Editörler : crops35
05 Aralık 2022 16:48

1999 sonrası göreve başlayanlar

1999 sonrası işe girenler öncekilerden daha fazla mı maaş aldılar , daha az mı iş yaptılar yada daha refah ortamında mı çalıştılar ki birine 25 yıl yeter deyipte diğerine hayır sen 60 yaşına kadar çalışacaksın demek adalet mi. Buna adaletsizliğe sessiz kalan ya da çanak tutan kim varsa inşallah elbet oda bir gün kendine adaletsizlik yapıldığında bizler gibi arar adaleti. Lütfen arkadaşlar konu hakkında sesinizi çıkarın sendikalar siyasiler vb. ortamlarda dile getirin bu haksızlığı. 1 yıl 3 yıl 5 yıl değil en az 15 yıl emekliliği ileri atıyor biz erken yaşta emekli olmak istemiyoruz kadınlarda 25 yıl erkeklerde 30 yıl çalışan emekli olsun devlet yaşa değil prime hizmet süresine bakmalı. 60 yaşında hangi öğretmenden verim alacaksınız hangi devlet memurundan verim alacaksınız. Gerçekci olalım lütfen.

Who.are.you
Şube Müdürü
05 Aralık 2022 20:26

Kardeş 25 yılda emekli olmak istiyorsan 35 yaşında başla çalışmaya, 35 e kadar gez eğlen gençliğinin tadını çıkar. O zaman kanun öyleydi adamlara haksızlık yapıldı şimdi o hak geri veriliyor, bende 3 ayla kaçırdım eyt yi, yapacak bişey yok

fakir.adam
Şube Müdürü
06 Aralık 2022 10:16

o zaman kanun öyleydi hmm. peki ben okula başladığımda öss sistemi vardı. sonra lise sona gelene kadar bu sistem değişmişti ve ben öss sisteminden değil de yeni sistemden ünv sınavına girmek zorunda kaldım. şimdi benim kazanılmış hakkım yok muydu? elimden alınmış olmuyor mu?

Who.are.you, 10 ay önce

Kardeş 25 yılda emekli olmak istiyorsan 35 yaşında başla çalışmaya, 35 e kadar gez eğlen gençliğinin tadını çıkar. O zaman kanun öyleydi adamlara haksızlık yapıldı şimdi o hak geri veriliyor, bende 3 ayla kaçırdım eyt yi, yapacak bişey yok

06 Aralık 2022 14:46

1999 sonrası işe girenler öncekilerden daha fazla mı maaş aldılar , daha az mı iş yaptılar yada daha refah ortamında mı çalıştılar ki birine 25 yıl yeter deyipte diğerine hayır sen 60 yaşına kadar çalışacaksın demek adalet mi. Buna adaletsizliğe sessiz kalan ya da çanak tutan kim varsa inşallah elbet oda bir gün kendine adaletsizlik yapıldığında bizler gibi arar adaleti. Lütfen arkadaşlar konu hakkında sesinizi çıkarın sendikalar siyasiler vb. ortamlarda dile getirin bu haksızlığı. 1 yıl 3 yıl 5 yıl değil en az 15 yıl emekliliği ileri atıyor biz erken yaşta emekli olmak istemiyoruz kadınlarda 25 yıl erkeklerde 30 yıl çalışan emekli olsun devlet yaşa değil prime hizmet süresine bakmalı. 60 yaşında hangi öğretmenden hangi mühendisten hangi hemşire hangi şoför hangi hizmetliden hangi devlet memurundan verim alacaksınız. Gerçekci olalım lütfen.

09 Aralık 2022 09:28

Ben 2000 girişliyim 18 yaşında başladım 58 yaşına kadar 14800 gün prim ödeyecem emeklilik için , ama adam 1999 da 18 yaşında başlıyor 43 yaşında 9000 primle emekli oluyor bunun neresi adalet. Haa hakkıdır EYT lilerin o başka ama idare iktidar devlet burda çok büyük bir acizlik yapıp vatandaşını kendinden soğutuyor. Bu devletin acilen emeklilik sisteminde aklı selim hareket etmesi gerekiyor. 1999 sonrası için Yaşa göre değil prime bakmalı. Lütfen 1999 sonrası işe başlayanlar dile getirin bu konuları her yerde malesef bu ülkede ağlamayana meme yok.

agahomer
Aday Memur
09 Aralık 2022 10:10

Prim günü esas alınsın kadın 50 yaş ,erkek 55 yaşında emekli olsun

20 Aralık 2022 10:57

08.09.1999 da işe girenin 2024 yılında emekli olabileceği ama 09.09.1999 da işe girenin 2041 yılında emekli olabileceği tam 17 sene fark ile bir emeklilik sistemi olamaz. Adaletli ve dengeli bir çözüm gerekli. 2000-2008 arası SGK işe girişi olan 15 milyon olarak kademeli emeklilik yaş düzenlemesi istiyoruz. 2000-2001-2002 de işe başlayanların zaten 7000 üstü primi şimdiden var bu insanlara 60 yaş 15000 gün prim öde de ondan sonra emekli ol demeye kimsenin hakkı yok eyt için yasa revize edilecekse herkes için iyi niyetli bir şeyler yapılmalıdır. "2000lerKademeliEmeklilikİstiyor"

fakir.adam
Şube Müdürü
20 Aralık 2022 11:14

niye kadın erkek farklı yaşlarda emekli oluyor? hani kardeştik? nerede eşitlik?

agahomer, 10 ay önce

Prim günü esas alınsın kadın 50 yaş ,erkek 55 yaşında emekli olsun

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi