Editörler : E.Kayı Han
«45464748495051525354555657

kilisjan
Şef
07 Şubat 2025 18:15

Habertürk?te Mehmet akif ersoyun bugün konuğu adalet bakanı lütfet altına yorum yapalım devletin belirlediği 17/25 Aralık kriterini baz almadığını yerel bölge iade kararlarını bozarak yeni mağduriyetler oluşturduğunu özellikle Ali Aktaş?ın twetteni alıntı yaparak yorum yapalım

https://x.com/ersoyakif1/status/1887879963367330091?s=46

hakmi4644
Aday Memur
12 Şubat 2025 19:44

Arkadaşlar uzun zamandır yazmak istiyordum başımdan geçen olayı ara ara yazmıştım..

şimdi şöyle 2022 ekim ayında ankesör araması, ardışık arama durumu ile ilgili açığa alındım ve savcılığa sevk edildim.

iddaname kabul oldu ve aralık 2022 de ilk mahkememe çıktım.

Mahkeme eksik belgeler araştırmaları, bilirkişi raporları istedi.

Ayrıca gnl. k.lık açıkta olduğum için idari soruşturma başlattığını mahkekeden celseleri istediği yazı ile öğrendim normal zaten.

2. celsem ocak 2025 te yine gelmeyen evraklar yüzünden şubat 2025 e ertelendi.

3 celsemde şubat 2025 te oldu ve 1 evrak eksikti bilirkişi raporunu bekliyorduk. bu sıradada ardışık aramaların olmadığı yazıları herhangi bir bağ olmadığı yazıları vb yazılarım gelmişti.

4. celsem mart 2025 te oldu yani açığa alındıktan 5 ay sonra nerdeyse mahkemem bitmek üzereydi.

mahkemeye gittiğimde tüm belgelerin geldiğini eksik husus kalmadığını biliyorduk artık avukatımla hakim beraat verir ancak savcılık itiraz eder istinafa hazırlanacağız diyerek ayrılırız diye konuşmuştuk öncesinde.

mahkemeye girdim hakimler kararını vermişlerdi bile onu girer girmez anladım.

gelen belgeler üzerine savcılıktan mütalası istendi. nerdeyse bayılacaktım ve savcılık mütalasında suçlu değildir BERAATİNİ TALEP ediyoruz dedi. bu sefer şaşkınlıktan bayılacaktım. ve sonrasında hakim delil yetersizliğinden beraat dedi. çok değişik bir durumdu. sevindik çıktık. o zamanlar başsavcılıklar durumlara itiraz ediyordu 14 gün bekleme süresince itiraz olmadı ve gerekçeli karar yazıldı kesinleşme şerhide çıktı. ben hemen çıkar çıkmaz bir dilekçe ile il jandarmaya başvurdum. beklemeye başladı. 30 nisanda 2023 te arandım ve göreve başlayabilirsin yanıtını aldım ve göreve başladım.

Ancak bildiğiniz gibi beraat kararı tek başına jandarmada işe yaramıyor YDK YİNEDE meslekten çıkarıyor bilgisi vardı. per şb den idari tahkikatımın sonucunu sordum daha devam ediyor sen atılabilirsin cevabı aldım.yani moral motivasyonla nasıl çalışacaksak dedik ama şüpheli ama anlımız dik çalışmaya devam ettim. bu sırada ne ifadem alındı ne yazı geldi ne başka bişe yaklaşık 6 ay daha bekledim ama ne ses var ne seda sessizce çalışmaya devam ettim.ve yaklaşık 5 ay önce şuç olmadığından soruşturmaya gerek yoktur yazısıyla tüm sıkıntılarımdan kurtuldum. inşallah her şey daha güzel olur

BahtsızBedevi63
Aday Memur
18 Şubat 2025 11:08

26 şubat kuruluna çağrılan var mi?

BahtsızBedevi63
Aday Memur
10 Mart 2025 22:13

26 subat kurulu sonucunu alan var mi

Astsubayy78
Aday Memur
21 Mart 2025 16:43

06.01.2023 tarihinde açığa alınarak kovuşturma aşamam başladı aday no kodlaması ve 1 ardışık aramadan. 2. celsede beraat kararı alarak 01.04.2023 tarihinde mesleğe tekrardan başladım. O zamandan bu zamana kadar hakkımda idari soruşturma olduğu için derece kademem ilerlemedi. Dun müfettiş görevlendirmesi ile ilçe j. k. ni 55 sorudan oluşan format bir ifademi aldı. başından bu durum geçen biri bilgi verebilir mi. yazılı savunma ne kadar süre sonra isteniyor. YDK kesin cagiriliyormuyuz. cagiriliyorsak ne zaman. teşekkür ederim şimdiden.

Astsubayy78
Aday Memur
21 Mart 2025 16:45

Ayrıca Bu ardışık arama ise Yargitayin 8 kriterinden hiç birine uymuyor. o zaman meslekte değilim. Arayan sabit hat farklı şehirde ve konuşma süresi yok 0 sn. bu sebeplerden ötürü mahkeme asamasi uzun sürmeden 2. celsede beraat aldım zaten. YDK sevkedilirsem oranın tutumunu merak ediyorum.
Astsubayy78, 1 ay önce
06.01.2023 tarihinde açığa alınarak kovuşturma aşamam başladı aday no kodlaması ve 1 ardışık aramadan. 2. celsede beraat kararı alarak 01.04.2023 tarihinde mesleğe tekrardan başladım. O zamandan bu zamana kadar hakkımda idari soruşturma olduğu için derece kademem ilerlemedi. Dun müfettiş görevlendirmesi ile ilçe j. k. ni 55 sorudan oluşan format bir ifademi aldı. başından bu durum geçen biri bilgi verebilir mi. yazılı savunma ne kadar süre sonra isteniyor. YDK kesin cagiriliyormuyuz. cagiriliyorsak ne zaman. teşekkür ederim şimdiden.

Ashb
Aday Memur
21 Mart 2025 17:30

Seninle aynı sebeplerden dolayı adli süreçler başlamış yerel Berat verse de hiçbir şey olmamasına rağmen istinaf süreci uzattı ve dosya yargıtayda. Adli yargılama olduğu için ihraç oldu sen de şu an diğergılama olmadığı için muhtemelen göreve devam edersin

Astsubayy78, 1 ay önce

Astsubayy78
Aday Memur
24 Mart 2025 13:37

özelden mesaj atabilir misin. ayni suclamalarla mahkemem oldu. 2. duruşma beraat savcı itirazı yok. mahkeme bittikten hemen sonra göreve iade. üstünden 2 yıldan fazla geçti. geçen hafta müfettiş görevlendirmesi ile ilçe de ifadem alındı.
Fatih45678, 11 ay önce

Arkadaşlar benim dosyamda 2014 asblik sınavı ve 1 ardışık arama vardı ardışık arandığım arkadaş unv arkadaşım ve kendisi de jandarma da hala görevde ve soruşturma dahi geçirmedi 2022 de açığa alındım 14 ay açıkta kaldım ve 2023 Aralık ayinda ilk mahkeme de beraat aldım savcı itiraz dahi etmedi ve göreve başladım geçen hafta da beni ydk san aradılar bir ifaden var dediler Ankara?ya gelemem dedim ifademi bulduğum birliğe yazılı olarak verdim şimdi benim sonucum ne olur yani benim beraat karirim ve kesinleşmiş şerhim var sanırım ona bakmıyorlar fazla beni meslekten ihraç mı etmek istiyorlar yoksa ydk dosyayi kapatmak mı istiyor ben anladım beni ihraç etmek isteseler benle aranan arkadaşı da etmeleri gerekmez mi yani adam soruşturma dahi geçirmedi

Fatih45678
Aday Memur
01 Nisan 2025 08:07

Seninle her şeyimiz aynı olmuş bana ulaş

Astsubayy78, 1 ay önce
özelden mesaj atabilir misin. ayni suclamalarla mahkemem oldu. 2. duruşma beraat savcı itirazı yok. mahkeme bittikten hemen sonra göreve iade. üstünden 2 yıldan fazla geçti. geçen hafta müfettiş görevlendirmesi ile ilçe de ifadem alındı.

Astsubayy78
Aday Memur
01 Nisan 2025 09:41

kardeş mesaj kutun kapalı. yukarıda bende sana aynı şeyi yazmıştım ulaş bana diye :)
Fatih45678, 4 hafta önce

Seninle her şeyimiz aynı olmuş bana ulaş

Ashb
Aday Memur
12 Nisan 2025 11:58

Yargitayda dosyası olan varsa yazabilir mi

Hüseyinzm46
Aday Memur
12 Nisan 2025 23:12

Benim dosyam Yargıtay'da şuan. Arşivde

Ashb, 3 hafta önce

Yargitayda dosyası olan varsa yazabilir mi

Ashb
Aday Memur
13 Nisan 2025 13:44

Ne zamandır arşivde ve savcı beraat mi istedi ceza mı

Hüseyinzm46, 3 hafta önce

Benim dosyam Yargıtay'da şuan. Arşivde

jandarmajandarma
Aday Memur
15 Nisan 2025 21:18

merhaba benzer şeyler yaşıyorum şuan detaylı bilgi için irtibata geçebilirmiyiz acaba
001223034, 4 ay önce

Durumu kısaca özetliyorum. Bilen arkadaşlardan, bundan sonra ne olacağı ile ilgili yorumlarını rica ediyorum:

Yerel mahkeme beraat, istinaf beraat, dosya yargıtayda.

Ardışık 1 arama var. Başka herhangi bir şey yok.

Jandarma YDK meslekten çıkarma kararı verdi. (geçen yıl)

İdare mahkemesi Jandarma YDK kararını iptal etti.(bu hafta)

jandarmajandarma
Aday Memur
15 Nisan 2025 21:20

merhaba ankesör soruşturmadında savcılıktan KYOK aldım müfettiş tarafımdan ifadem alındı yüksek disiplin kuruluna sevk edildim bende süreç için irtibata geçebilirmiyiz
Birsorumvar23, 4 ay önce

3 Aralık'ta devlet memurluğundan çıkarma istemiyle kurula girmiştim bugün karar geldi ceza verilmesine yer olmadığına dair karar vermiş yüksek disiplin kurulu rabbim suçsuz olan herkese güzel haberler almayı nasip etsin.

Adli kyok

5 ay açıkta kalmıştım

Yaklaşık 2.5 senedir görevdeyim

jandarmajandarma
Aday Memur
15 Nisan 2025 21:26

merhaba benimde ankesör aramalarım var savcılıktan KYOK aldım geçen ay müfettişe ifade verdim yüksek disiplin kuruluna sevk edildim yazılı ifade için bekliyorum irtibata geçebilirmiyiz özelden
Birsorumvar23, 5 ay önce

Yüksek disiplin kuruluna sözlü savunma için çağrılan var mı bu ara.

Ben Haziran 2022 açığa alındım hemen kyok aldım mahkeme vs olmadı 4 ay açıkta kaldım Kasımda geri döndüm 2 senedir meslekteyim. Şubat 2024 ifade için Ankara'ya çağrıldım ifade verdim müfettişe Eylül de ihraç istemiyle cd içinde savunma geldi yazdım gönderdim şimdi yüksek disiplin kuruluna sözlü savunma için bekliyorum. Konu ardışık olmayan 6 arama 0 saniye

Sözlü savunma nasıl oluyor yardımcı olacak var mı bu şekilde meslekte olanlar nasıl sonuçlanıyor genelde

Toplam 1136 mesaj
«45464748495051525354555657

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi