Editörler : Renjiro
01 Aralık 2022 19:31

Dr. Öğretim Üyesi Sözleşme Sorunu

Akademide sadece Dr. Öğretim üyeleri sözleşmelidir, her sözleşme döneminde atama kriterlerini sağlayarak yeniden atanmaktadır. Ancak bu atama kriterleri her üniversitede, her atama döneminde farklı olmaktadır. Ayrıca zamanla sağlanamayacak kriter haline gelmektedir. Dr. Öğretim üyeleri sürekli bu kriterleri sağlayamama tedirginliği yaşamaktadırlar. Bu yüzden Dr. Öğretim Üyeleri de kadrolu olmalıdıır.

orkinos18
Aday Memur
01 Aralık 2022 19:31

Öğretim Üyeleri kadrolu olmalıdır.

Fante007
Memur
02 Aralık 2022 09:11

Burada tam bir çifte standart var. Ya tüm öğretim üyeleri sözleşmeli olmalı ya da hepsi kadrolu.

03 Aralık 2022 11:17

Herkesin kadroya geçirildiği bu süreçte Dr. Öğretim görevlilerinin kadroya geçirilmemesi büyük haksızlık olur.

akademisyen 64
Müsteşar Yardımcısı
03 Aralık 2022 14:15

Sadece dr. öğretim üyeleri mi? Doçentler ve profesörler dışında tüm akademik personel kadro karşılığı sözleşmelidir. Ayrıca akademik personel kadro karşılığı sözleşmelidir durumları şu anda kadroya geçirilen 657nin 4b li sözleşmeli personeliyle aynı değildir karıştırmayın.

Excalibur866
Aday Memur
19 Aralık 2022 15:51

Bu meselede ironik bir durum var. Doçent ve profesörler kadrolu personel. Yani akademiye verimlilik adıyla güvencesiz çalışma koşullarını dayatanların iş güvencesi var. Ne güzel dünya değil mi? Madem verimliliğin artması bu denli önemli ve sözleşmeli çalışma daha etkin çalışma anlamına geliyor, o zaman tüm doçent ve profesörlerin sözleşmeli olması gerekmez mi?

ekon101
Aday Memur
19 Aralık 2022 22:55

Bu durumdan dolayı öğretim görevlisi olan ve doktorasi bitmiş hocalar. Dr.ogr.uyesi kadrosu almak istemiyor....

Fante007
Memur
20 Aralık 2022 11:19

Haksızlar mı? Başlarını niye ağrıtsınlar... Her yönetim kendi kafasına göre kriter koyuyor. Kaç tane rektörün bile uluslararası makalesi yokken bunu Dr. Öğr. Üyesi'nden istiyorlar. İstesinler... Ama o zaman kendileri de yapacaklar.

Kimseyi ekmeğiyle tehdit edemezsiniz...

Admts24
Aday Memur
16 Ocak 2023 23:02

Her kesimin kadroya geçirildiği şu süreçte 2547 sayılı kanun ele alınmışken Dr. Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlilerinin de daimi kadroya geçirilmesi isabetli olacaktır diye düşünüyorum.

beyza4321
Kapalı
30 Ocak 2023 19:28

Dr. Öğretim üyelerinin sözleşme şartları agırlaştirildi. İşsizlik ihtimaliyle çalışmak zor. Dr. Öğretim üyeleri olarak profesörler ve doçentler gibi daimi statü istiyoruz

Pharm
Aday Memur
30 Ocak 2023 23:37

2547 md23/C ...Her atama süresinin sonunda görev kendiliğinden sona erer ve 30449 md7/2 ..Her atama süresinin sonunda görev kendiliğinden sona erer. Asgari kadroyu tamamlayıp öğrenci alım teklifi için al, sonra kendini yok eden teyp gibi yok ol. Bu maddeleri bizlere reva görenlerin değilde bu haksız ve rencide edici cümlelere ses çıkartmayanlara sesleniyorum: UYANIN. Binbir emekle fedakarlıkla atandığınız kadronuzun süresinin "kendiliğinden sona ermesi" sizi rahatsız ediyorsa tek ses olup sesimizi duyuralım. 40000 lik kitleyiz sönen balonlar değiliz. Araştırmacıyız Atıştırmalık değiliz. Öyle yada böyle o üst yönetimde birgün bizler yer alacağız.

jeronimo70
Aday Memur
31 Ocak 2023 20:05

Arkadaşlar sessiz kalmayın seçim zamanı her kes sesini çıkarsın partilerle sendikallarla görüşüp hakkımız olan kadroyu alalım Üniversitelerin bütün yükünü biz çekiyoruz ve ayakta tutan biziz fakat bizim kadromuzu kimse vermek istemiyor. Bütün herkes üniversitesinde bulunan herkese haber versin sesimizi duyuralım.

Pharm
Aday Memur
01 Şubat 2023 00:20

1 sene süre uzatması verip 11. Ayda dosya istemek nasıl bir kafadır. Bu mobbing değil de nedir? Özellikle ve bilerek yapılan bu atama süreleri son bulmalıdır. Devlet üniversitesinde devlet çalışanına sahip çıkıp kanun ve yönetmeliklerde olmayan yer almayan sözleşme yenileme usulune son vermelidir. Yönergeler hiçbir yönetmelik ve kanunun yetkilerini usulsüz kullanmamalıdır

Pharm
Aday Memur
03 Şubat 2023 00:55

Doktor öğretim üyelerinde sözleşme yenileme adı altında yapılan "kendiliğinden sona eren görevi" ilk atama kriterlerini ve şartlarını uygulamadan, ilk atama gibi gösteren üniversite yönetimleri kanunu bu şejçkilde yorumlamdan vazgeçmelidir. Bir hocayı aldıysan almışsındır, daha sonra ne değişti de bidaha kriterlere maruz bırakıp sopa gösteriyorsun.

şabalala222
Aday Memur
21 Mayıs 2023 05:38

Ben sosyal bilimciyim. çok ciddi bir çalışmaya girişecektim. bildiğiniz doçentlik tezi tarzında. zaman isteyen, farklı arşiv çalışmaları gerektiren. ama yeniden atanma için istenilen yayın puanı nedeniyle vaz geçtim. böyle bişey olabilir mi. mesele ciddi çalışmalar mı yapmak yoksa yayın olsun da puan mı biriktirmek. Kadro verilmeli doktor öğretim üyesine

şabalala222
Aday Memur
30 Mayıs 2023 02:16

Doktor öğretim üyeleri kadroya geçirilmelidir. Çalışma motivasyonumuz her geçen gün daha da düşüyor.

şabalala222
Aday Memur
30 Mayıs 2023 02:17

Doktor öğretim üyeleri kadroya geçirilmelidir.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi