Editörler : crops35

xvatandaşşx
Şube Müdürü
12 Kasım 2022 22:00

4001 taban puanlarina bak 80-84 arasi ama onlisans 3001 e bak bide 89-94 arasi
ragnar53, 2 yıl önce

Hangi lisans bölümü 80 ile atanıyor söyle de onu okuyalım???

Mmr.
Aday Memur
12 Kasım 2022 23:19

Hemen VAR'a gidiyoruz son alimda 3001 ( herhangi önlisans) atama puani 84.xx son alim 4001 91.5 puan ha derseniz 3001 şoför son 4001 le şoför aldiklarinda 87.xx le almış ve penaltı.

xvatandaşşx, 2 yıl önce
4001 taban puanlarina bak 80-84 arasi ama onlisans 3001 e bak bide 89-94 arasi

kubii
Genel Müdür
13 Kasım 2022 11:23

Torpiliniz yoksa ve kamu düşünüyorsaniz kesinlikle 2 yıllık sağlık myo lar okunmalı. Yeğenim ki kendisi 500 bininci olmasına rağmen çevre sağlığı bölümünü yazdirmak için neredeyse yalvardım. Bizzat işin içinde biri olarak söylüyorum 50-60 puanla atama olacak bu bölüme göreceksiniz. Neymiş psikolog olacakmış!! Yahu arkadaş her ikisi de aynı maaşı alıyor deli misin oğlum diyorum. 90 puan nasıl alacaksin lisanstan.??Neyse ben üzerime düşeni yaptım. Ama yazmadı. Bu sene bi daha girecek sınava. Sonra ben atanamiyorum dayı diye aglama bak yıllar sonra dedim.
13 Kasım 2022 11:36

İlk 50 bine girmiş öğrenciler zorla 90 üzeri alıyor 500 bindeki öğrenci kolay kolay alamaz. Sorular zaten lise konularından çıkıyor yapsa şimdi yapar.

kubii, 2 yıl önce
Torpiliniz yoksa ve kamu düşünüyorsaniz kesinlikle 2 yıllık sağlık myo lar okunmalı. Yeğenim ki kendisi 500 bininci olmasına rağmen çevre sağlığı bölümünü yazdirmak için neredeyse yalvardım. Bizzat işin içinde biri olarak söylüyorum 50-60 puanla atama olacak bu bölüme göreceksiniz. Neymiş psikolog olacakmış!! Yahu arkadaş her ikisi de aynı maaşı alıyor deli misin oğlum diyorum. 90 puan nasıl alacaksin lisanstan.??Neyse ben üzerime düşeni yaptım. Ama yazmadı. Bu sene bi daha girecek sınava. Sonra ben atanamiyorum dayı diye aglama bak yıllar sonra dedim.

xvatandaşşx
Şube Müdürü
13 Kasım 2022 12:50

Zaten sağlık polis asker başka bir meslek yok ki ülkede lisans onlisans mevzusu değil ne okursan oku bunlardan birini olmak lazim yoksa gerisi cok zor
kubii, 2 yıl önce

Needcoffee
Aday Memur
27 Kasım 2022 23:08

lisans bölümlerinin çoğu çöp ve 200 bin, 300 bin sıralama ile giriliyor. Yani ülkemizde bir nevi çavuştan çok subay yetiştirdiğimiz için, çavuşluk daha değerli. Bütün bunlar eğitimdeki plansız ve yanlış politikalardan.

mühendis.58
Yasaklı
28 Kasım 2022 00:56

Bölümünüz ne acil yardım ve afet yönetimi falan mı
radyolojitekniker, 2 yıl önce

hem önlisans hem lisans mezunuyum lisanstan mezun olduğum için önlisans sınavına girip atanamıyorum. lisans branşımdan da alım sayısı çok çok az ikiside örgün ikiside sağlık çok pişmanım

Meliheem
Memur
28 Kasım 2022 01:08

lise>ölisans>lisans oldu ülkede artık

halilekici
Kapalı
13 Aralık 2024 12:41

hangi bölüm bitirdiniz hocam, ben de sizinle aynı durumdayım. bir öneriniz var mı diyecektim
ragnar53, 2 yıl önce

Aynen öyle lisans 3.sınıf öğrencisiyim benle beraber 2 yıllık okuyan arkadaşlarımın çoğu atandı.Ben mezun olunca bu atama sayılarıyla devlete girmem imkansız. Liseden beri ders çalışırım hep bir ideal peşindeydim. İşsiz kalırım korkusu ile en iyi yerlerde okumak için için deli gibi üniversite sınavı kastım. Ama arkadaşlarım sınava bile çalışmadan üniversite kazandılar. Üstelik 2 yıllıklarda çok zorlamıyorlar. Lisans gibi değil. Burada derslerde anamız ağlıyor ama sonuç adamlar 75-80 ile atanıyor. Yemişim idealistliğinide vizyonunu da. Açıktan bölüm yazdım bu sene onu obitirip atanmayı düşünüyorum. Lisansıda 1 sene uzatacağım.

happydays000
Aday Memur
13 Aralık 2024 14:08

önlisans okumak lisan okumaktan on bin kat avantajlı.

ragnar53
Aday Memur
24 Aralık 2024 14:38

bilgisayar programcılığı bitirdim 96 puan aldım ama bu tasarruf sebebiyle sanırım merkeziden bize 1 kişilik kontenjan açıldı kaderimde memur olmak yok herhalde :D

halilekici, 1 ay önce
hangi bölüm bitirdiniz hocam, ben de sizinle aynı durumdayım. bir öneriniz var mı diyecektim

halilekici
Kapalı
26 Aralık 2024 22:55

tebrik ederim hocam, gerçekten pc programcılığı merkezi de açılıdı mutlaka. ama bu sefer tasarruf galiba. diğer büro muhasebe vs açıldı fazlasıyla. kısmet artık. çalışma konusunda kısaca tavsiye verebilir misiniz hocam. özellikle coğrafya dersi için. çok vaktinizi almayacaksa

ragnar53, 3 hafta önce

bilgisayar programcılığı bitirdim 96 puan aldım ama bu tasarruf sebebiyle sanırım merkeziden bize 1 kişilik kontenjan açıldı kaderimde memur olmak yok herhalde :D

korcuman
Memur
27 Aralık 2024 21:23

İstanbul'da darphane Genel müdürlüğü 18 tane metal operatörü alımına çıktı. makine ve metal lise mezuniyeti istiyor. kaç kişi başvurmuş olabilir? toplamda 18 kişi başvuru yapmış. mühendislikte taban puan kaçtır? 90 puandı arkadaşlar. mühendislik veya herhangi bir lisans okumak mantıklı değildir.

ragnar53
Aday Memur
28 Aralık 2024 01:21

Sınava çalışmaya 8-9 ay önce başladım. Benim matematik temelim vardı tam bir soru bankası çözmeden direkt branş denemesi aldım oradan unuttuğum yerleri tekrar edip soru bankasındaki testleri çözdüm. Türkçe paragraftan hiç soru bankası çözmedim branşta çözmedim tg deneme yaparken çözdüm sadece. Türkçe çözerken stres olmamak önemli rahat çözülmeli bence yoksa istersen birkaç kitap bitir boş. Dil bilgisi için konu anlatımı videolar + 1 branş yeterli. Tarih, Coğrafya için her birinden 2-3 soru bankası yine her birinden 10 tane falan branş çözmüşümdür. Vatandaşlıkta 1 soru bankası ve 3-4 tane branş yeterli. Bunları yaparken arada bir genel deneme çözülmeli netlerde yükselme varmı bakılmalı. Tüm bu kitapları çözdükten sonra direkt seri tg denemelere geçilmeli. En kaliteli denemeler tg denemeler oluyor. Bulabildiğin tüm yayınları çöz. Eksik çıkan yerleri tekrarla. 50-100 arası tg denemesi çözmek yeterli 90 ve üstü almak için bence.

Coğrafya hatta tarih ve vatandaşlık için Mehmet Eğit hocanın hafıza teknikleri videoları var tavsiye ederim. Bunları izleyerek çoğu ezberi zor konuyu daha kalıcı yapmıştım.

halilekici, 3 hafta önce

tebrik ederim hocam, gerçekten pc programcılığı merkezi de açılıdı mutlaka. ama bu sefer tasarruf galiba. diğer büro muhasebe vs açıldı fazlasıyla. kısmet artık. çalışma konusunda kısaca tavsiye verebilir misiniz hocam. özellikle coğrafya dersi için. çok vaktinizi almayacaksa

halilekici
Kapalı
28 Aralık 2024 12:39

hocam, çok çok teşekkür ediyorum. bütün tavsiyeleriniz dikkate alacağım mutlaka. yolunuz bahtınız açık olsun.

ragnar53, 2 hafta önce

Sınava çalışmaya 8-9 ay önce başladım. Benim matematik temelim vardı tam bir soru bankası çözmeden direkt branş denemesi aldım oradan unuttuğum yerleri tekrar edip soru bankasındaki testleri çözdüm. Türkçe paragraftan hiç soru bankası çözmedim branşta çözmedim tg deneme yaparken çözdüm sadece. Türkçe çözerken stres olmamak önemli rahat çözülmeli bence yoksa istersen birkaç kitap bitir boş. Dil bilgisi için konu anlatımı videolar + 1 branş yeterli. Tarih, Coğrafya için her birinden 2-3 soru bankası yine her birinden 10 tane falan branş çözmüşümdür. Vatandaşlıkta 1 soru bankası ve 3-4 tane branş yeterli. Bunları yaparken arada bir genel deneme çözülmeli netlerde yükselme varmı bakılmalı. Tüm bu kitapları çözdükten sonra direkt seri tg denemelere geçilmeli. En kaliteli denemeler tg denemeler oluyor. Bulabildiğin tüm yayınları çöz. Eksik çıkan yerleri tekrarla. 50-100 arası tg denemesi çözmek yeterli 90 ve üstü almak için bence.

Coğrafya hatta tarih ve vatandaşlık için Mehmet Eğit hocanın hafıza teknikleri videoları var tavsiye ederim. Bunları izleyerek çoğu ezberi zor konuyu daha kalıcı yapmıştım.

meraboy
Aday Memur
28 Aralık 2024 15:18

Merkezi alımlarda lisans hala avantajlı (sayısal olarak) ha iibf, mühendislik ve hukuk çok daha avantajlı orası ayrı.

Fakat dış alımlara baktığımız zaman kesinlikle önlisans derim. Lisanstan ziyade hep önlisans alımı oluyor üstelik tek bir ilanda yüzlerce personel alıyorlar. En son gelen MSB sözleşmeli alımına bakın komple ortaöğretim ve önlisans.

Ayrıca hemşirelikte en çok alım yapılan meslek. Dış alımların büyük çoğunluğu hemşire ve kıyamet gibi alıyorlar.

Toplam 96 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi