Emeğine sağlık tebrik ederim kutluyorum sizi. Emek varsa ekmek oluyor. Rızk nasip bizi buluyor ama malesef oturduğumuz yerden olmuyor bu işler sizin gibi diğer arkadaşlar gibi emek veren ekmek yiyor çok sükür. Hakkınızda hayırlısı olsun gönlününzce olsun. Sadece bazı arkadaşların halen daha AÖf örgün takıntısına gelemiyorum. Pratik ile teorik bir olamaz. Yüksek onur belgesi alan biriyim ama bilgimle pratiğim uyuşmayabiliyor :) herşey okulda öğretilmez. Birebir maruz kalınması lazım. Yanlış doğru yapa yapa öğrenilecek. Burada kimse kimseye hayatını yaşadıklarını bilmeden artı eksilerle verilen savaşları görmeden ahkam kesmesin. Bakın sizin örnek beni çok mutlu etti. Tekrardan kutluyorum hayırlısı olsun inşallah.
Emeğine sağlık tebrik ederim kutluyorum sizi. Emek varsa ekmek oluyor. Rızk nasip bizi buluyor ama malesef oturduğumuz yerden olmuyor bu işler sizin gibi diğer arkadaşlar gibi emek veren ekmek yiyor çok sükür. Hakkınızda hayırlısı olsun gönlününzce olsun. Sadece bazı arkadaşların halen daha AÖf örgün takıntısına gelemiyorum. Pratik ile teorik bir olamaz. Yüksek onur belgesi alan biriyim ama bilgimle pratiğim uyuşmayabiliyor :) herşey okulda öğretilmez. Birebir maruz kalınması lazım. Yanlış doğru yapa yapa öğrenilecek. Burada kimse kimseye hayatını yaşadıklarını bilmeden artı eksilerle verilen savaşları görmeden ahkam kesmesin. Bakın sizin örnek beni çok mutlu etti. Tekrardan kutluyorum hayırlısı olsun inşallah.
uluka , 2 yıl önce
Hocam çok güzel yazmışsınız. Ben AÖF mezunu kategorisindeyim. Benim esas mesleğim başkaydı fakat mesleki maaşlar vs sonradan çok fazla düşüş gösterince ikinci üniversite okumalıyım diye düşündüm. Tabii malûm örgün olarak üniversite okumak çok maliyetli olduğu için AÖF önlisans bölümlerini tek tek araştırıp hoşuma gideceğini düşündüğüm derslerin çoğunlukla TDS'de olduğunu anladım. Örgün eğitim alır gibi her gün işten çıktıktan sonra tabiri caizse EŞEK gibi ders çalıştım, ders geçme notlarım falan ba, aa falan. Çünkü ben okumak için okumadım bu bölümü, en başından amacım bu işi meslek olarak yapmaktı. Mezun oldum fakat özel sektör diplomaya değil de tanıdık olup olmadığına bakıyor. Ki zaten maalesef bizim mesleği lise mezunu hatta ortaokul mezunu insana bile yaptırıyorlar. Velhasıl öyle böyle derken ben Ankara şehir hastanesinde taşeron şirkette işe başladım. Baktım ki derslerin içeriğiyle işin yapılışı arasında hiçbir bağlantı yok. O işi çok istediğim için herkesten çok çalıştım, herkese yardımcı oldum falan. Fakat mesela bizim şirkette örgün öğretimden mezun olan TDS arkadaşlarımız da vardı, inanın ne terminolojik bilgi ne arşiv vb hususlarında en ufak bildikleri şey yoktu. Geçen sene kpss çalışmak için şirketten istifa etmek istediğimde ne şirket müdürüm ne de genel müdürümüz iki ay boyunca istifamı kabul etmedi. Maaş artışı yapalım dediler, ücretli izin teklif ettiler falan. Çünkü hastalardan ve hastane yönetiminden adıma birkaç defa teşekkür mektubu gelmişti. En sonunda benim istifa ısrarıma dayanamayıp kabul ettiler istifamı. Ben istifa ederken ne 32 bin alımdan haberdardım ne de başka bir şeyden. Bu işler biraz şans, kader, kısmet işi. Demem o ki evet bazı arkadaşların isyanı da onlar açısından ve onların mantığına göre doğru fakat herkesi de bir kefeye koyamayız.