Editörler : E.Kayı Han
11 Kasım 2022 15:56

İçişleri Bakanlığı yedekten atanma hakkında

"bir yıl içinde herhangi bir nedenle boşalan pozisyon unvanlarına, başarı puan sıralamasına göre belirlenen yedek adaylararasından atama yapılarak sözleşme imzalanabilecektir."

Arkadaşlar 4b personel alımı klavuzunda böyle bir yazı var . Bu yazı sizce tam olarak neyi ifade ediyor. Önümüzdeki dönemde EYT vb çıkma gibi durumlar mevcut . Eğer eyt çıkarsa emekli olacak kişiler yerine yedeklerden adayları çağırırlar mi acaba ne düşünüyorsunuz . Veya asıl kişi daha sonra başka bakanlığa geçmiş bu durumlarda yedekten çağırırlar mi ? Kazanan ve başvuran birçok arkadaşımız sağlıkçı , sağlık bakanlığı yüklü bir atama yapacak deniyor fikirleriniz nelerdir .

Elberethmiriel
Aday Memur
13 Kasım 2022 15:42

Tam olarak benim de merak ettiğim konu fakat açıkça yazılmış zaten. Yer açıldığı zaman 1 yıl içinde alacaklar bizi. Yedeğe kaldığın komisyonu ara ayrıntılı neyi merak ediyorsan söylüyorlar. Ben hafta içi aradım. Cuma günü evrak teslimini bitireceklerdi. Pazartesiden sonra da eğer asillarda sıkıntı olursa sizi arayacağız dediler. Yarın telefonun başında çaresiz bekleyeceğim. 😂😂😂😂😂

B.safak66
Aday Memur
13 Kasım 2022 20:22

Yedek 1dim evrak teslimi için iletişime geçtiler öyle bir durumda bilgi veriliyor

Elberethmiriel
Aday Memur
13 Kasım 2022 23:24

Tebrik ederim hangi il? Kaç kişi alıyordu. ?

B.safak66, 3 yıl önce
Yedek 1dim evrak teslimi için iletişime geçtiler öyle bir durumda bilgi veriliyor

Elberethmiriel
Aday Memur
15 Kasım 2022 14:46

Biraz once aradim kimse feragat etmedi dediler cok uzgunum:(((

Demetdemet71
Kapalı
16 Nisan 2024 14:49

arkadaşlar ben aile ve sosyal hizmetler de huzurevinde 1. yedekteyim asil de 1 kişi bugün aradım asil olan kişi evrak getirmiş bizim hakkımız 1 yıl geçerli bu durumda sadece asil olan kişi herhangi bir nedenle çıkarsa onun yerine mi geçebiliriz yoksa kurumda aynı statüde her hangi biri gider yerine birini almaları gerekirse yedeklerden mi alacaklar yoksa yeniden tercih yapmak mı gerekecek

Umut0621
Genel Müdür
16 Nisan 2024 20:28

İçişleri Bakanlıği mealen şöyle diyor: Şimdi alım sırasında adaylar asil ve yedek sıraya göre hizalanıyor. Bu asil kazanan aday diyelimki gidip başladı ama tüh 1 sene içinde sıkılıp kamu kurumundaki.sözleşmesini feshedip ayrıldı. İşte o asil kazanandan sonraki yedek listedeki adayları asil kişi işe başladıktan sonra kaçıp gitmedi durumunda 1 sene içinde çağıracaklar.

avukat0808
Aday Memur
16 Nisan 2024 21:32

Cevabını öğrenebildiniz mi acaba

Demetdemet71, 1 yıl önce
arkadaşlar ben aile ve sosyal hizmetler de huzurevinde 1. yedekteyim asil de 1 kişi bugün aradım asil olan kişi evrak getirmiş bizim hakkımız 1 yıl geçerli bu durumda sadece asil olan kişi herhangi bir nedenle çıkarsa onun yerine mi geçebiliriz yoksa kurumda aynı statüde her hangi biri gider yerine birini almaları gerekirse yedeklerden mi alacaklar yoksa yeniden tercih yapmak mı gerekecek

Demetdemet71
Kapalı
16 Nisan 2024 21:50

hayır öğrenemedim
avukat0808, 1 yıl önce

Cevabını öğrenebildiniz mi acaba

Demetdemet71
Kapalı
16 Nisan 2024 21:54

evet bunda sıkıntı aynı kurumda asil çalışmasına rağmen 1 yıl içinde personel ihtiyacı olursa yedekten mi alınıyor yoksa yeniden tercih mi alıyorlar onu sordum
Umut0621, 1 yıl önce
İçişleri Bakanlıği mealen şöyle diyor: Şimdi alım sırasında adaylar asil ve yedek sıraya göre hizalanıyor. Bu asil kazanan aday diyelimki gidip başladı ama tüh 1 sene içinde sıkılıp kamu kurumundaki.sözleşmesini feshedip ayrıldı. İşte o asil kazanandan sonraki yedek listedeki adayları asil kişi işe başladıktan sonra kaçıp gitmedi durumunda 1 sene içinde çağıracaklar.

Umut0621
Genel Müdür
17 Nisan 2024 10:49

1 sene içinde personel ihtiyacı olmasından ne anladınız bilmiyorum ama içişleri bakanlığının açıklaması gayet anlaşılır ve açık. adamlar diyorki falanca sayıda memur/sözleşmeli alımı için ilana çıktık. Herkesi kpss'ye göre sıraladık. Bunlardan asiller ve yedekler vardır. Asil olan işe başlayınca diyelimki bu personel içişleri bakanlığında çok sıkıldı, ben başka bakanlığa ya da işe gidecem deyip sözleşmesini feshedip idarede sıkıntı yarattı. İşte idarenin kendisi sıkıntıya düşmemesi amacıyla içişleri bakanliği diyorki falanca sayıda memur alımı yapmıştık, işte asil yerleşene adam işi bırakıp gitti, o zaman biz de yeniden alım ilanına çıkmak ve tüm süreci yeniden başlatmak yerine ilgili alımdaki önceden belirlediğimiz yedek olanları çağıralım. Yani bence Kpss'de Türkçeden 20-25 net yapmayan kimseyi memur yapmasınlar valla çok sıkıntı. Okuduğunu anlamayanlar millete ne antalacaklar?,
Demetdemet71, 1 yıl önce
evet bunda sıkıntı aynı kurumda asil çalışmasına rağmen 1 yıl içinde personel ihtiyacı olursa yedekten mi alınıyor yoksa yeniden tercih mi alıyorlar onu sordum

Demetdemet71
Kapalı
17 Nisan 2024 11:27

ben bu gün kurumla görüştüm 1 yıl içinde tekrarpersonel ihtiyacımız olduğunda asil eleman gitmese bile yeni eleman için önce sizi arayacağız dedi haklısınız almasınlar sorulan soruyu algılayamayıp doğru cevabı veremeyenleri veya net bilgi sahibi olmadığı halde cevap vermeye çalışanları bu arada 52 netim var tşk ler
Umut0621, 1 yıl önce
1 sene içinde personel ihtiyacı olmasından ne anladınız bilmiyorum ama içişleri bakanlığının açıklaması gayet anlaşılır ve açık. adamlar diyorki falanca sayıda memur/sözleşmeli alımı için ilana çıktık. Herkesi kpss'ye göre sıraladık. Bunlardan asiller ve yedekler vardır. Asil olan işe başlayınca diyelimki bu personel içişleri bakanlığında çok sıkıldı, ben başka bakanlığa ya da işe gidecem deyip sözleşmesini feshedip idarede sıkıntı yarattı. İşte idarenin kendisi sıkıntıya düşmemesi amacıyla içişleri bakanliği diyorki falanca sayıda memur alımı yapmıştık, işte asil yerleşene adam işi bırakıp gitti, o zaman biz de yeniden alım ilanına çıkmak ve tüm süreci yeniden başlatmak yerine ilgili alımdaki önceden belirlediğimiz yedek olanları çağıralım. Yani bence Kpss'de Türkçeden 20-25 net yapmayan kimseyi memur yapmasınlar valla çok sıkıntı. Okuduğunu anlamayanlar millete ne antalacaklar?,
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi