Editörler : cihan27E.Kayı Han
23 Kasım 2022 11:41   

2023 gerçek zam oranı

Değerli arkadaşlar uzun zamandır yoktum. Zam oranı hakkında nihai karar için Aralık ayı ortalarında yazacağım. Çünkü balık hafıza olayı esas alınırsa Ocak ayında umulduğu gibi %50 üstü zam olayı olmaz ikiye bölüp Temmuza da yayma durumları var. Ama öte yandan seçim meydanlarına eline koz geçebilmesi için yüksek zammı Ocak ayında tek kalemde verebilir. Bunu kesinleştirmek için Aralık ortalarını beklemekte fayda var. O zaman tekrar yazacağım.

Benim düşüncem ve duyumlarım hepsinin Ocak ayında tek kalemde verilecek olmasından yanadır.

Yani

%8 toplu söz zammı

%25 civarı enflasyon çıkar (daha 2 ay var)

%17 refah payı (seçime özel)

Yani asgari ücret zam düzeyinde zam olacağı aşikar

Özet olarak %50 ve üstü zam bekliyorum.

Diğer yandan 3600 ve diğer özlük haklarını seçimler için malzeme olacaktır. Sizde düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

23 Kasım 2022 11:49

Yazar64
Şef

Yazma gereği duymayız. Vicdanları varsa ekonomi düzelir. % 50 neyi değiştirecek?

23 Kasım 2022 12:04

conqueror24
Memur

Seni gidi anomin geçen ocak zammını unutmadık daha milete verdin gazı tutmayınca da ufaktan bama müsade dedin sen var ya sen bu işler oyoe ummakla beklemekle olmaz kardeş bir kişinin iki dudağı belirleyecek bekleyelim bakalim

23 Kasım 2022 12:32

Aksak bey
Şef

Biz seni temmuz zammından biliyoruz gardaş.

Daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun. Yüzde 25 enflasyon çıkartır mı sana hükümet. Daha dün bugün nebati bakan 130 ton altın topladık enflasyon kısa zamanda düşme eğiliminde olacak dedi.

Enflasyonun düşmeyeceğini bizde biliyoruz inşallah düşer ancak mesajı alan TÜİK başkanı bu enflasyonu yedirmez.toplu sözleşme+enflasyon yüzde 20+5 refah payı temmuzda dusulmek üzere olacak yine toplam 25 kendinizi kandırmayın bu kadar yeter artık. Bu konu iyice milletin bozuk psikolosini daha da bozdu.

23 Kasım 2022 13:03

fakir.adam
Şube Müdürü

hayatımda gördüğüm en farklı başlık.daha önce zam oranı ile ilgili hiç başlık açılmamıştı.zeka küpü.

24 Kasım 2022 01:10

Quares321
Şube Müdürü

Referans rakam daima yüzdelik asgari ücret zam oranı. Memur onun 15-20 puan düşüğünü alacak. Piyasada tüm tüketim kalemleri fiyatları asgari ücret üzerinden olacak. Memur fakirleşmeye devam edecek.

24 Kasım 2022 17:50

Adil kaan
Yasaklı

Asgari ücret zammı neyse memurun zam oranı 15 veya 20 puan düşük olur. En kestirme hesap bu. Çok detaya gerek yok.

26 Kasım 2022 22:36

murataslan2014
Şef

hayatımda gördüğüm en farklı başlık.daha önce zam oranı ile ilgili hiç başlık açılmamıştı.zeka küpü.

fakir.adam, 4 ay önce - Alıntıya git
Sana çekmiş abisi :)
26 Kasım 2022 23:05

payitaht26
Şube Müdürü

Şöyle; hemen yarından tezi yok memur maaşlarına %100 zam yapılacağını duyursalar dahi benim oyumun rengi değişmeyecek.

Çok açık net....

27 Kasım 2022 10:11

Drej123
Şef
Azıcık mantık.. Bakın bu şk ay enflasyon toplamda en fazla 6 çıkar. Ee medyada da refah payı haberleri 5 ile 10 arası verilecek diyor.. Nasıl olur da %50 bekliyorsunuz?
27 Kasım 2022 10:31

alikuşcu
Aday Memur

enflasyonla toplu sözleşme zammının toplanacağını sananlar ahkam kesiyor.

27 Kasım 2022 23:53

murataslan2014
Şef

enflasyonla toplu sözleşme zammının toplanacağını sananlar ahkam kesiyor.

alikuşcu, 4 ay önce - Alıntıya git
O zaman sen yaz doğrusunu bilelim
28 Kasım 2022 00:31

tolga6725
Aday Memur

3.5 verilecek

28 Kasım 2022 09:27

yetikhakkı
Şef

Şöyle; hemen yarından tezi yok memur maaşlarına %100 zam yapılacağını duyursalar dahi benim oyumun rengi değişmeyecek.

Çok açık net....

payitaht26, 4 ay önce - Alıntıya git

Tebrik ederim seni ve senin gibi aklını kullanan meslektaşlarını.memurlar böyle dusunse dalga gecebilirler miydi bizimle. Ama memur aklını kullanmayinca yok yüzde 2.5 refah payı verdik onu da temmuzda düşelim gibi aklımızla alay ederler miydi.memur akıllı olmalı hakkını aramalı.sandikta tokatı indirmeli bu din tacirlerine

28 Kasım 2022 09:33

uye452
Daire Başkanı

nerdesin reyiz özledik ya. başka kullanıcı adıyla geziyorsun zannettik.

aslında sen memur değil de başka bir meslek seçmeliymişsin. iyi umut tacirliği yapıyorsun :) geçen sene bizi bıraktın meydanda zam alamadık ya

28 Kasım 2022 13:09

Alperen_Denizli
Kapalı

%3.5 zamları konuşurken durumlar dahamı iyiydi :)

30 Kasım 2022 08:19

Anuşirvann
Şube Müdürü

Ankarada parti genel merkezinde bir akrabam var. Geçenlerde ona bu zam konusunu sordum. Şuan net bir zam oranı yok ama büyük beklentiler içine girmeyin dedi. Yüzde 20 beklediğimi söyleyince kesinlikle yüzde 20 den fazla olacak dedi.

30 Kasım 2022 16:25

Hukukcu-hoca
Şube Müdürü

Ocakta gelecek zam tahminen yüzde 30 civarı olacak. Ama cumhurbaşkanı bir sürpriz yapıp bunu yüzde 40 yapabilir. Ne de olsa seçim var.

30 Kasım 2022 16:40

mücahit turhan
Şef

Ankarada parti genel merkezinde bir akrabam var. Geçenlerde ona bu zam konusunu sordum. Şuan net bir zam oranı yok ama büyük beklentiler içine girmeyin dedi. Yüzde 20 beklediğimi söyleyince kesinlikle yüzde 20 den fazla olacak dedi.

Anuşirvann, 4 ay önce - Alıntıya git

Dostum bunun için Akp genel merkezindeki arkadaşa sormana gerek yoktu bana sorsan ben de söylerdim. Zaten %20 enflasyon farkı+toplu sözleşmeden gelecek. Zaten Enflasyon üzerinde vereceğiz diyorlar. %20 geçeceği az çok biliniyor. %25 mi%30 mu%50 hangi oranda olacağı önemli bizim için.

03 Aralık 2022 11:31

Hukukcu-hoca
Şube Müdürü

Asgari ücret en az yüzde 50 artacaktır. Bu durumda memur zamları yüzde 30 dan az olmaz.

03 Aralık 2022 12:16

Aslantugg
Aday Memur
Ölümde dirimde oy yok bunlara
Toplam 46 mesaj