Arkadaşlar merkezi atamada atanıldığında sözleşmeli personel olarak mı atanılıyor yoksa kadrolu olarak mı ? Veya bu kurumdan kuruma değişiyor mu ? Sözleşmeli veya kadrolu ayrımı alım kılavuzunda nasıl anlaşılır ? Bilgisi olan var mı ?
Ösym yapıyorsa alımı; yıl/1 ve yıl/2 alımları ayrıdır diğerleri ayrı. Yıl/1 ve yıl/2 alımında ya kadrolu alımlar vardır ya da kit kurumu alımları. Kitler 399 sayılı khk kapsamında alım yapar. Yıl/3-4-5-6.... gibi ösym alım yapıyorsa onlar sözleşmeli alımlardır. neyapıyoruzki, 4 ay önce - Alıntıya git
mesela aralıkta olacak olan 2022/2 alımında kite atanan bir mühendis sözleşmeli personel olarak mı atanıyor her sene sözleşme mi yeniliyor ? İşten çıkarılma vs gibi bir durum var mı ? Kadroludan farkı nedir ?
mesela aralıkta olacak olan 2022/2 alımında kite atanan bir mühendis sözleşmeli personel olarak mı atanıyor her sene sözleşme mi yeniliyor ? İşten çıkarılma vs gibi bir durum var mı ? Kadroludan farkı nedir ? Meliheem, 4 ay önce - Alıntıya git
pazartesi kabine toplanıyor gündem sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi
Kitler 399 sayılı khk kapsamında sözleşmeli olarak alım yapar. Ama bu 4b sözleşmeliden farklıdır. Kadro karşılığı sözleşmeli olarak geçer. Bütün özlük hakları vs kadrolu gibidir aynı. Her sene bir sözleşme imzalanır formalite gibidir ama biraz. İşten çıkarma kadroluda hangi şartlarda mümkünse o şartlarda mümkündür. Yani çok uç bir şey lazım. Kadroludan farkı kurum özelleşebilir mesela o zaman uygun bi kuruma veya ile geçiş olur. Asalet süreci 6 aydır kitlerde. Yds tazminatı fazladır. Vergi dilimi maaşı çok etkiler kitlerde yıl sonuna doğru düşüş o dalgalanma 657 kadroluya göre daha fazla olur. Bunun gibi farklar var. neyapıyoruzki, 4 ay önce - Alıntıya git
Formalite olan kısmı 4/b sözleşmeli için mi
Formalite olan kısmı 4/b sözleşmeli için mi Yasin.Ozen, 4 ay önce - Alıntıya git
Yani Kitlere 399 KHK kapsamında sözleşmeli olarak atanmak kadrolu gibi olmak gibi mi haklar vs bakımından. Ben mühendisim ve malum genelde fazla alımı kitler yapıyor. İnsanın kafası da karışıyor iş garantisi vs var mı , haklar kadroluya göre daha mı az vs diye
Yani Kitlere 399 KHK kapsamında sözleşmeli olarak atanmak kadrolu gibi olmak gibi mi haklar vs bakımından. Ben mühendisim ve malum genelde fazla alımı kitler yapıyor. İnsanın kafası da karışıyor iş garantisi vs var mı , haklar kadroluya göre daha mı az vs diye Meliheem, 4 ay önce - Alıntıya git
Haklar bakımından aynıdır, iş garantisi de vardır kitlerde. neyapıyoruzki, 4 ay önce - Alıntıya git
her sene sonunda veya sene başlangıcında fiziksel olarak sözleşme yenileme,sözleşme şartları için masaya oturma gibi süreçler var mıdır ?
her sene sonunda veya sene başlangıcında fiziksel olarak sözleşme yenileme,sözleşme şartları için masaya oturma gibi süreçler var mıdır ? Meliheem, 4 ay önce - Alıntıya git
Merhaba hocam ben 4b sözleşmeli mühendisim. İş garantisi bizlerde de var her sene
yenileniyor sözleşme ama o da formalite icabı. Yani yüz kızartıcı bir suç işlemezseniz
sözleşmenizi feshedilmez..Merkezi atamada 657 kurumlarının hepsi kadroludur.Bu kurumlar
sadece açıktan sözleşmeli alım yapar.Maaş olarak da kadroludan pek bir farkımız yok.Yani
şuan tek dezavantajı 3+1 olayı olduğu için 4 sene tayin istemeyeceksiniz yani eğer
istediğiniz şehir olursa gönül rahatlığıyla sözleşmeli alımlara başvurabilirsiniz.
Merhaba hocam ben 4b sözleşmeli mühendisim. İş garantisi bizlerde de var her sene yenileniyor sözleşme ama o da formalite icabı. Yani yüz kızartıcı bir suç işlemezseniz sözleşmenizi feshedilmez..Merkezi atamada 657 kurumlarının hepsi kadroludur.Bu kurumlar sadece açıktan sözleşmeli alım yapar.Maaş olarak da kadroludan pek bir farkımız yok.Yani şuan tek dezavantajı 3+1 olayı olduğu için 4 sene tayin istemeyeceksiniz yani eğer istediğiniz şehir olursa gönül rahatlığıyla sözleşmeli alımlara başvurabilirsiniz. eem94, 4 ay önce - Alıntıya git
Hocam ilk olarak cevabınız için çok teşekkür ederim . 657nkurumlarının hepsi kadroludur demişsiniz ya onu nasıl biliyoruz 657 kurumu hangisi olduğu? Bir de hangi kurumda mühendissiniz?
Hocam ilk olarak cevabınız için çok teşekkür ederim . 657nkurumlarının hepsi kadroludur demişsiniz ya onu nasıl biliyoruz 657 kurumu hangisi olduğu? Bir de hangi kurumda mühendissiniz? Meliheem, 4 ay önce - Alıntıya git
Hocam 657 sayılı devlet memurları kanunu var. Kadrolu tüm kamu personeli bu kanuna tabidir.
Yani Belediyeler, Üniversiteler, bakanlıklar vs. gibi. Bunlar merkezi atamadan alıyorsa kadrolu
alırlar.Açıktan kendi ilan açıyosa sözleşmeli alıyor.Kit kurumu dışındakiler 657'ye tabi yani.Ben de Sanayi ve teknoloji bakanlığında çalışıyorum sözleşmeli olarak açıktan atandım.
Hocam 657 sayılı devlet memurları kanunu var. Kadrolu tüm kamu personeli bu kanuna tabidir. Yani Belediyeler, Üniversiteler, bakanlıklar vs. gibi. Bunlar merkezi atamadan alıyorsa kadrolu alırlar.Açıktan kendi ilan açıyosa sözleşmeli alıyor.Kit kurumu dışındakiler 657'ye tabi yani.Ben de Sanayi ve teknoloji bakanlığında çalışıyorum sözleşmeli olarak açıktan atandım. eem94, 4 ay önce - Alıntıya git
anladım hocam çok teşekkür ederim tüm cevaplarınız için Allah razı olsun.
Hocam merhabalar, şu anki sağlık bakanlığının mühendis alımı da 4b söz. mi oluyor? Diyelim ki atandım, ekonomik kriz, hükümet değişikliği vs. gibi bir sebepten ötürü devlet sözleşmeme son verebilir mi? Tercih yapıp atandıktan sonra 2022/2 merkezi atamasında tercih yapabilir miyim?
Bir de bu "3+1" yeni başlayan sözleşmeli memurlar için de mi geçerli yani 4 sene sonra kadroya mı alınacaklar?
Hocam merhabalar, şu anki sağlık bakanlığının mühendis alımı da 4b söz. mi oluyor? Diyelim ki atandım, ekonomik kriz, hükümet değişikliği vs. gibi bir sebepten ötürü devlet sözleşmeme son verebilir mi? Tercih yapıp atandıktan sonra 2022/2 merkezi atamasında tercih yapabilir miyim? Bir de bu "3+1" yeni başlayan sözleşmeli memurlar için de mi geçerli yani 4 sene sonra kadroya mı alınacaklar? inş.müh.mt, 4 ay önce - Alıntıya git
atama 4b sözleşmeli. yüz kızartıcı suç gibi bir suç işlemez iseniz sözleşme fesih olmaz 3+1 bildiğim kadarıyla atanana da geçerli. Diğer soruyu yanıtlamıyorum yanlış olduğu için cevabı aldınız gibi o iş kadro yakmaya gidiyor kul hakkı Allah korusun