Editörler : **sude**
30 Kasım 2022 00:15

Üniversite Hastanesinden Sağlık Bakanlığına geçiş

Arkadaşlar Merhaba

Yaklaşık 3 ay önce 2020 puanımla bir üniversite hastanesine sözleşmeli fizyoterapist olarak atandım. Bu süreçte 2022 kpss'ye de çalışmıştım. Sınavdan iyi bir puan çektim. Bir sonraki atamada muhtemelen sıra gelir bana.

Şimdi bu süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum. Ben 1 yıl cezası mı alacağım? Böyle bir atama mümkün mü yoksa mümkün değil mi?

Aynı süreçten geçen veya konuya hakim bir arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
30 Kasım 2022 00:55

Şimdi olayı anlatayım.

Son bir ayda yani en geç kasımın sonunda yeni yılda sözleşme yenilemeyecegini kurumuna dilekce ile bildiriyorsun böylece 1 ocakta istifa etmiş oluyorsun ama 1 yıl cezaya takilmiyorsun.

Ancak 5 Aralık sonrası sözleşme feshettigin için bu Aralık ayındaki alımlara da basvuramazsin. Diğer alimda sıra gelir demişsin. Diğer alıma başvurabilirsin.

hsnd
Müsteşar
30 Kasım 2022 09:06

4b-4b arası aynı unvanda geçiş için ya 1 yıl önce istifa edip bekleme süresini dolduracaksınız ya da üst yorumdaki arkadaşın dediği gibi sözleşme yenilenmesine 1 ay kala sözleşme yenilemeyeceğinizi bildirip ayrılacaksınız. Bu şekilde yapıldığında 1 yıl bekleme süresine tabi olunmayacağına dair eski DPB'nin görüşünü belki internette bulabilirsiniz ancak uygulama aşaması nasıldır bilmiyorum. Sonuçta bu bir görüş ve her kurum bunu farklı yorumlamak isteyebilir. O yüzden iyice emin olmadan öğrenmeden adım atmamanızı tavsiye ederim.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi