek yok, siz cimer yazmayı ve idari mahkemeye dava açacağınızı söylediğiniz andan itibaren size karşı olan tavırları da değişecektir. değişmediği takdirde söylediklerimin hepsini uygulamaya geçirin. Müdür ve müdür yardımcısı bunlarla uğraşmayı göze alamaz. yaptıkları kanuna aykırı ve suçtur. Korkmayın!

newlife2023
Kapalı
14 Şubat 2023 20:13

Bekçi jandarma polis haricinde kamu personeli de olsan hepsi özel güvenlik mevzuatına tabidir. Ayrıca 4dli kamu iscisi idareciler yapamaz. Ancak olur alıp gorevlendilerse yazılı itirazınız in sonucuna kadar talimatlarına uymanjz gerekir.yoksa yasal işlem baslativerirler. Misal Görev yerini terk, nöbete geç geliş , devriye atmama gibi şeylerden dolayı..

newlife2023
Kapalı
14 Şubat 2023 20:14

4bli personelin çalışma süresi haftalik 40 saattir.ancak 40 saati aşan sürelerde 8 saate 1 gün izin verirler sözleşme süresi içinde amirinuygun gördüğü zamanda kullanmak uzre
İlhanyigit, 3 yıl önce

4/B Personeli 12 saat calistiramazlar. 08.30-17:00 memur saatiyle aynı çalışma yapılır. Resmi tatil ve hafta sonları izinli sayılır. fazla çalıştığın her 8 saat için 1 gün izin verilir. Ayrıca işçi memura amir olamaz

newlife2023
Kapalı
14 Şubat 2023 20:20

4b ve 4dli personel yönetici kadrolarına vekalet edemez. Ancak her kurumda böyle şeyler yaygın. Büro personeli şoförlük yapıyor.tekniker maaş..Bu da hukuki değil.temizlik işçisine atama özlük işleri veriyorlar.cayciyi özel.kalem... aslında kimse istemedgi halde Unvanı dışı Bi görevde calisamaz ..mevzuata göre.. ama uymayan çok.al Bi olur. Şoförü garaj amiri yaparsın. Binlerce tekniker koltuğundan kalkmadan teknik maaş alıyor.. sayistay tedpitlerine göre araziye çıkmadan arazi tazminati verilen de var..
memurada1yı, 3 yıl önce

4d işçi oluyor, nasıl 4b ye emir veriyor onu anlamadım, yazdığınızdan.

14 Şubat 2023 20:35

Ben güvenlik ve temizlik personelinin 4dli işçi olarak alınmaya devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu personelin 4bli alınması sorunlara yol açıyor.

Szlyn
Aday Memur
15 Şubat 2023 11:46

Tekrar sözleşme imzalayıp imzalamama gibi bir tasarruf onların insiyatifinde değildir! Siz işinizi eksiksiz yaptığınız takdirde hiç bir zaman hakkınızı aramaktan korkmayın! Mahkeme var! Süreçler olur büyük ihtimalle de tekrar alırsınız ki son meclisten geçen kanun sözleşme feshini sınırlandırdı.Şu an size yapılan kanuna aykırıdır ve yöneticilere ciddi anlamda maddi ve manevi zararlar verebilir sanırım onlar da bunun farkında değil! Geçici görevlendirme alabilirsiniz tabi bu gibi sorunlar da yaşayabilirsiniz ama kimsenin yaptığı da yanına kar kalmaz.
Horozaga, 2 yıl önce

Sadece tekrar sözleşme imzalamazlar diye endişem var. Ama hayatta hiçbir zaman inandığım doğrulardan, gözümü budaktan esirgemedim. Cevabınız için teşekkürler, biraz istişare edip hareket edeceğim 💐

Szlyn
Aday Memur
15 Şubat 2023 13:10

Güvenlik görevlisinin kamuda işçi olarak alınmasının mantığı yok. İşçi statüsünde güvenlik görevlisi olamaz! İşçi olan güvenlikler özelde olabilir kamuda bunun mantığı yok.
Hannibal Barca, 2 yıl önce
Ben güvenlik ve temizlik personelinin 4dli işçi olarak alınmaya devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu personelin 4bli alınması sorunlara yol açıyor.

Horozaga
Aday Memur
23 Şubat 2023 10:41

Peki hocam 4b sözleşmeli olarak 2 ay oluyor göreve başlayalı. Yıllık izin oluyor mu ilk sene dolmadan kullanma hakkımız var mı?

Ksc01
Aday Memur
24 Şubat 2023 01:54

Arkadaşlar çalıştığınız kurumun güvenlikle ilgili bi çalışma talimatı varsa onu mutlaka alın okuyun. Öncelikle bunu belirteyim. Kesinlikle getir götür işi yapmayın. Yöneticiye gelmişte olsa asistanını arayın bilgi verin gelsin alsın. Nöbete gelince, aya baktığınızda resmi tatiller varsa resmi tatilleri ve haftasonlarını çıkıp diğer günleri 8 saatten hesaplayın. Çıkan sonuç sizin ay bazındaki mesainiz. Fazla çalışıyorsanız fazla mesai olarak ödeme yaparlar. Aylardaki gün sayısına göre değişiklik gösterebilir. Kanunen 8 saat çalışmanız gerek ama personel eksikliği varsa sizi 12 saatte 15 saatte çalıştırabilirler.

Çay getirtiyormuş beyefendi :) bunlara fırsat verirseniz evinin alışverişinide yaptırır size.

Üslubunuzu bozmadan gerekli cevabı verin güvenlik ekibi olarak birlik olun kimse size birşey diyemez..

Adirgülcihan
Aday Memur
27 Şubat 2023 14:48

Merhaba arkadaşlar ben 4B aile bakanlığı güvenlik olarak atandım Big birkaç ay sonra kadrolu olacağım 4A . Şu an ben de memur olacaksam güvenlik dışında herhangi bir bölüme geçme şansım var mı Ünvan değişikliği ya da kurum değişikliği ya da kendi Bakanlığında herhangi bir bölüme geçmek varsa da böyle bir hakkı var mıdır yazıyor mu nerede acaba bana atabilir misiniz

İştiraklar
Aday Memur
26 Mart 2023 19:21

Yorumları okudum da vallahi Kahka attım bakın gençler bağlı olduğunuz kurumlarda güvenlikten sorumlu sube olur eğer yoksa da bir il müdürü sube mudurur veya kurum Müdürü bakar bu islere bunların haricinde oradaki organizasyonu yapması için bir arkadaşa resmi olmaksızın şef amir gibi unvanlar verilir bu kişilerin işçi olması gayet normal 10 yıldan beri çalışan adamı size ezdirecek değiller vardiaları nöbetleri ayarlar size nasıl geleceğinizi söyler bundan da alınmayın herkes kendi işine baksın kıyafet konusu ise 2019 yılında içişleri bakanlığından yazı geldi herkes tek tip kıyafet giyecek sadece herkesin omzunda bağlı olduğu kuruluşun arması ve adı yazar siz 4b lisiniz diye size ayrı bir kıyafet verilmez 5188 e tabi olduğunuzda unutmayın kendinizi fazla kasmayın çok tatmin olmak istiyorsanız unvan değişikliği ile başka pozisyona atanın veya istifa edin bu arada kendim 4d li işçiyi sızım gibi yapanları kurumda zevkle ediyorum:)

Halitsy
Aday Memur
11 Nisan 2023 23:04

Bende Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak 4b sözleşme Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak çalışmaktayım. Çalıştığımız kurumda haklarımızı söyleyelim. Çünkü bazı kişiler bizlerin daha çalışma saatlerini bile bilmiyor. Bizlerin haftalık çalışma saati 40 saat. Bazı kişileri bizleri kamu işçilerinle karıştırıyor. Bu konuda bence hassas olalım haklarımız yenmesin diye. Benim çalıştığım yerde 5 güvenliğiz. Bir tek ben 4b sözleşmeli memur kapsamındayım. Diğerleri işçi kadrosunda. Direk bayram iznimi şimdiden istedim verdiler. İşçiler bayramda çalışıcaklar ama çünkü onların fazladan mesai ücretleri var. Bizlerin fazladan mesai ücretleri yok arkadaşlar.

kyan
Aday Memur
23 Kasım 2023 14:16

merhalar ben de gsbye güvenlik olarak atandım sizce +/- leri nelerdir birde mesaj atma şansınız varsa özelden yazar mısınız
Halitsy, 2 yıl önce

Bende Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak 4b sözleşme Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak çalışmaktayım. Çalıştığımız kurumda haklarımızı söyleyelim. Çünkü bazı kişiler bizlerin daha çalışma saatlerini bile bilmiyor. Bizlerin haftalık çalışma saati 40 saat. Bazı kişileri bizleri kamu işçilerinle karıştırıyor. Bu konuda bence hassas olalım haklarımız yenmesin diye. Benim çalıştığım yerde 5 güvenliğiz. Bir tek ben 4b sözleşmeli memur kapsamındayım. Diğerleri işçi kadrosunda. Direk bayram iznimi şimdiden istedim verdiler. İşçiler bayramda çalışıcaklar ama çünkü onların fazladan mesai ücretleri var. Bizlerin fazladan mesai ücretleri yok arkadaşlar.

Halitsy
Aday Memur
02 Aralık 2023 00:30

Son yazdığınız cümleyi anlayamadım

İştiraklar, 2 yıl önce

Yorumları okudum da vallahi Kahka attım bakın gençler bağlı olduğunuz kurumlarda güvenlikten sorumlu sube olur eğer yoksa da bir il müdürü sube mudurur veya kurum Müdürü bakar bu islere bunların haricinde oradaki organizasyonu yapması için bir arkadaşa resmi olmaksızın şef amir gibi unvanlar verilir bu kişilerin işçi olması gayet normal 10 yıldan beri çalışan adamı size ezdirecek değiller vardiaları nöbetleri ayarlar size nasıl geleceğinizi söyler bundan da alınmayın herkes kendi işine baksın kıyafet konusu ise 2019 yılında içişleri bakanlığından yazı geldi herkes tek tip kıyafet giyecek sadece herkesin omzunda bağlı olduğu kuruluşun arması ve adı yazar siz 4b lisiniz diye size ayrı bir kıyafet verilmez 5188 e tabi olduğunuzda unutmayın kendinizi fazla kasmayın çok tatmin olmak istiyorsanız unvan değişikliği ile başka pozisyona atanın veya istifa edin bu arada kendim 4d li işçiyi sızım gibi yapanları kurumda zevkle ediyorum:)

Komando91
Aday Memur
04 Aralık 2023 15:00

Zamanında torpille işe girmiş bu arkadaşımız Kpss ile atanmış 657 sayılı kanuna bağlı memura gelmiş laf ediyor:)Ulan normalde ağzımı bozmam e be dingil hayatında 657 sayılı kanunu okudun mu?Sen 657ye tabi atanmış adama ne emir verebilirsin ne talimat hiçbir şey yapamazsin!Memurun fişini çekmek zorda senin gbi ukala adamın fişini çekmek çok kolay kendine çok güvenme en ufak rüzgarda ucarsin
İştiraklar, 2 yıl önce

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi