Editörler : E.Kayı Han
«789101112131415161718»

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
21 Aralık 2022 19:48

Susmak yok... Elbet karşılığı alınacak. Bıkmadan usanmadan her mecrada bunun için ses yükseltiyorum.. Herkesi bu sorunlarımızı her yerde dile getirmeye davet ediyorum. Telefonda, bilgisayarda sosyal medyada, forumlarda.. Reelde çevreye, arkadaşlarıma... Adliyede müdürüme, hakime/savcıya/başsavcıya, mübaşire.... Sendika temsilcime, Sendika genel merkezlerine.... Dilekçeler vererek... Gerekiyorsa yazılı ihtar ederek....
Skylan, 3 yıl önce

Ya arkadaşım bu adalet bakanlığında personelin su kuş kadar maaşla yaptığı dev gibi işleri dile getirmesi acınacak hale dustugunu yazması ayıp mi ya vuruyorlar mı konuşanı yazanı nerde bu insanlar kac bin personeliz ayıp ya vallahi billahi ayıp korkmayın arkadaşlar korkacak cekincek bi fark kalmadı artık...

Skylan
Kapalı
21 Aralık 2022 20:01

Sonuna kadar destek meslektaşım, yemin ederim öyle yoğun calısıyoruz ki aksam eve psikolojim.bozuk gidiyorum birde buna aldığın maas yetmeyip parasızlık ekleniyor

Zapt Edilen Katip, 3 yıl önce
Susmak yok... Elbet karşılığı alınacak. Bıkmadan usanmadan her mecrada bunun için ses yükseltiyorum.. Herkesi bu sorunlarımızı her yerde dile getirmeye davet ediyorum. Telefonda, bilgisayarda sosyal medyada, forumlarda.. Reelde çevreye, arkadaşlarıma... Adliyede müdürüme, hakime/savcıya/başsavcıya, mübaşire.... Sendika temsilcime, Sendika genel merkezlerine.... Dilekçeler vererek... Gerekiyorsa yazılı ihtar ederek....

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
21 Aralık 2022 20:36

Ne yapacağız? Sosyal medyada her mecrada sıkıntılarımızı dile getireceğiiz meslektaşım. Müdürlere, amirlere, hakim/savcı/başsavcılara.... Sendika temsilcileri ve genel merkezlerine sıkıntılarımızı dile getireceğiz... 1) Yol, yemek ve giyim yardımının olmamamsi veya komik rakamlar olması. 2) Maaşımızın azlığı, 3) ,Fazla mesai ücretinin olmaması, 4) nöbetler için izin kullandırılmaması veya ücretinin ödenmemesi, 5) İzinlerin kullandırılmaması veya kullanılan izinlerin adliyelerde iş yoğunluğu ve baskı ile geçirilmesi, 6) Havuz ücretlerinin personele iade edilmesi, 7) Mobbing ve benzeri uygulamalara son verilip, personel haklarının korunması ve bakanlık izni olmadan soruşturma başlatılmaması
Skylan, 3 yıl önce

Sonuna kadar destek meslektaşım, yemin ederim öyle yoğun calısıyoruz ki aksam eve psikolojim.bozuk gidiyorum birde buna aldığın maas yetmeyip parasızlık ekleniyor

tarihçi_08
Kapalı
21 Aralık 2022 21:08

Meslektaşım Adalet Sen Twitterda paylaşım yapmış. Mv. Leyla Şahin Usta ile görüşmüşler. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda. Mutlaka paylaşım yapalım sıkıntılarımızı kendisi ile paylaşalım bizler de. Aynen dediğin gibi meslektaşım olması gerekenler bunlar.
Ne yapacağız? Sosyal medyada her mecrada sıkıntılarımızı dile getireceğiiz meslektaşım. Müdürlere, amirlere, hakim/savcı/başsavcılara.... Sendika temsilcileri ve genel merkezlerine sıkıntılarımızı dile getireceğiz... 1) Yol, yemek ve giyim yardımının olmamamsi veya komik rakamlar olması. 2) Maaşımızın azlığı, 3) ,Fazla mesai ücretinin olmaması, 4) nöbetler için izin kullandırılmaması veya ücretinin ödenmemesi, 5) İzinlerin kullandırılmaması veya kullanılan izinlerin adliyelerde iş yoğunluğu ve baskı ile geçirilmesi, 6) Havuz ücretlerinin personele iade edilmesi, 7) Mobbing ve benzeri uygulamalara son verilip, personel haklarının korunması ve bakanlık izni olmadan soruşturma başlatılmaması

MilletSevdalısı
Aday Memur
21 Aralık 2022 21:31

En düşük memur maaş i kesinlikle asgari ücretin 2 katı olmalı ve kanunla onaylanmalı.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
21 Aralık 2022 21:41

Bize bunu reva göreni kimse unutmayacak herkesin gönlü ferah olsun.
MilletSevdalısı, 3 yıl önce

En düşük memur maaş i kesinlikle asgari ücretin 2 katı olmalı ve kanunla onaylanmalı.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Aralık 2022 10:05

Konu ölmesin destek

E.Kayı Han
Editor
22 Aralık 2022 10:06

Bu konu ölmez ne zaman ölür biliyor musun maaşlara iki katı zam yapıldığı zaman.

Konu ölmesin destek

34poseidon
Memur
22 Aralık 2022 10:30

sayın moderator abim. neden bu konu hakkında bir haber yapılmıyor manşetten. şu asgari ücret belli olsun bari ufak ta olsa bir sitem taşıyalım manşete.

bakın bu seçim son şansımız zam almak için.

E.Kayı Han, 3 yıl önce

Bu konu ölmez ne zaman ölür biliyor musun maaşlara iki katı zam yapıldığı zaman.

tarihçi_08
Kapalı
22 Aralık 2022 12:57

Asgari ücret 8500 TL. 8 yıllık zabıt katibi 9000 TL. Yorumsuz.

sadecememu
Yasaklı
22 Aralık 2022 13:00

Memura sözleşmeliye emekliye %17 ama bu ülkede sadece asgari ücretli varmış gibi asgari ücret=memur maaşı asgari ücret>emekli maaşı ama zalimler için yaşasın cehennem...
22 Aralık 2022 13:21

6 senelik zabıt katibiyim aralık yatan 9200

tarihçi_08, 3 yıl önce

abdullah0138
Memur
22 Aralık 2022 13:24

Aynen ben de öyle. Gerçekten artık yorum dahi yapılamıyor. Maaş, mobbing, özlük hakları, tayin, sözleşme her şey öyle can sıkıyor ki sonumuz hayrolsun!

tarihçi_08, 3 yıl önce

Skylan
Kapalı
22 Aralık 2022 13:24

Memur var 30 bin alıyor memur var biz gibi 9 bin alıyor veriyorsun %30 zammı herkese adam maaşım kadar zam alıyor yazılar olsun ya öldü lan memur öldü bitti, versenize en düşük memura seyyanen ama olur mu buna karar verecek memur zaten 30 bin alan adam ister mi kendine verilmeyeni memura vermek/ buna sebep olanlar inşallah karşılığını bulurlar eziyet sizin bu yaptığınız simdi anlıyorum Rahmetli Erbakan hoca nasıl büyük adaletli bir adammış...

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Aralık 2022 14:52

Reis, bu konuyu editör önerilerine taşıyabilir misin? veya bu konudaki tüm ortak sorunların tek konu başlığı altında toplayıp onu öneri yap... Ama biz artık bittik, Adalet bakanlığı personelleri kan ağlıyor... Fazla mesai desen yok, yemek, yol, çoğu adliyede yok, giyim ücreti 26 TL. Abi böyle olmaz. Nöbet tutarsın ücreti yok. Nöbetten sonra ertesi gün mesaiye geliyorsun. Aldığın maaş %20 zamla 11-12 Bin TL oluyor. Yahu ben 8 sene önce ilk maaşım asgari ücretin 2.3 katı idi. Şuan ne haldeyiz, kim duyacak, duyuracak sesimizi.... Her türlü desteği bekliyoruz. Bizde sosyal medyada paylaşalım...
E.Kayı Han, 3 yıl önce

İkm yeni
Aday Memur
22 Aralık 2022 15:01

gerçekten yazık artık halimize. bize verilecek yüzdelik rakam bizi asgari ücrete yakın hale, diğermemur maaşlarıyla uzak hale getirecek. yüzdelik zam hariciden de adalet bakanlığı olarak seyyanen zam almazsak komik durumlara düşeceğiz

Skylan
Kapalı
22 Aralık 2022 16:37

Zerre umurlarinda değil neden mi çünkü herkes halinden memnunu oynuyor herkes aman aman diyor bulmuslar böyle sesi çıkmayan kitleyi niye kendilerini yorsunlar

İkm yeni, 3 yıl önce

gerçekten yazık artık halimize. bize verilecek yüzdelik rakam bizi asgari ücrete yakın hale, diğermemur maaşlarıyla uzak hale getirecek. yüzdelik zam hariciden de adalet bakanlığı olarak seyyanen zam almazsak komik durumlara düşeceğiz

tarihçi_08
Kapalı
22 Aralık 2022 18:49

Bugün de adliyedeyim. Bildiğin mobbing var. İş çok fazla ve personel başına düşen derdest sayısı o kadar fazla ki. Bu işler bitmeden hiçbir şey yapamıyorsun. İzin alamazsın, yazdığın gerekçesine kadar kararlardan sen değil amirin terfi alır. Senin aldığın terfi maaşını ahım şahım arttırmaz bile. 100-200 TL. Yaa ben sözleşmeliydim doğru ya benim neyime. Neyse dostlar. Gerçekten öyle angarya var ki katip sırtında. İnsanı bunaltırlar. Yeterli personel vermezler kaleme. 3-4 katibin yapabileceği işi 1 katibe yaptırırlar. İşin olmadığı şeylere bile seni sürüklerler. Böyle yönetmelik var ucu açık. Artık sesimizi duyun ya yeter artık. Sesimizi duyurun sayın editörler. Ne yapalım daha başka. Özlük haklarımız iyileştirilsin. Adam gibi özlük hakları maaş ve itibarımız olsun. Bizim diğer kamu görevlilerinden farkımız nedir ya? Her gelen geçen artık acıyarak bakıyor nasıl bu haldesiniz abartmıyorum vatandaş da öyle. Allah yardımcınız olsun deyip çıkıyorlar. Allah kuluna fazla yük yüklemiyor kul kula dağları yüklüyor. Böyle bir şey işte.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Aralık 2022 19:46

2015 yılında aldığım ilk maaş 1947 TL... 2015 yılı asgari ücret 949 TL.. Yaklaşık olarak 2.1 katı.. Şuanda alacağım zam ile birlikte maaşım (yemek, yol, giyim, aylık 50 saat fazla mesai dahil) 10.620-TL (%18 zam almış hali) + 300 TL (Aylık 50 saat fazla mesai yapılsa dahi) toplamda 10.920 TL.... BIRAK KATINI ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞMAK COK DAHA İYİDİR. Yemek, yol ve sair bir çok ekstra ödeme alıyor asgari ücretli emekçiler.

Skylan
Kapalı
22 Aralık 2022 20:21

Yıllarca memur iyidir memur rahattır algısı yaratıldı aynı zamanda da işçi eziliyor emekçi eziliyor algısı evet bizim ulkede emekçi olmak zor ama bu algıyı sırf oy uğruna yaptılar oy uğruna askeri ücretin ustune düştüler bu zaman zarfında da memurun alım gücünü hep düşürdüler ama toplum bilmiyor haber kanalları memuru konusmaz toplum her zaman memurun iyi olduğunu düşünür, ornk daha geçen taksici arkadaşla konustuk adam maaşımı duydu abi kusura bakma ben senden fazla kazanıyorum ve şoförüm bu arabada dedi maaşı şoför, neyse arkadaşlar olayın özeti memur bitti the and bisey de değişmez çünkü memur rahat ve iyidir algısının külliyen yalan olduğunu.memur dışında bilen yok ha o bilen memurların yarısıda bunu dile getirmez egodan, korkudan, aile baskısından vb ne dersen de memuriyet çoktan öldü sadece mezar taşı kaldı...

2015 yılında aldığım ilk maaş 1947 TL... 2015 yılı asgari ücret 949 TL.. Yaklaşık olarak 2.1 katı.. Şuanda alacağım zam ile birlikte maaşım (yemek, yol, giyim, aylık 50 saat fazla mesai dahil) 10.620-TL (%18 zam almış hali) + 300 TL (Aylık 50 saat fazla mesai yapılsa dahi) toplamda 10.920 TL.... BIRAK KATINI ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞMAK COK DAHA İYİDİR. Yemek, yol ve sair bir çok ekstra ödeme alıyor asgari ücretli emekçiler.
Toplam 704 mesaj
«789101112131415161718»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi